Jeg har laget risboller nå til jul, og er ganske så fornøyd med resultatet.
Jeg tok en pakke med delfiafett og 3 plater med selskapssjokolade og 1 litt stor teskje med vaniljesukker.
Dette satte jeg i en gryte og smeltet det på lav varme.
Når all sjokolade og delfiafett var smeltet rørte jeg godt, og helte oppi puffet ris. Jeg skrudde av platen, men lot gryta stå på.
Jeg rørte rundt, og brukte to skjeer til å fiske opp ris med sjokolade på som jeg hadde i muffinsformer. Etterhvert som jeg gikk tom for ris i gryta helte jeg på mer, og fortsatte til det var tomt for sjokolade.
Risboller er kjempegodt. I tillegg til Delfia og sjokolade, pisker jeg egg og sukker til eggedosis som jeg blander inn i sjokoladen. Da blir den mye mer luftig. Mmmm....
Dette pleier vi å ha hver jul, ja... Lurer på om ikke det blir mekking av dette i helga, da kommer niesene for å bake hos onkel og tante... Mamman dems baker nemlig IKKE, så de digger å komme hit og bake... Hadde tenkt til å bake pepperkaker, sandnøtter og krumkaker, men nå vet jeg at det blir risboller i tillegg...:highfive:
Vi har også laget og de ble kjempegode. :nam:
Brukte lys kokesjokkis, delfiafett, tilsatte en vispet blanding av egg og melis samt litt vaniljesukker. Og puffet ris så klart. :p
Det brukte jeg ifjor, superenkelt!
(i år tenkte jeg å lage dem fra grunnen av, men har glemt det av inntil jeg så tråden, får bli morgendagens morgensyssel)
(treigere enn Marianne til å bake :p )
Jeg doblet denne, sånn ca, men må innrømme at jeg ikke trodde på at det gikk an å lage risboller med sprø ris. Jeg tok feil - risen ble sprø, og bollene kjempegode. Tusen takk!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.