Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva MÅ man gjøre i Barcelona?

#1

Albertine sa for siden:

Vi drar på søndag, bare for å få slappet av en uke. Sightseeing står ganske langt nede på lista, men vi innser at vi må ha sett NOE der nede. Sagrada Familia står på den lista, det samme gjør det gotiske kvarteret og Farmer's Market. Er det noe mer vi bør se, så folk ikke ler av oss når vi kommer hjem? "HVA? Var dere ikke DER?" :pekele:


#2

Blå sa for siden:

Jeg synes ikke at man må noe man ikke har lyst til.

Men vi satte veldig pris på Picassomuseet og vil anbefale det. Det ligger også i et strøk med mange hyggelige små restauranter, så det kan definitivt kombineres med ett glass vin eller to.


#3

Zulu sa for siden:

Casa Batlló hadde vi stor glede av! :jupp:


#4

Tussa sa for siden:

Vi kom på då vi var der at "Ok da, vi drar og ser Sagrada Familia". Eg følte meg meir teit av å nesten bli fnisa til då vi skulle kjøpe billettar enn om eg dro heim uten å ha vore der. Det var nemlig utsolgt i vekesvis framover :knegg: Så sjekk om der er tilgjengelig billettar først og fremst!


#5

Blå sa for siden:

Vi hadde fått med oss at vi måtte forhåndsbestille til La Sagrada Familia. Men ikke at vi burde hatt det til Gaudiparken. Og om jeg måtte velge ville jeg kanskje like gjerne tatt den. Men det får bli en annen gang.


#6

Bergensis sa for siden:

Gaudiparken/Park Guell er obligatorisk, synes eg.



#8

Galathea sa for siden:

Sagrada familia var flott og interessant syns jeg (billetter forhåndsbestilles til et gitt klokkeslett), og vi kombinerte det med is/cafe i nærheten og seinere på dagen rusletur/tapas i det gotiske kvarteret. Men vi var inne i byen bare en dag, ville sikkert prioriter Gaudiparken ogå om vi hadde hatt mer tid.


#9

Nenne sa for siden:

For å svare på overskriften: Passe sinnsykt godt på eiendelene sine. Det er ekstremt mange lommetyver der. Telefoner forsvinner i hytt og pine.


#10

Pasta sa for siden:

Jeg ville brukt tiden på å gå mest mulig omkring i de eldste bydelene, og bare stoppe innom for mat og drikke på koselige steder. Man må huske å se opp, husene er fantastiske.

Personlig elsker jeg matmarkedet La Bouqeria på Las Ramblas.

Hvis været er fint, så syns jeg det er fint med en tur på stranden og i havnen.


#11

My sa for siden:

Jeg synes også det. Som det eneste egentlig, bortsett fra å vandre planløst gatelangs i gamle bydeler. :hjerter:

Noen i familien vil si fotballkamp på Camp Nou. Jeg mistenker at dere ikke er helt der.


#12

Blå sa for siden:

Resten av familien min var på omvisning på Camp Nou. Men det var såpass dyrt at vi fant ut at det var bortkastet å dra meg med når jeg ikke var noe interessert. Så jeg hadde to timer alene i solen på takterrassen i stedet. Stakkars meg.


#13

Pesten sa for siden:

Vi tok gondolbane opp på fjellet. Og bestilte sånn busstur hvor vi også fikk oss en båttur med i prisen. Droppet kirken da vi så folkemengdene.
Vi dro også på maritimmuseum, erotisk museum og spiste deilig tapas. Masse artig å finne på i Barcelona.


#14

Tjorven sa for siden:

Og hvis man først er på Picassomuseet, så anbefaler jeg å spise lunsj på El Xampanyet. Det er verdt køen (som går fort). Vi ga dem beskjeden om å gi oss en passende prøvesmak av det beste, og vi skyldte det ned med husets cava.

Selv de kresne ungene mine husker det som en stor matopplevelse. Vi har vært der to ganger; både med og uten barn. Like fantastisk begge gangene.


#15

Polyanna sa for siden:

Nå er du jo litt off season, så det bør være lett å utforske uten å vasse i folk. Vi var der i høstferien og det var veldig, veldig fint!

Jeg var der med to tenåringsjenter som var mest interessert i beach & shopping, men de hadde likevel glede av:

  • Park Guell. Masse snapping, i hvert fall. Det er jo alltid et tegn på at man har truffet blink. Det er flott utsikt derfra, og fin solnedgang.
  • Katedralen. Vi skulle også gjerne vært i den gamle katedralen, for at de skulle ha litt å sammenligne mellom, men den var stengt da vi kom dit (generelt ofte mismatch mellom info på nett og i praksis)
  • Casa Batllo. Det er liksom så ellevilt annerledes enn NOE annet, så de syns også det var fint å se.

Og så skulle jeg ønske jeg hadde dratt dem med opp på borgen med den gondolen, for solnedgangen. Men kanskje like greit, for det ble såpass sent at jeg måtte gå til fots ned. :humre:


#16

amo sa for siden:

Enig i at man ikke må noe som helst. Vi var i Guadiparken i strålende vårsol, utrolig flott. Var å så den kirken utenfra, prøvde ikke å få biletter. HjemmeFotballkamp er jo en høydere hvis det er interesse for det. Vi var å spiste verdens beste tapas i la rambla, luffet en tur på stranden og var på Michelinrestaurant. En i følget vårt ble frastjelt lommebok, så pass på. (Jeg ville hatt en heller trang bukse der jeg kunne hatt mobil i fremlommen evt kortet mitt i sånn strikk vi bruker å har ID-kortet i på jobb og i lommen. ☺️



#18

millact sa for siden:

Absolutt enig i det.


#19

Noba sa for siden:

Når jeg var i Barcelona var vi to stk slitne damer som ikke orket å gjøre alt vi «burde» når vi først var der. Vi tok en skikkelig turistvariant og kjøpte hop-on-hop-off billetter. Det var så behagelig, så praktisk, vi så masse fine steder og vi visste etter runden hva vi ville prioritere (for vår del: et glass hvitvin på en fortauskafe hvor vi bare kunne se på livet, skravle og lade batteriene). Vi hadde på forhånd fått et par tips på restauranter litt utenfor turistmaset og det var det beste av alt - småmagiske matopplevelser (og rødvin). Vi gikk også litt rundt i sidegatene til La Rambla og kikka på gamle hus og kuriøse butikker og holdt oss unna det verste turistmaset. En helt perfekt langhelg!


#20

Albertine sa for siden:

Tusen takk for tips, alle sammen! Vi gleder oss i filler og håper at vi får sett litt av alt byen kan by på. For det meste skal vi vel sitte på en eller annen kafé og skrive. :hjerter:


#21

Pesten sa for siden:

Evt hva man ikke bør gjøre i Barcelona. Stikke innom et diskotek og dele en helflaske Bacardi og cola med sin bestevenn og 3 engelske unge menn vi kom i snakk med. Skal ALDRI drikke bacardi igjen :kvalm:


#22

apan sa for siden:

Jeg ville også gått for Gaudiparken. Jeg har tatt den gondolen, jeg er ikke så glad i høyder, men bortsett fra det var det sikkert en fin tur :knegg: .
Utover det ville jeg sikkert prioritert vin og tapas.


#23

Pelle sa for siden:

Sist tok vi gondolbanen (som ikke er veldig høy) og gikk en runde rundt slottet på toppen med flott utsikt over både by og havn. Vis a vis billettsalget til gondol, så er det en restaurant med fantastisk utsikt over hele byen på takterrasse.


#24

Polyanna sa for siden:

Vanvittig spennende historie også, der oppe på borgen, og et fint museum. Men det var i grunnen helt greit å ta det på egen hånd, tenåringene hadde nok ikke funnet det like spennende som meg. :knegg:


#25

My sa for siden:

Man MÅ kanskje lese Vindens Skygge før man drar ...? :gruble:

Jeg syntes hop on hop off var veldig greit, for å få en oversikt over byen og hva man ville tilbake og se mer av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.