Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med cruise i Middelhavet?

#1

Mex sa for siden:

Er det noen som har erfaring med cruise i Middelhavet?
Vi har booket oss 7 dagers cruise til sommeren.

Jeg trodde at når man bestilte cruise, så var det litt sånn "All Inclusive" pakke, men jeg ser jo nå at man må bestille "drikkepakker" utenom.
Og det er jo helt HINNSIDES priser!
Altså hvis meg og mannen skal ha en pakke med alkohol, og ungene en med brus og juice .. så havner vi jo 12 000 kroner. For drikke i en uke!! Og det er MED tilbud.
Er det virkelig sånn?


#2

Nenne sa for siden:

Vi var på et cruise i 2000, så det begynner jo å bli en stund siden, men det var en veldig fin ferie.

Vi hadde ikke drikkepakker, men bestilte etter ønske. Hvis vi bestilte en flaske vin og ikke drakk den opp, satte de kork i den og så fikk vi resten dagen etter. Det var jo faste bord og faste plasser, så de satte bare navn og bordnummer på en lapp.

Det cruiset vi var på hadde 12 (!) faste måltider om dagen. Det var helt ellevillt. Det var bare mellom 01.00 og 04.30 eller noe sånt det ikke var mat å få ett eller annet sted. Hvis drikkepakkene er lagt opp til at man har drikke til alle de måltidene skjønner jeg godt at det blir dyrt. Du må sjekke betingelsene for det der, hvis det er lagt opp til fri alkohol til hele døgnet og mange måltider skjønner jeg godt at det blir dyrt. Da blir det nok billigere for dere å betale per flaske, enten det er vin eller brus.


#3

Mex sa for siden:

Hmm..
Men selv denne "refreshment pakken" er jo svindyr.
Den inneholder kaffe, te, juice, brus og vann, og koster (på tilbud) 370kr pr gjest, pr dag. Og på en uke blir jo det 2600 kr pr pers.

Jeg ser jo at hvis man har 12 måltider om dagen (det er jo helt spinnvilt i seg selv..), så kan det jo fort bli mye drikke ja. Men det er vel ingen (?) som spiser 12 måltider om dagen??

Pakken for bare brus er på 121 kr pr døgn, som gir en sum på 847 på en uke.

Går det så mye penger i brus på en ferie?

Det må da være noe drikke som er inkludert i prisen..?


#4

Pasta sa for siden:

Vi har vært på flere cruise, men har aldri hatt drikkepakke.
Alle (eller de aller fleste) steder som serverer mat har dispensere med vann, saft, juice, iste, traktekaffe og vann med teposer. Og kanskje melk også?
Det er ikke verdens beste drikke, men den har funket helt fint for oss til måltider.
Ellers har de fleste rederier mulighet til å ta med vinflasker ved første ombordstigning. Her må dere sjekke reglene for akkurat deres rederi. Man kan ikke fylle på med nye vinflasker underveis.
Ut over dette kjøper vi vin til maten, og du kan spare resten av vinen du kjøper til neste dag dersom ikke flasken tømmes.
Vi drikker lite alkohol, men det hender vi har kjøpt en drink før eller etter middag. Og at den datteren som drikker brus, har fått kjøpe seg et glass ved behov.
Alkoholen er dyr på skipet, men dersom man ikke har et ekstremt forbruk vil det lønne seg å bare kjøpe det man er sugen på der og da.
Hvis vi har lyst på en pils eller brus, så kjøper vi det ofte på en uterestaurant når vi er på land og vandrer. Der er jo prisen langt under halvparten.


#5

millact sa for siden:

Har vært på cruise med NCL i karibien da jeg bodde i USA. Vi betalte ekstra for drikke, men tror ikke vi kjøpte pakke, nei. Men, ja, det er vanlig at det koster ekstra.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg tror ikke vi hadde det da vi var på cruise ut fra Barcelona for 8 år siden. Der var det kun inkludert å spise og drikke (fra dispenserne) i buffeten (cafeen), og ingen faste bord. Men det fantes sikkert rikinger der med en annen farge på sine merker eller hva det nå man hadde - hadde vi armbånd? Det husker jeg faktisk ikke.

Dersom vi gikk på en av de mange andre restaurantene betalte vi både for mat og drikke der og da. Men ja, alt koster ekstra. Spesielt utfluktene som man kan bestille med selskapet var kjempedyre! jeg var syk, så vi dro ikke på noen, utenom en vi organiserte selv med taxi, og det var til Pisa. Jeg hadde ikke mulighet til 4 timer hver vei med buss pga helsa, så vi fikk ike sett Pompeii og Roma osv. Men var i land i Civitavecchia (kjedelig by), Napoli og Cannes på egenhånd uten transport. Mulig også ett sted til i Italia. :gruble:


#7

Pelen sa for siden:

Vi er vante cruisere. NCL har billige/inkluderte drikkepakker, men ellers så bestiller vi ikke drikkepakker uten betaler for det vi drikker. Vi klarer oss bra uten brus også (Herremannen er ikke glad i vanlig brus).

En del drikke inngår uansett f.eks. vanlig kaffe, te limebrus (og noe annet som jeg ikke har prøvd) samt juice til frokost.

I matsalen kan du bestille en flaske vin og be dem spare den til middagen dagen etter om du ikke drikker den opp.


#8

iben sa for siden:

Har begynt å tenke litt på cruiseferie til sommeren. Er helt blank på dette og lurer på om noen vil dele erfaringer. Hvor bestiller dere? Er NCL å anbefale?



#10

Pelen sa for siden:

RCCL, NCL, Princess eller[u][/u] Celebrity er å anbefale. :nikker: Unngå Costa og MSC (har jeg skjønt fra andre erfarne cruisere).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.