Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nisser til jul - årets mest utrendy pynt?

Pynter du med nisser?

  • Ja! Elsker nisser og har huset fullt!
    30 stemmer
  • Nei, det er altfor last century for min stil!
    10 stemmer
  • Ja, men de blir plassert i de mest diskrete krokene.
    15 stemmer
  • Pynter ikke til jul.
    3 stemmer
#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg ser at det aller mest trendy til jul i år er å IKKE pynte med nisser. Det går igjen i alle interiørblogger, blant venner og her inne i diverse tråder.

Kremmerhuset har til og med en brosjyre med statementet "Pynt til jul uten nisser" printet utenpå.

For meg som har samlet julepynt i årevis så er det vanskelig å ikke pynte med ene eneste nisse. Mesteparten av pynten ble jo også anskaffet i den tid da man skulle gjøre det stikk motsatte av nå - nemlig pynte med masse nisser.

Hva tenker FP om dette? Og pynter dere med nisser selv om dere da tydeligvis befinner dere i den mer sidrompa og utrendy delen av befolkningen?


#2

ingling sa for siden:

Vi har nisser :juhu: Ikke stappfullt liksom, men absolutt nisser av ulik avstamning. Så er vi ikke spesielt trendy heller, da. Går helt fint. :nemlig:


#3

Blondie sa for siden:

Jeg pynter tradisjonelt og det viktigste er å se den gamle pynten om igjen. Jeg kjøper derfor lite nytt og trender er jeg helt blind for. :knegg:


#4

Primrose sa for siden:

Dette var nytt for meg og jeg bryr meg uansett ikke om interiørtrender. Har ikke så mye pynt og trives godt med de få nissene jeg har. Kjøpe mer stæsj for å ha liggende?! Trives visst godt som sidrompa også. :knegg:


#5

Fersken sa for siden:

Nisser, stjerner, glitter og glam. Og fargen rød og litt grønt går igjen i i tekstilene, serviettene og lysene.


#6

Syrinx sa for siden:

Eg drit i pyntetrendar året rundt, jula intet unntak. For meg er dette altså ei ikkje-sak og nissane mine får bu her heile desember og akkurat lenge nok til å seie godt nytt år.

Korleis andre velger å pynte heftar eg meg lite ved.


#7

meisje sa for siden:

Jeg følger ikke juletrender, vi har gammel julepynt stort sett. Men jeg liker ikke overdose med julepynt, så antallet nisser er ikke veldig stort.


#8

Milfrid sa for siden:

Jeg har den julepynten jeg har, og pynter med den. Ergo blir det masse utrendy nisser :nemlig: Det må jo være ekstremt lite miljøvennlig å følge alle interiørtrender mht både farger og møbler og julepynt og hva tar du. Eventuelt ekstremt plasskrevende rom man skal oppbevare all julepynt man ikke kan bruke fordi trenden sier engler eller kun gull, sølv eller fandens oldemor.

Jeg er forøvrig så ut at jeg ikke har fått med meg at noe er in. :knegg:


#9

Fintdethei! sa for siden:

Nissene mine får de aldri. Altså, jeg kjøper veldig lite julepynt. Kanskje 1 juletrekule i året. Det hyggeligste er jo å ta frem set man har fra før.
Likevel kommer jeg nok aldri på Norge Rundt pga en overdådig nissesanling.


#10

Bluen sa for siden:

Noen ganske få nisser, mest porselensfigurer fra 80-tallet. Gjennomgangstonen er rød pynt.


#11

Karamell sa for siden:

Jeg synes hvit og striglet jul er estetisk vakkert, men jeg pynter med den julen jeg har. Jeg har ikke et blogghjem uansett. :knegg:
Det er riktig nok ikke -mange- fjøsnisser, men det finnes en og annen. Men jeg har nok latt meg påvirke gjennom årene, fra nittitallets røde nisser og til nå, for jeg pynter mer med hvite trær osv, og noe glasspynt i den delen av stuen som vi bruker mest, og den mer røde og eldre pynten er mer i gangen og mot den veien.

I år lurer jeg på om ikke all pynten kommer frem. Jeg føler meg ikke veldig i julemodus. :gruble:


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker den julepynten vi har. Det inkluderer også nisser. Men at huset er fullt er en overdrivelse.


#13

Strå sa for siden:

Dette. Helt ordrett. Så jeg valgte alternativet øverst, vi har fullt med nisser, selv om det bare blir kvartfullt.


#14

meisje sa for siden:

Og jeg har en bekjent på FB som har lagt ut bilder fra eget hus. Hun har mange nisser hun. Hele huset er fyllt opp, tilogmed trappen er full med nisser. Sikkert flere hundre.


#15

Palmen sa for siden:

Huset blir fullt av nisser. :jupp:


#16

frukt sa for siden:

Jeg blåser en lang marsj i trender og pynter som jeg vil. Men jeg har aldri huset fullt selv om det var det jeg stemte. :humre: Jeg har forsåvidt ikke huset fullt av noe, liker ikke å ha for mye ting rundt meg.


#17

Milfrid sa for siden:

Jeg har en nisse- og en en englesamling som står side om side på en skjenk. Elsker den!

Og verdens støggeste juletre. :hjerter: Lite fargesynkronisert og gjennomført pynting hos meg.


#18

My sa for siden:

Dette.

Det var i grunnen ikke noe alternativ som passet. "Lett blanding av all slags pynt, deriblant nisser" er vel mest beskrivende. Det er ikke voldsomt mange av dem, men de som er står heller ikke spesielt diskret plassert. Siden jeg har brukt den samme julepynten i årevis er det ikke noe som er spesielt trendy i dag, men siden det trolig aldri har vært spesielt trendy noen gang heller, så får det liksom ikke blitt veldig utrendy. Personlig, er vel ordet. Og tradisjonelt.


#19

Nenne sa for siden:

Ja, det har jeg. Og jeg passer vel best litt i mellom dine to ja-alternativer.

Jeg har ganske mye nisser, men en god del av dem er hjemmelagede, så de plasseres på prominente steder. Andre nisser litt mer diskret i krokene kanskje? Nisser hører definitivt med!

Hvis det er ett tidspunkt i året jeg ikke bryr meg om trender, er det til jul. :latter: Da skal alt være akkurat som det alltid har vært. Jeg er ikke så trendy resten av året heller i grunnen.


#20

Wix sa for siden:

Jeg har aldri likt nisser og kvittet meg med dem for noen år siden. Men hadde jeg likt nisser hadde jeg tatt dem frem i år også. Poenget er jo at det skal være det samme hvert år.


#21

Shun sa for siden:

Har ikke en eneste nisse, og pynter ganske diskret utenom det også.
Mest med bordtekstiler og lys.

En del julepynt utgår på grunn av katt med velutviklet jaktinstinkt.


#22

polarjenta sa for siden:

Jeg pynter med nisser og engler. Jeg har ikke huset fullt akkurat men jeg har endel. Bryr meg ikke om det ikke er trendy.


#23

veobra sa for siden:

Vi har fine nisser. De fleste er laget av barna i årenes løp. Jeg synes de er kjempefine. Rødt er den mest brukte fargen hos oss.


#24

Blå sa for siden:

Jeg er ikke egentlig så veldig glad i nisser. Og har aldri kjøpt noen selv.

Men, jeg pynter med det jeg får og det jentene har laget gjennom barndommen, så vi har ganske mange nisser og de kommer absolutt frem.

Ingen av pollalternativene passet.


#25

Retz sa for siden:

Jeg har to nisser og de fulgt med siden 70-tallet. De blir plassert i vinduskarmen, og slett ikke gjemt bort.


#26

Señora sa for siden:

Jeg har noen nisser, men de ligger i kassene på loftet. Pynter med å henge retro glasspynt (Hadeland) i vinduene blandet med Georg Jensen pynt.

Juletreet er en salig blanding av farger og stiler, og jeg elsker det! Ikke flagg, ikke glitter, men perlelenker i beste Donaldstil og tog under.


#27

Blondie sa for siden:

Jeg er såpass utrendy at jeg ikke før nå i desember googlet meg frem til hva Georg Jensen er. Har aldri visst at det er et eget merke. :knegg:


#28

Myria sa for siden:

Vi har ikke huset fullt, men vi har en relativt stor (kanskje 20 stk?) samling nesenisser som bor på en lang hylle i den ene trappen vår. Definitivt en vesentlig del av julepynten. :elsker:


#29

Luftslottet sa for siden:

Jeg har aldri likt nisser, så de eneste nissene i mitt hus er dorullnisser og andre dyrebare barnekunstverk. De får bli.


#30

liefje sa for siden:

Julepynt er tradisjon. Jeg har veldig stilrent juletre med bare hvitt og gull, men ellers har jeg tatt frem det jeg har. Ikke mye nisser, men noen har jeg. Små julenisseluer på noen figurer jeg alltid har til pynt og noen Hadelandnisser. Også to supertradisjonelle som sitter i trappen i oppgangen. Dessuten har jeg julemus og pyntefluesopp, begge i rødt. Så litt av hvert hos meg. Jeg pynter ganske likt fra år til år, men skeier ut med bordpynten som alltid er maksimalistisk og ulik for hvert måltid vi spiser i juledagene. Driver faktisk og prøvepynter bord nå. :nerd:


#31

Tallulah sa for siden:

Jeg har noen nisser, både noen gamle og noen nye, som jeg er veldig glad i. Jul handler aldri om trend for min del, men om minner. Vi kjøper ofte en julepynt på reise, slik at vi kan mimre når vi henger det opp.


#32

Myria sa for siden:

Helt enig, og sånn er det for oss også. Jeg elsker når vi pynter juletreet sammen, i alle slags farger, og snakker om at den pynten laget vi det året og den kjøpte vi da vi var på ferie der og den har vi arvet osv. :elsker:


#33

007 sa for siden:

Dette.

Men jeg har aldri vært særlig glad i nisser, så jeg har veldig få. Kun noen Hadeland-nisser, og så noen små svindyre nissegutter jeg har fått av svigermor. Og så noen grånisser, de tror jeg er ungene sine.

Jeg er mer glad i engler og juletrær, og så elsker jeg snømenn, typ amerikansk. Her pyntes det altså i en salig blanding.


#34

venla sa for siden:

Er ikke så glad i nisser, så har kvittet meg med sånne store som skulle stå på gulvet. Har noen arva småting med nisser som står fremme. Men har generelt lite pynt utover juletre.


#35

Nada sa for siden:

Samme her.
Orker ikke følge trender og kjøper svært lite nytt.


#36

løve70 sa for siden:

Jeg driter vel stort sett i interiørtrender, men har aldri vært særlig begeistret for nisser, derfor er det lita av det.


#37

Pasta sa for siden:

Jeg bryr meg ikke om trender, men desto mer om faste tradisjoner. Pynter med vår pynt og den inneholder også nisser i mange varianter.


#38

Neket sa for siden:

Ja, vi har nisser. Og altmulig annet. Ikke huset fullt, men langt mer enn det som hadde blitt akseptert av er interiørmagasin. :knegg: Favorittjulepynt-tingen min er en snowglobe med en flamingo som har nisselue. :nemlig:


#39

Lavender sa for siden:

Restegarnnisser strikket av barnas oldemor. Har mye rødt også, vi er generelt utrendy familie. Det er dessuten bare en jul.


#40

Dansma sa for siden:

Har aldri skjønt greien med å pynte med nisser...
Så har ingen som er kjøpt selv eller fått av andre. Eneste er en liten garn nisse som eldste lagde i barnehagen. Den får henge på juletreet.


#41

Polyanna sa for siden:

Dette.

De eneste nissene som ble kastet er de som stod i gangen, som valpen trodde var julegave til henne, og det kom de aldri over. :humre:


#42

him sa for siden:

Stemte: pynter ikke til jul. Har to katter som skal oppleve sin første jul kombinert med at all julepynten er full av affesjonsverdi. Fikk opp juletre i dag og skal svinge innom ikea og handle inn noe pynt som tåler en støyt


#43

Kaija sa for siden:

Jeg bryr meg ikke om trender, og noen nisser har jeg vel som skal fram hvert år. Ikke er jeg så nissenussete, så mange er det vel egentlig ikke, men det har med smak over tid, og ikke trender å gjøre.


#44

Malama sa for siden:

Vi har ganske overflod av nisser, ja


#45

nolo sa for siden:

Vi har mange dorullnisser og isoporkulenisser, og de står fremme år etter år. :jupp:


#46

Madicken sa for siden:

Jeg kunne ikke gitt mer beng i hva som er trendy når det kommer til julepynt. Her er tradisjon viktigst, og jeg setter fram den samme pynten år etter år; noe er arvet, noe er hjemmelaget, noe er gaver og resten er kjøpt fordi jeg syntes det var fint det året jeg fant pynten (jeg har som regel å maks kjøpe én ny julepynt hvert år, men det har jo blitt en del pynt etter hvert :knirk: ). Og ja, det finnes også nisser her, men de har jeg, om ikke plassert dem i de mest diskrete krokene, i hvert fall samlet dem i en krok. :knegg:


#47

Noba sa for siden:

Melder meg inn i gjengen som ikke har trendy jul. Men har ikke så mange nisser og så mye julepynt likevel. Har to nisser mamma har strikket som jeg er veldig glad i, de skal alltid frem. Og et par til som har fulgt meg i mange år og som jeg liker veldig godt. For meg blir det jul med røde duker, hvite lys og amaryllis i blomstervasen. Og juletreet! Det er alt annet enn stilrent, men derimot er det et historisk bilde av minner av alt fra bestemors gamle, skjøre julekuler i glass til søte røde keramikkhjerter kjøpt på julemarked i Wien og masse hjemmelaget pynt fra bestemødrene mine, meg selv og barna mine. :hjerter: De som elsker designpynt og har fargekoordinert juletrepynt hadde fått fnatt av vårt juletre.


#48

Malama sa for siden:

De hadde nok fått fnatt av vårt juletre også. Som nemlig har lys i rødt og gult og grønt og blått.


#49

Pøblis sa for siden:

Jeg er opptatt av estetikk og liker at julepynten er litt pen eller kul eller morsom eller alt det forannevnte.

jeg har aldri vært noe nissemenneske, så det er kun et par nisser i våre julepyntkasser.

Juletreet er fullstendig overpyntet hos oss, men det går i kuler, stjerner, rare figurer, perlekjeder, engler og alt mulig annet enn nisser, egentlig.


#50

Maverick sa for siden:

Jeg tenker at det skal en hel del til før Kremmerhuset kan påberope seg å være en trendsetter. :knegg:

Her finnes det noen få nisser, jeg er ikke så begeistret for dem og har aldri vært det, men syvåringen elsker dem og det trumfer eventuelle interiørbloggeres mening.


#51

My sa for siden:

Jeg ønsker meg forresten en samling trekulenisser fra finske Aarikka. :åpplyser: Elsker dem, og de minner meg veldig om mine foreldres 70-tallsjulepyntestil. :hjerter: Tror jeg må begynne å samle på disse. :nikker:


#52

Niobe sa for siden:

Jeg har aldri likt nisser, og har ikke pyntet med nisser siden jeg flyttet ut hjemmefra. Så, siden 1999. Det må sies at det i senere år har dukket opp nisser jeg synes er finere enn fordums nisser, men jeg har ingen likevel.


#53

Marla Singer sa for siden:

Jeg kjører full sidrompa nissestil. :julemania:


#54

Røverdatter sa for siden:

Plutselig ble denne tråden konkurransen om å være minst opptatt av trender. :knegg: Jeg følger så mange interiør-greier at jeg må innrømme jeg påvirkes og ender med noe nytt nesten hvert år. Men jeg har de gamle tingene også, for det er jo som mange nevner, gode minner i gammel julepynt. Jeg har alltid vært litt julegal og har nisser jeg har eid helt siden jeg var barn og julen var magisk. :hjerter:


#55

Strå sa for siden:

For min del handler det mest om at jeg ofte får hodetrøbbel når jeg handler. Så hvis jeg har noe som funker, så bruker jeg det til det er godt over utbrukt. Det er ikke en konkurranse, det er sunn fornuft.


#56

IzziCreo sa for siden:

Dette hadde jeg ikke fått med meg. Ikke at det har så mye å si heller. Jeg er ikke en som har mye nisser, men noen små figurer i stentøy har vært med oss siden studietiden. Vi bruker pynten vi har, men kan spe på litt ved behov. Dog har det ikke vært aktuelt med nisser.


#57

veobra sa for siden:

Disse var veldig fine. :hjerter: Jeg har laget en del slike av små perler selv. Det startet med de helt enkle på 90-tallet. Ungene har laget noen senere med en del tilbehør. Dette et noen av det fineste vi har, faktisk. Enkle og fulle av minner.


#58

007 sa for siden:

Jeg følger også med på interiørtrender, men har verken plass eller samvittighet til å oppgradere så mye. Jeg har mer enn nok ting, og er ikke så flink til å kvitte meg med gammelt. Jeg prøver å bli et mindre bruk og kast-menneske både når det gjelder ting og klær, og særlig på klesfronten har jeg mye å gå på.
Det hender jeg tar en opprydding i skuffer, skap og på boden når korpset eller idrettslaget har loppemarked, men ellers tenker jeg at jeg får leve med det jeg har.


#59

Malama sa for siden:

Jeg er vel på der jevne kjent for å ikke være opptatt av interiør eller trender. I det hele tatt. Eier ikke evnen, desverre.

Men så liker jeg nisser også. Så dersom jeg ender med noe nytt, så er det stor fare for at det er en nisse.


#60

Røverdatter sa for siden:

Nei, nei, det var mer et eksempel på hvor langt det har gått med nissehatet. :knegg:


#61

Røverdatter sa for siden:

Så bra! :) Skulle gjerne vært mer der selv, men jeg har en liten hoarder på skulderen som ikke helt gir slipp. Ikke sånn helt crazy, brainless shoppegal altså, men jeg kjøper av og til ting jeg overhodet ikke trenger. Det er uansett mest trendy å gjøre som deg i disse dager - siden vi var på det temaet.


#62

Maverick sa for siden:

Ah! Ja. Det er et svært godt poeng. Heldigvis holder Nille stand! :glis:


#63

Røverdatter sa for siden:

Jeg driver og pynter til jul akkurat nå og kan trygt konstatere at jeg aldri kommer til å bli trendy. Eller særlig fargekoordinert. Ei heller holde meg til en stil. :hehehe:

Men koser meg glugg da, har huset alene og «Julestemning» på øret for de som tar den referansen.


#64

Kirsebær sa for siden:

Jeg elsker julepynt av alle mulige slag, og jeg liker best hvis man blander alt mulig i en salig julegrøtblanding. Engler og nisser, nytt og gammelt, håndarbeid og kjøpevarer, barnelagd og arvesaker +++ :hjerter: :jupp: Vakre hjem med fargekoordinert julepynt er som nevnt vakkert, men jeg er ikke helt der.


#65

Divine sa for siden:

Jeg ble nesten litt sur av å lese dette, og sendte sporenstreks en melding til eldstemann for å minne han på å ta med nissen han lånte i fjor. Nissen fikk jeg julen jeg var ett år gammel, så den er over femti år. Den er gammel og slitt og går under navnet En Usedvanlig Ekkel Nisse. Men han skal jaggu meg få hedersplass i år. Sånn på trass.


#66

Tjorven sa for siden:

Vi har en julepynt som mannen min kaller bæsjen, men som jeg ganske bestemt at mener er et reinsdyr som en av ungene laget i barnehagen. :rofl:


#67

Tallulah sa for siden:

Vi har en bæsj som julepynt. En mann som bæsjer faktisk. Det er en juletradisjon i Catalonia! For realz! Hvert år lages det nye bæsjemenn, ofte kjendiser.

Her har dere en samling caganer for å komme i julestemning. Min likner på han ytterst til høyre i andre linje.


#68

My sa for siden:

Dette så jeg nylig noe om på TV. Var det Team Bachstad tro? :gruble:

("han" ytterst til høyre i andre linje hos meg er en nonne ... )



#70

him sa for siden:

Bare ordene "klassisk" og "bæsjedude" i samme setning gir meg skikkelig FP-julestemning, Tally. Takk! :humre:


#71

Engasjert sa for siden:

Jeg synes noe av det som er så fint med å pakke opp julepynten, er alle julene den representerer. Derfor er det nisser, engler, figurer og kuler i skjønn forening. Til og med glasspynt fra Nahariya i Israel - med julegavelappen som fulgte med gaven for 32 år siden i eska. Gode minner kommer fram, og det jeg ikke er så begeistra for, blir liggende i eskene. Kunne sikkert kasta, men det får jeg meg ikke til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.