Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kule turer i naturen i kjøreavstand til Oslo?

#1

Tallulah sa for siden:

Om halvannet år skal jeg på en sjudagers fjelltur i Skottland. Den regnes av briter som «litt krevende», så i norsk målestokk er den nok ganske vanlig. Men det er jo noe med å gå lange avstander hver dag i noe ulendt terreng. Så tenker å trene litt på fjellturer og markaturer og trenger derfor tips til turer på 15-35 km i grei avstand fra Oslo. Dagsturer og helgeturer, de korte turene kan godt være i mer krevende terreng enn de lange. Det skotske terrenget er ganske slakt og en del kjerrevei, så trenger ikke Besseggen, liksom.

Og vi snakker sommer altså, så ikke snø og truger.


#2

Neket sa for siden:

Så kult! Jeg vet ikke noe om helgeturer, men her er et par forslag til dagsturer:

Bare 13 km, men du kan sikkert ta noen avstikkere for å få den lenger:

ut.no/turforslag/117407095/asdljuvet-fra-solli

Også er jeg veldig fan av Kjekstadmarka, full av stier på kryss og tvers. Tipper Røyken - Hallenskog (ikke gå glipp av Blåfjell) - Dikemark - Lier er sånn omtrent 15 km? Og lenger hvis du skal gå tilbake til utgangspunktet. Masse stier man kan velge mellom. Det som er fint med Kjekstadmarka er at man alltid er i nærheten av sivilisasjonen selvom det ikke virker sånn, lurt hvis man har overdrevet egne evner. :knegg:


#3

Tallulah sa for siden:

Oj, for et fantastisk landskap i Asdøljuvet! Jeg tror 13 km der er mer krevende enn skotske moors, for å være ærlig. :knegg:


#4

Timar sa for siden:

Asdølsjuvet så spennende ut! Hadde ikke hørt om det før. Si fra om du vil ha turfølge, Tallulah!

Hva med Mørkgonga, eventuelt helt opp til Løvlia?
Kolsåstoppene, opp på ene siden og over til andre siden, og eventuelt tilbake igjen langs nydelig kulturlandskap.
Brunkollen er min lille favoritt i Bærumsmarka. Turen kan starte fra mange steder, og gjøres så kort eller lang man vil. (8-10 km er vel det korteste)


#5

Tallulah sa for siden:

Kule forslag! Tar gjerne en tur i juvet med deg. :)

Jeg har bare gått opp og ned kolsåstoppen samme vei, det finnes en annen vei med altså? Gjennom kulturlandskap hørtes ut som maks variasjon på turen.


#6

Chablis sa for siden:

Mørkgonga og Gyrihaugen, går fu om Damtjern er turen ca 11 km.


#7

Timar sa for siden:

ut.no/turforslag/116870/topptur-til-kolsastoppene

Dælivann heter vannet på østsiden. Ser at det står at turen er 8 km som rundtur. Syns det hørtes lite ut, mener da det er ca 4 km opp på hver av av toppene?


#8

apan sa for siden:

Har du vært på radaren på Haukåsen da? Dit ville jeg absolutt gått.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg er veldig spent på den skotske fjellturen. Finnes det noe info du kan dele? En sånn tur står definitivt på planen for mannen og meg når ungene ikke vil være med på ferie og kan være hjemme alene. (De vil definitivt IKKE gå 7 dager i fjellet i Skottland.)


#10

mkj sa for siden:

Jeg også!

Vi har snakket om å gå langs Hadrians walll med et vennepar, bare en langhelg eller noe sånt, med 50/50 fokus på gåing og publiv.

www.hadrianswallholidays.co.uk/?gclid=EAIaIQobChMI8Nv776Oo_AIVmsp3Ch2w6QCJEAAYASACEgKFg_D_BwE




#13

Tallulah sa for siden:

Takk for tips! Har du gått noe av den? Er det lett å komme seg "av" ruta og ta bussen hjem eller bli hentet underveis om man velger å gå første etappe, f.eks?


#14

banana sa for siden:

På nordsiden av Drammenselva rett vest for Drammen er det noen krevende turer, mener jeg å huske, med juv og grotter. Ta en titt på kartet i UT-appen / på ut.no, der tror jeg du vil finne interessante og krevende turer.

Min lokale turistforening har også dags-langturer på rundt 3 mil et par ganger i året, som regel. Jeg vet at de skal ha en slik tur til høsten, en tur jeg har vært med på en gang før, og som jeg opplevde som både krevende (mye opp og ned) og veldig fin. Hvis du er villig til å dra 1,5 - 2 timer fra Oslo så kan jeg sende deg den info jeg har pr. nå.


#15

m^2 sa for siden:

Jeg følger to fantastiske damer på facebook som har masse flotte turbeskrivelser jeg tror kan passe formålet - sjekk ut Turvenninner på facebook!


#16

Tallulah sa for siden:

Det følger jeg allerede, m^2. :)


#17

Kaprifol sa for siden:

Enig med m^2, Turvenninner har mange gode turtips på passe lange dagsturer.


#18

Tallulah sa for siden:

Ja, det har de, så følger dem. Men vil gjerne vite om konkrete turer folk her har gått eller kjenner til.


#19

Polyanna sa for siden:

Oi, for en flott tråd!

Kortreist er i hvert fall opp langs Lysakerelva. Den er overraskende "vill", og føles som helt villmark, helt til du plutselig kjenner lukten av stekt løk gjennom trærne, og skjønner at det er hus rett oppe over "kanten". :knegg:

Det er et veldig stort artsmangfold langs elva, og mye fin industrihistorie nederst.

Du kan ta toget til Lysaker stasjon (9 min fra Oslo S), og gå langs elva oppover, på øst- og/eller vestsiden, på temmelig kupert sti. Flotte fossefall og "juvfølelse". Ikke glem å si fra om du tar turen, for da kan du ta kaffepause på terrassen min. :humre:

Her er en turbeskrivelse, for å gå nedover:
www.oslofjorden.com/kyststi/oslo/turvei_lysakerelva_oslo.html
Jeg anbefaler å se nøye på kartet, det er et par steder det er litt mikkete å finne veien, særlig rett nord for Bærumsveien.

Denne beskriver nederste delen av turen:
reisekick.no/pa-tur-langs-lysakerelva/

Og denne gir en detaljert løypebeskrivelse nederst i saken: oslosti.no/lysakerelva-opp-og-ned-56c521a40186

Jeg tror det er ca. 8 km fra Lysaker til Bogstadvannet. Fra Bogstad kan du ta 32-bussen til byen. Eller du kan stoppe når du kommer til Røa (ca 2 km før Bogstad), og ta banen derfra.


#20

Maverick sa for siden:

Østmarka er jo deilig kupert i forhold til motorveiene i Nordmarka. En enkel en er å gå fra Skullerudstua opp til Rundvann, og så Trolldalen ned igjen til Rustadsaga (more or less) og tilbake til Skullerudstua. Trolldalen er veldig vakker!

Ellers i samme høgget er det veldig fint å gå opp til Rundvann over ved Østmarkskapellet til Smalvann, derfra til Milorghulen, fra Milorghulen til Langvann og så over Skullerudhøgda ned igjen til Dritutstua. ( :knegg: ) Det tipper jeg blir litt over en mil, litt avhengig av veivalg. Flyktningeruta starter jo også der.

For Oslohistorie er det fint å gå Nøklevann rundt, det er jo ukomplisert med gangvei, men kupert her og der, og så kommer man innom Sarabråten og det er fint! Ca en mil rundt, mener jeg.


#21

Polyanna sa for siden:

Jeg syns Nordmarka er dødskupert! :knegg: (På ski, da. Bare fiskebein og ploging. :mumle: )


#22

Jålebeinet sa for siden:

Nei, jeg har ikke gått den selv. En bekjent har gått den, hele turen, men i etapper, så jeg regner med at man kan hoppe av underveis.

Ellers så er stinettverket i Østmarka helt fantastisk, og man trenger ikke å gå så veldig langt vekk fra grusveiene for å komme til de heller. Trolldalen, som Maverick henviser til, er urskog. Tar du et søk på mtbmaps finner du stinettverk som folk sykler (og de sykler på steder man ikke skulle tro det gikk an å sykle).

Går du inn fra Sarabråten kan du gå til radaren på Haukåsen. På veien finner du et bl.a. et klatreparadis og en minnestein oppført i 1955 over han som startet den første speidertroppen i Kristiania. Her finner du også et vannbasseng som ble anlagt for å skaffe hovedhuset som lå på Sarabråten innlagt vann. Ned fra Haukåsen kan du gå via Grønlihytta. Da kommer du ut ved Lindeberg/Trosterud.


#23

Pelle sa for siden:

Kongens utsikt ved Sundvollen. Parkere ved Joker.


#24

veobra sa for siden:

Detber en veldig fin tur, bratt i starten og deretter ganske flat. Den må kanskje forlenges litt for å nå ønsket om antall kilometer. Det burde ikke være vanskelig å få til.


#25

Heilo sa for siden:

Veldig fin tråd for en som prøver å motivere seg for noen ferieuker i Oslo. Er det lov å legge til et spørsmål om det er noen av turene som også egner seg godt for telting? :blafre:


#26

Maverick sa for siden:

Det er knallfint å telte ved Langvann i Østmarka, Heilo!


#27

Polyanna sa for siden:

Lysakerelvaturen tror jeg er helt uegnet. Hvis du ikke går helt opp til Østernvann ytterligere ca 3 km fra Bogstad), der er det fine plasser rundt hele vannet.


#28

Neket sa for siden:

Asdøltjern er fint med telt. :jupp: Med forbehold om at det er mange år siden jeg teltet der (eller noe annet sted. :knegg: )


#29

Tjorven sa for siden:

Ddt er i hvert fall veldig mange som telter rundt Nøklevann i Østmarka. (Jeg er ikke av typen som driver med sånt.)


#30

Timar sa for siden:

Burudvann er godt tilrettelagt for telting. Det ligger øverst i Lommedalen og er et godt mål for både korte og lengre turer i marka.


#31

Pøblis sa for siden:

Åh, Heilo - du har et eldorado å glede deg til. Oslomarka er bare helt fantastisk, og det er masse teltmuligheter både i Nord- og Østmarka.

Jeg elsker Marka, og Østmarka aller mest. Jeg anbefaler UT-appen, den er min go-to når jeg skal gå turer der jeg ikke allerede er kjent.

Jeg flytter nær Kjekstadmarka ganske snart og har testet ut en tur med utgangspunkt i Dikemark foreløpig.

Og turen du planlegge i Skottland hører fantastisk ut, Tally.

En tur jeg liker i Bærumsmarka, er forresten rundturen fra Stein gård den som heter Skriverberget og Nygård fra Steinsskogen i UT-appen.


#32

Neket sa for siden:

Si fra hvis du trenger Kjekstadmarka-tips, Pøbelsara, jeg bor i nærheten! Favoritt-områdene er Blåfjell og Vardåsen. Anbefaler også Askeladden tur-orientering for fine turer i Asker. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.