Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dersom du skulle lage en treretters…

#1

tinkadott sa for siden:

… og servert den til 6 stykker, inkl vin som passer (men det fikser polet), hva hadde du servert da?

Må handles inn samme dag, evnt stå i kjøleskap 4 dg, og bør ikke være vanskelig å lage. Må være slik at man er sikker på å få det vellykket på første forsøk.

(Har en pascalkake i fryseren med pasjonsfrukt som jeg tenker blir dessert)


#2

amo sa for siden:

Spekeskinke og melonkuler til forret, kyllingfilet surret i bacon, server med feks sellerirotpure, småpoteter og sopp og løkstuing (stekt champingion,løk og matfløten. Sukkerkulør for rett farge.


#3

tink sa for siden:

Har du tid til å øve på rettene? Altså teste ut forret og hovedrett på familien, enten sammen eller hver for seg.

Hvis ikke ville jeg gått for noe enkelt, gjerne basert på retter du har laget tidligere med suksess. Den siste tiden har vi vært heldig å ha en del hjort tilgjengelig, og ville gått for ytrefilet med fløtegratinerte poteter, grønne grønnsaker/eller rotgrønnsaker og en god viltsaus. Men det krever litt trening og is i magen med tanke på steketid på både kjøtt og poteter. Potetmos er en annen slager som er lett å lykkes med og populært å spise til diverse kjøttmat.


#4

Syrinx sa for siden:

Du har lyst til å servere denne forretten. Eg lovar.
trinesmatblogg.no/recipe/skinke-og-chevreruller-med-fiken/

Til hovudrett hadde eg gått for andebryst, ein god puré, grønnsaker og raudvinssaus, evt anna tilbehør som eg ikkje kjem på her og no.

Eit anna alternativ er å heilsteike ein ytrefilét, lage røstipotet feks, grønnsaker og raudvinssaus eller anna saus. Grønnsaker etter ynskje og inspirasjon. Dette har eg servert til 13 utan større hokua pokus. Brukte sous vide på kjøttet da, det er eit stressmoment ut og vekk.




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.