Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg om øyhopping i Hellas. :)

#1

Timar sa for siden:

Ungene ønsker sommerferie i Hellas, og jeg kommer til å strekke meg langt for å få det til. Vi har reist mye på resorthotell i årene med småbarn. Det er jo et deilig slaraffenliv, men jeg liker jo å oppleve litt i ferien også. Så, i stedet for en uke eller to ved et basseng på Kreta, kanskje vi skal teste øyhopping?

Jeg har lest meg litt opp, og ser at Kykladene kanskje er mest aktuelt.

Men da lurer jeg på en hel del ting. Kanskje du kan hjelpe meg litt i gang?

  • Hvor i Hellas er det fornuftig å fly til?
  • Hvilke øyer eller steder kan dere anbefale?
  • Hvor mange "hopp" er det fornuftig å legge inn, på feks en 2-ukers ferie?
  • Bør overnatting bookes tidlig? Kan noe tas på sparket?
  • Er det mulig å få en slik ferie noenlunde rimelig?
  • Hvor billig kan det være mulig å få flybilletter? Når er det rimeligst?
  • Andre tips til en nybegynner?

Barna er 10 og 14. De er reisevante, men å "gjøre ikke'no" står høyt på ønskelista. Dvs. bading og solseng med lydbok.


#2

Millen sa for siden:

Venner av oss hadde øyhopping ifjor gjennom Apollo. En uke på en øy med sol og bad, og uke 2 på større øy med sol, strand by. De booket alt gjennom Apollo.


#3

Skilpadda sa for siden:

Det går direktefly fra Oslo til Santorini, så dit har vi fløyet et par ganger. Da er man jo også allerede på en øy og kan starte ferien med et par dager der. Har også fløyet til Athen og startet turen derfra. Vi har alltid fløyet hjem fra Athen.

Vi har bare vært i Kykladene: Milos, Sifnos, Naxos, Paros, Serifos, Folegandros, Koufonissi. Vi har pleid å booke overnatting på forhånd, men jeg tror mye kan gjøres på sparket. Toffskij har mye mer erfaring enn oss. Det pleier å være ganske rimelige ferier, i alle fall sammenlignet med hva vi ellers pleier å være - ikke minst fordi det er ganske lite å bruke penger på på disse små øyene. :humre:


#4

venla sa for siden:

Jeg vurderer og øyhopping med mine kids som er like gamle som Timar sine til sommeren, så kom gjerne med flere tips.

Millen: det var ikke så verst det tilbudet til Apollo, så det er notert til ferieplamleggingen!


#5

Timar sa for siden:

Tusen takk for info, Skilpadda! Er det lettvint med båt tilbake til Athen og så fly hjem? Ser for meg at det kan være rimeligere billetter dit enn til en av øyene? Hvilken øy er din favoritt? :)

Millen, takk for tips. Jeg klarte ikke å få sett prisene hos Apollo, men vet du hvordan de er sammenlignet med en standard resort-ferie?

Venla, så gøy! Da kan vi jo samarbeide litt om research! Jeg ser for meg kortere opphold på to eller tre øyer, og så et lengre opphold med fokus på bad og avslapping til slutt. :)


#6

venla sa for siden:

Det er så langt min plan også. Gjerne litt byliv og turer før strandliv. Ser det går direktefly både til Santorini og Athen fra Oslo. Så da går det an å variere ruta litt.


#7

Millen sa for siden:

Santorini er fin, var selv en uke på Santorini Kamari beach i våres. Ulempen er at det er er rett ved innflygning til flyplassen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.