Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helstekt indrefilet – hjelp!

#1

Divine sa for siden:

Jeg er litt redd for store kjøttstykker, men nå har jeg kjøpt 800 g indrefilet til nyttårsmiddagen. :redd:

Hvordan kan jeg sikre perfekt resultat uten å måtte ty til kompliserte fremgangsmåter samtidig som jeg unngår stress og gråteanfall?


#2

Pelle sa for siden:

Steketermometer!


#3

Isolde sa for siden:

Svi utsiden, legg den i ovnen på relativt lav varme, 150-170 grader. Ta i steketermometer og vent til den er rundt 59 grader. Ferdig.


#4

Divine sa for siden:

Hvor stekt er den på 59 grader? Vi liker kjøttet litt godt stekt.


#5

Pelen sa for siden:

Det stiger alltid noen grader før man begynner å spise, men utifra det du skriver Divine, kanskje 62-63 grader passer dere? Vi bruker også steke til 59 grader. Har du mer tid, stek det på enda lavere temperatur. 60 grader tar kanskje fra morgenen av, så høyer du temperaturen om det går for sakte. Rundsteke først er viktig


#6

Floksa sa for siden:

Litt godt stekt og perfekt resultat er ikke kompatible ønsker.
Men en indrefilet tåler ganske mye, den vil jo aldri kunne bli seig. Men tørr kan den bli. Den kan også langtidsstekes på 80-90 grader. Men jeg er ikke så god på oppskrifter.
Men det er det andre som er

myegodt.no/langstekt-indrefilet-av-okse/

Litt usikker på temperaturangivelsen. Da må den i så fall stå hele dagen. Men det gjør jo ikke noe.


#7

Bokormen sa for siden:

Jeg kjører alltid langtidssteking på kjernetemperatur. Ikke noe stress, trenger ikke passe på klokka, ikke noen fare for å oversteke, ei heller at kjøttet er for lite stekt. Det eneste en må gjøre er å sette det inn tidlig. :)


#8

Madicken sa for siden:

:nemlig:

Men jeg tenker at Isoldes råd er greit "Svi utsiden, legg den i ovnen på relativt lav varme, 150-170 grader. Ta i steketermometer og vent til den er rundt 59 grader", og at dere kanskje hever sluttemperaturen en grad eller to.


#9

Isolde sa for siden:

Langtidsteker man på under 100 grader stiger den ikke etter den blir tatt ut. Ved 150-170 kan den stige litt.

Vi skal ha i morgen også. Kommer til å ha 58-59 på mesteparten, men så må jeg leve med 10 grader mer. Noe av det første jeg skal ha etter graviditeten er en deilig biff.


#10

Divine sa for siden:

Jeg vil heller ha litt mindre stekt enn ønskelig enn at den er tørr. Hvor mange timer trenger jeg til langtidssteking?


#11

Nextlife sa for siden:

Så lenge du vil og gidder dersom du stiller termostaten på ønsket temp.
Med så møre kjøttstykker som filet er det ingen annen gevinst enn at du har steinkontroll på temperaturen, du vil ikke få noe bedre og mørere kjøtt ved langtidssteking vs. kortere steking på høyere tp.
Husk å la kjøttstykket hvile godt før du skjærer i det, en halvtimes tid er helt perfekt hviletid.


#12

Che sa for siden:

Med steketermometer er du sikret. Jeg har virkelig null mestring på vanlig biff, men helstekt indrefilet ender opp som smelte på tunga - deilig med steketermometer.


#13

Divine sa for siden:

Takk for alle innspill. Da satser vi på steketermometer og 150-170 grader. Men hvor lang tid krever dette i ovnen, sånn cirka? Fileten er på 800 gram.

Gjør dere noe med den før dere steker den, forresten? Skal noe skjæres bort?


#14

Nextlife sa for siden:

Kanskje rundt en halvtime pluss-minus.

Jeg tar vekk evt. hinner utenpå fileten, krydrer godt med salt og pepper og svir den i panna. Ha gjerne rosmarin i panna, og øs stekefettet over mens du steker.
Har du noen slitne gulrøtter, løk, purre, andre rotfrukter legg de i formen før du legger fileten i, det gir god stekesjy.
Ha på lokk eller alufolie og stek i vei.


#15

Nextlife sa for siden:

Nei, ikke rosmarin. Timian!


#16

Divine sa for siden:

Hvor lenge skal den steke i panna først? Regner med det skal være høy temperatur?


#17

Nextlife sa for siden:

Det er bare for å få en god stekeskorpe, tid har ikkenoe å si, men den skal ikke ligge å steke, liksom.


#18

Divine sa for siden:

Tuuuuusen takk, alle sammen. Maten ble nydelig. :lykkelig:


#19

Nextlife sa for siden:

Herlig. :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.