Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Feriedrømmen 2023

#1

Tjorven sa for siden:

Vi var på en aldeles fantastisk ferie i Italia i fjor, som ble avsluttet med å ta toget hjem (som egentlig var en ferie i seg selv). I år skal vi til Kreta og bo i min fars hus der. Det er en flott ferie, men siden det er det vi har gjort annenhvert år siden barna var bittesmå, så kan det ikke lenger kalles spennende.

Men det er kanskje noe andre som skal gjøre noe gøy i ferien i år? Som kan inspirere meg i forhold til hva vi kan planlegge for neste år. Som jeg mistenker at er av de siste årene vi får med oss unger på ferie.

For det å planlegge og drømme om ferie er jo det beste.


#2

Malama sa for siden:

Mistenker at vår teltcamping (på grensen til glaming) ikke helt er i den gata du tenker...

For meg er et lite fjelltelt ute i naturen absolutt ikke fristende, men jeg har en kollega som tar med familien på sykkeltur med telt. DER er ikke jeg, vi snakkestort telt, tilgang på strøm og sanitærhus i nærheten ;) Men for andre er DET også like lite aktuelt. For de fleste, tror jeg ;)


#3

My sa for siden:

Vi fantaserer litt om å dra på litt ekstra på ferien i sommer, delvis fordi det kan være siste sommeren det er realistisk at hele familien drar sammen, og delvis fordi både mannen og jeg fyller 50 år. Mannen har snakket om New York ... vi har absolutt ikke bestemt noe enda, men som du sier, planlegging og drømming er viktig.


#4

Blondie sa for siden:

Vi har ikke vært utenlands på årevis (lenge før pandemi) og har litt lyst til å reise til Italia eller Hellas. Utfordringen er at vi får veldig sent beskjed om når de ulike ungdommene er hjemme.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg er åpen for å lese om alle feriedrømmer jeg, altså. Selv om teltferie ikke er noe vi selv kommer til å velge.

Der må jeg bare innrømme at jeg har sviktet ungene mine. Vi har aldri sovet i telt. Heldigvis har de begge valgt friluftsliv som valgfag på ungdomsskolen, og dermed fått oppleve markaovernattinger allikevel.


#6

Selma sa for siden:

Her vil de store barna fortsatt være med på ferie, så vi surfer rundt på jakt etter ei ukes ferie med garantert finvær og litt flere opplevelser enn bare ei solseng. Henger her i håp om noen gode tips:ja:

Resten av ferien tilbringes på hytta


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg har gått og mumlet om å ta tog til Spania og Portugal til sommeren, og ingen har protestert eller kommet med alternativer, så da blir det kanskje det. :humre: Jeg har lyst til å dra til Madrid og Bilbao for å se på kunst, og så dra litegranne rundt i Portugal og så slappe av på atlanterhavskysten noen dager før vi drar hjem. Veldig få detaljer enda.


#8

Toffskij sa for siden:

I sommer har jeg aller mest lyst til å øyhoppe i Hellas, men vi får se. Vi tenker også sånn halvveis på å dra til Japan neste juleferie, siden vi sikkert ikke kan regne med at alle vil være med på familieferie så veldig mye lenger.


#9

Syrinx sa for siden:

Vi har leigd eit hus i Spania. Det ligg i ein liten landsby opp mot fjella i Andalucia. Med få naboar, eigen hage og basseng trur eg vi får akkurat den ferien vi treng.


#10

Magica sa for siden:

Telt er slit... :knegg: jeg får ikke sove, selv om jeg har både lavvo og feltseng.

I fjor syklet jeg og mannen og datter, 8 år rundt Bornholm, bodde ulike steder der, og det var helt magisk.

I år vet vi ikke. Jeg lurer på enten England, eller Portugal. Vi skulle egentlig til Portugal (Lisboa, og Ericeira) i 2020. Men jeg har også lyst til London (mann og barn har ikke vært der), og videre rundt i sør-England.


#11

Galathea sa for siden:

I dag er virkelig dagen for å drømme om neste ferie!
Eneste som vi snakket om er å overnatte noen dager i et fiskevær som vi besøkte på dagstur i sommer, nydelig sted. Det er fraflyttet, men drives av museet, så man kan leie rorbu og båt hos dem. Det tror jeg kan være en minneverdig opplevelse; fisking, padling og masse natur.

Ellers så er vi best egnet til å feriere i Norden på sommeren, da vi ikke tåler temperaturer over 30 grader så godt, så hovedferien blir sikkert en rundreise med bil eller bobil, på Vestlandet, Nord-Norge eller kanskje Sverige.

Tjorven, hva med å reise hjem fra Kreta, med båt/tog? Det kan sikkert være litt av et eventyr!


#12

Tjorven sa for siden:

Det går båt fra Kreta til Athen, men så starter problemene. Det er visst ganske utfordrende å komme seg fra Hellas og nordover med tog. Togforbindelsene mellom landene i det tidligere Jugoslavia er visst ikke-eksisterende, og togene gjennom Bulgaria og Romania krever visst ekstrem tålmodighet.

Jeg skal snart på forretningsreise til Tyskland, og vi har bestemt oss for tog en av veiene. Så det blir lang togtur på meg uansett i år.


#13

Toffskij sa for siden:

Tjorven: Du kan ta ferje fra flere steder i Hellas til flere steder i Italia (Patras til Bari, for eksempel), og tog derfra. Det er nok lettere enn tog over Balkan.


#14

Tjorven sa for siden:

Ja, men nå tok jeg tog hjem fra Italia i fjor, så da blir det jo bare en gjentakelse. (Det hadde selvsagt vært mulig å velge en helt annen rute, jeg ser det, altså.)


#15

Neket sa for siden:

Jeg har en sør-vest USA ørken roadtrip jeg egentlig hadde planlagt til 2020, men nå er jo USA grisedyrt så all fornuft tilsier at det bør droppes. Vi har vært der før, men det er mer igjen vi ikke har sett. Elsker ørken-ferie! :knegg:

Også har jeg lyst til å dra til Sicilia. Ja, jeg ser på White Lotus for tiden. :sparke: Aller mest vil jeg droppe ferie og kjøpe hund i stedet, men det vil ikke mannen.


#16

Tallulah sa for siden:

Vi drømmer jo om Japan fortsatt, men fy søren for noen flypriser. De har omtrent doblet seg siden 2020, som var den opprinnelige planen. Hjelper ikke at nå er vi tre voksne heller.


#17

liefje sa for siden:

Flyprisene har blitt hårreisende. Vi pleier å ta en langtur til varmt sted på vinteren, men godt mulig vi dropper det i år. Er også litt usikkert med flere ting i verden som gjør at langt-bort-reiselysten reduseres.

I sommer planlegger vi (mannen og jeg) rundtur i Toscana, tilbake til flere av stedene hvor vi var på vår første ferie sammen. Gleder meg.


#18

Lavender sa for siden:

I år blir det Terracina i Italia med utflukter til Roma, Ponza og Napoli. Vi har vært alle stedene tidligere og opp til flere ganger. Ungdommen vil sole seg, spise godt og shoppe. Vi orker ikke leiebil denne gangen, pga pris og krangel om skader ved innlevering, her er ingen til å stole på.

Vi nærmer oss siste familieferie. Jeg vil overtale de til å reise med tog fra Bordeaux til et godt stykke forbi Bilbao. San Sebastian var så vakkert, men ikke mat for mine kresne ungdommer.


#19

løve70 sa for siden:

Denne sommeren tror jeg det blir en uke til Danmark med hest og da kanskje også hunden om det er mulig. Så noen uker til Spania.


#20

Selma sa for siden:

Er Terracina er egnet sted for å komme seg rundt uten bil? Vi er helt nybegynnere på Italia, men det står på lista sammen med både Korsika og Sardinia. Vi ønsker oss solferie med litt innslag av sjarm og gamle hus :knegg: - helst på et sted vi ikke har vært før


#21

Tjorven sa for siden:

Vi reiste mye rundt i Italia i sommer, og klarte oss helt fint uten bil. Vi tok hovedsakelig tog, men også noe buss. Alt både kjørte og ankom til rett tid.


#22

Karamell sa for siden:

Vi snakker om Be-Ne-Lux og muligens toge litt i mellom. Har ikke helt landet på noe.


#23

Lavender sa for siden:

Ikke det enkleste dessverre. Tog fra Roma til Monte S. Biagio, buss videre, den korresponderer. Med BIRG billett for Lazio regionen er det 24 timers reise for ca 12 €.

Til byene Anzio og Nettuno går det tog helt frem for 3,2 €, men de byene er ikke de vakreste, men fine blueflag strender og god mat.

Sardinia er nok best med bil, byene er små, ikke så mange, ikke de mest spennende. Men strendene, grottene og øygruppen som Maddalena.


#24

venla sa for siden:

I år har vi snakket om øyhopping i Hellas. To-tre øyer over to uker. Starter eller slutter i Athen så blir litt storbyliv også.

Ellers blir det nok ei uke på fjellet med dagsturer i området.

Drømmer om å få til en storbytur med kjæresten ei langhelg. Sist var vi i Stockholm, men vurderer Amsterdam eller Krakow, siden det går direktefly dit.


#25

Tjorven sa for siden:

Vi var i Nederland for noen år siden og i Luxemburg og Belgia i fjor. Det anbefales på det varmeste som ferieland. Særlig Luxemburg var en veldig positiv overraskelse.


#26

Drømmedama sa for siden:

I år aner jeg virkelig ikke. Vi liker å reise, men om få uker er hytta vår ferdig bygget, så da blir det nok fjellferie der. Og vi tilbringer alltid en ukes tid i slektas sommerhus.
Utover det vil jeg alltid gjerne til en storby i et eller annet land i Europa. Vet ikke hvor og økonomien vår tillater virkelig ikke så store sprell i år. Barna eeelsker Paris, vi voksne synes det er fint, men vi har vært der mye og det er så dyrt. Kanskje København?


#27

trøtt sa for siden:

Vi skal til Florida. To uker, fire byer. Det blir nok den dyreste ferien vår hittil.

Tar gjerne imot tips om hvilket firma vi burde leie bil av.


#28

Che sa for siden:

Vi har snakket om å leie hus i Italia og ta toget hjem. Nå innser jeg jo at det er deg jeg skal høre med om det, Tjorven:)


#29

Neket sa for siden:

Vi har vært fornøyd med Sixt. Grei pris, null excess, og helt greie biler. Jeg foretrekker bil med litt størrelse i USA siden alle andre har så store biler. :knegg: Kjørte liten sedan på jobbtur en gang, og følte meg litt utsatt.


#30

Simone sa for siden:

Vi skal ta danskebåten frå Bergen til Hirtshals og køyre ned til den franske rivieraen. Har leid hus med basseng i Antibes via Airbnb. Litt nervøs for det sidan huset berre har 3 reviews. Men dei er til gjengjeld veldig postive!
Vi orkar ikkje å køyre så lange strekninger om gangen, så vi skal ha tre overnattingar på veg ned til rivieraen og tre på veg opp igjen.
Så då får vi sett oss litt rundt i Tyskland og Frankrike på vegen også.
Dette blir nok siste ferien med alle tre ungane. Eldste flyttar ut for å studere til hausten og eg antar at ho neste sommar vil ha sommerjobb og eventuelt reise ein tur med vennar i staden for å reise med oss. Syns det er litt vemodig...Men det er jo sånn det skal vere.


#31

Snippa sa for siden:

Vi har egentlig lovet 17-åringene at turen som ble avlyst i fjor (pga usikkerhet om restriksjoner) skal gjennomføres. Da var planen Montreal, Lake Ontario, New York og Washington. Jeg er fortsatt litt usikker på om det blir gjennomført, av flere grunner.
Hvis det ikke blir den turen, blir det Italia.


#32

Timmi sa for siden:

Hva er verdt å se/gjøre i Belgia og Nederland? Vi skal til Spa i Belgia, men har ikke planlagt noe utover det.


#33

Tjorven sa for siden:

:knegg: Det var en STRÅLENDE ferie med store barn. Vi startet i Roma, leide hus i Sør-Italia i en uke, Napoli og Venezia før toget hjem.


#34

Tangerine sa for siden:

Hva gjorde dere i Luxemburg? Vi var der en dag på gjennomreise og spiste på en kjedelig kinarestaurant og kikket litt rundt.


#35

Tjorven sa for siden:

Tja. Hva vi gjorde? Vi reiste mye rundt. Vi var i Nederland for å følge det norske kvinnelandslaget i fotball under EM. Det var også tid til «vanlige» severdigheter som VanGogh-museet og AnneFrank-huset. Vi elsker fornøyelsesparker, og Efterling var bra. Vi var på sykkeltur en dag også, og Nederland var ekstremt godt tilrettelagt for det. I Brüssel er den atomgreia definitivt verdt et besøk. Antwerpen har verdens vakreste jernbanestasjon og huset hvor kunstneren Rubens hadde bodd.

Vi er sånne som spiser lokal mat som en viktig del av opplevelsen. Gauda-ost og poffertjis (små pannekaker) i Nederland. Moulles frites og belgisk vaffel i Belgia. Antwerpen er virkelig et restaurantmekka. Og for de voksne bør det prøves diverse belgisk øl.


#36

millact sa for siden:

Brugge er et nydelig lite sted.


#37

Tjorven sa for siden:

Vi gikk på en byvandring som vi fant i en app. Da fikk jeg virkelig stresstestet høydeskrekken min. Men det var en kul tur. Vi fant mye gode restauranter. Det var kanskje tilfeldig, men det var en by hvor folk var ganske kontaktsøkende, så vi prata mye med folk vi traff.


#38

007 sa for siden:

"Siste ferie ungene vil være med" eksisterer visst ikke hos oss.

Vi trodde vi skulle ha siste utenlandsferie med ungdommene i 2020. Den ble erstattet med Vestlandsferie i 12 grader og regn, så ungdommene/de voksne barna mener de har en sydentur "til gode". :knegg: Siden de er studenter og siden vi har økonomi til det reiser vi sammen til Spania i sommer, to uker for oss foreldre og 10 dager for avkommet. Dersom eldste og svigerdatter vil være med kommer vi til å bidra litt økonomisk til dem også.

Prismessig helt overkommelig for 4 voksne: 15000,- for leilighet (vi leier hos privatperson vi har leid hos før), og 16000, for fly. Leiebil kommer i tillegg. Selve ferien er ikke så spenstig; vi drar tilbake til Malagaområdet til samme by og samme leilighet som vi har vært mange ganger tidligere.


#39

Isprinsessen sa for siden:

Ser frem til å være hjemme i ferien i år med små turer i nærheten siden vi var bortreist store deler av ferien i fjor.


#40

frukt sa for siden:

Jeg og en kamerat var i Bulgaria for noen år siden, og jeg kunne godt reist dit igjen, og utforsket enda mer. Vi bodde hos venninnen hans i Sofia, så vi fikk sett hvordan vanlige folk har det. Jeg var overrasket over hvor fattigslig hovedstaden er, men så visste jeg ikke mye om landet på forhånd heller.
Maten er veldig god, landet har en rik historie, mange kulturminner og museer, flott natur. Vi dro på en road trip og fikk sett mye av landet. Vi var blant annet i Plovdiv som er en av de eldste byene i Europa. Vi dro også på hyttetur i Bansko i et fantastisk skogsområde. Og vi besøkte et kloster og et par grotter. Men det er så mye igjen å se og gjøre der.


#41

Selma sa for siden:

Ikke hos oss heller :knegg: Veldig hyggelig å ha de med på tur da og vi er heldige som har økonomi til at de kan være med. I går ble det forresten lansert en mulig plan om New York og Washington. Litt annerledes enn en rolig strandferie som jeg hadde sett for meg, men vi får se litt hva vi finner på


#42

Tjorven sa for siden:

Sånn Bulgariaferie kunne jeg godt tenkt meg. Da ser man mer av det virkelige livet i landet og faktiske severdigheter.

Jeg har vært på resortferie i Bulgaria da ungene var små, og det trenger jeg ikke gjenta.


#43

Divine sa for siden:

Jeg håper det blir siste ferie med tjueåringen. Jeg håper han får seg venner og begynner å reise sammen med dem i stedet. Men vet ikke hvor aktuelt det er for han, så vi får vel bare fortsatte å tilby han å være med. Men etter at han flytter hjemmefra kommer vi ikke til å legge opp ferien etter hva han ønsker. Da blir det "take it or leave it".

Vi skal i bryllup i England, og venninna mi har sagt at vi er velkommen til å bo hos henne og kjæresten i Harstad i sommer, så mulig vi slår til på det. Ellers ingen store planer. Vi har så ekstremt store kommende utgifter på boligen at jeg ikke tør å bruke mye penger på sommerferie.

Jeg skal på en venninnetur til England til høsten, og kanskje også på en mimretur til Mallorca sammen med to andre jeg jobbet sammen med der i 1990, så noen turer blir det nok på meg, selv om selve sommerferien kanskje ikke blir det helt store.


#44

frukt sa for siden:

Ja, det var en veldig interessant ferie, og jeg har fortsatt kontakt med Marina som vi bodde hos.


#45

Novla sa for siden:

Vi har snakket om å dra til Italia, gjerne Liguria, men så var vi på en helt nyyydelig tur til Yorkshire (Dales) i fjor, og har nå egentlig lyst til å gjenta det for å se enda mer av området. :elsker:


#46

trøtt sa for siden:

Da skal jeg sjekke ut de.
Stor bil må vi ha med 4 kofferter og fire håndbagasjer. :knegg:


#47

Blondie sa for siden:

Kjæresten og jeg skal nok til Sitges, sånn i juni en gang. Noen som har vært der som vil dele tips til steder å bo?

Det er lenge siden vi har reist noe særlig, men det lønner seg vel fremdeles å booke fly og overnatting hver for seg? Det går tog fra Barcelona til Sitges også, vel? :novise:


#48

Galathea sa for siden:

Var nedover der i høstferien, god togforbindelse mellom Barcelona og Sitges. Vi bodde hakket lenger sør, men det var mye å velge i av ferieleiligheter på airbnb. I Sitges var det en del fine hoteller også.


#49

Karamell sa for siden:

Ungdommene kunne nok tenkt seg Spa og Formel 1 i Belgia. Spørs om det er mulig å oppdrive billetter. Yngste og mannen var i Barcelona på F1 i vår siden yngste er storfan, men det var gjennom Ving pakkereiser.


#50

Retz sa for siden:

Det blir fem dager i London på meg i mai. Sist lokaliserte jeg meg like ved Hyde Park nord, denne gang lurer jeg på St James park. Ser fram til morgenløping såvel i parkene som langs Themsen.

I september er jeg så heldig å ha blitt invitert med til Italia. Først noen dager helt i nord, så en uke i leilighet ved Gardasjøen. Vi skal leie bil, så det blir nok en del farting. Veldig fint å løpe der også, strandpromenaden er super.


#51

Chablis sa for siden:

Planen var Mauritius( skulle det i 2021 men pga corona utgikk det)nå har det blitt hinsides dyrt så usikker på om det blir noe av.


#52

Pasta sa for siden:

I vår skal jeg til Stockholm på venninnetur, til London med kjæresten og minstejenta og på roadtrip på Kreta med eldste datter.
I sommer blir det forhåpentligvis finværsferie på Helgelandskysten.

Drømmeferiene holder jeg på å spare til på sikt, men det er rundreise i Vietnam og cruise i Karibien.


#53

ingling sa for siden:

Vi skal overta feriehuset vi eier en del av nå, som er min mors barndomshjem og på mange måter mitt sommerbarndomshjem. Så for oss blir det nok tre uker på Sunnmøre med oppussing, turer og avslapping i skjønn forening. Det passer helt perfekt for hele familien.


#54

Timar sa for siden:

Ungene ønsker seg sydenferie. Jeg vurderte øyhopping i Hellas, men har ikke helt overskudd til nødvendig research. Vi skal også reise i slutten av juli, og det er nok i overkant sent for å slippe alt for mye folk på samme sted. Så nå leter jeg etter en passelig charterferie i Hellas. Godt mulig vi går for Kreta. Men jeg leter meg helt blind..

Jeg har også veldig sansen for Norgesferie, og kunne tenkt meg på en liten oppdagelsesreise til Hardanger.


#55

Tjorven sa for siden:

Enklere måte å få litt avveksling på er å velge en litt større øy, og så forflytte seg litt rundt. Vi reiser jo til Kreta annenhvert år, men vi bor ikke alle nettene i huset til pappa. Det gir litt litt avveksling.


#56

Timar sa for siden:

Ja, jeg liker egentlig den typen ferie, men det krever litt research. Jeg pleier å være flink til å finne bra hoteller, så derfor har ungene (og ok da, jeg også..) ganske høye krav til hotellet. :rødme:

Eller høye krav.. Ungene vil ha stort basseng, og jeg vil ha en balkong med havutsikt. Og gjerne et lite sentrum i spaserbar avstand. Og grei standard på alt.


#57

Musemus sa for siden:

Vi skal fire uker til varmen. Mulig jeg prøver å få til å reise litt i forkant med ungene, men må se an. Krysser fingrene for at vi får til fem uker i år!


#58

Strå sa for siden:

Feriedrømmen for 2023 er oppfyllelsen av julegaven barn med familie fikk av oss i 2021. Vi er ni personer totalt, skal bo på sørvestkysten på Korfu i samme, store hus. Jeg gleder meg villt.


#59

Anikka sa for siden:

Vi lovet ungene italiaferie for flere år siden, og tror det blir førstevalget i sommer. Vi kunne tenkt oss nord-Italia, gjerne leid et hus med basseng i et fint område, med muligheter for fjellturer innen kjøreavstand. Gode tips tas imot med takk!


#60

Blånn sa for siden:

Kenya i februar. :D


#61

liefje sa for siden:

Jeg brukte hele dagen i går på å booke ferie. Rundreise i Italia med både by, land og hav. Mange ulike hoteller, en til fem netter på hvert. Gleeeder meg. 6 months to go så jeg må muligens planlegge noe før den tid. Orker ikke denne lange vinteren.


#62

Nenne sa for siden:

Vi skal til Sveits i påsken og besøke Storesøster som skal på utveksling der i et halvt år. Vi stikker over til Paris noen dager i slutten av påsken alle fem. Dette blir årets familieferie. Til sommeren klaffer det ikke. Da har Lillebror ikke fri i juli i det hele tatt. Storebror har bare ei uke betalt ferie igjen og Storesøster må jobbe hele sommeren og ha eksamen i august.

Så vi blir nok hjemme i sommer. I høyden finner vi på noe sammen med Storebror i ei uke.

I september drar mannen og jeg på tur til Lyon med to andre par. Det er egentlig mine studievenninner, som jeg møter flere ganger i året og som jeg har vært på to fine vinturer med, og jeg som da tar med mennene for en gang skyld. Jeg tror mannen og jeg kommer til å dra noen dager før og ha litt ferie bare vi to før vi møter de andre. Zürich-turen vår i fjor var veldig koselig, så det frister å gjenta det.


#63

vixen sa for siden:

Vi har drømmeferien akkurat nå så det blir Norge i sommer. Vi bruker å kjøre til oslo å være der en stund og satser på det i sommer også. Ellers være på småbruket og hjemme. Det har vært helt sinnsykt deilig å bytte ut en mnd med vinter med sommer!


#64

Floksa sa for siden:

Vi skal til California i påsken :happydance: :happydance:


#65

Taien sa for siden:

Det blir i alle fall en tur til Sverige og besøk hos venninna mi, men håper på en Danmarkstur også.


#66

venla sa for siden:

Ungene ville heller ha all-inclusive og vannsklie i Syden istedet for øyhopping. Så spørs om vi finner chartertur som matcher noen av ønskene.

Bestevenninna til eldste skal bo et halvår i nærheten av New York til høsten. Så vurderer tur for å besøke henne i høstferien.


#67

Retz sa for siden:

Jeg har nettopp fått enda en invitasjon til tur i år. Løpe- trene- og fjellturferie på GC i november. Ikke kjent på øya, men Puerto Rico og Arguineguin skal visstnok være et greit utgangspunkt for sistnevnte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.