Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Abonnere på Spotify?

#1

Lille meg sa for siden:

Min 15-åring har mast i det uendelige om å få seg Spotify (selv hører jeg på radio eller eventuelt på YouTube). Nå har tiden kommet, og vi ser at det er en spesialdeal ute nå: Tre måneder gratis, og så 119 kroner per måned for individuelt abonnement.

Jeg begynte å lese på "Terms and conditions", men altså! Først tre generelle sider og deretter 15 sider hvor jeg føler man forsøker å gjøre det så vanskelig som mulig å få oversikt over hva man egentlig signerer på. "The Unlimited Service may not be available to all users. We will explain which services are available to you when you are signing up for the services." - eeeh? MER som man må undersøke før man bestemmer seg? "If you cancel your subscription to the Unlimited Service (...), you may not be able to re-subscribe for the Unlimited Service." - Så om du først kjøper et abonnement, deretter avslutter dette i en periode hvor du har dårlig råd, og så ønsker å begynne igjen, så kan det være at du ikke får lov til å begynne igjen? Hæ? Nok en gang merker man at her har den juridiske avdelingen fått lov til å gå litt amok i utforming av EULA.

Så: Alle dere som betaler for Spotify: Er det noe vi bør tenke på? Er det noen andre ekstra gode tilbud man bør slå til på? Promokode som kan komme i tillegg til at man får de tre første månedene gratis?


#2

Timar sa for siden:

Næh, det funker jo..

Jeg orker rett og slett ikke å forholde meg til 15 sider med til dels urelevant info og satser på at Forbrukerrådet eller Datatilsynet hadde hylt ut om det var noe helt galt man signerte på.


#3

Floksa sa for siden:

Dette.
Vi har et familieabonnement. Det funker men alle må bo på samme sted.
Mulig jeg har solgt sjela vår og betalt for det også. Men vi har hatt et slikt i 7-8 år tror jeg og alle får lytte til det de vil.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg lukker øynene og betaler for familieabonnementet, har gjort det i flere år. Vi bruker det mye alle fem.


#5

Pøblis sa for siden:

Jeg har gitt opp å lese "terms and conditions". det er jo sjukt langt og kronglete juss-lingo.
Vi har også familie-abonnement, og to av tre av oss bruker det veldig mye.

Det funker. Jeg ville vurdert delingsabonnementet hvis dere først skal ha.


#6

Neket sa for siden:

Jeg har heller ikke lest. Har hatt Spotify mer eller mindre siden det kom, funker fint.


#7

Lille meg sa for siden:

Egentlig er det ganske håpløst at de aller-aller fleste av oss (meg selv inkludert) aksepterer denne typen avtaler, fullstendig uten å sette oss inn i hva det egentlig er det vi aksepterer. Jeg finner det usannsynlig at etater som Datatilsynet eller Forbrukerrådet har ressurser til (eller interesse av!) å skulle sjekke at det man signerer på i denne typen avtaler, faktisk er greit. I tilfelle har jeg større tro på EU, for å være helt ærlig.

Det sagt, så vil jeg anta at det meste er greit nok. I alle fall så lenge man fortsetter å betale, og ikke på andre måter tuller det til for seg.

Det er kun 15-åringen som kommer til å bruke dette, så et individuelt abonnement er nok det som passer best.

Tanken er også at hun skal betale for det selv. Kan mindreårige gjør det, eller må det gjøres av meg? Min kjappe gjennomlesning antyder at det kanskje er mitt bankkort som må brukes.

Ingen som vet om promokode som kan gi ekstra rabatt? Eller medlemskap i et eller annet som gir lavere månedspris?


#8

Malama sa for siden:

Mannen hadde abb, og utvidet til familieabb da ungene ble litt større. Så vi har det alle fem. Minner meg på at jeg må se til at yngste er innlogget på den nye mobilen hun fikk til jul, 7 år gammel.
. Jepp, vi har sikkert solgt sjela vår, men den er solgt til google for lenge siden uansett


#9

jolie sa for siden:

Frøkna her fikk Spotify til 16-årsdagen. Jeg betaler, men det går fra hennes kort. Jeg bare vippser henne.


#10

venla sa for siden:

Kjipt om man får dårligere tilbud om man vil sette seg på pause noen måneder.

Jeg har hatt spotify siden det kom, og både jeg og ungene bruker det daglig. Så nå har vi familieabo. Aldri lest så nøye på vilkårene. Det er sjelden tilbud hos de.


#11

Appelsin sa for siden:

Vi er 4 som deler familieabonnement, og alle bruker det mye, både til podcast og musikk. Har ikke oppdaget noe "snusk", men har leste nok ikke så nøye heller, den gang for fire år siden.


#12

Karamell sa for siden:

Vi har familieabb og har hatt det i mange år. Ble helt håpløst å dele en konto når ungene vokste til.. Tror vi har hatt Spotify når det kom. Vi er to stk som bruker det mye.


#13

Pesten sa for siden:

Vi prøvde oss med vanlig abonnent men det gikk ikke. Her er vi 4 i familien som hører MYE på Spotify. Anbefales


#14

Magica sa for siden:

Vi har hatt familieabbonement i ørten år. Jeg som betaler. Tror faktisk far min har snikt seg med og, pluss at vi er 4 voksne (2 voksne barn) og en unge som hører på.


#15

Tallulah sa for siden:

Unlimited var en type abonnement som ikke finnes lenger, derfor er det formulert slik. De som hadde det fikk beholde det, men avslutter du kan du ikke starte det igjen. Nå finnes bare free (med reklame og litt færre funksjoner) og premium i ulike varianter avhengig av hvor mange du ønsker å knytte til abonnementet. Spotify er ganske ufarlig å abonnere på, altså.

Og å lage musikk er ikke gratis, så kjekt å betale for det, spør du meg. Hvor mye av pengene dom går til artisten er selvsagt en annen sak.


#16

kamp sa for siden:

Familie her også


#17

Lille meg sa for siden:

Takk for forklarende info om "Unlimited", Tallulah.

Bare sånn at det er sagt: Jeg er selvsagt 100 % for at artister skal få betalt for musikken som lages. Når jeg hører på radio, så blir jo dette dekket gjennom det radiokanalene betaler til Tono. Jeg har også forstått det slik at om man hører på musikk via YouTube, så får rettighetshavere kompensasjon gjennom reklameinntekter, men jeg ser at dette neppe er godt regulert.

Jeg foretrekker i utgangspunktet å kjøpe CD-er, men det er jo fullstendig ut. Har ellers liten tro på at det er mer enn de absolutt største artistene som får noe særlig igjen for Spotify, og det kan se ut til at jeg har rett. Jeg søkte litt, og fant ut at man som artist får mellom 0,0060 og 0,0084 dollar per strømming, avhengig av hvor populær låten er. Følgelig må låtene streames ganske mange ganger for at man skal sitte igjen med noe mer enn småpenger.

Uansett. Vi - eller egentlig min 15-åring - skal få lov til å teste ut dette, og se om det er noe hun vil fortsette å betale for etter at gratisperioden har utløpt. Så får vi se om vi gamlisene også hekter oss på.

Takk for alle innspill!


#18

Tallulah sa for siden:

Ja, ser jeg hørtes i overkant snipete ut, ikke meningen. Det var mer et tankespinn som kom litt ut av det blå og ble lite nyansert på mobilen.

Jeg vet mye om hvor mye (eller lite) artister får av både tono, Spotify og reklameinntekter både der og andre steder, jeg jobbet med nettopp det i spotifys oppstartsdager. Dessverre er det få streamingløsninger som gir særlig inntekt.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Har hatt familieabonnement i årevis og kunne ikke klart meg uten. Spotify er en av de tingene vel verdt å bruke penger på synes jeg.


#20

Malama sa for siden:

Jeg vet egentlig lite om det, utover at jeg vet de får lite. Men det er ufattelig dumt, for streaming er jo åpenbart veien verden går.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.