Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kjøpe hverdagskjoler?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg har oppdaget at det er veldig behagelig å gå i gode hverdagskjoler. Det er nytt for meg og jeg skulle så gjerne hatt noen flere. Jeg er kort, knapt 160 cm og bruker str 42/44, så jeg ønsker meg kjoler som ikke blir alt for lange og helst også noen som ikke er for vide i overdelen. Jeg har tilbrakt nok tid av livet mitt i teltlignende overdeler og føler meg ferdig med det. Jeg liker farger, enten ensfarget i blått, rødt, lilla… eller mønstrede. Gjerne lange ermer eller noe som det kan brukes en ulltrøye eller tettsittende langermet topp under. Prismessig ikke alt for dyrt. Men hvor kan jeg finne noe slikt? Jeg er helt blank på både merker og butikker/nettbutikker som kan ha noe slikt, så gjerne konkrete tips. Har noen brukte kjoler (og annet tøy), er det også alltid aktuelt.


#2

Selma sa for siden:

Kan kjolene fra Koko Norway være noe for deg? De finnes i mange farger.



#4

Blondie sa for siden:

Koko er jeg veldig glad i, de har god kvalitet, passform og fine farger.


#5

ingling sa for siden:

Jeg kjøper mye fra Floyd og har også noen kjoler fra Kaffe, som funker supert for meg. Har blant annet denne i flere farger, den er litt mer tettsittende enn den ser ut. Kaffe-kjolene kan være litt dyre, men nå er det sikkert salg flere steder. Jeg er 167, så ikke så mye høyere enn deg, de jeg har når til knærne, ca.


#6

Lhi-My sa for siden:

Ah, mye fint både hos Koko og Mette Møller, ja. Hvordan er størrelsene?


#7

frukt sa for siden:

Iis Woodling har mye fint synes jeg.


#8

Shun sa for siden:

Jeg har bestilt Koko-kjoler én gang, og syntes de var helt vilt store i størrelsene. Og så likte jeg ikke materialene generelt.
Mette Møller er mer forutsigbare.


#9

Floksa sa for siden:

Jeg kjøper kjolene mine på Tise. Søker på merker jeg vet at jeg liker (Desigual og Tulip Tuta€$£*). Har kjøpt 20+ kjoler der :flau:


#10

Blondie sa for siden:

Koko er sjenerøse i størrelsene.


#11

Tjorven sa for siden:

King Louis har også kule hverdagskjoler.

(Jeg syr veldige mange av mine kjoler selv, for jeg trenger høyt liv. Kjoler er veldig mye greiere enn andre plagg. Du kan vel også sy?)


#12

Acino sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med netthandling på zalando der: Står som regel størrelse på modellen og hvilke størrelse den har på seg pluss tips om passform. I tillegg kan man lese hva andre har sagt om størrelse, passform osv. Jeg er ikke så høy, tar det igjen i bredden. Men ved å følge alt over så treffer jeg stort sett på kjoler fra zalando.


#13

Lhi-My sa for siden:

Jeg syr på heltid og har søm som levebrød, men problemet mitt er at alle andre står foran meg i køen, så jeg har liten tid til å sy til meg selv. Jeg syr bunader, holder kurs osv, og har ordrebøkene sprengfulle i overskuelig framtid, men kanskje jeg kan få sydd noen kjoler etterhvert, ja. Det er først nå i julen jeg har skjønt at jeg faktisk trives i kjoler.


#14

My sa for siden:

Jeg liker også King Louie godt. Ellers synes jeg at Part Two har en del fine kjoler i cordfløyel, i ulike fasonger (tror de kan ha noen på Lene V). Match kan også ha noen, av og til.


#15

Pegasus sa for siden:

Ko:ko har mye lekkert, men vær obs på at de kan bli litt lange til oss som er under 160. De havner ofte under kneet på meg. Men det er jo smak og behag hva man liker, da.


#16

Martis sa for siden:

Prismessig ikke dyrt, sjekk ut Lindex. Ellers så tenker jeg ifht sykunnskaper Finn en modell du liker og kopier!


#17

Floksa sa for siden:

Jeg har et forklekjolemønster jeg lar mamma sy kjoler til meg etter :knegg:
Hun bruker 3-4 timer på en slik kjole. Hun er dessverre ikke til låns men å sy kjole er veldig gøy. Da blir de jo slik man vil ha dem. Jeg syr på/om litt på noen av de jeg kjøper brukt.


#18

Lhi-My sa for siden:

Å sy er supergøy, men når man syr fra 8-16 og vel så det minst fem dager i uka pluss en del kvelder, så er det ikke alltid like stas å sy på fritiden sin. Jeg sydde mye klær til meg selv og ungene før jeg gjorde bunadssømmen til et yrke, men lite etter det. Jeg har dog sydd noen kjoler til jentene mine de siste årene, og det tar ikke lange stunda med god sysmaskin, overlock osv, men det er godt å slippe også. Spesielt billig er det jo heller ikke å sy selv. Jeg sydde jerseykjole med sving (en modell som de som syr sikkert kjenner) til jentene for et års tid siden. Det går nesten tre meter stoff i en slik kjole i min størrelse og med lange ermer og selv relativt rimelig jerseystoff koster fort over 200 kr pr meter, gjerne noe mer om man vil ha ordentlig kvalitet. Det finnes selvsagt billig stoff og det finnes modeller som ikke trenger 3 meter, men det koster å sy selv også.


#19

Marla Singer sa for siden:

Bruker du mønster? Har du i tilfelle noen gode forslag til enkle mønstre? Jeg trenger også høyt liv.


#20

Tjorven sa for siden:

Jeg tar i hvert fall utgangspunkt i et mønster, men jeg tilpasser en god del. Jeg lager overdelen kortere og underdelen lenger. Jeg har f.eks. sydd flere utgaver av denne: www.selfmade.com/nb-no/p/kjole-19721


#21

Tjorven sa for siden:

Men jeg er helt enig i at det slett ikke er billig å sy selv. Jeg pleier som regel å klare meg med 2 meter til en kjole, men med meterpriser på 250 kr så kunne det vært like billig å handle på Lindex. (Man kan selvsagt finne billigere stoff også, men jeg vil jo at det skal være fint også.)


#22

Marla Singer sa for siden:

Takk!


#23

Lhi-My sa for siden:

Jeg synes Idavictoria.no har mange fine og lettsydde kjolemønstre. Mange av de kan kombineres også slik at du kan bruke ermer fra en, skjørt fra en annen og overdel fra en tredje feks. Gode og enkle modeller beregnet for elastiske stoffer, stort sett.



#25

Mamari sa for siden:

Den var veldig fin - hvor høy er du og hvordan er denne i størrelsen?


#26

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg synes den er normal til litt liten i størrelsen. Jeg er 174 høy (lang rygg) og har både str 12 og 14 - 14 sitter absolutt finest siden 12 blir litt knapp i ryggen til meg. Går til ca midt på knærne. Om man kan sy så tror jeg den er veldig enkel å legge opp ved behov.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.