Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når spiser dere middag på julaften?

#1

Røverdatter sa for siden:

Dette er dagen for juletråder, så jeg lager en til like greit. :p

Vi spiser sen frokost i 10-11-tiden, og middag klokken 17 presis hvert år. Ikke noe større i mellom der egentlig.

Når spiser FP på julaften?

Gidder ikke lage poll. :knegg:


#2

Pasta sa for siden:

Rundt 17, men ikke særlig presist.


#3

polarjenta sa for siden:

Tror vi pleier å spise mellom 16 og 17.


#4

Magica sa for siden:

Rundt kl 17. Vi pleier spise frokost 10-11, og litt grøt i 14-tiden.


#5

Tjorven sa for siden:

Kl 17. mens sølvguttene synger julen inn.


#6

My sa for siden:

Samme tidsskjema som hos Magica, sånn ca, men de siste årene har middagen blitt litt senere. Og desserten spises etter pakkeåpning, fordi ingen orker dessert rett etter middag.


#7

liefje sa for siden:

Vi spiser ca kl 19. julegrøt kl 12:30. åpner presanger før middag.


#8

veobra sa for siden:

Vi satser på kl 16. Litt varierende hvor krise det blir om vi spiser senere. Vi har en del små å ta hensyn til.


#9

Blå sa for siden:

Vi har invitert gjestene til kl 18. Regner med å spise ca 18.30. Vi er bare voksne og bruker ikke så lang tid på gavene så vi har god tid


#10

Anne C sa for siden:

Er det bare oss fire så spiser vi når vi er klare, det kan være alt fra 17-19. På lørdag satser vi på å spise i 17-draget.


#11

millact sa for siden:

Ca 1730. I år kommer mamma. Hun inviteres nok til ca 17, men kanskje kommer hun tidligere.


#12

007 sa for siden:

Vi spiser grøt kl 14 og pinnekjøttmiddag mellom 18-19. Dessert kl 21, for ingen orker dessert rett etter middag.



#14

venla sa for siden:

Spiser frokost i 10-tida, middag rundt 17.


#15

Malama sa for siden:

1705 sånn ca.

Vi pleier høre å radio, kirkeklokkene som ringer jula inn. Men lærte en jul som barn å slå på radio etter nyhetene. For det gjør noe med julestemningen når nyhetene kl 17 forteller om en familie som omkom i en bilulykke. Jeg husker ikke om alle døde eller ei, men jeg husker at vi begynte å slå på fem over. Altså. Vonde ting skjer likevel. Men jeg trenger ikke servere det over høytaler til ungene på julaften.


#16

Sissel sa for siden:

Ca. kl. 17.00.


#17

Syrinx sa for siden:

Middag klokka 17, det har vore fast takst all tid så den får stå.

I år har eg heldigvis fått medhald i å droppe graut til lunsj. Er det ein dag eg ikkje treng ein lunsj som legg seg som ein stein i magen så er det på pinnekjøtdagen.


#18

Drømmedama sa for siden:

Vi spiser til Sølvguttene klokka 17.


#19

Blondie sa for siden:

Vi spiser presis kl 17, jeg har vokst opp med at sølvguttene skal synge mens vi setter oss. :knegg: Vi har sen frokost og gjerne utagerende klementin-bonanza rundt lunsj.


#20

Malama sa for siden:

"lunsj" var i min barndom dekket av at vi besøkte to besteforeldre-hjem som serverte kaker. Som voksen tar jeg med familien og besøker mine foreldre og får kaker. Jepp, hos mamma kan man trolig også så en skive julebrød, eller om så brød dersom man er sulten.


#21

IOA sa for siden:

Vi tilpasser tidspunktet til deltagernes alder og preferanser, så i år tror jeg det blir senest kl 16. I år feirer vi med nevøene mine, og de legger seg tidlig.

Jeg er vokst opp med å spille i kirken på julaften, så da var det bare å skynde seg hjem til julemiddagen etter gudstjenesten. Morfar hadde fast jobb som sjåfør for de av oss som skulle spille, sånn at de andre voksne kunne lage mat (og passe barn).


#22

Floksa sa for siden:

Vi jobber jo alltid på julaften. Så middag må tilpasses det. Målet er å spise klokka 18. men siden hun (jeg) som lager maten som oftest er på jobb til 17:45 ish så blir det ofte senere. Har vi familie på besøk som kan lage mat blir det mer presist.
I år er det bare oss og svigermor og barna skal stelle fjøs. Så med mindre det kommer kalv (svært sannsynlig) så greier vi kanskje å sette oss rundt klokka 18. vi åpner gaver mens vi spiser dessert.


#23

safran sa for siden:

Dette, selvsagt.


#24

løve70 sa for siden:

Sånn i 18 tiden. Pleier å starte klokken 17 med et glass bobler.


#25

Elise sa for siden:

Vi har av og til spist litt tidligere, når vi har yngre gjester, men i år er planen 17.

Spent på strømprisene på julaften, med 10 minusgrader og alle skal lage mat samtidig. :skremt:


#26

Røverdatter sa for siden:

Når åpner dere gavene da? Hos oss prøver vi voksne å drøye middagen så som mulig, men oftest starter vi med gavene i 18-tiden rett etter maten.


#27

Myria sa for siden:

Vi spiser middag klokken 17. Frokost varierer ut fra når alle har stått opp og barna vil sjelden ha frokost siden de spiser julestrømpeinnhold i stedet.


#28

nolo sa for siden:

Vi pleier å spise rundt kl 17. Liten pause før dessert, og så liten pause igjen før gavene.


#29

Millen sa for siden:

Samme her.


#30

My sa for siden:

Vi åpner gavene rett etter middagen, når nå det måtte bli. Vanligvis i 18-19-tida ja, sikkert. Også spiser vi desserten etter pakkeåpning (evt tar en pause i pakkeåpninga for å spise dessert).


#31

Madicken sa for siden:

Som regel i 19-tiden.


#32

star sa for siden:

Mellom 17 og 18. Antagelig nærmere 18.


#33

veobra sa for siden:

Vi spiser middag og dessert, går rundt juletreet og så åpner vi gaver. Det er derfor vi har middag allerede kl 16, for at gavene ikke skal komme så sent.


#34

Martis sa for siden:

Vi spiser mellom 17 og 18, blitt senere nå som ungene er større. Før var det gjerne kl 16, for å ikke ha overtrøtte barn i pakkebonanza. Dessert etter pakkeåpning!


#35

ingling sa for siden:

Vi har spist rundt fire i noen år, for å forkorte ventetiden litt for barna og fordi minste vil legge seg til vanlig tid. Er også oppvokst med 17 og Sølvguttene, men i likhet med mange andre tradisjoner fra barndommen har vi tilpasset hvordan vi gjør ting til vår virkelighet. I år tenker jeg vi kan drøye til 17, vi har ikke så mange gaver lenger og det er bare oss fire. Vi får se hvordan dagen utspiller seg. :nemlig:


#36

Skilpadda sa for siden:

Vi har grøtlunsj sånn i ett-to-tiden og, hm, middag rundt sju, kanskje? Sitter lenge til bords, blir veldig mette, lager kaffe og henter snop og portvin, og åpner pakker ganske sent. Da datteren vår var riktig liten, fikk hun et par ganger pakkene sine før middag, noe som fungerte bedre for oss enn å ha middagen mye tidligere.


#37

Kirsebær sa for siden:

Som regel klokken 17, men i år skal vi feire jul på hotell :sjokk: og skal spise julemiddag klokken 18:30.


#38

Karamell sa for siden:

Da jeg flyttet til Trøndelag ble jeg overrasket over at "alle" skulle spise presis kl 17, jeg var vant med at gjestene var der til sølvguttene, men at maten var nærmere 18 enn 17. (Bergen).


#39

Malama sa for siden:

Når vi har spist ryddet av bordet, og lest juleevangleiet, så går virundt juletreet og synger alle sangene vi kan, den siste er på loven sitter nissen, og d pleide han komme, men i fjor bestemte han seg for at ungene våre er så store at han bare setter pakkene i gangen og drar i husene til de som har yngre barn, så derved går det på omgang blandt ungne å få være nissehjelper, så lenge de gidder.


#40

Myria sa for siden:

Vi åpner gavene rett etter middag (og en veldig raskt oppvask, dvs noen fyller oppvaskmaskinen og setter på og noen dekker på julekaker, konfekt og drikke i stua). Siden vi venter med desserten til sånn halvveis i gaveåpningen går julemiddagen litt raskere slik at vi stort sett er klare til gaveåpning ca 18.


#41

Gri sa for siden:

Liten frukost, god lunsj ca 11.30, middag ca 17.00 hos oss.


#42

Tilde sa for siden:

Vi spiser middag kl 17.
Rydder etter middagen, så er det åpning av gaver etterpå🎄


#43

My sa for siden:

Jeg er vant med at vi har spist etter at Sølvguttene er ferdige med sangen. Der vi bodde da jeg var barn hadde vi ikke TV i samme rom som vi spiste, så skulle vi høre Sølvguttene (noe som var nærmest hellig for mine foreldre) kunne det ikke foregå samtidig. Mulig vi spiste middag før kl 17 da jeg og søstrene mine var helt små og sikkert stod opp grytidlig, det husker jeg ikke. Men i alle fall ikke samtidig med at Sølvguttene sang jula inn.

Selv er jeg ikke glad i å ha på TV og lyd når jeg skal spise, så jeg vil høre Sølvguttene først, deretter skal TV-en av når vi setter oss til bords. Gjester har vi ikke drevet med da, ut over de som eventuelt er langveisfarende og overnatter, og dermed står opp i huset sammen med oss.


#44

Syrinx sa for siden:

Forresten, ja. Dei åra eg var innleigd kyrkjemusikar måtte familien fint bryte 17-tradisjonen og vente til eg kom heim. Klokka drog seg vel fort mot 1730-1800 før eg var heime igjen då. Vi vart mette dei åra også.


#45

Fluke sa for siden:

Når sølvguttene har sunget


#46

Taien sa for siden:

Vi spiser brunch med spekemat i 10-tiden og middag rundt 18.30-19.00.
Gavene begynner vi med kl 21. Vi drar gaveløpet ut så lenge vi klarer, det er noe ungene er vant med og etterlyser selv.


#47

Niobe sa for siden:

Mellom 18 og 19 en gang.


#48

Filifjonka sa for siden:

Middag klokka 17. Starter med gavene når middagen er ryddet bort. Som regel tar vi dessert og kaker etter gavene.


#49

Chablis sa for siden:

Alltid kl 17 om vi er hjemme her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.