Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken fritidsaktivitet har du?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg blir 45 år i år, og er kommet til en fase i livet hvor jeg tenker jeg begynner å bli klar for noe mer enn bare jobb og barn. Jeg ble litt inspirert av Pørni som dro på korøvelser med venninnene sine, og tenker at JA! Noe sånt vil jeg. Men jeg liker ikke å synge, så jeg må finne på noe annet. Så da tenkte jeg å hente litt inspirasjon fra dere som har fritidsaktiviteter - hva gjør dere? Eller eventuelt hva dere drømmer om å ha som fritidsaktivitet?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg liker tanken på en aktivitet, men har ingen. Vet ikke helt hva det skulle vært heller? Tidligere spilte jeg håndball, men kroppen protesterte for mye på et tidspunkt.

Jeg ble også inspirert av Pørni, men jeg synger som ei kråke. Jeg elsker å synge, men ingen liker å høre på. :sparke:

Akkurat nå for tiden orker jeg ikke annet enn å stå i jobb, men på sikt kan jeg tenke meg å bli med i en boksirkel for eksempel.


#3

Pasta sa for siden:

Jeg er fysisk aktiv. Trener i sal, går tur, jogger, trener styrke eller kondis til youtube eller gjør yoga.
På sommeren blir det mest tur i skog og mark og på fjellet.
Ellers prøver jeg å være sosial med venner som gir energi.
Så leser jeg, pusler pusslespill eller ser film.

Drømmer om å bruke kajakken min mye mer enn jeg gjør.


#4

mkj sa for siden:

Nå har jeg to. Spiller bridge 1-2 ganger i uka. Trener/trimmer de andre dagene.


#5

Fersken sa for siden:

Spiller i korps på høyt nivå og sitter i styret der.


#6

oslo78 sa for siden:

Danser linedance. Kjempegøy!!!


#7

Elise sa for siden:

Jeg spiller i korps. En kveld hver uke, litt ekstra innimellom.

Mannen er på quiz med kamerater en kveld i uka. Lavterskel og veldig hyggelig for de, det hender jeg blir med.


#8

Selma sa for siden:

Jeg trener på treningssenter 2-3 ganger i uka (gruppetimer) og går turer - både gatelangs i nærområdet/byen og i skogen. I tillegg strikker jeg ganske mye


#9

Luftslottet sa for siden:

Jeg trener styrke, det er den eneste halvorganiserte fritidsaktiviteten. Det gjør jeg først og fremst sammen med Skilpadda. Så liker jeg å gå på teater og kino og gjør det av og til med venner, eller gå på pub og skravle. Mannen og jeg har også et vennepar som vi spiller langvarige brettspill sammen med. Også går jeg av og til turer med hunden sammen med venner eller mora mi.

Jeg har i perioder prøvd å gå på strikkecafeer og strikk og drikk, men det var generelt vanskelig å få kabalen til å gå opp. Trene MÅ jeg, så det er ikke akkurat en fritidsinteresse på den måten, så det blir prioritert.

Hjemme leser, strikker, syr, maler og hager jeg. Jeg liker å gå på tegne- og malekurs.


#10

Mikkeline sa for siden:

Vi begynte å spille padel i fjor. 4 damer, absolutt amatører. Kjempegøy!


#11

frukt sa for siden:

Jeg klatrer, går i fjellet og trener.


#12

007 sa for siden:

Jeg trener 2-3 kvelder i uka. Om vinteren står/går vi på ski hver helg, og fra mai til midten av oktober prøver vi oss som turgåere i fjellet i helgene.

Ellers er jeg glad i å strikke, og så har mannen klart å overtale meg til å se litt på serier.


#13

Kaprifol sa for siden:

Jeg synger i kor, og elsker det!


#14

Blånn sa for siden:

Jeg tørket støv av klarinetten nå i høst og startet i korps.


#15

ingling sa for siden:

Jeg går på yoga, sånn egentlig, selv om det har blitt fint lite i det siste på grunn av sykdom. Men, jeg begynte faktisk i kor i går! Jeg har sunget mye i kor før, men nå har jeg ikke fått til noe fast siden barna ble født. Nå var det på tide, og det var SÅ gøy.


#16

Blå sa for siden:

Jeg trener og strikker.

Og så er jeg frivillig leksehjelper for Røde Kors. Jeg anbefaler veldig å være frivillig. På leksehjelpen er de fleste andre studenter så jeg får hengt med noen fra en helt annen generasjon. Og det er gøy. Dersom man ønsker at frivillighet også skal være sosialt så anbefaler jeg gruppeaktiviteter der det er flere frivillige. Det er også lettere å kombinere med jobb fordi det er mer fleks på om man kan komme eller ikke. Og hvis man trenger å få litt håp for fremtiden så anbefaler jeg leksehjelp. Vi møter de ungdommene som har utfordringer, men som virkelig gjør en innsats for å komme gjennom dem.

Når jeg blir ordentlig voksen og begynner å lengte etter barnebarn skal jeg bli frivillig i Kirkens Bymisjons familiestart ( eller noe sånt). Her går man inn i en slags besteforelderrolle i en familie som trenger litt støtte for å få livet til å fungere. Veldig greit å vite at jeg skal bli bestemor en gang. Uten å nødvendigvis plage mine døtre.


#17

apan sa for siden:

Jeg forsøker å trene et par ganger i uka, treningsstudio eller jogging. Jeg prøver også gå litt tur eller gå på ski. Og strikker.


#18

løve70 sa for siden:

Jeg trener. Både for meg selv og på gruppetimer. Så har vi hest og dermed bruker jeg mye tid i stallen. Anbefales om man ikke får utgiftene til å strekke til :knegg:


#19

Pappalille sa for siden:

Taekwondo! Det er skikkelig gøy og skikkelig slitsomt.


#20

Tjorven sa for siden:

Jeg trener på treningsstudio.

I fotballsesongen jobber jeg som frivillig på kampene til damelaget til Vålerenga. (Det er faktisk en veldig sosial aktivitet.)

Jeg startet med golf i 2021. Den første sesongen hadde jeg god fremgang, men i fjor jobba jeg altfor mye og stagnerte. Jeg skal gi det et nytt forsøk i 2023. Klubben min har en veldig ålreit damegruppe, og jeg skal tørre å delta på deres «konkurranser» dette året. Det er det nærmeste jeg kommer et nyttårsforsett.


#21

millact sa for siden:

Jeg er begynt å trene, på treningsstudio på jobb, flere ganger i uken. I tillegg går jeg tur med venninne i skogen og har ulike styreverv som tar endel tid.


#22

veobra sa for siden:

Jeg strikker. Er også oftere ute med venner enn tidligere.


#23

venla sa for siden:

Jeg klatrer og går tur på ski eller beina. Førstnevnte med kjæresten eller døtrene. Tur alene eller skravlende med venninner.


#24

Adele sa for siden:

Jeg trener hver dag. I tillegg har vi hund så mye av fritida går med til den. Jeg er også ekstremt glad i å være på tur


#25

Niobe sa for siden:

Jeg trener daglig, mer enn at jeg regner det som «fritidssyssel». Det er jobben min. Men enkelte aktiviteter/treningsformer har jeg valgt kun fordi jeg synes det er gøy, ikke fordi det er nødvendig helsemessig (heller tvert i mot, kanskje). Så, jeg rir dressur en gang i uken, går på rulleski, langrenn, og slalom. Når jeg trenger noe stillesittende, så hender det jeg strikker noe. Tidligere sang jeg, og det savner jeg. Det hender jeg ser på kor, men immunforsvarmessig tror jeg det hadde blitt krevende. Jeg er også frivillig undervisningskonsulent for Stiftelsen Organdonasjon, og har mitt første oppdrag neste uke.


#26

Embriksmamma sa for siden:

Hunder, hunder og hunder - det aller meste av fritiden går med til dem. Er glad i film og bøker også, i å gå på konserter og finne på tull og moro (f.eks Escape room :hyper: ) sammen med de voksne ungene.
Har også et styreverv som tar (for) mye tid.


#27

kamp sa for siden:

Jeg begynte på ishockey og skating.. dont ask :digger::digger: men det er ganske gøy da. Og jeg er i 30 årene :rolleyes:

Hekler en del og musikk.


#28

Fintdethei! sa for siden:

Det kunne vært meg.


#29

him sa for siden:

Trener og henger på sosiale medier. Er med i flere grupper (med forskjellig fokus) på FB. Hører mye på podcast (er det en fritidsaktivitet?)

Har gjort mye forskjellig opp gjennom årene. "Alt" av hobby, lest mye, lærer meg nye ting. Matlaging. Vindrikking. Jobben har vært delvis hobby. For meg ligger det mange positive aspekter ved det å mestre.


#30

Acino sa for siden:

Jeg danser. Begynte godt voksen på ett voksenparti. Latino-style. Først nivå 1 og deretter nivå 2 hvor jeg går nå. Koreografi, dansestudio altså. Har egentlig ikke fysikken til det, og måtte ha pause i 2 år pga frozen shoulder. Ikke er jeg god heller. Treig på å ta koreografi. Startet igjen i høst og kjenner at kroppen ikke er med. Kort fortalt lider jeg fysisk som følge av av den ene timen i uka, men jeg elsker det - det gjør meg svett og glad rett og slett, skikkelig positiv boost. Dansestudioet har flere ulike kurs for voksne, vet iallfall om jazz, moderne, hip hop, latino 1 og 2 og muligens ballett også. Eldste på mitt parti er 63 og yngste 22, snittet er nok rundt 40-45 tror jeg.


#31

Palmen sa for siden:

Jeg går til psykolog. Neida. Joda. Men jeg har kjempelyst til å synge i kor eller spille i korps. En vakker dag.


#32

Che sa for siden:

I høst var jeg på keramikkurs. Det var innmari trivelig og gøy, så planen er å stikke innom der i vår også.


#33

-ea- sa for siden:

Styreverv/leder i en forening, siden jeg liker organisering og planlegging - og har brukt dette som eksponeringsterapi for sceneskrekken min. Tør å snakke i en mikrofon nå, men får likevel stor kneskjelv av og til. :humre:


#34

Observatøren sa for siden:

Jeg er lokalpolitiker. Det tar mye tid, men er veldig, veldig verdt det.

Og så strikker jeg og dyrker mat.


#35

sindrome sa for siden:

Trener, hører på podcasts, Hager og frivillig i politisk lokallag.


#36

vixen sa for siden:

Lokalpolitiker, styremedlem for en veldig fin festival, møter venner/familie. I teorien trener jeg og leser bøker i tillegg. I praksis blir det en del netflix


#37

Karamell sa for siden:

Vet ikke om jeg har noen, utover sosiale medier og Netflix. :knegg: Jeg har en venninnegruppe da, som møtes hver 14. dag.

Om jeg skulle hatt noe organisert måtte det vært kor på amatørnivå, men jeg tør jo ikke begynne på noe slikt alene. Ingen av venninnene liker å synge. Den ene venninnen min, som også var på utkikk etter fritidsaktivitet startet i løpegruppe med påfølgende bading uansett årstid, og det er svært langt fra mine preferanser. :knegg:


#38

IzziCreo sa for siden:

Alt avhenger av formen min, men jeg har heldigvis noe som passer alt. Jeg leser tonnevis av bøker, jeg skriver, jeg er med i en filmklubb, jeg går på konserter, jeg følger favorittsporten min og så er det selvsagt endel film- og tvserietitting. Og så er jeg med venninner.


#39

Retz sa for siden:

Jeg løper, går på tur, - gjerne i fjellet - strikker og lytter til lydbøker. I sesongen er jeg også intenst opptatt av sykkelsport, og har tidligere også reist på flere VM pluss Tour de France. Jeg kan bli veldig interessert i ganske smale tema som obduksjonens historie, Everestekspedisjoner eller utviklingen av santeria, for å nevne noen. Da blir det gjerne noen uker eller måneder med dypdykk.


#40

Madicken sa for siden:

Jeg trener, maler, holder på i hagen, leser, ser på serier, møter familie og venner (liker godt å arrangere små og store middager og samlinger ellers) og pusser opp (handywoman).


#41

Stompa sa for siden:

Trening og strikking.

Jeg har vurdert å begynne i korps igjen, men noe av det beste med at ungene er flytta, er at jeg styrer fritida mi sjøl. Jeg orker ikke å begynne på noe med faste tidspunkt, der det går ut over flere enn meg sjøl hvis jeg hopper over en gang. :nemlig:


#42

Dragen sa for siden:

Jeg trener, både alene og i flokk.

I tillegg har jeg begynt å hjelpe til på kjerkemiddag en dag i uka. Fint opplegg, åpent for alle. Rimelig middag, gratis for dem som ikke har penger, og god kulturutveksling.


#43

polarjenta sa for siden:

I teorien har jeg lyst på en fritidsaktivitet, så jeg begynte å synge i kor. I praksis likte jeg ikke at jeg måtte avgårde. Jeg ønsker å styre fritida mi sjøl, så i praksis sitter jeg i styret for fagforeninga, jeg ser på serier, leser bok og er sosial innimellom. Akkurat det å være sosial kunne jeg tenke meg mer av.


#44

apan sa for siden:

Jeg har egentlig veldig lyst til å begynne å korps, men det virker urealistisk så lenge (noen av) barna er såpass små. Hvis jeg kunne velge, ville jeg heller brukt tid på det enn trening, men føler ikke det er et valg.


#45

Elise sa for siden:

Min yngste var på alder med din yngste da jeg begynte i korps igjen. Familien min klarte seg fint uten meg tre timer i uka, og jeg hadde virkelig behov for å komme meg ut litt uten ungene på slep.


#46

Tjorven sa for siden:

Treningen er på en måte ikke en fritidsaktivitet, men noe jeg MÅ gjøre for at kroppen skal fungere ordentlig. Men det er jo greit å velge en treningsform som man ikke hater. Én gang i uka trener jeg med en bekjent, og det er virkelig mye greiere å komme seg på trening når jeg vet at det er noen der som venter på meg.


#47

Lavender sa for siden:

Jeg trener, sykkel pendler, trener med kollegaer. Men ønsker en mer sosial aktivitet eller hobby. Har vurdert lokalpolitikk, golf, bli medlem av en mindre yogagruope eller turgruppe. Søker, men vet ikke. Først er initiativ til et par sosiale arrangement på jobb.


#48

Tussa sa for siden:

Fotball er min hobby, på stadion og foran skjerm. Etter mange år som lagleiar for eget barn er eg no styremedlem i fotballklubb i toppfotballen. Eg er i tillegg engasjert i eit kvinner i fotballen-utval. For meg dekker dette mange behov: mestring, glede, lokalt engasjement og som Tjorven er inne på, det er utrulig sosialt å vere engasjert i fotballen! Og fotballen treng fleire kvinner!


#49

Primrose sa for siden:

Jeg løper ganske mye (og liker det, så for meg er det en fritidsaktivitet) og jeg har begynt i korps. Det siste har vært veldig bra for meg fordi det er en sosial aktivitet.


#50

Eia sa for siden:

Jeg er medlem i et aktivt styre i en andelsgård, så mye tid går med der. Og går turer. Vurderer å melde meg inn i et treningssenter for resten av vinteren, for å trene litt styrke.


#51

Señora sa for siden:

Har spilt ishockey (begynte da jeg var nesten 40, har pause nå), alpint, langrenn (på turnivå), gåturer i fjellet og i nærområdet (men ikke sånne kjempelange turer), diskgolf, treningsstudio (vekter/yoga/tøying). Gjør dette stort sett sammen med samboeren min.

Holder på å rydde og organisere i hjemmet, så mesteparten av tiden utenom jobb går med til det for tiden. Vi har for mye ting rett og slett.

Det som er kjipt akkurat nå er at helsa ikke akkurat er den beste, så noen ting må foreløpig vike. Derfor organiserer jeg hjemme også, da er man på et vis i bevegelse.

Har også "klubb"/"forening" med venninner fra barne- og ungdomsskolen en gang i mnd. Da rullerer vi på hvem som har klubben og serverer middag/kake.


#52

Strå sa for siden:

Det har jeg aldri prøvd, men en venninne har lovet å ta meg med. Jeg tar og minner henne på det asap.


#53

Pelle sa for siden:

Så flinke folk er! Jeg gjør omtrent ingenting jeg, bortsett fra tur med venninne et par ganger i måneden og ut og drikke øl med venner 2-3 ganger i måneden, blant annet på quiz. Ellers jobber jeg og er hjemme og får huset til å gå rundt mens mannen jobber og trener (Barna trenger jo lite, men de bør jo ha middag eller man bør sørge for at det er noe i huset de selv kan lage eller man må vaske klær osv.)


#54

Røverdatter sa for siden:

Jeg sitter på sofaen og spiller mobilspill mens jeg hører på lydbok hvis jeg ikke jobber. Neida. Joda.


#55

Strå sa for siden:

Når det er greit nok føre så går jeg tur på asfalt og i skogen omkring her. Jeg leser gjerne bøker, som regel to samtidig, en på telefon og en fysisk. Helten og jeg ser mye på snooker sammen. Og det er vel det. Målrettet trening skjer alt for sjeldent til at jeg kan kalle det fritidsaktivitet.


#56

Chablis sa for siden:

Spiller fotball.


#57

apan sa for siden:

Jepp. Det kan prioriteres. Men da blir det gå ut over både trening og sosialt. Det er heller ikke aktuelt å spille 17. mai eller å delta på helgeseminarer med korps per nå. Fritidsaktiviteten jeg liker aller best er å gå ut med venner og drikke øl eller dra på hytteturer med venninner. Så ikke noe kan gå ut over muligheten til det.


#58

Pøblis sa for siden:

Jeg synger i kor og bare elsker det! :hjerter:

Ellers er det sofa, serier og strikking det går i. Bør komme i gang med trening, men det er mye familiegreier nå, så må vente på at ting løser seg med store omsorgsoppgaver.


#59

scilla sa for siden:

Jeg spiller tennis to ganger i uka, langrenn, tur i skog og fjell med hunden, strikker, en time pilates pr uke, og er glad i å være med venner. Har veldig lyst til å begynne i kor, men tror ikke jeg tør å prøvesynge :flau:


#60

ingling sa for siden:

Det er ikke alle kor en må prøvesynge, altså. Jeg ble satt rett på stemmegruppe nå uten noe prøvesang, men da visste jeg selv noen lunde hvilken stemme, da. Men de fleste kor som ikke er sånn superambisiøse klarer å løse sånt fint, en synger litt med dirigenten før øving eller i en pause eller noe. Så det er ikke akkurat audition, med mindre du vil inn i et veldig proft kor, da. :jupp:


#61

nolo sa for siden:

Jeg går på kviss med kolleger en gang i uken og er sporadisk innom treningssenter. Og så pusler jeg puslespill og går skravleturer med to venninner.


#62

Tallulah sa for siden:

Jeg trener. Ikke akkurat en hobby, vil jeg si, men det er jo en fritidsaktivitet. Jeg gjør det som regel med en venninne, så det er veldig hyggelig. Jeg har også en parsell, så i sommerhalvåret bruker jeg mye tid der. Det er sosialt, og man møter masse folk man kanskje ellers ikke hadde blitt kjent med. Jeg er med i en lesesirkel, og vi møtes ca 10 ganger i året, tror jeg. Det er veldig gøy. Sosialt, og veldig lærerikt.

Om man har lyst til å synge i kor i Oslo, så søker HUM-koret nye medlemmer nå.


#63

Nenne sa for siden:

Jeg skal prøve meg på kor igjen. Første øvelse i kveld.

Ellers vin og vinklubb. Vi møtes jevnlig i klubben og mellom møtene nerder jeg om vin, leser om vin, både anmeldelser og bøker, og tester vin med familien.

Jeg strikker, veldig mye i perioder, litt mindre i andre.

Noe som jeg håper å ta opp igjen er Bridge. Jeg hadde fast makker en stund, men så flyttet jeg og som kom ungene. Men Bridge er gøy, så det håper jeg å komme tilbake på.


#64

Nenne sa for siden:

For en fin ting! :elsker: Det blir nesten som å være besøkshjem uten at det er faste helger, ikke sant? Jeg må sjekke om vi har noe sånt her.

#65

Blå sa for siden:

Jeg kan jo ikke så mye om det. Men det er mer at du kommer inn i familien og deres hjem enn at du har barna hos deg.

Det kan for eksempel være å være med på å lage og spise middag, leke med barn eller ta dem ut på en tur, mens foreldrene (eller forelderen) får litt ro ti noe annet. Og litt generell veiledning om det å være foreldre i Norge. For eksempel til noen som får barn litt tidlig og litt uforberedt og kanskje uten så mye nettverk.

kirkensbymisjon.no/home-start-familiekontakten/


#66

Syrinx sa for siden:

No ligg det meste av mine fritidsaktivitetar på is grunna sjukdom, men eg er visitor i fengselet. Ein gong i måneden har vi sosialt arrangement der inne (Bingo/julefest/grillfest til sommaren) og så cellebesøk hos innsatte i periodar det sit nokon inne som ynskjer det.

På is ligg aktivt engasjement i HEF, styrearbeid og utvalg, og diverse roller på seremoniar og andre arrangement.

Då korona kom var eg i gang med comeback i korps, men det stoppa opp i takt med resten av verda. Det får foreløpig vente til eg blir frisk.


#67

scilla sa for siden:

Jeg har blitt for gammel til å synge i HUM-koret. :knegg::lalala::snurt:


#68

Polyanna sa for siden:

Jeg drikker. :nemlig:

Neida. Joda.

Tenker ikke helt på treningen som en fritidsaktivitet, mer enn det tannpuss eller klesvask er det. :knegg:

Jeg driver litt med politikk, det har jeg mye glede av.

Isbader med en gjeng en gang i uka.

Jeg har lyst til en hel masse med ting, så har mye å sette i gang med i årene som kommer:

  • å synge i kor, men da må jeg ta sangtimer først. :knegg:

  • å begynne å ri!

  • padle mer kajakk

  • gå mye mer langrenn

  • lære meg å svømme skikkelig (altså, jeg kan svømme, men ikke som "aktivitet")

  • Bli aktiv i Norsk folkehjelp eller Røde Kors

  • Drive mer aktivt med hund og hundetrening

Tja, det var det jeg kom på, men har stadig noe innom hodet. Skal nok ikke begynne å kjede meg så fort.


#69

Røverdatter sa for siden:

Jeg har også "sy"klubb, vinklubb og boksirkel, men jeg syns ikke det sorterer under kategorien fritidsaktivitet. Det er mer sosialt samvær.

Jeg ønsker meg en fritidsaktivitet egentlig. Ikke kor eller korps, men noe annet. Jeg må bare finne ut hva det skal være og om det finnes nær meg. Snart skal jeg finne det ut.


#70

Polyanna sa for siden:

Gøy at denne tråden kom nå. Jeg snakket med en kollega i går, som jobber med forbrukeradferd for en del segmenter, og som hun sa "vi må snakke med deg, egentlig, vi mangler intervjuobjekter i segmentet "har barn på vei ut av redet og er litt i selvrealiseringsmodus, med jakt på nye hobbyer". Eller noe sånt. :knegg:


#71

Galathea sa for siden:

Jeg trener litt, men ser ikke på det som fritidsaktivitet, mer en "må"-ting. Og så har jeg et par styreverv som ikke tar så mye tid, men dette er også plikt og ikke hobby. Ellers går mye fritida med på å følge opp ungenes (alder 5-13 år) fritidsaktiviteter. Helgene og feriene brukes til diverse friluftsliv både sommer og vinter.

Hovedhobby er småbruket og tilhørende aktiviteter; hage, hagehøns, drivhus, vedlikehold av hus og mark, diverse papirarbeid. Det er givende og morsomt (unntatt papirarbeidet), og er min lidenskap.

Håper det blir litt mer fritid til overs når ungene vokser til (men det blir vel heller motsatt, enda flere fritidsaktiviteter å følge opp...), for jeg savner en aktivitet der jeg kommer meg bort og er sosial sammen med andre. Kajakkpadling eller dans står øverst på lista.


#72

celebelen sa for siden:

Jeg ser heller ikke trening som fritidsaktivitet i betydningen hobby, det er noe jeg må på linje med legesjekker og medisiner.

Jeg synger i kor, har frivillig verv og politisk verv. Også har vi landsted med nok å gjøre de neste årene.


#73

Nenne sa for siden:

Jeg er primus motor for vinklubben vår og jeg bruker mye tid på å lese meg opp på temaet vi har valgt, samt på å velge viner som er både representative for temaet og regionen/druen og i riktig prisklasse. Dessuten bistår jeg den som skal ha klubb i valg av meny som skal passe til. Jeg tipper jeg bruker 10-15 timer før hver vinklubb. Jeg nerder i vei og koser meg med dette, så for meg blir dette også en fritidsaktivitet.

Vinspaltisten Ingvild Tennfjord ba nylig i et åpent innlegg på IG om at folk skulle melde seg for å bistå henne i skrivingen av ny bok. Så det har jeg gjort også. Jeg innser at jeg kanskje er i overkant engasjert. :flau:


#74

Chablis sa for siden:

For et flott tilbud, det kunne jeg også tenkt meg , men dessverre ingen tilbud om det her.


#75

Maverick sa for siden:

Jeg har holdt på med hest en hel del, men mistenker at den tiden er over for godt. Det var svært givende både mentalt og fysisk.

Nå for tiden er jeg nødt til å være fysisk inaktiv. Ledig tid utenom jobb brukes på studier, men det som kommer nærmest en hobby/fritidsaktivitet er at jeg MÅ gjøre NY Times-kryssordet hver dag, i tillegg til 3x sudoku pluss et par andre av den type spill. :sparke:

Jeg kunne egentlig tenkt meg å begynne med pistolskyting igjen, det var kjempegøy!


#76

Skilpadda sa for siden:

Si fra hvis du tenker mer konkret på det, Maverick, jeg har også vurdert å plukke det opp igjen! :)

Jeg har ikke noen organiserte fritidsaktiviteter; jeg trener et par ganger i uken, henger mye på nett, leser en del, ser film og teater og sånt; strikker litt i perioder, skriver litt i perioder, er med i to løse og ikkeambisiøse lesesirkler/bokklubber med venner. Vurderer sporadisk å finne en privatlærer i f.eks. italiensk, eller melde meg på matlagingskurs, eller gå på forelesninger om kunst på ett av museene.


#77

Bean sa for siden:

Jeg spiller tennis en gang i uka. 4 damer på omtrent samme alder med en trener fra klubben. Ellers padel med familien et par ganger i måneden i vinterhalvåret.

Når det er golfsesong så spiller jeg 1-2 runder i uka + pluss trener litt sporadisk. I tillegg prøver å få med meg et par turneringer eventuelt spille på damedag i klubben. Prøver å få spilt litt simulatorgolf i løpet av vinteren for å vedlikeholde svingen. Drar også med klubben på treningsleir i Spania i vinterferien. Det hjelper at alle i familien spiller så da er vi enig om prioriteringen.


#78

Milfrid sa for siden:

Jeg spiller frisbeegolf. Forsøker i alle fall, det er absolutt ikke et talent. :knegg: Og så drikker jeg vin i en vinklubb. Verdens minste. Med to medlemmer. Men vi planlegger å kurse oss og dra på turer og sånn.

Jeg har planer om å trene styrke og gå mer tur.

Synes ellers det er nydelig å ikke ha for mye å gjøre også. Slappe av etter å ha fulgt opp ungers aktiviteter i ørten år.


#79

Timar sa for siden:

Så morsomt at denne kom opp nå, for jeg funderer også på hva jeg skal bruke nyvunnet fritid til framover. Jeg har ikke en stor, oppslukende hobby, men kjenner at jeg skulle ønske jeg hadde det!

Mens barna var små så trente jeg en del, i perioder. Jeg gikk også på ridekurs et år, og har vel tatt ymse kurs her og der, men ikke noe fast.

Nå har jeg hundetreff/hundetrening en gang i uka, hvis jeg får det til. Jeg går også mye, for tiden med hund. Jeg føler vel ikke at det er en hobby, men mer en måte å få luftet hodet på. Jeg kjører litt slalom, og er egentlig glad i å gå på ski, men det har jeg ikke gjort på et år likevel..

Ellers treffer jeg jo venner, elsker å reise og ønsker å oppleve mer kulturelt, men alt er uregelmessig og også til dels avhengig av økonomi.


#80

løve70 sa for siden:

Jeg har forresten lyst å begynne å ri igjen selv også. De to siste gangene har endt med knall og fall og den hesten vi har nå tror jeg jeg må vente en stund til før jeg kan ri...:(


#81

tink sa for siden:

:dulte:

Jeg også. Startet for 5,5 år siden og elsker å bli skikkelig kjørt i hodet og i kroppen. Og alle de andre fantastiske folkene jeg trener med. Andre gamlinger som knirker og spretter og ler.


#82

Nera sa for siden:

Jeg trener styrke ganske systematisk. De siste årene har jeg trent styrkeløft, men jeg beveger meg mer i retning crossfit, dvs. beholder baseløftene, men har også fått inn noen andre øvelser.

Utover det er jeg dugnad-mom, og jeg tuller virkelig ikke. Nå i helga arrangerer vi en stor konkurranse med deltakere fra utlandet, og jeg har allerede deltatt på vasking av hall, laget varmmat til trenere og levert på døra, og i morgen skal vi rigge. Lørdag blir det ordning av buffet til deltakerne, og i hvert fall nedrigging. Neste helg blir det sannsynligvis salg av bakst, og selv om jentene selger selv, må jo bakverket produseres (noe jeg hater intenst).


#83

Gaia sa for siden:

Jeg trener (når jeg ikke syk på n'te uka :mumle:) og er klassekontakt (som absolutt er en fritidsaktivitet).

Jeg har lyst til å begynne å synge i kor når barna er helt ute av redet. Men da må jeg finne et kor som synger sanger som jeg har lyst til å synge. :knegg: Jeg var veldig aktiv i studentforeningen, da jeg var student, og skulle ønske det fantes noe tilsvarende for middelaldrene folk med voksne barn.

Jeg er en type som liker å ha litt ting å holde på med, som ikke er jobb. Noe som vel er grunnen til at jeg hadde masse greier "på si'" da jeg var student, og har hatt en haug med frivillige verv knyttet til barnas skole og aktiviteter.


#84

IOA sa for siden:

Jeg er styreleder i skolekorpset, og om ikke det er en fritidsaktivitet, så tar det i hvert fall en del fritid. Jeg prøvde meg litt i voksenkorps høsten 2021, men tida strakk rett og slett ikke til. Har lyst til å prøve meg igjen, kanskje til neste år, for da er minstemann også gammel nok til å prøve seg.

Ellers strikker jeg litt, og ser på serier, men det er helt uorganisert og bare når jeg har lyst og overskudd.


#85

Strå sa for siden:

På tirsdag blir jeg med på min første linedancetime. Det blir spennende. Jeg har danset mye rart opp gjennom årene og vet at jeg i hvert fall har rytmesans.


#86

Fjols sa for siden:

Trener 3 ganger i uka på treningssenter, og så sitter jeg i styret i UDF sitt lokallag her i kommunen, det tar et par timer++ i måneden.


#87

Polyanna sa for siden:

Danse mer står definitivt på lista! Har faktisk tenkt på å prøve salsa eller noe. Litt hemmet av å ha en mann som hverken liker eller får det til, bare.


#88

Trulte sa for siden:

Golf. Fantastisk fascinerende sport. Begynner på min 3 sesong nå, men har trening ca 3 ganger i mnd inne. Sosialt, gøy, frustrerende, frisk luft, massevis!av skritt på ei runde, mindfullness og stressreduserende. Alle burde spille golf mener jeg.


#89

Polyanna sa for siden:

Haha, gøy å se det beskrevet sånn. Jeg er åpen for mange ting, men golf har jeg parkert solid på listen "shoot me first"-ting. :knegg:

Bra vi er forskjellige. :nemlig:

(Jeg har ca null, niks, ingen terpe-gener, så tror ikke jeg egner meg. :knegg: )


#90

Trulte sa for siden:

Det hadde jeg og Polyanna. Men kjæresten lurte/tvang meg, og første prøverunde tenkte jeg ALDRI mer. Men jodda, ble bitt av golfbasillen. Så anbefaler folk å ta et kurs. Mye latter og liten selvhøytidelighet kreves.


#91

Polyanna sa for siden:

Ser jo at folk har masse, masse glede av det, så skjønner jo at det er noe jeg ikke har skjønt. :knegg:


#92

Elise sa for siden:

Jeg har samme problem. :mumle:


#93

celebelen sa for siden:

Vi prøvde oss på dansekurs for noen år siden. Det var egentlig gøy, men de hadde et prinsipp om at man skulle bytte partner hele tiden. Ganske nedtur når jeg hadde medbrakt mann med rytmesans, men stadig endte opp med å danse med noen uten evne til å følge musikken.


#94

oslo78 sa for siden:

Rytmesans har jeg også, har aldri danset før - men klarer meg veldig bra. Er lykkelig hver gang jeg går derfra og minst to dager etterpå!


#95

amo sa for siden:

Jeg går på sirkeltrening hver mandag fra 19-20. Jeg er seksjonsleder i fagforbundet og bruker litt tid der, jeg er styremedlem i NAF og bruker litt tid der.
Vi har mye å velge i rundt oss, men tiden strekker ikke til. :o
Jeg danset linedance i mange år, men leder sluttet og jeg startet ikke oppigjen når ny kom på plass. Vi har et aktivt husflidslag som møtes om tysdagene og jeg tenker hver gang jeg ser gruppen på Facebook at nå skal jeg gå nedom og delta. De har også laget gruppe for barn. Jeg har vært engasjert i ungdomslaget og i RødeKors. Med travle dager og mann som jobber turnus har vi hatt verv i samme organisasjon. Så nå er begge aktive i NAF og fagforbundet.


#96

Pelen sa for siden:

Nå tror jeg jammen meg at mannen og jeg skal melde oss på line dancing kurs! Vi har egentlig snakket om argentinsk tango i mange år, men kanskje line dancing er en litt mykere start. :knegg: Vi må bare finne et sted med minst mulig countrymusikk i Oslo. Det er ikke vår favorittsjanger …

Takk for inspirasjon.


#97

amo sa for siden:

Så gøy at dere prøver linedance. :hyper:
Jeg husker at det var ikke mye country når jeg danset, siste jeg lærte var til Grace Kelly.


#98

vixen sa for siden:

Jeg har forsøkt meg på ulike dansestiler og innser som den litt stive nordmannen jeg er så passer jeg best ril swing, linedance, folkedans/gammeldans. Magedans, moderne dans, flamenco blant annet har vært forsøkt. Hahaha. Det har vært ille. Mannen kan ikke pardans og utgangspunktet er såpass dårlig at jeg lett skroter ham dwrsom vi er på fest der det danses.:humre: Var på gammeldags dans på lokalet i samfunnshus her i høst. Så gøy! Og danset vals,reinlender, pols, swing og polka til svetten rant. Danset da med godt voksne menn som var skikkelig god til å danse. Gøy! Og en utdøende rase.


#99

Stompa sa for siden:

Jeg gikk swingkurs med Herremannen da han gikk første året på vgs, og han ville helst ikke bytte. Så vi bare lot være mesteparten av tida. Ingen som sa noe på det.


#100

Strå sa for siden:

Helten og jeg gikk på dansekurs for 10 år siden. Hele poenget var å få ham til å skjønne hva rytmer var. Hadde andre på kurset måttet danse med ham skjønner jeg at de ville blitt irritert eller skuffet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.