Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Amsterdam

#1

Skilpadda sa for siden:

Jeg har en tilgodelapp fra KLM som må brukes opp i løpet av april, og såvidt jeg kan se, er det bare Amsterdam de flyr direkte til fra Oslo, så da blir vi vel nødt til å ta en tur dit, stakkar. :humre: Har bare vært én eneste gang i Amsterdam, og det nærmer seg 20 år siden og var en veldig kort helg der vi stort sett var på Tom Waits-konsert og ellers hang med kompisen min som vi bodde hos, så vi stiller med ganske blanke ark.

Vi var på Van Gogh-museet den gang, og vil sikkert tilbake, og så fant vi en nydelig sjokoladebutikk og en fabelaktig ostebutikk, og regner med at denslags er relevant nå også. Men hva bør man ellers gjøre? Og er det noen tips til hvor man bør bo (sånn ut over «sentralt», for det kommer vi jo til å gjøre uansett)?


#2

Pelle sa for siden:

Hygelig å bo rundt Leidseplein, Museumsplein eller Jordaan, synes jeg. Kanalbåttur er jo fint for å se litt. Rijksmuseum åpnet for få år siden etter mange års oppussing. Man kan jakte på "hemmelige" hofjes (bakgårdshager), besøke Anne Franks hus (bestill billett på forhånd eller vær der før det åpner for kortest mulig kø. Indonesisk mat, pannekakehus, finne gamle puber.

Hotellrom er kjempesmå og frokost grisedyrt og mer hyggelig å spise på kafe.


#3

Appelsin sa for siden:

Ikke bo på House Hotel, som var mega-koselig og med fantastisk beliggenhet, men det var veggedyr der. Grøss.
(jeg har ikke så mye annet å bidra med - da jeg var der like før jul var målene mine van Gogh og Stephen&Penelope (garnbutikk), men begge deler stengte kl. 18 og det klaffet ikke så bra med kurset som var på et sykehus utenfor byen, og slutt 17.45 - du er heldig som skal på kosetur og får dagslys!)



#5

Nenne sa for siden:

Noe av dette er kanskje foreldet, men jeg nevner blant annet museumsskipet og det finnes fortsatt. Det synes jeg var skikkelig gøy.



#7

My sa for siden:

Jeg og noen venninner leide husbåt til overnatting en gang, det var stas og anbefales, som en koselig hyttetur midt i storbyen (selvhushold da, men man vil vel helst spise på restaurant uansett).

Husk å bestille billett på forhånd nesten uansett hva du vil på av museer. Særlig de mest berømte, som Van Gogh og Anne Frank-huset. Det er gjerne utsolgt lenge i forveien.

Amsterdam er fantastisk, jeg skal dit på jobbtur i april, og gleder meg! :hyper:


#8

Toffskij sa for siden:

Dere må på Rijksmuseum for å se Rembrandt og Vermeer.


#9

Skilpadda sa for siden:

Det må vi absolutt. :nikker:



#11

nolo sa for siden:

Hvis du ikke har vært i Anne Frank-huset, er det verdt et besøk. Bør forhåndsbestilles. Leidseplein og Rembrandtsplein er litt turistfelleaktig, syns jeg.


#12

LilleT sa for siden:

Mange av museene i Amsterdam er verdt et besøk, for eksempel Eye, filmmuseet. Jeg likte meg godt i Jordaan-området sist jeg var i Amsterdam, og det er utrolig mange koselige kafeer med god mat rundt omkring.

Sønnen som har studert i Amsterdam tipser om å leie sykkel + at det visstnok er mye god mat på De Pijp uten at jeg kan bekrefte noen av delene.


#13

meisje sa for siden:

Har du lyst til å gjøre noe ingen turister gjør: Dra til Bijlmermeer og spis mat fra Surinam på Kam Yin. Ikke fancy men god mat og Surinams amsterdamsk vibe.


#14

Røverdatter sa for siden:

Signerer dette.


#15

Candy Darling sa for siden:

Vi bodde nær Westerpark, i en deilig AirBnB - si fra hvis du er på jakt etter det også (ikke spes rimelig, da, men vi var 3 og måtte ha flere rom).

Jordaan og oppover er stappfull av gode kafeer, kan feks anbefale Moods coffee corner for deilig frokost, og Drupa Coffee Roasters for den beste kaffen jeg drakk (men det er mye god kaffe, altså).

Vi spiste på Pancake Bakery - ungdommen digget det, jeg var vel litt mer avmålt. Det samme med Sumo, som finnes mange steder (konseptet er 5 serveringer à 4 retter på 90 min) - vi var på Leidesplein, som var kinda Picadilly circus og med service deretter, men visstnok et spesielt konsept for Nederland.

Mer entusiasme for La Perla Pizzeria, som var travelt, men sjarmerende og digg pizza.

Ellers handler jo Amsterdam først og fremst om for meg å vandre rundt og gå seg vill langs alle kanalene mens man prøver å unngå å bli kjørt ned av sykler eller bli ufrivillig stein av passiv røyking. Og det er slett ikke å forakte. :hjerter:


#16

Skilpadda sa for siden:

Og så viser det seg jo at Rijksmuseum til og med har en stor Vermeer-utstilling akkurat når vi er der! :hyper: Riktignok somlet vi og fikk ikke kjøpt billetter, men vi har vært ute en regnværsdag før og fant raskt ut at de, som så mange, lar folk med årskort komme inn på alle spesialutstillinger uten forhåndsbestilling. (Det har berget oss en håndfull ganger i London, for å si det sånn. :knegg: )



#18

Toffskij sa for siden:

Må jeg få meg årskort og billett til Amsterdam? :gruble:


#19

dharma sa for siden:

Candy Darling, jeg tar gjerne imot tips til Airbnb.:)


#20

millact sa for siden:

Prikk meg gjerne om airbnb dere bodde på.


#21

Karamell sa for siden:

Tar gjerne også infor om Airbnb. :)


#22

millact sa for siden:

Vi spiste pizza her i kveld; hadde bestilt bord etter å ha lest tipset her i tråden. Full restaurant, nydelig pizza og vin, flott kveld!

Desserten tok vi på en av byen beste iskremsteder 60 meter unna, Monte Pelmo.


#23

Fakse sa for siden:

Anbefaler tulipan-museet og kanalbåt-museet. Begge er små, og sære men fine.


#24

millact sa for siden:

Tror vi gikk forbi et av dem nå i kveld.

Har tid til overs torsdag, takk for tips!


#25

Fakse sa for siden:

De ligger rett ved hverandre. Kanalbåtmuseet er i en kanalbåt :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.