Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Korleis får eg bananbrød luftige?

#1

Hondacrv sa for siden:

Dei nektar å bli høgare enn tre cm, sjølv om eg har kjempemasse bakepulver i. To bananer, to egg, 200 g havregryn og ein dl melk. Kanel og salt og 50 g smør og ca 100 g sukker.
Eg er lei av bastante bananbrød.


#2

Karamell sa for siden:

Mine blir også sånn, og halvrå uansett hvor lenge de stekes, føles det som.


#3

Elise sa for siden:

Jeg har aldri bakt bananbrød, men egg kan også ha mye å si for hevingen, ikke bare bakepulveret. Går det an å prøve et ekstra egg?


#4

Syrinx sa for siden:

Eg har laga dette brødet med stort hell. Noko kompakt meiner eg å hugse at det vart, men faderullan kor godt. (Rikelig med sukker, da. Går sikkert an å kutte ned, men eg har ikkje prøvd.)

Bananbrød

2 egg
2 dl brunt sukker
3 små overmodne bananar, most med gaffel
50 g smelta smør
1 dl mjølk
2,5 dl mjøl (eg tok 1,5 dl kveitemjøl og 1 dl fibra)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 raus neve valnøtter

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland smør og mjølk, hell dette i eggedosisen saman med med bananar. Ha i det tørre og rør forsiktig saman med slikkepott.

Ha i ei brødform med bakepapir i botn og smurte kantar.

Steik nederst i ovnen på 180 grader, ca 1 time.


#5

Nera sa for siden:

Muligens blir deigen så tung at det kan lønne seg å bruke natron i tillegg til bakepulver. I så fall trengs også litt syre for hevingsprosessen (yoghurt e.l.).


#6

Karamell sa for siden:

Jeg bakte kryderkake med natron og kulturmelk til jul og den ble like tung. :skuffet:

Piske eggedosisen mer?


#7

Hondacrv sa for siden:

Ja, for spørsmålet er jo korleis eg skal få det til å heve meir i ovnen. No er det nesten høgare når eg set det inn enn når eg tek det ut.


#8

Novla sa for siden:

Nå er det vel umulig å få bananbrød til å bli skikkelig "sukkerbrødluftig" uansett (og havregryn hjelper neppe, vil jeg tro?), men denne oppskriften gir utrolig gode bananbrød: www.epicurious.com/recipes/food/views/low-fat-banana-bread-4331

Med godt modne bananer kan gjerne sukkeret reduseres litt, og siden det er low-fat blir det jo da rene helsekosten. :nemlig:


#9

Bluen sa for siden:

Tror jeg ville revurdert havregryna.


#10

safran sa for siden:

Da må du bytte ut mye av havregrynen med hvetemel. Minst halvparten.


#11

Tallulah sa for siden:

Havregryn blir for tungt og er ikke elastisk nok. Du må bruke mel, og du kan bytte ut melken med yoghurt eller kefir, og bruke natron i stedet for bakepulver.


#12

Observatøren sa for siden:

Du kan stavmikse havregrynene til mel, samt kefir istedenfor melk og natron istedenfor bakepulver.



#14

liefje sa for siden:

Synes de er gode når de er kompakte og saftige, jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.