Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan trene når man er «skeiv»?

#1

Charlie sa for siden:

Fikk PT-time i julegave (dvs barnet stilte opp med program og stakk deretter i Forsvaret) og har begynt å trene styrke. Sikkert ganske standard med et sett på 10 til oppvarming, legge på vekt og så 3 sett x 10.

På chest press blir det veldig tydelig at man har en skikkelig bolet kontorarm og en not so much. Kjenner det på de 3 x 10, men særlig siste settet blir den mest pinglete armen gelé.

Noen som har erfaringer å dele? Kan selvfølgelig gå ned i vekt, tilpasset gelé-armen :knegg: men virker liksom litt defensivt.

Mange år siden jeg trente med vekter, kan ikke huske at forskjellen mellom skrivearmen og den andre var så uttalt. Det er kanskje fordi jeg har skrevet i skikkelig mange år nå. :knegg:


#2

Skilpadda sa for siden:

Det er veldig vanlig å være sterkere i den ene armen (og ganske vanlig å være sterkere i det ene benet også). Det jevner seg ut etter hvert som pinglearmen blir sterkere. :)


#3

Luftslottet sa for siden:

Det går seg til etter hvert, er min erfaring.
Men tren på nivået til den svakeste armen til den rekker å ta igjen den andre.

Heia deg! :heia:


#4

Charlie sa for siden:

Takk! :sparke:


#5

him sa for siden:

Enig med de andre. Veldig vanlig å være skjeiv (det er en fordel med styrketrening at man blir mer balansert) Ikke pinglet å jobbe med et sted hvor den svakeste armen henger med. "Alle skal med", vettu :)


#6

Lavender sa for siden:

Enig over, maks rep på svakeste og samme på den andre. Jeg synes det er enklere med manualer, supersett bryst rygg.


#7

sindrome sa for siden:

Dette har jeg også lest at er det man anbefales. Tren regelmessig og push deg selv litt av gangen, så skal du se at det skjer ting! :jupp: Det er gøy!


#8

Luftslottet sa for siden:

Jeg var også skeiv i både armer og bein da jeg startet og fikk denne beskjeden fra PT-ene jeg trente med.

Det har gått over. :glis:


#9

Pelle sa for siden:

Haha, jeg gikk inn i tråden for å svare at skeive kan vel trene på alle mulig vanlige måter.


#10

Malama sa for siden:

Mens jeg tenkte fysisk skjeiv sånn jeg er, ene foten er lenger enn den andre. Ikke så mye at det utgjør store problemer annet enn når man tilpasser bunad, brudekjole etc. Jeg kan stå så beint jeg bare klarer, det er ikke like langt fra skulder til gulv på høyre og venstre side. Men det er bare ved slike Skreddersøm -tilpaasinger det blir målt, og trene kan jeg teoretisk sett gjøre som alle andre. (I praksis trener jeg ikke....)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.