Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørr hud i ansiktet - gi meg dine beste tips!

#1

ingling sa for siden:

Etter en periode med mye sykdom og innetid har huden min i ansiktet blitt tørr og rar og klør mer enn tidligere. Jeg har egentlig aldri hatt utfordringer med huden, men nå er den liksom tørr samtidig som krem bare blir liggende litt sånn utenpå og ikke trekker skikkelig inn. Huden føles også mer urein, og jeg har hatt typ to kviser i mitt liv, så det er litt irriterende å få dem når jeg er 47. :humre:

Jeg mistenker at det også kan skyldes bytte av ansiktskrem, jeg fikk noen fra Korres til bursdagen som jo virker helt topp, men kanskje jeg ikke tåler dem?

Jeg prøver med skrubb og fuktighetsmasker og ymse greier, men jeg får liksom ikke has på dette. Tips og råd tas mot med stor takk - hva gjør du med tørr hud og gjerne anbefaling på produkter!


#2

millact sa for siden:

Lurer på det samme.


#3

Shun sa for siden:

Ansiktshuden min føles tørr og stram før jeg får smurt meg med La Roche-Posays Toleriane Dermallergo Cream om morgenen, og med nattkremen om kvelden.
Dette er krem som virker beroligende på huden min.

Jeg pleier å kjøpe noen av dem når de er på tilbud, men de er drøye. Jeg bruker to sprut per smøring.


#4

Kanutte sa for siden:

Jeg dobbeltrenser; først med oljerens og så med vanlig rensekrem. Synes produktene synker mer inn da. Bruker toner, serum/ øyenkrem og så fet krem (for tiden embryolisse lait concentre). Har også brukt olje over det om natten, men har ikke merket at det har noen effekt på tørrheten. Da er det bedre om jeg bruker nattmaske - for eksempel den med avokado fra Origins.


#5

GinaK sa for siden:

Jeg bruker ulik rens, syre, nattkrem og serum og har gått helt over til CeraVe dagkrem, i krukke. Rr aldri tørr eller stram i huden mer.
Bonusen er at den også er billig.



#7

Mikkeline sa for siden:

En eller annen form for peeling, og en hudkrem du er sikker på at du tåler?



#9

Fintdethei! sa for siden:

Huff, får ikke det til med de rimelige variantene dere anbefaler, jeg. Har prøv CerRaVe og litt annet. Nå er jeg tilbake på Clarings nattkrem, dagkrem, og serum. Kjøpt til en liten formue da det var 25% på alt. Disse holder det i sjakk.

Kanskje jeg ikke har prøvd de rette variantene av de rimeligere?


#10

Niobe sa for siden:

Jeg kan anbefale og også spraye huden med fuktighetsspray før man smører med krem. Det metter huden med fuktighet. Jeg bruker La Roche Posay sin.


#11

ingling sa for siden:

Takk, dere! LaRoche Posay har jeg noen produkter fra, og når jeg tenker meg om var huden bedre da jeg brukte serum og kremer derfra. Fuktighetsspray høres også lurt ut. Jeg tar peeling ganske jevnlig og har også en peelingmaske som en skal sove med, men det er jo ikke gitt at produktene er riktige for meg.

Acne vil jeg ikke si at jeg har altså, det er ikke rare greiene, jeg er nok mest bortskjemt. Det verste er at det klør og føles tørt og oljete samtidig, på en måte. Grådig god forklaring. :humre:


#12

venla sa for siden:

Jeg gir også kremene fra LaRoche Posay +1
Nå bruker jeg den som heter hyalu b5. Veldig drøy og trekker godt inn i tørr vinterhud.


#13

Pelle sa for siden:

Hyalurinsyre før krem, jeg tar fra L’Oréal på sånn lulla glassflaske, funker fint for meg.


#14

Pamina sa for siden:

Drikke nok vann har også en god effekt på tørr hud.


#15

Bokormen sa for siden:

En av mine favoritter til tørr hud er faktisk denne Den svir ikke, og virker raskt.

Origins sin nattmaske er også veldig god. Jeg har tørr og litt rød og sensitiv hud, som lett kan bli knusktørr over natten.


#16

Dali sa for siden:

Tomt for CeRaVe overalt, det trender på tiktok. Fikk tak i noe rensemiddel men dagkrem har jeg ikke funnet.


#17

Karamell sa for siden:

Synes jeg så merket på apoteket på Sirkus i går, men er ikke helt sikker, for jeg så etter min favoritt fra LRP, nemlig Effaclar H (tomt).

Min 20-åring med acne, men tørr hud liker veldig godt de fra COSRX (søk på snail kit). Jeg liker de også. Uparfymerte og gode, men mye dyrere enn CeraVE, da (han liker de også). 17-åringen burde bruke han også, men har ikke kommet dit i livet at han synes sånt er viktig.


#18

ingling sa for siden:

Det gjør jeg definitivt. :nemlig: Har vært dårlig på hudpleie innimellom, men vann, der er jeg god. :knegg:


#19

Lavender sa for siden:

The Ordinary Buffet pluss den med Hyaluronsyre, peeling fra Dermalogica.


#20

nokon sa for siden:

Mitt beste tips er eigentleg bare å vente på våren … :sukk: Synes ingenting hjelper på denne tida av året og får alltid den kjensla av tørr og oljete samtidig på vinteren.

Nokre dagar utan sminke innimellom gjer at eg kjenner meg mindre oljete. Men framleis like tørr.



#22

ingling sa for siden:

Jeg tror jeg er for forfengelig til å vente på våren. :humre: Sminkefri pleier å hjelpe, men nå har jeg knapt hatt på sminke de siste ukene uten at det hjelper noe særlig.

Tjorven, det er jeg også. :nemlig: Så den er absolutt verdt et forsøk!


#23

GinaK sa for siden:

Da jeg hadde skikkelig tørr hud, fikk det på vinteren, så brukte jeg ansiktsolje i en periode. På natten. Akkurat som om huden ble mettet etterhvert.
Jeg brukte en fra Clearins et år og en fra Nuxe et år.
Det hender at jeg tar på olje når jeg legger meg. Har fra No7 nå.
Ellers er jeg veldig fornøyd med krukken fra CeraVe.
Bruker denne. www.blush.no/storage/423269BF6969B18368ACECCBFAC0C8429FA196F47F4676B406F116446E64E617/0e6aec6e40e846c1a58c5d3959f8c89b/jpg/media/ece63d50dfbe4fb48c80ff702f5d805f/P-88487.jpg



#25

Madicken sa for siden:

Et godt serum under dagkremen er helt nødvendig for meg for å holde vinterhuden fuktet og myk. Det er et hav av gode serum der ute, så jeg synes det er vanskelig å anbefale ett. Jeg merker også stor forskjell på hvordan huden kjennes dersom jeg drikker mye/lite vann. Jeg har stor tro på å "fukte innenfra". :jupp:


#26

Karamell sa for siden:

Jeg har lært at man må vite forskjellen mellom tørr hud pga for lite fett eller tørr pga for lite fukt.

Jeg får akne av nesten alle fete kremer og kan ikke bruke oljer. De tetter porene. Samtidig, hvis man har for lite fukt, kan huden tro at den trenger mer fett og produsere mer talg, og dermed også tette porene. :gal: Derfor bruker jeg nå kun denne (eller den nye varianten av dem, den jeg brukte lages jo ikke mer).

lyko.com/no/la-roche-posay/la-roche-posay-effaclar-h-iso-biome-creme-40-ml?gclid=Cj0KCQiAtvSdBhD0ARIsAPf8oNkcK5u6rPkXJm7Vi3us39qFeLkeBQAvUR-83Ca2fDaRfcDBFdi9weYaAiFCEALw_wcB

Jeg har også fulgt så pass mange hudinfluensere (ikke norske) til at jeg helst velger parfymefrie alternativer og styrer unna de dyre merkene. De skal ha lite gode næringsstoffer, men er proppet av parfyme og prisen står ikke til innholdet. (sies det, jeg er ikke kjemiker, så har ikke gått det så inn i sømmene, men jeg har lært litt om hvilke gode ting jeg bør se etter på innholdsfortegnelsen). Så lenge det de anbefaler er billig. :knegg: LRP er ikke en av de jeg har funnet på nettet da. :humre: Husker ikke hvorfor jeg prøvde den, antageligvis etter jeg var hos hudlege.


#27

Ruslebiffen sa for siden:

Er du sikker på at huden er tørr, og ikke fuktfattig? Jeg trodde i mange år jeg hadde tørr hud, og pøste på med kremer for tørr hud og endte opp med hud som både føltes stram/flasset og med kviser. :gal:

Dette løste seg da jeg begynte å fokusere på produkter med fukt. Jeg eksprimenterer en del med produkter i ulike prisklasser, men det som er bankers og som jeg stadig vender tilbake til er fuktserum og ansiktskrem fra Vichy (fås også i en rikere utgave), der jeg sprayer med fuktighetsspray før både serum og krem. Jeg bruker en enkel fuktspray fra Avene, og synes "lagene" med fuktspray hjelper masse spesielt vinterstid når lufta er tørr.


#28

Tjorven sa for siden:

Oi. Her var det mye jeg ikke ante noe om. Jeg må sette meg inn i dette med serum og fuktighetsspray.

Av og til føler jeg meg ekstremt novise på hudpleie. Og jeg som er vokst opp i et parfymeri.


#29

ingling sa for siden:

Er det forskjell på tørr og fuktfattig? :blånn: Det kan faktisk høres ut som om jeg har bommet her, ja. Må ut og handle litt. :nemlig:


#30

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg er overhodet ingen ekspert her altså. :blond: Forskjellen er at en tørr hud trenger fett, mens en fuktfattig hud trenger fukt. En fuktfattig hud kan begynne å overprodusere talg for å veie opp for fukttap (det gjorde min), og da får man både kviser og stram hud. Og så er det greit å huske på at tørr hud er en hudtype, men fuktfattig hud er en tilstand som kan komme og gå. En tørr hud kan dermed også være fuktfattig, bare for å gjøre det enklere... Så du må sikkert prøve deg litt frem.

Uansett så gjorde det enorm forskjell for meg å begynne med produkter som fokuserer på fukt. :)


#31

ingling sa for siden:

Det høres ut som akkurat det som har skjedd med meg, faktisk. Så nå har jeg kjøpt fuktighetsspray, og serum og kremer fra Laroche sin dermaallergic-linje. Så får vi se om det blir skikk på sakene!



#33

frukt sa for siden:

Jeg har fet hud som blir dehydrert av og til, men kremen fra Avene fungerer veldig bra, selv om den er beregnet på tørr hud.



#35

Karamell sa for siden:

Siterer meg selv. :D


#36

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg hadde ikke lst alle svarene :flau:


#37

ingling sa for siden:

Sorry! Jeg vet at du også skrev det altså. Takk! :blomst: Jeg ble litt overveldet av alle innspillene. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.