Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri matkasse?

#1

celebelen sa for siden:

Er det noen av dere med matkasse-abonnement som har sett glutenfrie matkasser? Eller må man bare sjekke menyen fra uke til uke og avbestille/tilpasse?


#2

Pingis sa for siden:

Adams hadde det tidligere. Nå plukker man jo bare selv, og de har markert ut hvilke som er glutenfrie. (Ofte er jo de ikke-glutenfrie ganske lette å tweake også, da.)
Hello Fresh oppgir også allergener, men man må inn på hver enkelt rett, tror jeg.


#3

Syrinx sa for siden:

Hos Adams kan ein krysse av for at matkassa må vere glutenfri ser eg iallfall.



#5

Tjorven sa for siden:

Tidligere hadde de allergikasser hos GodtLevert. Det har de visst ikke lenger, men når jeg går inn på menyen så er det for neste uke 28 forskjellige alternativer markert med glutenfritt.

(Jeg tror jeg har nærmere 80 forskjellige valg siden vi kan spise alt.)


#6

apan sa for siden:

Vi bestiller stadig ulike matkasser selv om vi har en som trenger glutenfri mat. Vi tar noen av kassene merket med glutenfri, andre leser jeg bare gjennom så forstår jeg hva som har gluten i seg. Og om det da er noe som er lett å bytte ut til lillesøster, tar vi den kassa likevel. Ekspresskasser har vi imidlertid i stor grad gått bort fra, da det som er halvferdig lagt ofte har gluten i seg uten at det kan byttes ut, type fiskegrateng.


#7

Blondie sa for siden:

Jeg droppet å teste matkasser for noen år siden, da holdningen stort sett var "jammen, du kan jo bare erstatte det med noe glutenfritt". Da fungerer det jo ikke helt som det skal for min del. Da ble det både for masete og for dyrt.


#8

ingling sa for siden:

Vi har brukt Hello fresh av og på, der går jeg gjennom hver enkelt oppskrift og screener for diverse greier. Men siden jeg ikke har cøliaki og derfor tåler spor, går det nok en del gjennom filteret her som dere ikke kan ha. Vi hadde glutenfrikassen til Adams for lenge siden, det var jo trygt, men siden jeg har så mye annet jeg ikke kan ha ble det mye svinn. Blant annet var det overmåte mye svinekjøtt.


#9

Syrinx sa for siden:

Det løyser ein lett med ikkje å velge rettane med svinekjøt.

#10

apan sa for siden:

Jeg synes ikke det er mye som inneholder gluten i kassene så lenge man går for dem som stort sett har rene ingredienser. Det er kanskje en lefse eller et hamburgerbrød. En saus av og til.


#11

Tjorven sa for siden:

Vi har Roede-menyen fra GodtLevert som default. Det er det mye som lages fra grunnen og dermed liten grad av gluten.



#13

ingling sa for siden:

Da vi hadde Adams glutenfri kasse kunne en ikke velge rettene selv, det kom først seinere. :nemlig: Men ja, nå kan en nok det :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.