Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste filmer og serier fra 2022?

#1

Skilpadda sa for siden:

Det er jo dagen for oppsummeringer, er det ikke? :D Det er vanskelig å sammenligne, så rekkefølgen er ikke helt supergjennomtenkt, men her er i alle fall ti filmer og fem TV-serier jeg likte veldig godt i året som gikk.

Filmer:
Titane: Ekstremt original, og generelt forholdsvis ekstrem, fransk body horror som skulle få hvem som helst til å slutte å bekymre seg for at filmbransjen kommer til å gå tom for historier med det første!
Drive My Car: Langsom og rørende om sorg og relasjoner og teater og bilkjøring og kommunikasjon og Anton Tsjekhovs Onkel Vanja.
Everything Everywhere All at Once: What it says on the tin! Fantastisk på alle måter, klok og latterlig og rørende og spennende om familie og identitet og generasjons- og kulturforskjeller og individualitet; ekstremt imponerende av Michelle Yeoh.
Barbarian: Original, moderne og særs relevant horrorfilm som jeg var glad for å vite absolutt ingenting om før jeg så den; virkelig imponerende regidebut!
Glass Onion: Benoit Blanc er en gave til verden, og det gjør meg lykkelig at det er denne rollefiguren Daniel Craig velger seg etter James Bond; måtte han få minst like mange filmer!
The Velvet Queen: Nydelig, lavmælt, langsom dokumentar om en villmarksfotograf og en forfatter som drar til Tibet for å prøve å finne den sjeldne snøleoparden, satt til stemningsskapende musikk av Nick Cave og Warren Ellis.
Encanto: Fargerik, livsbejaende animasjonsfilm med fabelaktig musikk; overraskende seriøst og klokt om familierelasjoner og hvor mye man kan såre barn ved å skape forventninger til dem før man ser hvem de egentlig er.
Confess, Fletch: Totalt bagatellmessig historie, men definitivt underholdende med alltid karismatiske Jon Hamm i hovedrollen.
My Fair Lady: Klassisk musikal som vi aldri hadde sett før; sjarmerende, men også skarp og til tider sår, og med en så altfor gjenkjennelig mansplainer-manchild i den ene hovedrollen.
Thirst: Original og underholdende koreansk vampyrfilm med Song Kang-Ho (fra Parasite) i hovedrollen.

TV-serier:
Better Call Saul (sesong 6)
Severance (sesong 1)
Andor (sesong 1)
Our Flag Means Death (sesong 1)
The Sandman (sesong 1)


#2

Elise sa for siden:

Mine beste filmer i 2022, som jeg kommer på akkurat nå.

Parasite. Jeg lurer på om det er en av de beste filmene jeg noen gang har sett. Har sett den to ganger og ser dem gjerne igjen. Helt absurd og vill.

Lange flate ballær 3. Så herlig gjeng og så utrolig mye komisk engelsk.

Alle hater Johan. Tragisk historie som fortelles på morsomt og koselig vis.

Dianas bryllup. Viser noen nyanser om forhold som ikke er bare bra, på en fin måte synes jeg.

Serier:
Tales of New york
Maid
Pørni

Jeg skjøt pappa
Bortført innen synsvidde


#3

amylin sa for siden:

Mine topp 10 filmer

  1. Avatar - Way of Water
  2. Glass Onion, Knives Out
  3. The Batman
  4. Enola Holmes 2
  5. Doctor Strange in the Multiverse of Madness
  6. Elvis
  7. Top gun - Maverick
  8. Get Back
  9. Troll
  10. My Policeman

Mine topp 10 serier

  1. This Is Us, siste sesong
  2. Dahmer
  3. The White Lotus, sesong 2
  4. Kamikaze
  5. Tokyo Vice
  6. The Bear
  7. The Tourist
  8. Pørni, sesong 3
  9. Wednesday
  10. Dopesick

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.