Jeg elsker torsk, men det gjør ingen andre i familien. Derfor har vi sjelden torsk. Når ungene snart flytter, er det bare mannen og jeg her, og jeg ser for meg at mange middager kan være torsk til meg og laks til ham. Med felles tilbehør.
Men: Gitt at fiskestykkene er like store, er det sånn at det kan funke å steke fisken i samme panne eller legges i samme form i ovnen? Det hadde vært veldig lettvint. Jeg pleier aldri ta tiden når jeg lager fisk, jeg ser og kjenner på den, men særlig i ovnen er det jo greit å slippe å sjekke i ett sett.
Ser for meg at fisken kanskje kan ta smak av hverandre i samme stekepanne, men kanskje det ikke gjør så mye, eller kanskje jeg klarer å unngå det. Vet ikke ennå.
Interessant. Her vil jeg følge tråden. Jeg er også glad i torsk, men ungene brekker seg hvis det skal spises. Laks går derimot ned på høykant hos dem. Jeg har aldri tenkt på å kombinere, men det hadde vært interessant hvis det lar seg gjøre.
Litt lenger tid for laks enn torsk er min erfaring også. Men mindre farlig om torsken har vært litt for lenge i ovnen enn stekepannen enn motsatt, føler jeg. Jeg steker dem ofte sammen uten at noen har tatt skade av det. :humre:
Jeg legger ofte inn et torskestykke en stund etter laksen. Gjerne 5 minutt senere? Jeg tar ikke tiden. Eldstemann foretrekker torsk, og jeg bruker en liten ildfast form, som får plass ved siden av den store med laks.