Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan du anbefale et kjøkkengulv?

#1

Tallulah sa for siden:

På kjøkkenet har vi et parkettgulv jeg hater intenst. Det er i rustikk eik, med ganske dype furer både i selve treverket, og ikke minst i fasen mellom plankene. Helt idiotisk på et kjøkkengulv som blir utsatt for søl. Alt setter seg nedi og er vanskelig å vaske bort.

Så, hva har du? Jeg vil ha noe som er lekkert, godt å stå på, og som tåler en støyt. Jeg vil ikke ha laminat. Vinylgulv har vi hatt, og det var for mykt så det funker heller ikke.

Har tenkt på flis, men litt kronglete å legge, jeg vil helst slippe å rive ut hele kjøkkenet.

Har tenkt på linoleumsfliser ala marmoleum, det syns jeg er ganske fint! Og siden leiligheten er fra førtitallet kan det være ganske tidsriktig også. Erfaringer?

Kork liker jeg også godt, men syns det virker å være stor forskjell på kvalitet, og hvor plæstic det føles. Erfaringer?

Har også sett på gummugulv, sånn med knotter, men er redd for at det samler seg mye rundt knottene.

Annet?


#2

Galathea sa for siden:

Har parkett på kjøkkenet, siden vi har åpen løsning og ville ha like gulv overalt. Men ser at parkett ikke er velegnet for kjøkken, har blitt hakkete og misfarget. Vi la et ganske hardt vinylgulv på vaskerom/bad i fjor, fra Forbo, vi har et grønt gulv med terrazzo-look, og er utrolig fornøyd med det, det kommer i mange ulike farger/design www.forbo.com/flooring/no-no/produkter/homogen-vinyl/sphera-energetic/bs01os


#3

Nenne sa for siden:

Korkgulv kan kanskje være noe? Det er godt å gå på og lett å rengjøre og blir ikke stygt om du mister kniver og redskaper på gulvet.

Åh, det hadde du på lista alt ja. :flau:

Vi hadde kork på kjøkkenet der jeg vokste opp og hvis vi ikke hadde hatt parkett hos oss ville jeg hatt kork. Jeg vurderer egentlig å bytte med tid og stunder for parketten blir så fort stygg.


#4

meisje sa for siden:

Jeg har gummigulv i gangen, og man må huske på å bone det regelmessig. Knottene er kroniske oppsamlere av flekker som må skrubbes vekk for hånd om man glemmer å bone. Jeg tror ikke jeg ville hatt det ved oppvasken pga dette. Ellers elsker jeg mitt gummigulv fordi det er deilig og varmt og passe mykt å gå på.

Jeg syns forslaget om marmoleum gulv var smart. Lett å rengjøre pluss mykt å gå på.


#5

veobra sa for siden:

Jeg tror det er vinylvi har. Det kom på rull. En type man skal kunne legge i offentlige arealer. Det sa de i alle fall. Det har fått et par hakk. Ellers er jeg vedlig fornøyd. Det er ikke så pent, men det handler mer om at vi var litt raske da vi valgte.

Flis og parkett var helt uaktuelt. Flis fordi det er hardt og vi mister ting på gulvet hele tiden. Parkett fordi det blir stygt, vi søler også.


#6

Røverdatter sa for siden:

Vi kikket på og researchet alle alternativene på lista di da vi skiftet for tre år siden. Endte likevel med laminat siden det er så slitesterkt og siden ingen av de andre alternativene fremsto som noe penere/kulere/mer elegant. Enstavs laminat i en veldig nøytral farge mot kjøkken i eik - jeg har ikke angret. Kan sende bilder hvis du vil.

Spent på utfallet av denne tråden. :)


#7

Malama sa for siden:

Vi har403 år gammel slitt parkett som burde vært slipt ned og lakket om igjen, minimum, det tåler ikke fukt, og et utsettes jo for det... det er STYGT og trolig reelt sett ødelagt. Henger i tråden for noe som tåler... vel, VANN er en god start på et kjøkken synes jeg.


#8

Tallulah sa for siden:

Imponerende med 403 år gammel parkett, Malama! :humre:

Enn så lenge heller jeg mot marmoleumfliser i hvit-ish og svart-ish, litt melert. Jeg tror det er lettere å legge klikkfliser enn rull, siden vi har en kjøkkenøy og massevis av skap man må lure gulvet innunder.


#9

-ea- sa for siden:

Savner Marmoleum-golvet som jeg hadde i forrige leilighet. Jeg hadde mellom-mørk-grå klikkfliser med sorte fliser "tilfeldig" her og der, på kjøkkenet.
I huset før der igjen hadde vi limte lino-fliser (på støpt golv), så jeg er helt klart en som anbefaler Marmoleum.


#10

Nera sa for siden:

Vi hadde gummigulv i det forrige huset, etter mitt valg. Det var stilig å se på, men helt umulig å holde rent, og helst burde det nok skrubbes med tannbørste. Regelmessig boning hjalp litt, men ikke nok, og jeg vet ikke om jeg hadde valgt det om igjen.


#11

Malama sa for siden:

Det hadde vært imponerende ja, det er desverre bare 43


#12

Ruslebiffen sa for siden:

Vi har marmoleum, veldig fornøyd! Superlett å holde rent. Og så er det stilig - passer veldig godt med kjøkkenet vårt som har overskap fra førtitallet. :)


#13

Isa sa for siden:

Jeg hadde styrt unna knotter, vanskelig å holde rent rundt de knottene som du sier. Og jeg synes det ble fort stygt.


#14

Malama sa for siden:

Den ikke 403 år gamle parketten vår med sprukken lakk er nå også i et område godt innsatt med olje etter at en unge som var alene hjemme snoket i skapene så noe raste ut og veltet oljedispenseren på benken som knuste på gulvet.

Kunne han ikke bare tatt godteri fra den store boksen på gulvet med alt vi ikke spiste til jul??

Men gulv som tåler både vann og matolje og kan vaskes rent igjen står på lista en gang de neste årene. Gulvet henger egentlig sammen med stua da, vi har ikke kjøkkendør ,det er åpen bue, men jeg tenker at det bør kunne være en list i overgangen i den buen. Men klart. Vi har 43 år gammel slitt parkett i hele stua også. Det er bare et svært stort prosjekt...


#15

-ea- sa for siden:

Går fint å ha to ulike gulv når det er døråpning imellom. Jeg har det her, med en (tynn) metall-list over skjøten.
Men all sympati for nyoljet kjøkkengulv da.


#16

Malama sa for siden:

Gjør oljet gulv forran vasken det hakket mer vann-vennlig, tro ? ;)

Får se hva vi får gjort, men gulvet bør byttes på sikt uansett


#17

Madicken sa for siden:

Vi hadde et nydelig korkgulv, lakkert, på kjøkkenet før, men jeg synes det tålte lite (jeg var redd for vannsøl, det ble fort ripet osv). Men det var aldeles nydelig å stå/gå på, lunt og "mykt", og så veldig lekkert ut. Vi har den samme korken på soverommet, der er den helt perfekt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.