Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har torsk og laks omtrent lik koke- og steketid?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg elsker torsk, men det gjør ingen andre i familien. Derfor har vi sjelden torsk. Når ungene snart flytter, er det bare mannen og jeg her, og jeg ser for meg at mange middager kan være torsk til meg og laks til ham. Med felles tilbehør.

Men: Gitt at fiskestykkene er like store, er det sånn at det kan funke å steke fisken i samme panne eller legges i samme form i ovnen? Det hadde vært veldig lettvint. Jeg pleier aldri ta tiden når jeg lager fisk, jeg ser og kjenner på den, men særlig i ovnen er det jo greit å slippe å sjekke i ett sett.

Ser for meg at fisken kanskje kan ta smak av hverandre i samme stekepanne, men kanskje det ikke gjør så mye, eller kanskje jeg klarer å unngå det. Vet ikke ennå.


#2

Tjorven sa for siden:

Interessant. Her vil jeg følge tråden. Jeg er også glad i torsk, men ungene brekker seg hvis det skal spises. Laks går derimot ned på høykant hos dem. Jeg har aldri tenkt på å kombinere, men det hadde vært interessant hvis det lar seg gjøre.


#3

dharma sa for siden:

Jeg bruker ca 18 minutter på laks og 12 på torsk i ovnen. Bruker to små former.


#4

Mikkeline sa for siden:

Litt ulik tilberedningstid ja. Jeg ville også brukt ulike former/ panner.


#5

Syrinx sa for siden:

Du har ikkje lyst at den deilige torsken skal få ein bismak av laksefeitt, så ulike former/panner.


#6

liefje sa for siden:

Jeg kjøper stor sett Salma og den er jo nydelig uansett hvor lite man varmebehandler den.


#7

Eia sa for siden:

Mens jeg på porsjonsfileter ville sagt henholdsvis ca. 10 og ca. 8 minutter på ca 200 grader, avhengig av størrelse/tykkelse.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar!

Så torsk trenger mindre tid, ja. Det ante meg. Samtidig er jo laks best når den ikke er helt gjennomstekt.

Hvis jeg hAr stor nok form, vil nok ikke fiskene blande seg.

Og med stor stekepanne, tror jeg at det skal funke å holde dem adskilt. Dette må jeg dog teste.


#9

Pelen sa for siden:

Litt lenger tid for laks enn torsk er min erfaring også. Men mindre farlig om torsken har vært litt for lenge i ovnen enn stekepannen enn motsatt, føler jeg. Jeg steker dem ofte sammen uten at noen har tatt skade av det. :humre:


#10

Charlie sa for siden:

Kan kanskje være nok å ha et bakepapir eller folie under hvert stykke som liksom stikker opp mellom hverandre om man ikke vil blande smak osv.?


#11

Polyanna sa for siden:

Man kan jo bare justere størrelsen på stykkene - litt større stykker på torsk enn laks?

Og lage en liten folievegg mellom dem.


#12

Niobe sa for siden:

Jeg legger ofte inn et torskestykke en stund etter laksen. Gjerne 5 minutt senere? Jeg tar ikke tiden. Eldstemann foretrekker torsk, og jeg bruker en liten ildfast form, som får plass ved siden av den store med laks.


#13

Polyanna sa for siden:

Du trenger en sånn som dette:


#14

Lyppa sa for siden:

Du kan lage fiskepakker :) . Godt både med laks og torsk, og både i steikovn eller på grillen.


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg kommer i tilfelle til å kjøpe frosne singelpakkede stykker. Hilsen Lat.

Da jeg nevnte dette for mannen, mente han at vi skulle ta patent på en todelt stekepanne. Med skillevegg. :knegg:


#16

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er ikke dumt. Gjorde det mye tidligere. Vet egentlig ikke helt hvorfor jeg har sluttet med det… :gruble:


#17

Hyacinth sa for siden:

Julegaveønske. :knegg:


#18

Isolde sa for siden:

Spørs om du kan ta patent på noe som selges på elkjøp.




#21

Tangerine sa for siden:

Å, sånn hadde vært noe. Hvor er den å fåkjøptskal tro? :)



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.