Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste bruken av Norvegia lettost?

#1

Fintdethei! sa for siden:

Ja, for når man sender mannen på Rema for å kjøpe Norvegia på tilbud, og noen dager senere oppdager at det er 4kg lettost han har kjøpt. Ja hva da?

Er beste bruken å rive opp til fredagstacoen?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke særlig (noen) erfaring med lettost, men vakuumpakket ost holder i evigheter, og det beste er at smaken bare utvikles. Moren min pleier å kjøpe edamer på tilbud i januar og oppbevare (kaldt) til neste jul.


#3

Hyacinth sa for siden:

Litt på siden, men jeg fikk et nytt osteliv etter at jeg lærte at ost bør oppbevares i aluminiumsfolie. Det var en eller annen matblogger som hadde lært det av en italiener. Folien er tett nok til at osten ikke tørker, og luftig nok til at den ikke mygler. Det funker som en kule! (Da snakker jeg ikke om vakuumpakket ost, altså, men åpen.)


#4

Fintdethei! sa for siden:

Altså vanlig Norvegia varer ikke lenge her i huset, derav kjøp på tilbud. Jeg er mer skeptisk til lettost. Kan jo hende at effekten blir at sommerkroppen 2023 kommer helt av seg selv :knegg:.


#5

Hyacinth sa for siden:

Hehe.

Men har lettvarianter så mye å si ift fett? :vetikke: Jeg foretrekker vellagrede oster, så jeg spiser heller mindre ost da.


#6

Appelsin sa for siden:

Terninger i salat? Jeg synes lettosten er god.


#7

liefje sa for siden:

Vi fikk levere tilbake/bytte en gang vi hadde kjøpt brus med sukker i stedet for uten. Verdt et forsøk.


#8

Input sa for siden:

Tenker du at lettost har kortere holdbarhet eller smaker kjipere?

Jeg synes lettost smaker godt, men den blir raskere vanskelig å skjære med ostehøvel. Den blir tørr fortere.


#9

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tenker liksom den er kjipere, men har lite erfaring.


#10

Sissel sa for siden:

Jeg gjorde det samme på Kiwi for et par uker siden, dvs. jeg oppdaget det i siste liten, og la tilbake 2 av pakkene jeg hadde tatt, men tok sjansen og kjøpte 2 stykker. Den er som input sier litt vanskeligere å skjære av, men smaker ok. Dersom dere bruker mye ost, så går det nok unna. Her er vi på pakke nr. 2, og ingen har klaget.


#11

Floksa sa for siden:

Lettost modnes nok ikke som varsling ost. Her går det ca 5 kg i uka, så bruk hadde løst seg selv. Men du kan bruke den som all mulig annen ost, dog smelter den litt rart på pizza. I grateng og slik tipper jeg den funker bra.


#12

Myria sa for siden:

Jeg synes ikke lettost er like godt, så jeg hadde revet den opp og puttet i fryseren til bruk i f.eks. ostesaus til lasagne, gratenger og slike ting.


#13

Hyacinth sa for siden:

5 kg i uka!? :dåne:

Her går det kanskje 0,5 kg på en uke eller to… :knegg: (Og joda, vi er forholdsvis glade i ost…)


#14

Lavender sa for siden:

Riv den, gjør seg godt smeltet sammen med annen ost. Kanskje Edamer som er nedpriset nå?


#15

Floksa sa for siden:

Å ja. Går fort et helt brød pr dag. Og de fleste av de skivene har ost på. Også går det noe til mat, typisk 0,5 kg til taco. 1 kg til pizza.
Vi er glade i ost :knegg:


#16

Fintdethei! sa for siden:

Jammen bra jeg fikk en foodprocesseor til kenwooden til jul. Her skal det rives, ja!


#17

Malama sa for siden:

Hos oss går det ca en kg i uka, da nesten bare til taco og pizza, så dere har et meget moderat forbruk av ost med 0,5 på to uker altså. Da har i nesten ikke noe ost på skiva, ukene hvor det går ost på brød går et enda mer .


#18

Appelsin sa for siden:

5 kg var jammen mye, ja!
Jeg synes ofte vi bruker mye, men nå sank skuldrene betydelig på den fronten :fnise:


#19

Hyacinth sa for siden:

Stemmer at forbruket er moderat, ja. Det går er brød til dagen her også, men jeg (som kun spiser knekkebrød) unner meg ikke ost på så mange. Det spises ost på en del av skivene hos de andre (vi er 4), og noen ganger blir ost brukt til gratinering. Vi har ikke ost til taco. Så at vi spiser MYE ost stemmer jo slett ikke, men vi liker det altså, alle. Jeg skulle gjerne spist mer, men det er jo ikke spesielt sunt.


#20

Floksa sa for siden:

Ost er jo kjempe sunt!
Dog ganske kaloririkt. Jeg spiser 3-4 knekkebrød med ost stort sett hver dag. Jeg drikker ikke melk som ost er min kalsiumkilde.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg drikker heller ikke melk. Men bruker melk i havregrøt hver dag, i kaffe og jeg spiser mye cottage cheese.

For meg er vanlig ost altfor fett, dessuten også temmelig salt. Jeg mener ikke at ost er usunt i vanlige mengder, men jeg tenker nok annerledes om hva som er vanlige mengder, da, kanskje. Og selv om det er sunt, så er det jo ikke slik at jo mer, jo sunnere. Tvert imot.


#22

Floksa sa for siden:

Vi snakker 100g ost pr dag altså. Det gir meg for lite kalsium pr dag faktisk (jeg tåler ingen andre melkeprodukter) og jeg tar tilskudd.
Hoved utfordringen er kalorier, ikke at ost i seg selv er usunt.
100g ost er 400 kalorier. Det er jo helt uproblematisk så lenge det balanseres med det andre man spiser.


#23

Malama sa for siden:

Hos oss går det en del ost til taco for 4 av 5, yngste spiser ikke ost som ikke er smeltet.

Så bare 4 v 5 hos oss liker ost, men vi lager taco hver fredag, og 4 av 5 bruker ost på, og lager pizza på lørdag med rester fra tacoen og mer ost. I tillegg går et noe på skiver etc. Og sånn ca en kg i uka er det nok

Kalorier er det, men ellers er det jo kalsium og sånn. Jeg har undervektige unger så at de spiser ost på tacoen bekymrer meg ikke. Vi voksne balanserer detmed mye salat etc (og trolig er lefsa verre enn osten, men...)


#24

Myria sa for siden:

Det skal jo ikke så veldig mye til for å bruke en del ost da. Vi har tre barn og to av dem spiser ofte ost på matpakken. I tillegg har de med seg x antall venner med hjem nesten på daglig basis og det lages mye ostesmørbrød, toast og pitapizza (tenåringsgutter spiser helt vanvittig mye mat). I tillegg går det med ost til matlaging.


#25

Input sa for siden:

Vi bruker ca 1,5 kg ost i uka og synes ikke 5 kg i Floksa-familien var så voldsomt. De er jo fem menn og en kvinne.


#26

millact sa for siden:

Det er min kalsiumkilde også.


#27

Effie sa for siden:

Eg har og grabba lettost istaden for vanleg. Seinast i dag på rema, oppdaga det først i kassa.

Det funkar heilt greit til det samme som vanleg ost, berre litt kjedeligare smak og blir fortare tørr.

Me er forøvrig to vaksne, det er berre eg som et ost på skiva, og det er ikkje unormalt med 0,5-1kg forbruk i veka, men då er det inkludert litt grateng/pizza.


#28

Niobe sa for siden:

Jeg synes lett Norvegia går helt fint å spise som pålegg. Den er merkbart tørrere enn vanlig Norvegia, men helt ok. Det funker dog ikke å smelte den eller ha den på varme retter. På grunn av lite fett så blir den bare tørr og rar når den er smeltet.


#29

Floksa sa for siden:

Fikk med meg tre pakker (altså 6 kg ost) i dag jeg også. Dog ikke lettvarianten. Genialt tilbud.


#30

Fintdethei! sa for siden:

Funket greit på toppen av en grateng jeg lagde i går, og skal bruke på taco. Tror ikke jeg vil prøve den på pizza.



#32

Zulu sa for siden:

Lettost er perfekt til å lage ostechips! Blir knall sprø. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.