Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan spise mer frukt og grønt

#1

frukt sa for siden:

Jeg er lat, og det er tiltak å skulle skrelle, skjære, koke osv. Jeg har dager der jeg ikke får i meg frukt eller grønnsaker i det hele tatt.
Har dere tips til enkle måter å få mer grønt i kosten?


#2

Floksa sa for siden:

Agurk/tomat/paprika på skiva, banan/eple/whatever i yoghurt, agurk/tomat/paprika/gulrot/whatever i skiver/biter ved siden av middagen. Vi har ofte bare en agurk i skiver eller staver ved siden maten. Eller småtomater som spises hele.


#3

Mikkeline sa for siden:

Ferdigkuttet i bokser i kjøleskapet?


#4

Strå sa for siden:

Jeg har alltid et fat med frukt (og en liten kniv) stående nær der jeg oppholder meg mest i heimen. Da kan jeg raskt grabbe meg noe frukt når jeg er fysen på noe. Tilsvarende har jeg en liten skål med nøtter stående også.


#5

Strå sa for siden:

Og det Floksa skriver.


#6

Skilpadda sa for siden:

Hvis en del av problemet er at det er mye tiltak å skrelle og tilberede, så er det mange grønnsaker du får kjøpt ferdig til å spises i poser i butikken, som snacksgulrøtter, små tomater og små agurker, sukkererter og diverse salatblandinger. Og frukt som pærer, epler og druer trenger man ikke å skrelle eller skjære i det hele tatt. :)


#7

Bokormen sa for siden:

Jeg synes de små smoothieflaskene en får kjøpt på matbutikkene er gode.

Ferdig grønnsaksris og wokblandinger fra kjøledisken er gull verdt, noen minutter i panna og ikke noe skrelling og søl. :)


#8

Ine sa for siden:

Har gjort det til en vane at jeg alltid spiser agurk og paprika til lunsj når jeg spiser hjemme.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Vil også skyte inn at jo mer frukt og grønnsaker du venner deg til å spise, jo mer craver du det (og motsatt). Det er i hvert fall min erfaring. Jeg liker å kutte og skrelle og styre på kjøkkenet men jeg har ofte dårlig tid og mye som skal gjøres, så det å forberede og legge klare i bokser til uka, er gulltips for min del. Og jeg har gjort det til en vane å helst velge frukt eller grønnsaker når jeg får lyst på noe mellom måltidene, og å aldri servere noe uten minst to forskjellige (som regel mer) grønnsaker, det er liksom en ganske ufravikelig regel som er blitt en hyggelig vane.

Og så slenger jeg veldiig mye rart i smoothies. Hvite bønner, brokkoli, gulrot, ingefær, spinat. Kan slenge det rett i blenderen fra fryseren og, om du har frossenvare. Er det godt med bær og banan osv oppi så merker du ikke noe til smaken heller. Ja, rødbeter og, det har jeg ofte i smoothie! Kutter opp en hel pose om gangen og har i frysen.


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er også lat, og synes det kan være vanskelig, særlig nå på vinteren. Men de to tingene jeg alltid klarer er banan og klementin. Da er to av de fem i boks, i hvert fall. Og så sverger jeg til baby leaf i pose, som er ferdigvasket. En halv pose til middagen så er det null jobb og mye grønt.


#11

frukt sa for siden:

Takk for mange gode tips. :blomst:

Jeg er, eller var, veldig glad i frukt, men mye frukt må skrelles og skjæres opp, og så har jeg bare ikke lyst på av en eller annen grunn. Og frukt med fructose, og steinfrukter blir jeg så oppblåst av, så de unngår jeg.

Skal kjøpe inn grønnsaker som er lette å stappe i seg, og gjøre det til en vane å ha noe grønt til maten. Og så skal jeg lage mer smoothie for bær og bananer har jeg alltid.


#12

Bokormen sa for siden:

Denne tråden blir litt komisk med nicket ditt i minne. :haha:


#13

frukt sa for siden:

Ja, jeg tenkte på det, og jeg har vurdert å bytte nick. :knegg:


#14

veobra sa for siden:

Jeg har agurk og paprika liggende ved siden av påleggsboksen. Da et det rett ved når jeg skal ta en skive.

En periode skrelte og skar jeg opp gulrøtter og hadde i en boks i kjøleskapet. Da var det enkelt å forsyne seg.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du har airfryer, så er (fersk) rosenkål og brokkoli med piiittelitt olivenlje, salt og pepper på rene snopet. Potetbåter også. Og søtpotetbåter. Og maiskolber. Ja egentlig det meste. Og stekte, krydrede kikerter er en høydare i alle salater.


#16

Erica sa for siden:

Jeg gjør det enkelt; på jobb har jeg liggende epler, cherrytomater og snackgulrøtter. Får i meg 3 om dagen av det jeg spiser på jobben. Jeg tenker at det ikke er så viktig at dette er litt ensformig, spiser andre grønnsaker til middagen.


#17

Hyacinth sa for siden:

Du kan jo bytte til grønnsak? :snill:

:knegg:

Neida. Vet ikke hvorfor jeg dro denne fram. Kanskje jeg leter etter inspo. Er lei av de samme tingene.


#18

frukt sa for siden:

:latter:

Jeg har ikke vært så bevisst på dette i det siste, men jeg kjøper grønnsaker jeg liker og faktisk kommer til å spise, og har minst en grønnsak til hvert måltid. Frukt er jo enkelt å få i seg om man liker smoothie, men det har jeg ikke hatt lyst på de siste ukene. Det blir bare en banan eller to om dagen, og et eple i ny og ne.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg har fått dilla på kålsalat, og vi har det til nesten hver middag. Det ble så enkelt å lage etter at jeg kjøpte mandolin fra Microplane. Den er veldig lett å bruke og å rengjøre.

Bruker rødkål eller hodekål. Det kan varieres i det uendelige. Tørket frukt er godt. Og sennepsvinaigrette, eller noe eddikbasert med frukt/bær. Og alle de grønnsakene man har til overs. Asiatiske varianter er også veldig gode.


#20

ingling sa for siden:

Jeg får det lettest til ved å tenke enklest mulig. Alle måltider skal ha noe frukt eller grønt, men det kan være en neve babyleafmiks, noen cherrytomater eller biter av agurk og/eller paprika i tillegg til det jeg spiser til lunsj eller middag, hvis ikke det har mye grønnsaker i seg fra før. Frokost inneholder så og si alltid bær eller frukt. Vi har fått fruktkurv på jobb, men det er mye frukt jeg ikke tåler, så må være tidlig ute. Hvis jeg har frukt som mellommåltid tar jeg også noen nøtter til, da varer effekten lenger.


#21

frukt sa for siden:

I dag ble det 6-7 porsjoner. :stolt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.