Det stiger alltid noen grader før man begynner å spise, men utifra det du skriver Divine, kanskje 62-63 grader passer dere? Vi bruker også steke til 59 grader. Har du mer tid, stek det på enda lavere temperatur. 60 grader tar kanskje fra morgenen av, så høyer du temperaturen om det går for sakte. Rundsteke først er viktig
Litt godt stekt og perfekt resultat er ikke kompatible ønsker.
Men en indrefilet tåler ganske mye, den vil jo aldri kunne bli seig. Men tørr kan den bli. Den kan også langtidsstekes på 80-90 grader. Men jeg er ikke så god på oppskrifter.
Men det er det andre som er
Jeg kjører alltid langtidssteking på kjernetemperatur. Ikke noe stress, trenger ikke passe på klokka, ikke noen fare for å oversteke, ei heller at kjøttet er for lite stekt. Det eneste en må gjøre er å sette det inn tidlig. :)
Men jeg tenker at Isoldes råd er greit "Svi utsiden, legg den i ovnen på relativt lav varme, 150-170 grader. Ta i steketermometer og vent til den er rundt 59 grader", og at dere kanskje hever sluttemperaturen en grad eller to.
Langtidsteker man på under 100 grader stiger den ikke etter den blir tatt ut. Ved 150-170 kan den stige litt.
Vi skal ha i morgen også. Kommer til å ha 58-59 på mesteparten, men så må jeg leve med 10 grader mer. Noe av det første jeg skal ha etter graviditeten er en deilig biff.
Så lenge du vil og gidder dersom du stiller termostaten på ønsket temp.
Med så møre kjøttstykker som filet er det ingen annen gevinst enn at du har steinkontroll på temperaturen, du vil ikke få noe bedre og mørere kjøtt ved langtidssteking vs. kortere steking på høyere tp.
Husk å la kjøttstykket hvile godt før du skjærer i det, en halvtimes tid er helt perfekt hviletid.
Med steketermometer er du sikret. Jeg har virkelig null mestring på vanlig biff, men helstekt indrefilet ender opp som smelte på tunga - deilig med steketermometer.
Jeg tar vekk evt. hinner utenpå fileten, krydrer godt med salt og pepper og svir den i panna. Ha gjerne rosmarin i panna, og øs stekefettet over mens du steker.
Har du noen slitne gulrøtter, løk, purre, andre rotfrukter legg de i formen før du legger fileten i, det gir god stekesjy.
Ha på lokk eller alufolie og stek i vei.