Hondacrv sa for siden:
Dei nektar å bli høgare enn tre cm, sjølv om eg har kjempemasse bakepulver i. To bananer, to egg, 200 g havregryn og ein dl melk. Kanel og salt og 50 g smør og ca 100 g sukker.
Eg er lei av bastante bananbrød.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hondacrv sa for siden:
Dei nektar å bli høgare enn tre cm, sjølv om eg har kjempemasse bakepulver i. To bananer, to egg, 200 g havregryn og ein dl melk. Kanel og salt og 50 g smør og ca 100 g sukker.
Eg er lei av bastante bananbrød.
Karamell sa for siden:
Mine blir også sånn, og halvrå uansett hvor lenge de stekes, føles det som.
Elise sa for siden:
Jeg har aldri bakt bananbrød, men egg kan også ha mye å si for hevingen, ikke bare bakepulveret. Går det an å prøve et ekstra egg?
Syrinx sa for siden:
Eg har laga dette brødet med stort hell. Noko kompakt meiner eg å hugse at det vart, men faderullan kor godt. (Rikelig med sukker, da. Går sikkert an å kutte ned, men eg har ikkje prøvd.)
Bananbrød
2 egg
2 dl brunt sukker
3 små overmodne bananar, most med gaffel
50 g smelta smør
1 dl mjølk
2,5 dl mjøl (eg tok 1,5 dl kveitemjøl og 1 dl fibra)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 raus neve valnøtter
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland smør og mjølk, hell dette i eggedosisen saman med med bananar. Ha i det tørre og rør forsiktig saman med slikkepott.
Ha i ei brødform med bakepapir i botn og smurte kantar.
Steik nederst i ovnen på 180 grader, ca 1 time.
Nera sa for siden:
Muligens blir deigen så tung at det kan lønne seg å bruke natron i tillegg til bakepulver. I så fall trengs også litt syre for hevingsprosessen (yoghurt e.l.).
Karamell sa for siden:
Jeg bakte kryderkake med natron og kulturmelk til jul og den ble like tung. :skuffet:
Piske eggedosisen mer?
Hondacrv sa for siden:
Ja, for spørsmålet er jo korleis eg skal få det til å heve meir i ovnen. No er det nesten høgare når eg set det inn enn når eg tek det ut.
Novla sa for siden:
Nå er det vel umulig å få bananbrød til å bli skikkelig "sukkerbrødluftig" uansett (og havregryn hjelper neppe, vil jeg tro?), men denne oppskriften gir utrolig gode bananbrød: www.epicurious.com/recipes/food/views/low-fat-banana-bread-4331
Med godt modne bananer kan gjerne sukkeret reduseres litt, og siden det er low-fat blir det jo da rene helsekosten. :nemlig:
Bluen sa for siden:
Tror jeg ville revurdert havregryna.
safran sa for siden:
Da må du bytte ut mye av havregrynen med hvetemel. Minst halvparten.
Tallulah sa for siden:
Havregryn blir for tungt og er ikke elastisk nok. Du må bruke mel, og du kan bytte ut melken med yoghurt eller kefir, og bruke natron i stedet for bakepulver.
Observatøren sa for siden:
Du kan stavmikse havregrynene til mel, samt kefir istedenfor melk og natron istedenfor bakepulver.
Observatøren sa for siden:
Og røre minst mulig!
liefje sa for siden:
Synes de er gode når de er kompakte og saftige, jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.