Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Risboller

#1

annemede sa for siden:

Jeg har laget risboller nå til jul, og er ganske så fornøyd med resultatet.

Jeg tok en pakke med delfiafett og 3 plater med selskapssjokolade og 1 litt stor teskje med vaniljesukker.
Dette satte jeg i en gryte og smeltet det på lav varme.
Når all sjokolade og delfiafett var smeltet rørte jeg godt, og helte oppi puffet ris. Jeg skrudde av platen, men lot gryta stå på.
Jeg rørte rundt, og brukte to skjeer til å fiske opp ris med sjokolade på som jeg hadde i muffinsformer. Etterhvert som jeg gikk tom for ris i gryta helte jeg på mer, og fortsatte til det var tomt for sjokolade.


#2

Karamell sa for siden:

Dette skal jeg lage tror jeg.


#3

Azi sa for siden:

Høres godt ut. Men må man ha defiafett i?


#4

annemede sa for siden:

Det aner jeg ikke Azi, jeg tok at par oppskrifter og mikset dem sammen til noe som passet skuffene mine. :D


#5

Azi sa for siden:

Dine hørtes farlige gode ut ja!! :D


#6

Kaija sa for siden:

Nam, det er kjempegodt. Jeg fikk en fin oppskrift av Nenne forleden, så nå har jeg en porsjon lyse- og en porsjon mørke risboller i fryseren.


#7

Azi sa for siden:

ÅÅ så det er delfiafette som gjør at dem blir myke. Pokker!


#8

Frances sa for siden:

Risboller er kjempegodt. I tillegg til Delfia og sjokolade, pisker jeg egg og sukker til eggedosis som jeg blander inn i sjokoladen. Da blir den mye mer luftig. Mmmm....


#9

Fibi sa for siden:

Jeg bruker ferdigpakkene fra Tau Mølle. :knegg: (Lokalprodukt)


#10

turi sa for siden:

Jeg smikka i meg 12 risboller på 2 dager, farlig godt.


#11

pippimamma sa for siden:

Du kan bruke samme oppskrift, men bytte ut ris med cornflakes. Jeg skal lage halvparten av hver tror jeg. :nam:


#12

annemede sa for siden:

Det var en god ide. takk.
Grunnen til at jeg ikke bruker egg er at det tåles ikke av halvparten av familien.


#13

Selma sa for siden:

Jeg brukte oppskrifta på Puffet ris-pakken. Farlig godt :nam:


#14

Karamell sa for siden:

Har handlet inn ingredienser nå.


#15

Ina sa for siden:

Tror sannelig jeg skal lage en posjon eller to, risboller er kjempegodt.


#16

MorStine sa for siden:

Dette pleier vi å ha hver jul, ja... Lurer på om ikke det blir mekking av dette i helga, da kommer niesene for å bake hos onkel og tante... Mamman dems baker nemlig IKKE, så de digger å komme hit og bake... Hadde tenkt til å bake pepperkaker, sandnøtter og krumkaker, men nå vet jeg at det blir risboller i tillegg...:highfive:


#17

Honda sa for siden:

åh nam.
hørtes godt og enkelt ut.

skrive det på handlelista

Dette kan jo til og med lages natt til lille julaften
*da jeg bruker å bake ting.. * hehe
treeeg å hater å bake



#19

Nenne sa for siden:

Jeg lagde i går jeg også. Det er jo så godt.


#20

Siri sa for siden:

Fører meg selv opp på listen over oss som har prøvd. :kry: Puttet oppi en ekstra hvit kokesjokolade, ble ikke så verst! :)


#21

allium sa for siden:

Jeg skal lage i helgen.

Men jeg mener å huske at jeg så på enellerannen blogg at noen ristet risen først. Det høres jo godt ut - men husker jeg helt feil tro?


#22

Krem sa for siden:

Jeg har verdens enkleste oppskrift. Jeg smiler pent til mammaen min, og to dager senere kommer hun med en boks på døra! :D


#23

Honda sa for siden:

Gah

Mine boller ble steinharde, og nesten hvite men alt sjokoladen nedest i mufins formen....

Tror ikke jeg er noen baker....


#24

annemede sa for siden:

Det ble ikke mine ...


#25

Misteri sa for siden:

Mine ble veldig bra for engang skyld. :digger:


#26

Estrella sa for siden:

Nå har jeg laget disse risbollene i kveld og de ble nydelige. :nam: Jeg brukte vanlig melkesjokolade fra Freia. :)


#27

Dragen sa for siden:

Vi har også laget - to plater Dronningsjokolade, snaut 50 g delfiafett, og en drøy liter ris. Ble så bra, så.


#28

MokkMokk sa for siden:

Vi har også laget og de ble kjempegode. :nam:
Brukte lys kokesjokkis, delfiafett, tilsatte en vispet blanding av egg og melis samt litt vaniljesukker. Og puffet ris så klart. :p


#29

-ea- sa for siden:

Det brukte jeg ifjor, superenkelt!
(i år tenkte jeg å lage dem fra grunnen av, men har glemt det av inntil jeg så tråden, får bli morgendagens morgensyssel)
(treigere enn Marianne til å bake :p )


#30

Karamell sa for siden:

Mine er nydelige! :nam:


#31

Superior sa for siden:

Min oppskrift er noe sånt som smør, fløte, vaniljesukker og dronningssjokolade. :nam:

Minner meg på at jeg burde lage det snart. Fløten går snart ut på datoen.


#32

Superior sa for siden:

Less is more, så man bør absolutt ikke ta for mye ris. Godt med sjokolade innimellom gjør de kjempe gode.


#33

Dragen sa for siden:

Jeg doblet denne, sånn ca, men må innrømme at jeg ikke trodde på at det gikk an å lage risboller med sprø ris. Jeg tok feil - risen ble sprø, og bollene kjempegode. Tusen takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.