Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tanker rundt fyrverkeri?

Hvilke løsning for fyrverkeri

 • Totalforbud
  35 stemmer
 • Felles kontrollert oppskytning
  70 stemmer
 • Lasershow
  17 stemmer
 • Slik som i dag
  6 stemmer
 • Mer liberale regler?
  0 stemmer
 • Et forslag jeg har glemt
  0 stemmer
#1

Floksa sa for siden:

Dagen for fyrverkeri er straks her

Og debatten er som vanlig helt uten folkeskikk :knegg:
Hva tenker FP?
Totalforbud?
Forbud for «folk flest?
Felles oppskytning i byer og tettsted?
Lasershow?
Slik som i dag?
Mer liberale regler?


#2

Floksa sa for siden:

Jeg vipper mellom totalforbud og en felles oppskytning med en som har vært på kurs og som står ansvarlig.
Hvemsomhelst kan ta kurset men det bør være såpass høy terskel at ikke «alle» tar det.


#3

Anne C sa for siden:

Siden du hadde lasershow som et valg så gikk jeg for det.

Men jeg er mellom totaltforbud og en felles greie.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg synes fellesfyrverkeri er en god løsning, det blir praktisert i byen her. Jeg synes det er en stor fordel å slippe ravende fulle mennesker som skyter opp i øst og vest.

Det kunne ikke falle meg inn å bruke penger på det selv, det preger nok svaret. :knegg:


#5

venla sa for siden:

Jeg er for totalforbud av fyrverkeri. Men gjerne lasershow som alternativ. Felles oppskyting er uansett bedre enn fri flyt, men fortsatt ikke særlig vennlig for dyr og miljø.

Kjøper ikke fyrverkeri selv, men ser på felles oppskyting om jeg er i nærheten.


#6

celebelen sa for siden:

Jeg synes det godt kunne vært forbudt for "hvermannsen", og at det i stedet var felles oppskytninger. Vi har det her, borettslag/sameie spleiser på fyrverkeri som sendes opp av en person med riktig kursing. Enklere, tryggere, billigere og finere enn om alle ordner sitt eget.


#7

Elise sa for siden:

Felles oppskyting, og ikke mulighet for Gud og hvermann til å kjøpe.


#8

Retz sa for siden:

Totalforbud.


#9

Fintdethei! sa for siden:

Der er jeg også.


#10

Timar sa for siden:

Jeg svarte akseptabelt i kontrollerte former, men er nok svært nær totalforbud .


#11

Lykken sa for siden:

Jeg synes jo det er vakkert, morsomt og en glede å se fyrverkeri på nyttårsaften. Men vi har en livredd hund og med tanke på alle redde og panikkslagne dyr ute i naturen og hos oss mennesker ønsker jeg totalforbud. Valgte lasershow fa dette muligens kan være et godt alternativ.


#12

Myria sa for siden:

Jeg er også enig i at felles oppskyting hadde vært det beste. Hvis alle skal få sende opp synes jeg tidsrommet burde snevres kraftig inn. Det er ingen som helst grunn til at det skal være lov å sende fyrverkeri allerede fra kl 18, det fører bare til at mange dyr er livredde i timesvis. Det burde vært lov bare mellom 23 og 01.


#13

My sa for siden:

Enten totalforbud eller felles, kontrollert oppskyting. Lasershow tror jeg ikke jeg hadde giddet å se på. Er det ikke noe som eksploderer kan det være det samme. :knegg:


#14

Millen sa for siden:

Dette.


#15

Input sa for siden:

Her er jeg også. Egentlig er jeg for totalforbud, for det er en helt meningsløs forsøpling og støyforurensning. Men samtidig synes jeg, helt egoistisk, at det også er en vakker markering av årsskiftet. Jeg hadde savnet det hvis det ble borte. Jeg savner til og med pinneraketter, men vil selvfølgelig ikke ha det tilbake.


#16

veobra sa for siden:

Felles er et kompromiss som gir noe til de fleste. Det kan være et skritt på veien mot totalforbud. Det pleier smelle store deler av romjula. Tror ikke jeg har hørt noe foreløpig, det er positivt.


#17

Millen sa for siden:

Her har det smelt noen ettermiddager/kvelder etter salget av fyrverkeri åpnet.


#18

Milfrid sa for siden:

Jeg er nyttåtsgrinch og tenker at fyrverkeri er idioti. Skremmer dyr, skremmer mennesker som har vært utsatt for krig, og er sykt dyrt. Kan like gjerne tenne fyr på pengene i stedet.

Lasershow hørtes jo gøy ut da.

Men seriøst. Tradisjoner er til for å brytes. Vi trenger ikke nyttårsraketter.


#19

Pasta sa for siden:

Totalforbud er min klare mening.
Å sende millioner av kroner til himmels er helt sanseløst vanvittig i min verden.
Fellesfyrverkeri fra utdannede personer er jo fint å se på, men stadig like hodeløst økonomisk.

I min kommune skjerper alle tjenesteutøvere inn på alle tjenester, mens man sponser felles fyrverkeri med store pengesummer. Crazy is what crazy does!


#20

Malama sa for siden:

Jeg liker egoistisk sett å se på det.
Jeg synes det er dyrt, forsøplende og dessuten idiotisk at fylle folk skal fyre opp.
Jeg ville savne det om det ble borte, for det et jo pent. Kjekt. Koselig. Nydelig.
Men også skremmende for dyr og skadeskutte mennesker. Det skader hvert år fulle folk som gjør noe dumt, eller uskyldige som var for nær fylle folk som gjør noe dumt. Det får dyr til å rømme og skaper trøbbel.

Jeg er altså egentlig mot. I alle fall for hvermannsen, felles kan være tryggere, men er jo da altså reelt sett ikke for meg (grenser for hvor langt vi er villig til å kjøre for et felles opplegg. For langt sånn det er nå) og fortsatt dyrt og forsøplende. Dog, de må vel også rye opp etter seg og driver ikke på hele romjula slik naboer her åpenbart startet med i går.


#21

Karamell sa for siden:

Jeg stemte lasershow. Jeg er for totalforbud, men synes det er fint med en felles greie.


#22

Dansma sa for siden:

Felles er helt greit


#23

Stompa sa for siden:

:nemlig:


#24

Lhi-My sa for siden:

Jeg bruker ikke penger på fyrverkeri og er totalt uinteressert i det. Jeg synes ikke offentlige myndigheter skal bruke penger på slikt, så for min del kan de gjerne forby hele greia.


#25

-ea- sa for siden:

Tromsø har hatt Fjellfyrverkeriet i flere tiår og jeg syns det funker fint. Frivillig organisasjon med sertifiserte folk, firmaer og privatpersoner gir penger.
Selvsagt er det mange som likevel må kjøpe sitt eget og fyre opp - også der man har superutsikt til fellesfyrverkeriet som er hundre ganger flottere.


#26

nolo sa for siden:

Forbud for privatpersoner, men greit med felles oppskyting. Jeg kan ikke fordra smellene som kommer i hytt og pine hele nyttårsaften. For ikke å snakke om når Dustedaniel finner en pakke raketter som ble glemt rundt midnatt og skyter dem opp kl 3.00 i grisefylla.


#27

Strå sa for siden:

Jeg svarte felles oppskyting, men var veldig nært til å svare lasershow. Privat oppskyting klarer jeg ikke lenger å forsvare. Det er for mye som kan gå galt og litt for ofte gjør det. Dessuten nolo sin Dustedaniel.


#28

millact sa for siden:

Her er jeg også.


#29

safran sa for siden:

Totalforbud. Kjør offentlig lasershow eller noe som ikke skader eller skremmer dyr og mennesker.

Fyrverkeri er idiotisk. Og dritharry.


#30

Pøblis sa for siden:

Jeg synes det er på høy tid med totalforbud for privatpersoner. Det koster vilt mye penger, og det er alltid noen som kvestes for livet på grunn av uvettig fyrverkeribruk. I tillegg er det skadelig og skremmende for både husdyr, kjæledyr og ville dyr.

Gjerne fellesfyrverkeri - eller allerhelst laser.


#31

-ea- sa for siden:

Leste nettopp at neste år blir det to færre salgsdager for fyrverkeri. Men reportasjen viste også en mann fra distriktet som handla for flere titalls tusen! Får håpe det er han som er fellesfyrverkeriet i bygda si, en times kjøring ut fra bysentrum.


#32

Nextlife sa for siden:

Fyrverkeri er altså bare helt vanvittig ugreit på mange områder. Miljø, dyreliv, støy, skadepotensiale osv, det fins kun et positivt aspekt ved det, og det er at det er pent å se på. Jeg synes hundre prosent at de negative sidene slår det ned i støvlene, og håper noen voksne snart setter et totalforbud, og la oss heller leke med laser og droner.


#33

ingling sa for siden:

Totalforbud for privatpersoner, i hvert fall. Og synes det virker spennende å teste lasershow eller lignende i stedet, det må jo være billigere og bedre på alle vis? Vi ser på det "lokale" her som jo er privatpersoner, men hadde klart oss fint uten. Sender aldri opp selv.#35

polarjenta sa for siden:

For min del kan gjerne fyrverkeri totalforbys.


#36

Syrinx sa for siden:

Eg synast at felles er fint, sjølv om det er lite tilgjengelig for folk flest når ein bur i krikar og krokar langt frå sentrum her og der. Men slik er det no berre, ein får ikkje med seg alt i livet. (Med mindre ein set seg i bilen osv. Opp til kvar og ein.)


#37

Svanen sa for siden:

Gjerne totalforbud, eller kun profesjonelle, organisert gjennom kommunen, og ferdig på 15 min.

Ikke bare dyr som synes det er skremmende. Min 8 åring var livredd i fjor. Hun lå mellom oss i senga hele natta og ble like skremt for hvert nytt smell gjennom natta. Vi sa da at vi i år ikke skulle være hjemme nyttårsaften. Men nå blir vi kanskje hjemme likevel grunnet sykdom hos de vi skulle til (som bor "på bygda"), og sykehusinnleggelse i nær familie slik at vi ikke vil være så langt hjemmefra. Så jeg gruer meg veldig. Har ikke sagt til henne ennå at vi trolig blir hjemme. Hun trenger ikke grue seg i 2 døgn. Julaften måtte vi overtale henne lenge at det var trygt å legge seg. Vi bruker jo ikke ordet aften så mye, så jeg tror hun forveksler julaften og nyttårsaften.

Jeg har heller aldri vært særlig glad i fyrverkeri. Ble redd da fyrverkeri landet rett bak meg på 4. juli i USA da jeg var 8-10 år


#38

Lavender sa for siden:

Kun fellesoppskytning midnatt, som den på Kristiansten festning i Trondheim. Ser ut til å fungere bra. Kunne godt vært en spleis for de som er interesserte, tilsvarende det folk bruker privat.


#39

liefje sa for siden:

Jeg liker å se på organisert fyrverkeri og har også god og trygg utsikt fra leiligheten til fyrverkeri som andre skyter opp privat i Frognerparken på nyttårsaften. Jeg innrømmer at jeg liker å se på sistnevnte også. Men samtidig har jeg en hund som er litt redd, så jeg heller nok til forbud for private og kun organisert akkurat ti minutter rundt midnatt.


#40

Input sa for siden:

Det er helt ufattelig at folk gidder det. Ofte får man jo ikke sett det ordentlig engang fordi det regner/sludder/snør. Også er søppelmengden dagen etterpå helt hinsides. Det er egentlig utrolig at det er lov.#42

Dixie Diner sa for siden:

Oj, så mange fordommer som dukker opp i hodet mitt når jeg leser sånt. Sikkert litt slemt, men jeg ser nøyaktig for meg typen. Er forresten for totalforbud og synes fyrverkeri er pent å se på, men blodharry å støtte.


#43

Malama sa for siden:

Jeg heller mer og mer mot totalforbud for hvermannsen, og noe felles som meget gjerne kan være laser og droner eller noe annet som helst da er hakket mer fornuftig med tanke på økonomi og miljø.

Men holder i alle fall enn så lenge ett unntak for stjerneskudd, det kjøper vi til ungene (og samler dem sammen og kaster når de er kalde, ja!) de kostnaden synes jeg er mer forsvarlig, med færre nuller i.


#44

løve70 sa for siden:

Vingler mellom totalforbud og felles fyrverkeri. Det minste man burde gjøre er ihvertfall å begrense tiden det er lov å skyte opp fyrverkeri til en kort periode rundt midnatt 31 desember. Jeg tenker i hovedsak på dyrene.


#45

Albertine sa for siden:

:nemlig:

Jeg hadde livredd hund og vettskremt asylsøker fra Afghanistan i hus en nyttårsaften. Det var ikke noe særlig å være vitne til. Og nå har vi fått nye krigsrammede flyktninger til landet, som sikkert ikke er så happy for at det smeller i tide og utide.


#46

Bluen sa for siden:

Svarte felles oppskyting, men egentlig kunne jeg ikke brydd meg mindre. Har aldri hatt noen som helst interesse av å se på det, langt mindre sende det opp.


#47

amylin sa for siden:

Har aldri likt fyrverkeri annet enn på lang avstand. Det er helt greit for meg med totalforbud. Jeg bryr meg veldig lite om fyrverkeri, så ingen stor greie for meg om det forsvinner.


#48

Tallulah sa for siden:

Jeg syns ikke fyrverkeri er noe mer harry enn annet folk bruker penger på. Det er jo noe som har lange tradisjoner verden rundt. Jeg syns fyrverkeri kan være både flott og gøy. Men selvfølgelig ikke på bekostning av mennesker og dyr. Men at folk syns det har stas har jeg null problem med å se, og det er mange andre ting folk driver med jeg heller har fordommer mot gitt. Fyrverkeri på nyttårsaften slik det er nå syns jeg er ganske kjedelig, jeg liker bedre de offentlige der alt er timet og designet til en helhet.


#49

frukt sa for siden:

Totalforbud og lasershow eller noe annet festlig. Fyrverkeri er dyrt og unødvendig spør du meg.


#50

Svanen sa for siden:

Heldigvis har det løst seg nå. Barn nr 1 skulle ikke feire med oss likevel. Barn nr 2 og 3 blir hos sin far på Vestlandet siden de opprinnelige planene ble avlyst. Da ble vi bare 3 igjen, og da samboer snakket med sin mor i dag så halveis ble vi invitert/inviterte oss selv dit. Svigerfar er dessverre fortsatt på sykehuset, så ekstrarommet han har brukt nå som han har vært syk er ledig. De bor landlig til, så minsten kan sove uten å være redd.


#51

ingling sa for siden:

Så bra, Svanen. Min snart-tiåring var også veldig redd i fjor, men ikke årene før, så krysser fingrene for at det går bedre nå. Vi har ikke noe lett tilgjengelig sted med mindre bråk (uten å kjøre 10 timer på vinterføre :humre:), heldigvis varer det ikke så lenge her, som regel. Det verste er jo de der som sender opp i tre-firetiden når det har vært rolig noen timer. :mumle:


#52

Madicken sa for siden:

Jeg er barnslig glad i fyrverkeri, og synes det er svært stemningsfullt å se på ved årets slutt. Vi hadde eget fyrverkeri noen år, men har droppet det de siste årene av litt forskjellige årsaker, både mer og mindre høyverdige. Jeg stemmer for felles oppskyting.


#53

Svanen sa for siden:

Det er det som er problemet, at det er spredt utover ettermiddag og til langt, langt på natta. Vet aldri når neste kommer.


#54

Shun sa for siden:

Jeg synes det er så puteflaut pinlig at Høyre og Fremskrittspartiet i Oslo gjør fyrverkeri på nyttårsaften til en politisk sak.

Jeg er hjemme hos skremt katt den kvelden, og synes det er flere gode argumenter for å droppe fyrverkeri, samme hvor fint det er å se på.


#55

Noba sa for siden:

Vi er hundepassere for en liten tass som er hos oss og matmor ca halvt om halvt. Vi har han nå for femte gang i nyttårshelga og det er så fælt å se hvor livredd han er. Han ligger innerst i hjørnet under frøknas seng fra første raketten skytes opp tidlig på ettermiddagen til godt utpå natta. Jeg ligger på gulvet nær han mye av nyttårsaften for å prøve å berolige, men føler meg helt hjelpeløs. Så jeg heier på totalforbud, jeg synes fyrverkeri er helt meningsløst.


#56

Martis sa for siden:

Jeg er ambivalent. jeg liker å se på fyrverkeri. På Island er det stort sett idrett og frivillige som får inntektene fra dette, men jeg har hund som er redd og jeg har en i nær familie som har blitt skadet av raketter. Så jeg tenker noe i offentlig regi er veien å gå.


#57

Charlie sa for siden:

Jeg liker å se på fyrverkeri, men stemte for totalforbud. Bruker ikke penger på det selv, og synes det er helt sprøtt å bruke så mye ressurser på noe som forsøpler, bråker, sender fjørti mennesker på sykehus med tildels alvorlige og livsvarige skader, inkl. tap av syn og amputasjoner. Sånn i tillegg til konsekvenser for tamme og ville dyr, redde folk, og generelt folk som vekkes av sin søvn som skal opp dagen etter, eller kids som folk akkurat har fått til å sovne og denslags.

Var en stund for lasershow, men det er også lysforurensning som er til plage/ skade for ville dyr. Såååeehh. da ble det en stemme til totalforbud.


#58

Miss Norway sa for siden:

Amen.

Og jeg elsker å se på fyrverkeri. Men det er mye som er flott og deilig man overhodet ikke har godt av.


#59

Kaija sa for siden:

Jeg trenger ikke raketter, og synes nok ulempene er større enn fordelene. Her er det fellesfyrverkeri fra brua mellom kommunene, men siden det sikkert smeller rundtomkring utenom, tror jeg at jeg bør hjem til pus i stedet for å få det med meg.
Stjerneskudd liker jeg, og har kjøpt inn litt til i kveld. Og litt små knallperler, kinaputter o.l. har jeg i grunn lite imot. Mulig det er uansvarlig.


#60

Libra sa for siden:

Dette!


#61

Pøblis sa for siden:

Nå smeller det overalt hele tiden her vi bor. Den ene hunden er livredd, og jeg er sur - jeg synes det er så unødvendig og skulle ønske folk kunne droppe å fyre av fyrverkeri hele (føkkings) kvelden. :sur:


#62

Pøblis sa for siden:

Og jeg følger noen grupper for bortkomne hunder på FB, og det pleier å være krise etter myttår med en masse hunder som har løpt i panikk og blitt borte.

:nyttårsgrinch:


#63

jolie sa for siden:

Jeg elsker å se på fyrverkeri! Men ønsker meg totalforbud, evt offentlig oppskyting.


#64

Millen sa for siden:

Her har det og smelt i flere timer. Ingen dyr hos oss, men jeg er sliten i hodet av all smellingen.


#65

løve70 sa for siden:

:nemlig: Her har det smelt siden klokken 18, hunden er livredd. Jeg heller mer og mer mot totalforbud.


#66

Millen sa for siden:

Her smeller det fortsatt. :gaah:
Jeg vil heller at det skal være felles oppskyting feks av det offentliges og total forbud for hvermansen.


#67

Floksa sa for siden:

Har hos oss smeller det fra 23:58 til ca 00:19
Det er helt innafor. Hadde det vært slik alle andre steder også så ville jo vært uproblematisk. Dyra tåler det godt, de blir litt rastløse og urolige, men i 20 minutter tåler de det.
Hadde det pågått i dager og uker ville det vært krise. Vi har dyr som går ute (med ly selvfølgelig) som ikke kan stenges inne.


#68

Polyanna sa for siden:

Helt oppriktig spørsmål: har dere med redde hunder øvd med dem? Jeg innser at min nok er robust inntil det stupide, så vi har ikke måttet øve mye på noen av de der «eksponere så de ikke blir skvetne»-greiene, men har gjort det noe, fra da hun var valp. Fyrverkeri ble vi oppfordret til å øve på ved hjelp av tv-en. Hun har snorket seg gjennom hele sjauen her. :knegg: Men det er kanskje dyr som er for skvetne til at øving funker?

Bortsett fra det, så tenker jeg felles oppskytning er gull. Syns det er for mange skader til at det helt kan forsvares, den elleville privatskytingen.

Her har det vært et og annet smell fra det ble mørkt, et rush i 8-9-tiden (barnefamilier, vil jeg tro), så litt nå og da, masse rundt midnatt og så helt stille. Syns det er innafor, egentlig.

De som raver rundt og skyter raketter fra biler og på t-banen, derimot. :gal:


#69

Milfrid sa for siden:

Eldstemann har to hunder. Den eldste reagerer nada på raketter. Logrer og er såre fornøyd med livet. Den andre stresser og er redd, men ikke så ille at man ikke kan trygge den med å være til stede.

Var stresset mht katten, for den vil helst ikke være til stede når hundene er her. Men den la seg fint inne på rommet til Poden og ser ut til å overleve.

Men seriøst. Hadd rakettene vært 10 minutt fra midnatt så hadde det vært en ting. Problemet er jo at det smiler til og fra med ujevne mellomrom fra lille nyttårsaften, gjennom hele nyttårsaften og noen timer førsre nyttårsdag, for dem som sov seg gjennom nyttårsaften. Why?!


#70

løve70 sa for siden:

Hunden min er generelt redd av seg. Tror ikke jeg kunne trent ham til å ikke være redd for raketter. Den forrige hunden vår var en helt annen type. Han var ikke redd for noe, og om vi var på hytta og han fikk anledning, jagde han rakettene - altså ikke redd i det hele tatt.

Helt enig i at dersom oppskytingen hadde vært begrenset til ca en halvtime rundt midnatt hadde det vært noe helt annet. Det er langtfra tilfellet her dessverre.


#71

Svanen sa for siden:

Vi sovna før midnatt alle 3, og hørte ikke noe. :knegg:


#72

liefje sa for siden:

Vår hund reagerer ikke på lyder fra TV etc. så det nytter ikke å øve. Heldigvis var fyrverkeri begrenset til rundt midnatt med få unntak (vi bor ved Frognerparken), så det gikk fint.


#73

Tallulah sa for siden:

Vi var også på Frogner og jeg syns det var lite fyrverkeri i år sammenliknet med tidligere år. Noe er sikkert mangelen på det offentlige, så klart, men mye mindre privatfyrverkeri rundt oss. Kanskje både økonomi og den voldsomme glatta har begrenset innkjøpet? Og min private teori: jeg tror mange av de mest fyrverkeriglade gutta har fått seg pandemihund og plutselig ser verdien av å ta hensyn. :knegg:


#74

Anne C sa for siden:

Hunden vår har aldri vært redd for raketter. Det første året vi hadde han øvde vi med rakettlyder. Han liker ikke bråket, men han viser ikke noe tegn på at han er redd heller. I går ville han ligge på meg i sofaen mens det pågikk, og han fulgte etter meg hele tiden. Men ut over det merket vi ikke noe på han.


#75

liefje sa for siden:

Flere bra hypoteser der! Den "faste" selgeren av fyrverkeri på Vestkanttorget var der heller ikke i år. Vi gikk dit for å kjøpe stjerneskudd, og måtte gå et annet sted.


#76

Timar sa for siden:

Ja, det var mindre fyrverkeri enn det pleier i natt? Jeg hadde utsikt mot Holmenkollen og hadde forventet mer.

Katten her var helt upåvirket, men hunden var stresset. Ikke livredd, men hele tiden på vakt og klarte ikke å spise eller sove før det var over. Hun er vanligvis veldig rolig og trygg, så jeg hadde faktisk trodd at hun hadde taklet dette bedre.


#77

Neket sa for siden:

Her tror jeg også det var mindre fyrverkeri enn det pleier, nesten alt var rundt midnatt. Vanligvis smeller det jevnt hele kvelden. Kattene var mindre redde enn de pleier å være, og roer seg mye raskere.

Vi kjøpte et batteri. Men jeg er ikke mot forbud likevel. :knegg:


#78

Millen sa for siden:

Mens hos meg i Oslo smalt det i ett kjør fra kl 1600 til 0130..


#79

star sa for siden:

Her var det det samme som før tror jeg. Småsmelling noen ganger fra barnefamilier (vil jeg tro) fra 18.30. Siste jeg hørte var ca 01.
Men vesentlig flere ute enn de foregående årene.


#80

Pøblis sa for siden:

Ja, vi har øvd masse med vår - så hun har gått fra full panikk til bare generelt klistremerke og fotefølging og at hun ikke vil ut og gjøre fra seg og ligge oppå/inntil meg hele tiden. Men jeg skjønner jo at hun er redd og ikke har det bra, selv om hun ikke går i full breakdown.

Og det er mange år siden vi var hjemme nyttår, og det var heftig smelling hos oss i 7-8 timer. hadde det enda bare vært rundt midnatt, hadde det vært lettere å skjerme henne bedre også.

Så neste år blir det hyttenyttår igjen.


#81

Lavender sa for siden:

Vi har vært hjemme for første gang på lenge. Ble overrasket over at det smalt konstant fra kl 18 til over midnatt, jevne drønn og smell. Kanskje flere var hjemme fra hyttene pga dårlig vær og føre. Men dette kan vel ikke fortsette?
Vi har ikke husdyr, bor i 100 år gammelt dårlig isolert hus hvor det meste høres, med husdyr hadde vi ikke vært hjemme.


#82

Svanen sa for siden:

Det spørs hvor man har hytte... Sjefen , som har hytte på Hafjell, sendte en snap i natt. Var ikke akkurat stille der. Men mye stillere der vi har hytte.

Katta vår pleier å sitte på et skap vi har under trappa midt i huset. Hun liker det ikke, men det går greit heldigvis.


#83

Albertine sa for siden:

Vår er omplasseringshund som kom til oss åtte år gammel og ferdig opplært til å være livredd høye lyder. Hun responderer dårlig på øving og vi har derfor valgt å skjerme henne. Vi satt alle fire inni hvelvet og spilte kort, og hørte ikke et smell. :knegg:


#84

Polyanna sa for siden:

Jeg skrøt for tidlig av at det stilnet etter midnatt. .gal:

I 4-5-draget var det et helvetes leven (men jeg var fortsatt oppe og ventet på tenåring), og så - klokken 0745! Omtrent rett utenfor soveromsvinduet. I følge den lokale fb-siden var det småbarnsfamilier som stod opp og ville fyre opp mens det fortsatt var mørkt, men altså, det får jeg meg nesten ikke til å tro?! SÅ tette er ikke folk?!


#85

My sa for siden:

Jeg tilbragte nyttårsaften på besøk hos noen som bor rett ved et sted hvor veldig mange samles for å se på og skyte opp fyrverkeri, pga vid utsikt. Det det startet med mye raketter rundt kl 19, og jeg antok at det var pga barnefamilier, slik at det ville komme en del mellom 19 og 20, også være rolig igjen fram til rundt midnatt (vi er vanligvis ikke her i byen på nyttårsaften, vi bruker å være hos svigers som bor i ei lita bygd). Men i grunnen var det kontinuerlig fyrverkeri hele tiden i mellom også, det hørtes knatring og smell fra en eller annen kant hele kvelden. Ikke noe dyr hos oss, bare en (snart) toåring. Heldigvis en som synes fyrverkeri er stas, tydeligvis. Han våknet av bråket rundt midnatt, så han ble tatt opp for å se i vinduet, og var veldig begeistret, klappet og strålte og sa " Wow! Fiiiint!", og kalte det "artig-bang". :knegg: Aner ikke hvor lang tid det tok før han sovnet etterpå, for vi dro hjem, men han var i alle fall ikke redd.

Likevel tenkte jeg på det, at det burde være unødvendig med all den rakettoppskytinga absolutt hele kvelden. Det burde holde med en liten periode rundt kl 19, samtidig med det offentlige familiefyrverkeriet (som egentlig burde være nok i seg selv), også en halvtimes tid rundt midnatt. Så jeg mener enda sterkere nå at det burde være forbudt for privatpersoner, og kun gjennomføres offentlig, hvis det må være noe. Selv om vi riktignok ikke kunne se det offentlige festfyrverkeriet rundt midnatt, fordi det kom en veldig tett snøbyge akkurat da.


#86

Pøblis sa for siden:

Vi har hytte i Trysil, men ganske langt fra de store feltene rundt fjellet.


#87

Shun sa for siden:

Jeg kjenner jeg blir dritlei, himlende og provosert av en sånn snipekommentar Erling Lae har om nypietistene på instagram i dag.
Han fremstår som en typisk Høyrehomse, som ikke forstår at man legger opp arrangementer etter dem som tåler dem minst. Han er heldig som har bikkje som ikke er redd.
Sånn i tillegg til resten av faunaen med nyttårsproblemer.

Jeg har katt som ble merkbart beroliget av at jeg var vanlig hjemme hos henne rundt klokka 24.00 i natt. Heldigvis bor jeg i et område av Oslo hvor de ikke begynte med raketter på alvor før 23.30. Og de sluttet relativt raskt etterpå også.
Det var både pus og jeg glade for.


#88

Tallulah sa for siden:

Tenker det er greit å være kritisk til politikk uten å ty til karakteristikker av legning, eller?


#89

Millen sa for siden:

Her smalt det i kveld igjen gitt rundt 2030-2100 tiden. :sukk:


#90

safran sa for siden:

Var det ikke forbudt å skyte opp innenfor ring 2, da?


#91

safran sa for siden:

Unnskyld?


#92

Tallulah sa for siden:

Joda, men det er det jo få som tar hensyn til. Det er alltid mye fyrverkeri i parkene, fra idrettsbanene og skolegårder innafor ring 2.


#93

Madicken sa for siden:

:what:


#94

liefje sa for siden:

Det jeg så var i Frognerparken som er akkurat utenfor ring 2.


#95

apan sa for siden:

Jeg var et sted hvor det smalt nærmest kontinuerlig fra kl 18 og utover kvelden. Jeg har store problemer med å skjønne dette. Man kan evt skyte opp kl 18 pga små barn, men hva er vitsen med å skyte opp kl 23? Gadd ikke vente lenger? Jeg synes helt ærlig det bør nedlegges forbud mot tiden mellom 19 og 2330 også. Smalne inn hele tidspunktet så får folk holde seg til det.


#96

Input sa for siden:

Hos oss var det også mye hele kvelden. Lillesøster var ganske redd da hun skulle legge seg, men heldigvis legger hun seg tidlig og sover godt når hun har sovnet. Hun hadde nok vært ordentlig skremt om hun hadde vært våken. I 2-tiden bar det noen som smalt av masse rett utenfor soveromsvinduet vårt, da vi hadde tatt sjansen på å åpne vinduet. Så det luktet fyrverkeri inne. Digg når man allerede sliter med å puste pga. lungebetennelse.

Storebror og jeg gikk ut for å se litt rundt midnatt og det er virkelig mye uvettig bruk. Noen hadde barnevogna stående rett ved siden av fyrverkeribatterier og andre var så fulle at de knapt kunne stå på beina. Noen synes også det var for mye stress å gå ut på de to fotballbanene folk var samlet rundt, så de skøyt bare opp på gangstiene der folk sto. :skremt:

Apan: I en stor snap-gruppe jeg er med så jeg at det var flere som skøyt opp i flere omganger i løpet av kvelden, fordi ungene maste/kjedet seg.


#97

Polyanna sa for siden:

Har dere hørt noe om det ble fyrt av mindre i år enn tidligere?

Den menigheten som driver og rydder i parkene første nyttårsdag, mente på at det var mindre i år enn tidligere. Mannen sier at idrettsklubben han leder, som selger fyrverkeri hvert år, hadde ca. 25% mindre omsetning enn vanlig.

Ellers var det noen luringer som fant ut at skøytebanen var perfekt for oppfyring av raketter. :gal: Det er jo strålende for de som har lagt ned ørten timer arbeid i å få til en god is. :gal: (De ble satt på plass av bandyspillerne som feiret nyttår i klubbhuset, da. :knegg: )


#98

Sissel sa for siden:

Jeg synes det var litt mindre her vi bor, og det varte kortere. Kvart over var det nesten helt slutt, og det er ikke vanlig.


#99

Maverick sa for siden:

Det var påtagelig mindre fyrverkeri her i år enn det pleier. Fint for dyra og miljøet.

Min omplasseringskatt lå uberørt på yndlingsplassen sin, men det stakkars dyret har jo vært ute mang en vinternatt før. Omplasseringshunden var tidligere et nervevrak, nå er han lugn. Min forrige boxer lot seg ikke affisere et sekund.

Avfyring i hytt og gevær utenom midnatt er et styr, det er en akrobatisk øvelse å være på tur med allerede vintersprek og sprelsk hest når det fyres av rett ved helt ut av det blå. :stuart:


#100

Myria sa for siden:

Jeg synes helt ærlig at små barn ikke er grunn god nok til å tillate fyrverkeri fra kl 18. De har et helt liv til å se fyrverkeri ved midnatt og kan fint vente noen år for å oppleve det. Hvis det absolutt skal være tillatt for hvermannsen synes jeg det bør begrenses til bare tiden akkurat rundt midnatt. Her begynte de aller første rundt 15-16. :gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.