Kan man laga eggedosisen av hele egget og ikke bare eggeplommen?
Gelatinen, skal den smeltes i litt vann, eller legges rett i pannen etter bløtleggingen? Hvilken temperatur skal gelatinen ha når den has eggedosisen?
Kan man droppe portvin, evt hva kan man bruke istedenfor?
Noen gode tips?
Har aldri laget dette før, og personlig ikke min favoritt, men barna vil ha. :o
Og nå ble det slik at det er kun lillesøs, mellombror og jeg som skal spise på nyttårsaften før vi spres.:p
Det søte liv har en ganske detaljert oppskrift, som ser ut til å svare på spørsmålene dine. Den inneholder ikke portvin, og eggedosisen piskes av hele egg.
Løs opp den utblødte gelatinen i 1/4 dl kokende vann, avkjøl.
Pisk eggedosis, pisk kremen stiv. Blandes lett, rør gelatinen raskt inn. La fromasjen halvstivne. Rør av og til. Ha i dessertskål lagvis med raspet sjokolade. Sjokolade på toppen. Sett kaldt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.