Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode pastaretter uten sjømat

#1

Pelle sa for siden:

Jeg vil lære å lage mer pasta.
Det jeg pleier å lage er bolognese, og tagliatelle med chili, hvitløk, sitron og bladpersille. Og carbonara kan jeg lage.

Har noen tips om andre gode pastaretter?


#2

Anda sa for siden:

Jeg har blitt veldig glad i one-pot pasta, gjerne med kylling og spinat.

Mengde tilpasset, men det går omtrent slik: kutt og stek løk og hvitløk blank i en gryte, stek kyllingbiter i samme, hell i ca 8,5 dl (kokende vann hvis dårlig tid), to tsk grønnsaksbuljong og ca 350 gram pasta (f. eks sånne sløyfer), + evt andre grønnsaker etter smak, f. eks hele småtomater, kok i ca 20 min til pastaen er passe kokt, ha i kuttet fersk spinat og (lett)rømme eller creme fraiche, varm opp og krydre med pepper/annet du liker. Høvle over parmesan, nyt, og elsk det faktum at det er lite oppvask.

En sånn one-pot kan varieres i det uendelige; med salsiccia, frossen grønnsaksblanding (!), karbonadedeig, hakkede tomater osv.


#3

Pelle sa for siden:

Hørtes både godt og smart ut!

Jeg lager noen ganger en rett i ovnen, med småtomater kuttet i to, stekt bacon, kyllingbiter, løk og evt litt andre grønnsaker, pastaskruer, pesto og mozzarella. Veldig godt!


#4

Tjorven sa for siden:

Vi lager mye av det samme som Anda. Kylling gjerne blandet med sopp, spinat, hvitløk og løk stekes og det blandes inn litt matfløte (eventuelt creme fraiche) og krydder. Pasta serverer vi ved siden av, for det er stor forskjell i mengden pasta hvert familiemedlem ønsker.


#5

Anda sa for siden:

Det har heldigvis ikke blitt påpekt her (enda), og jeg synes at pastaen blir ekstra god når den kokes sammen med de andre smakene. (Muligens er det jeg som burde slutte med dette, fordi jeg ender opp med å spise for mye selv. :hehehe:)



#7

Sissel sa for siden:

Denne er god:

1 løk
1 pk. bacon i biter
600-700 gr. kylling i biter
1 pk. Tine naturell kremost
1 fløte (krem eller matfløte)
1 fedd hvitløk (eller så mye du ønsker)
Karri

Tagliatelle

Stek løk, bacon og kylling. Ta i kremost og fløte, og la det koke sammen. Smak til med salt, pepper og så mye karri du vil ha.

Kok opp tagliatelle eller den pastaen du ønsker, og bland det i. Serveres med hvitløksbaguetter.


#8

Strutsen sa for siden:

Jeg hadde tenkt til å nevne (omtrent) samme rett som Pelle. I tillegg til det Pelle nevner, så bruker topper vi med Ruccola og pinjekjerner også. Sabla godt!



#10

Syrinx sa for siden:

Kyllingfilet i bitar, bland inn rause mengder raspa ingefær og kvitlauk etter smak.
Steik, gjerne i lag med lauk og paprika i bitar.
Hell over fløyte, smak til med salt, gjerne ein skvett soyasaus også.
Bruk evt maizena for tjukkare saus.


Bratwurst eller anna god pølse i bitar. Steik saman med lauk og paprika, evt andre grønnsaker, samt rosmarin.

Hell over ein boks hermetisk tomat og ei ss sukker. La putre litt og så har du i creme fraiche eller fløyte, mengde etter kor krema du ønsker sausen.

Denne kan du gjerne lage med skinke i staden for pølse.


#11

Milfrid sa for siden:

Laget en sykt god pastarett i går. Kyllling i biter stekes sammen med råkostsalat. Ha i en matfløte og smak til med grønn pesto og sriracha chillisaus. Serverte med tortellini med spinat.


#12

Tjorven sa for siden:

Det er forresten superenkelt å kjøpe ferdig gnocchi. Kok dem og legg dem til side. Stek opp sopp og aspargestopper, og stek gnocchien med på slutten av steketiden.

Det kan serveres med tomat og mozzarella/burrata med balsamico, men det er ikke strengt nødvendig.


#13

Magica sa for siden:

Vi har ofte pasta med pesto, enten laks, eller kylling og bacon, og litt diverse grønnsaker.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.