Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slottsomvisninger/besøk i England

#1

Gerbera sa for siden:

Etter å ha grått meg gjennom dronning Elizabeth sin begravelse, og lest meg opp litt på de kongelige eiendommer, har jeg lyst til å reise dit og besøke noen av stedene.

Jeg kan finne ut mye på nett, men er det noen som har vært der tidligere og har noen tips å komme med? Noe jeg bør prioritere eller droppe? Finnes det noen organiserte turer?

Jeg har bare vært en helg i Edinburgh, aldri vært i Storbritannia. Angrer enda på at jeg ikke besøkte Holyrod house, og dronningskipet når jeg var i Edinburgh, men resten av familien var ikke enig…


#2

millact sa for siden:

Anbefaler i alle fall en tur til York, flott by.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg har samme fascinasjon (ikke monarkiet, men bygningene) og var i dronningskipet, det var vel verdt det! York står på lista her.


#4

Noba sa for siden:

Jeg har bare vært på Windsor. Den gangen var jeg ikke like opptatt av historie og «gamle hus» (Junior mener jeg er meningsløst opptatt av gamle hus), men jeg husker besøket som veldig fint. Men at jeg og reflekterte over hvor mye av det som var utstilt som var fra absolutt alle andre steder enn England…


#5

C3PO sa for siden:

Jeg har besøkt Hampton Court Palace noen ganger - det er slottet til Henrik VIII, og er et morsomt sted å besøke. Filmen "The Favourite" er filmet der. Du kan lese mer om den og et par av de andre residensene på Historic Royal Palaces.

Jeg har også besøkt Buckingham Palace, som har åpent om sommeren. Royal Collection Trust styrer besøk dit, og til flere av de andre stedene du nevner. Windor har jeg ikke vært på, men det kan godt hende at jeg tar meg en tur til sommeren. Det jeg har veldig lyst til er å løpe Windsor halvmaraton. Da får man løpt gjennom deler av parken som ikke er alment tilgjengelige.

Vi ferierer mye på Isle of Wight, og der finner du familiehjemmet til dronning Victoria - Osborne House. Her tilbrakte hun og mannen masse tid med barna, og hun oppholdt seg mye her i alderdommen. Hun døde der, og senga står der fortsatt. Vi besøker stedet hver gang vi er på øya. Filmen "Victoria and Abdul" er filmet delvis der. Stedet er helt magisk. Det forvaltes av English Heritage. Jeg har blitt medlem i English Heritage. Du får som regel gratis inngang til de fleste stedene - noe som var spesielt greit da vi skulle besøke Stonehenge.


#6

Gerbera sa for siden:

Supert, tusen takk for alle tips! Jeg skal sette meg litt mer inn i dette, håper å få til en tur i sommer en gang!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.