Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva vise amerikanere i Oslo og omegn

#1

Avatar sa for siden:

Min amerikanske venninne fra California kommer endelig til Norge noen dager. Hun har med seg datteren sin på 17 år. De er på en liten rundreise i Europa, så vi har bare 3-4 dager. De skal bo i båten vår på Aker Brygge og bor sånn sett midt i smørøyet. Vi har også bil tilgjengelig ikke langt unna.

Hvis du skulle valgt en eller to ting som du bare måtte tatt de med på, hva ville det vært? Vi lommer til å ta båten ut og vise de Oslofjorden.


#2

Timar sa for siden:

Jeg ville nok vandret fra Operaen og opp til Slottet. Hvis det er sommer hadde jeg startet ute ved badeplassene på Sørenga.

Og så hadde jeg nok ville vist dem marka. T-banen til feks. Frognerseteren, Linderud eller Skullerud og gått til nærmeste markastue og spist skillingaboller.

Jeg er glad i natur da, men hvis disse foretrekker kulturopplevelser så er det mange andre alternativer.


#3

Tallulah sa for siden:

«Mine» amerikanere satte pris på Folkemuseet, der får man jo «hele Norge» på et lite område. Vikingskipene er dessverre stengt. Frognerparken syns de også er mektig (og eksotisk siden alle er «nekkid». :knegg:

Nobelmuseet falt også i smak. Nye Nasjonalmuseet er fantastisk, men digert, så går an å evt. velge ut en avdeling. Norsk nasjonalromantikk og Munch, f.eks.

Lunsj eller kakao og vaffel på Frognerseteren med utsikt over byen, da kan man også ake korketrekkeren om føret er ok. På Grefsenkollen kan man bestille bål med mat og drikke, det ser fantastisk ut. Også god utsikt.


#4

Avatar sa for siden:

Det er vesentlig informasjon ja, det er i juni.


#5

Avatar sa for siden:

Tusen takk for tips! Frognerseteren er vel hyggelig på sommeren også.


#6

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tenkte vinter, men alt går å gjøre i juni også. Bortsett fra korketrekkeren.


#7

Pelle sa for siden:

Festningen, den er latterlig gammel i forhold til hva de har i USA. Mine amerikanere synes slottet var artig, at man kunne gå så nære. Evt dagstur til Gaustatoppen, hvis de er sånn type folk.


#8

Observatøren sa for siden:

Blåfarveverket- ikke utstillingene, men selve gruvene. Det var det beste «våre» amerikanere mente. Gruvevandring inn i fjellet, og en veldig spennende (og litt ukjent) del av norsk historie, lenge før oljeeventyret,


#9

Skilpadda sa for siden:

Enig i forslagene til Tally. Jeg tenker alltid Vigelandsparken, den er fin som park, og det er ganske spesielt med alle statuene, og så ligger den jo nesten midt i byen, så det er fort gjort å komme seg dit. Hvis folkene er det minste interessert i kunst, synes jeg Munchmuseet er et must, og man kan gjerne stikke innom det nye Nasjonalmuseet også. Hvis de har hørt om Kon-Tiki (som noen jo har), er det morsomt å se, og hvis de er interessert i historie og vikinger, er Historisk museum det beste nå når vikingskiphuset er stengt. Folkemuseet er sikkert også artig.

Og en ekte tur i skogen med matpakke, eller boller på en av markastuene, høres også helt supert ut hvis været er ok.


#10

IzziCreo sa for siden:

Flotte forslag over her! Min amerikanske venninne elsket også Deichmanske Bjørvika.


#11

Pelle sa for siden:

Enig i Vigelandsparken. Mine amerikanere dynes det var crazy med så mye nakenhet, noe jeg selv knapt har reflektert over. Artig.


#12

Timar sa for siden:

Jeg var au pair i USA og lot min 3-åring løpe naken i vannsprederen med en venn av motsatt kjønn. Fortalte foreldrene det som en hyggelig historie ved middagen. For å si det sånn, det skjedde ikke mer enn en gang...


#13

Polyanna sa for siden:

Vi var på roseslottet i dag, og det var mange utlendinger der som så veldig begeistret ut. Vet ikke hvor lenge det blir stående?

Ellers er jo mye væravhengig. Er det en nydelig sommerdag, så er det jo gøy med Sørenga, syns jeg. Er det surt og kaldt, kanskje badstu og bad i fjorden?

Og så liker jeg at man kan gå langs sjøen og ta Munch, operaen, Deichmanske, Akershus festning, rådhuset og Astrup Fearnley, på rekke og rad.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.