Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Indisk kyllingsuppe og boblende drikker?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg tenker at bobler ikke er det mest opplagte å servere til indisk kyllingsuppe, men må det bli fullstendig feil?

Uansett hva svarer ditt er, tar jeg gjerne imot drikketips til suppa!


#2

Niobe sa for siden:

Jeg synes en god cider fungerer godt til indisk. Men jeg liker litt søtlig drikke til krydret mat.


#3

Charlie sa for siden:

Mango, kombucha, mocktails / cocktails fungerer bra med indisk. Eller øl. Hva med india pale ale/ IPA? :knegg:

Klokk & co Gringo (øl, Meny, f.eks.) er god, og jeg tenker den kan passe like godt til indisk som til meksikansk.

Klokk & co har mange gode, en radler lime og mango, fripa mango osv.

En mulighet kan være å by på mange ulike så man kan smake litt forskjellig, eller rett og slett lage tasting glass til alle.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg synes ofte at øl er veldig passende til indisk mat.

Personlig synes jeg at musserende drikke som cava, prosecco osv. passer til ALT, men det er godt mulig at jeg bare er litt ukritisk. :knegg:


#5

Addison sa for siden:

En fruktig, ikke supertørr hvitvin synes jeg passer godt til indisk. Ellers enig med Tjorven angående musserende. Lander ofte på cremant, det funker til alt og alene. :nikker:


#6

liefje sa for siden:

Gewürstraminer til indisk liker vi.


#7

liefje sa for siden:

Men jeg drakk faktisk resten av champagnen fra nyttårsaften til indisk på tirsdag, og det var ikke feil. Champagne er aldri feil i min verden.


#8

LilleT sa for siden:

Tusen takk for gode tips!

Og en spesiell takk til dere som mener bobler passer til alt Det er jo det jeg helst vil høre! :knegg:

Tar gjerne konkrete tips når det gjelder både boblende drikker og fruktige, ikke supertørre hvitviner! :blafre:


#9

Blå sa for siden:

Hvis jeg skal drikke alkohol til indisk mat ville jeg som oftest valgt øl.

Men, jeg er også blant dem som kan drikke cremant til all slags mat egentlig, så bare kjør på.


#10

løve70 sa for siden:

Enig, men vil også tro at bobler kan være bra. Noen som er fruktige med noe restsødme.


#11

Nenne sa for siden:

Jeg ville gått for riesling, med eller uten bobler. Da får du det beste av to verdener.

Sjekk for eksempel vare nummer 10718901 hos VP. Den har litt restsødme som kan passe bra. Jeg har ikke prøvd denne med bobler, men den stille vinen fra samme vinhus er veldig bra.


#12

LilleT sa for siden:

Takk for gode tips!

Nå har jeg vært og snakket med en hyggelig dame på Vinmonolpolet som sa at bobler slettes ikke er feil til indisk kyllingsuppe. Hun anbefalte denne boblende drikken og denne hvitvinen samt eplemost, gjerne en med ingefær som alkoholfritt alternativ.


#13

Nenne sa for siden:

Jeg ser at damen på VP er helt enig med meg. :kry:


#14

LilleT sa for siden:

Det tar jeg som et kvalitetsstempel på damen! ;)


#15

Floksa sa for siden:

Bobler er feil uansett hva det serveres til.
Men kanskje ikke så feil som øl med fruktsmak :lol:

Jeg tenker et litt lyst øl? Eller en god cider? Altså skikkelig cider ikke grevens med smak av skogsbær lizzm.


#16

LilleT sa for siden:

Vis meg gjerne eksempel på hva som er en god cider, altså. Jeg drikker aldri denslags.


#17

Floksa sa for siden:

Jeg ville selvfølgelig gått for noe norskt. Det de har en del fra Hardanger.


#18

Syrinx sa for siden:

Eg vil alltid anbefale eplecider frå Skarbø. Akkurat no er det Glød som er min favoritt. Den var raude bær i seg i tillegg, så litt anna smak og nydeleg farge. Men alle typane cider eg har smakt derifra har vore veldig gode.

Vil avbefale OMA-cideren. Den var tam og intetsigande.


#19

Syrinx sa for siden:

Hardangergutane sine cider er også veldig gode synast eg.


#20

Blå sa for siden:

Humlepung har veldig god cider synes jeg.


#21

Magica sa for siden:

Enig i cider, men jeg liker best tørr cider. Den norske er det. Men også den engelske. :) nam.


#22

Nenne sa for siden:

:D.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.