Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen spørsmål om Dronning Maud-pudding

#1

amo sa for siden:

Kan man laga eggedosisen av hele egget og ikke bare eggeplommen?
Gelatinen, skal den smeltes i litt vann, eller legges rett i pannen etter bløtleggingen? Hvilken temperatur skal gelatinen ha når den has eggedosisen?
Kan man droppe portvin, evt hva kan man bruke istedenfor?
Noen gode tips?
Har aldri laget dette før, og personlig ikke min favoritt, men barna vil ha. :o
Og nå ble det slik at det er kun lillesøs, mellombror og jeg som skal spise på nyttårsaften før vi spres.:p


#2

Linella sa for siden:

Det søte liv har en ganske detaljert oppskrift, som ser ut til å svare på spørsmålene dine. Den inneholder ikke portvin, og eggedosisen piskes av hele egg.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg bruker halvparten hele egg og halvparten bare eggeplommer. Da blir den fyldigere.


#4

Señora sa for siden:

I Haugesund Husmorskoles kokebok er det hele egg og ingen portvin. Det står at porsjonen her er til 3-4 personer - unge jenter. :knegg:

2 egg
2 s.s. Sukker
2 dl kremfløte
1 liten ts vaniljesukker
3 plater gelatin
1/4 dl vann
1/3 plate sjokolade (dronningsjokolade)

Løs opp den utblødte gelatinen i 1/4 dl kokende vann, avkjøl.
Pisk eggedosis, pisk kremen stiv. Blandes lett, rør gelatinen raskt inn. La fromasjen halvstivne. Rør av og til. Ha i dessertskål lagvis med raspet sjokolade. Sjokolade på toppen. Sett kaldt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.