Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helpatent vs ribbestrikk

#1

Heilo sa for siden:

Jeg unngår så langt jeg kan å strikke ribbestrikk, fordi jeg får vondt i nakken av det. Vrangbord må man jo ofte ha, og det går greit, men et helt plagg i ribbestrikk er utelukket, selv om det er pent. Jeg har forestilt meg at patentstrikk ville være samme problemet, men såvidt jeg kan skjønne strikker man ikke faktiske vrangmasker, man bare løfter dem av uten den vridningen som nakken min ikke liker. Er det noen med erfaring med å strikke patentstrikk som kan bekrefte det? Og gjerne si noe om hvor tungt patenstrikk er for nakken sammenlignet med rettstrikk som er det den liker best.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har strikket en del patent; både helpatent og halvpatent. Jeg tenker ikke over at det er mer slitsomt for nakken, men jeg er ikke noen god indikator for jeg blir ikke sliten av å strikke vrang heller.


#3

Malama sa for siden:

Jeg har aldri strikket patent av noe slag, men jeg merker heller ikke vrangmasker i nakken d, så jeg lurer mest på hvordsn u streikekr vrang, føler jeg.

Men også, hva ER egenlig patent, det høres jo så skummelt ut når en ikek hr prøvd


#4

Heilo sa for siden:

Tjorven, har halvpatent faktiske vrangmasker? Jeg har prøvd patent en gang for lenge siden, men lurer på om det var halv eller hel.


#5

Nada sa for siden:

Jeg har aldri strikket patent, men fant dette da jeg søkte. Kan det være noe?


#6

Heilo sa for siden:

Det ser absolutt ut som en bedre teknikk for meg, Nadal. Tusen takk!


#7

nokon sa for siden:

Patent er bare rettmasker, men du strikker på ein måte kvar omgang to gonger. Ein gong frå retta og ein gong frå vranga.


#8

Tjorven sa for siden:

Eh. Ja. Du var jammen bedre på å forklare enn meg.

Derfor er patentstrikk ganske krevende, men jeg synes det blir tykke og anvendelige plagg.


#9

Niobe sa for siden:

Patentstrikk tar lenger tid, det bygger mindre i høyden pr. omgang. Sånn om tiden man sitter har noe å si.


#10

Shun sa for siden:

Denne forklaringen var oppklarende, og videoen super, men skal man gå gjennom både masken under og masken på pinnen når man strikker annenhver maske mellom rettmaskene? :trengerteskje:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.