Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal dere ha til dessert på julaften?

#1

Musemus sa for siden:

Jeg har helt glemt dessert - og trenger tips.
Så hva skal dere andre spise?


#2

Syrinx sa for siden:

Heimelaga karamellpudding til meg og mannen. Ungane har ikkje skjønt at det er verdas beste dessert, så dei vil ha vaniljeis med varm firkløversaus.


#3

My sa for siden:

Riskrem med jordbærsaus, og fruktsalat med vaniljesaus.


#4

Miromurr sa for siden:

Eplekake med vaniljeis ser det ut for. Trettenåringen vil bake.


#5

Molly sa for siden:

I min familie er det tradisjon med riskrem, og vi har hatt det i alle år.

I år feirer jeg med kjæresten min og hans familie, så da blir det fruktsalat.


#6

Mex sa for siden:

I år blir det oreokake til dessert tenker jeg.
Svigermor tar sikkert også med litt riskrem. Minstemann ville egentlig ha sjokolademousse, men det får vi ta på nyttårsaften tenker jeg.


#7

Novla sa for siden:

Det samme som hver jul, fruktsalat med råkrem. :nam:


#8

Eia sa for siden:

Det svoger bestemmer seg for. :ansvar delegert:


#9

Galathea sa for siden:

Her er det multekrem og hjemmelagd vaniljeis med hjemmelagd mandelkrokan. Tilbehør krumkaker og goro.


#10

Toffskij sa for siden:

Hjemmelagd karamellpudding her også. Obligatorisk.


#11

Retz sa for siden:

Dronning Maud. Sønnen lager.


#12

frukt sa for siden:

Denne hadde vi et år. Både god og enkel. På julaften synes jeg det er greit med porsjonsdessert for det blir som regel alt for mye mat.
I år vet jeg ikke hva det blir.


#13

Blå sa for siden:

Riskrem og bringebærpannacotta. Tror jeg.


#14

jolie sa for siden:

Vi skal til mine foreldre på julaften i år, så da blir det sikkert riskrem. Når vi er hjemme pleier jeg å lage sjokolademousse både på julaften og nyttårsaften.


#15

Nenne sa for siden:

Riskrem med jordbærsaus fra bær i fryseren.


#16

Karamell sa for siden:

Har fundert på Tiramisu, for det er den eneste desserten utover is mannen min liker.
Ungdommene vil sikkert ha is da, så spørs om det blir kun det + saus og pønt. Vi skal bare være oss 4 for andre gang i våre liv.

Selv kunne jeg tenkt med fruktsalat med hakket sjokolade. Det hadde vi som barn, og kalte det himmelsk lapskaus. Kanskje fruktsalat OG is? Det passer jo sammen.


#17

polarjenta sa for siden:

Vi pleier alltid å ha multekrem, men jeg vet ikke om noen har plukket multer i år. Også pleier det å være enten karamellpudding eller riskrem.


#18

millact sa for siden:

Riskrem. Ungdommene får sjokolademousse.


#19

veobra sa for siden:

Riskrem med bringebærsaus.


#20

Blå sa for siden:

Det husker jeg også Karamell. Vi skal ha fruktsalat i et annet juleselskap. jeg tror at jeg må ha hakket sjokolade ved siden av, og hasselnøtter.


#21

Señora sa for siden:

Dronning Maud. Egen skål levert på butikken.


#22

Tjorven sa for siden:

Normalt sett pleier snuppa å lage panna cotta med pasjonsfruktsaus. Det er en passe lett og frisk dessert etter en tung middag. (I år jobber hun hver dag frem til julaften, så det er mulig at det ikke blir dessert.)


#23

Skilpadda sa for siden:

Vi skal være hos moren min, og da er julemiddagen alltid lutefisk, og det er alltid sjokoladefromasj (med kransekake ved siden av) til dessert. :nam:


#24

Blondie sa for siden:

Ja.


#25

Myria sa for siden:

Riskrem med hjemmelaget bringebærsaus.


#26

liefje sa for siden:

Jeg vokste opp med både riskrem og multekrem med krumkaker og andre julekaker til.

Etter at vi begynte å feire jul med bare kjernefamilien, har vi faktisk droppet desserten. Vi har ganske sen middag og orker aldri noe etter den.


#27

Strå sa for siden:

Det blir en melkefri panna cotta med bær og syltetoy og muligens ristede, hakkede nøtter.


#28

Floksa sa for siden:

Multekrem.
Og riskrem med rød saus


#29

Nada sa for siden:

Hjemmelaget karamellpudding


#30

løve70 sa for siden:

Vi pleier å ha creme brulé. Litt usikker på hva vi får i år da vi skal til moren min.


#31

Pasta sa for siden:

Riskrem med rødsaus. Samme som i hele livet mitt.


#32

Millen sa for siden:

Diverse is, hjemmelagd bringebærsaus og sikkert andre topping..
Vi har nesten alltid is til dessert..



#34

Hyacinth sa for siden:

Den så god ut, men ostekrem? Av kremfløte og gelatin? :undrer: Eller mangler det noe her?


#35

Hyacinth sa for siden:

Vi skal ha riskrem, som alltid.
Karamellpudding på 1. dag. Som alltid.


#36

nolo sa for siden:

Dronning Maud-pudding. Det har vært tradisjon i mange år, etter at multekremen ble nedstemt av ungene.


#37

Ine sa for siden:

Sukkerfri sjokolade satser jeg på.


#38

Bergensis sa for siden:

Moltekrem er tradisjon her. Spritar den litt opp med likør, så blir den faktisk god! Riskrem og karamellpudding har også vore på bordet innimellom. Eg synes det blir for tung dessert etter julemiddag, så om det er min tur til å bestemme dessert, blir det ikkje riskrem eller karamellpudding. Eg er ikkje veldig glad i nokon av alternativa, men så likar eg ikkje så godt julemat heller. I bunn og grunn likar eg ikkje jula, må eg innrømme. :grinch:


#39

Røverdatter sa for siden:

Vi skal til mine foreldre og der får vi riskrem med rørte jordbær og multekrem som alltid på juleaften.



#41

C3PO sa for siden:

Vi kommer til å være i England og jeg har kjøpt inn enkel mat. Jeg har gingerbread and butterscotch pudding på planen. Altså dampet pudding. Det blir nok også en sjokoladefondant eller noe lignende.


#42

Neket sa for siden:

Riskrem. Alltid. :jupp:


#43

Dixie Diner sa for siden:

I år blir det Tilslørte Julepiker. Har hatt riskrem i alle år men nå som de to eldste er flyttet hjemmefra så er det få i hus som liker riskrem.


#44

Geitrams sa for siden:

Hjemmelaget karamellpudding


#45

Musemus sa for siden:

Det var jeg som spurte, for vi er egentlig ikke dessert-mennesker, så det var helt borte fra tankene mine.
Storesøster har visst spurt mormora om hun kan lage karamellpudding til oss, så da var det i boks. Vi skal også være bare oss fire, og da blir det vel godis og sånn litt utpå.


#46

Dansma sa for siden:

Riskrem eller panna cotta


#47

Elise sa for siden:

Riskrem, is og crème brulee.


#48

ingling sa for siden:

Vi har ikke alltid hatt så mye dessert siden julematen er så heftig, så vi har pleid å ta julekaker og godteri og sånt litt seinere på kvelden. I år har vi kalkun i stedet for pinnekjøtt, så da tror jeg vi tar en liten dessertbuffet (vi er bare fire, men liker litt ulikt) med riskrem, gelé og is. :humre: Vi får se, alt blir kjøpt inn i hvert fall.


#49

My sa for siden:

Jeg venter alltid på Nextlife i slike tråder ... :hyper:


#50

Taien sa for siden:

Riskrem med rød saus. Mandel i riskremen. Samme som hele mitt liv.


#51

apan sa for siden:

Krumkaker og multekrem. Is og bringerbærsaus i tillegg, siden barna ikke er så glad i multekrem.


#52

Shun sa for siden:

Engelsk fruktkake.



#54

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke det at vi MÅ ha riskrem på julaften, men mandelleting hører liksom med da. Det har vi alltid gjort, hele livet mitt.


#55

Madicken sa for siden:

Panna cotta med pasjonsfruktsaus, karamellpudding, Dronning Maud-pudding og diverse kaker og kjeks. Jepp, vi blir mange. :knegg:


#56

Anne C sa for siden:

Riskrem og iskake.


#57

Noba sa for siden:

Vi pleier faktisk ikke ha dessert, det blir bare så altfor mye. Men etter gaveåpning har vi kaffe med det vi har laget av julekaker og konfekt. I år har jeg laget gule bomber i tillegg til de tradisjonelle kakene så vi skal definitivt få vår rasjon av søtt vi og. :knegg:


#58

Hyacinth sa for siden:

Men mandelen da, folkens? :maser:


#59

Noba sa for siden:

Vi har mandelen på lillejulaften, vi. Da er det risgrøt til middag før pynting av juletreet. Fast tradisjon.


#60

My sa for siden:

I grøten, som vi spiser til lunsj rundt kl 14. :nemlig:

Har riskrem til dessert, men har aldri brukt mandel i den (bare noen dråper med mandelessens, men ingen premie for å finne dem :knegg: ).


#61

Dixie Diner sa for siden:

Samme her, dette er min første jul på 42 år der mandelen ikke blir med. Men sånn er det når ungene ikke gidder lenger, den mest hysteriske mandel-jegeren i familien (min mor) ikke er blant oss lenger, og de andre voksne egentlig ikke bryr seg så voldsomt, og ingen egentlig liker riskrem. I fjor var alle så mette at vi glemte hele riskremen og måtte ha den dagen etter og da ville egentlig ingen ha, så jeg tenker at da er det nok på tide å finne nye veier.
Merker at ungene er blitt store, eldste har flyttet utenlands og våre (mine) faste tradisjoner som jeg har vært så glad i er i ferd med å endres, det er litt tøft faktisk men jeg må bare overleve det.


#62

Elise sa for siden:

Mandelen er i grøten på julaften formiddag. Har aldri hørt om å ha den i desserten. :humre:

(Vi har egentlig ikke pleid å ha mandel heller vi da, vil bare snakker om det.)


#63

Shun sa for siden:

Jeg har mange poser mandler (billigsalg på Kiwi), og dem bruker jeg i marsipan og amaretti.
Da trenger jeg ikke mandel i grøten.


#64

Matilda sa for siden:

Riskrem med kirsebærsaus og mandelflak (/bringebærsaus til barn). På nyttårsaften blir det nok crème brûlée, med is som alternativ til barna.


#65

Fintdethei! sa for siden:

Riskrem med bringebærsaus (av og til hjemmelaget saus laget på saft). Udiskutabel dessert.

Mandel er i grøten på formiddagen, ja.


#66

apan sa for siden:

Den er i vanlig grøt på lille julaften.


#67

Nextlife sa for siden:

Hehe.
I år er vi 8 til bords, 6 voksne og mine 2 sukkerelskende barnebarn.
Som det ser ut nå blir det
YuleLog
Karamellpudding med cognaccrem
Eclaires, favoritten hos svigersønnene er de med vaniljekrem og sjokoladeganache, datter1 vil ha multekrem og de andre spiser det som byr seg.
Jeg må nok lage en eller annen gøyal kake også, føler riskremkaken til Sæthre er oppbrukt, så jeg må tenke litt på den.


#68

millact sa for siden:

Tror vi dropper den.


#69

IzziCreo sa for siden:

Vi har alltid multekrem på julaften.



#71

nolo sa for siden:

Mandelen er i grøten i 14-tiden. Eldste (25) har ikke fått mandelen de to siste årene, og mener systemet er rigget mot ham. :knegg:


#72

Røverdatter sa for siden:

Da jeg var liten var det alltid mandel-grøt julaftens formiddag, men det det er mange år siden vi droppet hele grøten og puttet mandelen i riskremen i stedet. Nå er det blitt en del av underholdningen på julaften. :knegg:


#73

Lhi-My sa for siden:

Vi skal spise fruktsalat med salt karamellsaus og vaniljesaus. Det er passe lett etter pinnekjøttet.

Mandel i grøten er en tradisjon jeg ikke er vant til og som mine barn bare syntes var rart og dumt den ene gangen jeg tenkte jeg skulle innføre en ny tradisjon. De var vel fem seks år og konseptet ble forkastet tvert. Vi spiser grøt lille juleaften. Rester blir brukt til riskrem i løpet av romjulen. Grøten serveres forøvrig sammen med lutefisk som vi spiser på lefse med godt smør under og uten annet tilbehør. Sånn når jeg likevel snakket om rare konsept…


#74

Sissel sa for siden:

Riskrem med bringebærsaus.


#75

IOA sa for siden:

Vi har alltid hatt multekrem (som nesten ingen liker) og tinte jordbær med krem (som skal være det barnevennlige alternativet, som nesten alle ender opp med å spise).

De siste årene har vi hatt karamellpudding med krem, og så lages det en miniporsjon med multekrem til de to som liker det. Jeg er SÅ utrolig fornøyd med at vi har klart å endre den dessert-tradisjonen, for de jordbæra var ikke særlig freshe...


#76

Madicken sa for siden:

Vi pleier å ha mange på grøtfest lillejulaften dersom vi feirer jul hjemme, og mandelen hører til der.


#77

Zulu sa for siden:

Mandel kan jo puttes i alle desserter! :hyper:

Vi har mandel i karamellpuddingen, i mokkafromasjen, i sjokolademoussen, og selvsagt også i riskremen.


#78

Gaia sa for siden:

Laktosefri riskrem med hjemmelaget jordbær- og limesaus. Med mandel. :jupp:


#79

Fluke sa for siden:

Riskrem (og lavkarbo riskrem til meg og mann)


#80

Hyacinth sa for siden:

Ja, når jeg leser om at folk putter mandel i tacoen, da tror jeg på det, altså. :humre:


#81

polarjenta sa for siden:

Fasiten hos oss ble mandelpudding med rødsaus(aldri hatt før) Sjokoladepudding med vaniljesaus(Har vi kanskje hatt når ungene var mindre ) og heldigvis multekrem. Jeg liker ikke puddinger så veldig godt, kan spise bittelitt sjokoladepudding dersom den har masse vaniljesaus over seg, så jeg foretrakk multekremen med krumkaker.


#82

Millen sa for siden:

Fasit her ble ingen dessert, alle var så mette at vi ikke orket noen ting.


#83

Blondie sa for siden:

Vi hadde riskrem med rød saus, fruktsalat med vaniljesaus, småkaker, kransekake og lefser.

Det ble mye rester. :knegg:


#84

Kula sa for siden:

Vi hadde karamellpudding, multekrem og dronning Maud, Julekaker og kransekake. Mandel var fraværende i alle.


#85

Musemus sa for siden:

Fasiten ble karamellpudding og sjokoladepudding. :)


#86

Pesten sa for siden:

Creme brule


#87

Malama sa for siden:

Som vanlig ble det ikke dessert her heller. Vi spiste den andre juledag.


#88

Millen sa for siden:

Vår er fortsatt uåpnet (is).


#89

liefje sa for siden:

Vi har fortsatt til gode å spise dessert. Vi er ikke dessertmennesker til vanlig og tydeligvis heller ikke i julen. Har dog julegodteri og småkaker som vi tar litt av. Også har vi en is i fryseren som jeg tror at mann og sønn forsynte seg med en ettermiddag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.