Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Granca e.l. hvis man ikke liker tradisjonell charterturisme

#1

liefje sa for siden:

Det er kaldt og jeg vil bort herfra!

Vi pleier å dra til varmere strøk på vinteren, da oftest langt bort (Sørøst-Asia etc.) Vi liker kombinasjonen av opplevelser i form av spennende kulturer, annerledes mat, natur, markeder, oppleve byer etc. kombinert med varme og strandliv. Nå er flyreiser blitt utrolig mye dyrere samtidig som verden fortsatt er litt usikker (krig, pandemirestriksjoner etc.), så vi lurer på alternativer. Da er jo Kanariøyene, Madeira etc. nærliggende. Jeg har aldri vært der men innrømmer at jeg er er farget av stereotype bilder om masseturisme, svenske kelnere, tatoveringsstudioer og suvenirbutikker over alt og ikke noe lokal sjarme igjen. Men såklart kan jeg ta feil. Så da spør jeg dere; Er det noen steder for oss på slike reisemål? Et sted som ikke er fullt av turister, men som har opprinnelig flair, små, koselige restauranter og butikker, fin natur, noe å se på, sin egen kultur slik at vi kunne trivdes der og som det er lett å komme til (type fly direkte fra Oslo).


#2

frukt sa for siden:

Puerto de Mogán på Gran Canaria er koselig. Jeg har bare vært der en gang, men foreldrene min reiser dit nesten hvert år.

puerto-de-mogan.com/


#3

zinatara sa for siden:

Vi likte også godt Puerto de Mogan. Bortsett fra markedsdagen var det veldig rolig.


#4

liefje sa for siden:

Takk. Skal sjekke ut Puerto de Mogan.


#5

Candy Darling sa for siden:

Altså, det er vanskelig å komme bort fra at hele Granca er laget for masseturisme, synes jeg.

Hva med Kapp Verde? Sal er Granca 2, men hvis man drar litt videre finnes det magiske øyer.


#6

liefje sa for siden:

Det er det jeg er redd for, ja. Og bare varme, sol og strand er IKKE nok for oss.

Tok en rask titt på Kapp Verde og så at Sunclass flyr direkte dit. Må sjekke videre for det kan være interessant


#7

Isprinsessen sa for siden:

Det er mange fine fotturer å gå på Granca og er flott å sykle om du liker klatringer. Leier du bil er det mange små plasser en kan stoppe å ta lunsj som ikke har så mye turismepreg.


#8

liefje sa for siden:

Vi er ikke egentlig turfolk, liker mer å rusle i småbyer, se en kirke eller et marked, små butikker etc. Men å leie bil og stoppe småsteder for lunsj høres riktig ut for oss.


#9

frukt sa for siden:

La Gomera er den minst besøkte av Kanariøyene, og virker helt fantastisk. Jeg har aldri vært der da, så hvor turistpreget det er der vet jeg ikke noe om.


#10

Simone sa for siden:

Puerto de Mogan er den einaste plassen på Granca som er litt levelig og har litt lokal sjarm.
Alle dei andre byane langs sørkysten (somer mest vær-sikkert) er heilt grusomme turistfeller. Innkastere utanfor kvar einaste restaurant og alle restaurantane har omtrent lik meny. Granca er ok dersom planen for ferien er å ligge på ei solseng å lese bok og bade litt, men ellers er det ikkje mykje å sjå, syns eg.
Vi var der to veker i 2021 og hadde det greit sålenge vi holdt oss på hotellet (Ving sitt Ocean Beach Club). Konklusjonen min var at eg gjerne kunne reist tilbake til akkurat det hotellet for å berre slappe av ei veke, men aldri som ein familieferie igjen, og aldri meir enn ei veke.

Trur eg ville gått for Kapp Verde, sjølv om flyturen er litt lengre.


#11

Zulu sa for siden:

Kanariøyene og Madeira er ikke veldig værsikkert i januar, hvis du ønsker skikkelig varme. Hva med Zanzibar?


#12

mkj sa for siden:

Det finnes steder nord på Gran Canaria som ikke baserer seg så mye på turisme. Men været er mye mer ustabilt.

Puerto de Mogan er koselig nok, men det er ikke mye annet enn turister der heller.

Men hvis man leier bil kan man kommexseg rundt og se mange fine steder. Bonus er at det er ganske værsikkert. Har akkurat vært 8 dager på GC, hadde sol i ca 6 dager. Jeg var i Arguineguin (aka 50% norske pensjonister)


#13

liefje sa for siden:

Vi tenker evt. slutten av februar, så da er det kanskje mer værsikkert, for fint vær MÅ vi såklart ha hvis vi rømmer herfra. Synes det blir VEL lang flytur til Kapp Verde hvis vi bare skal være borte en uke - og enda lenger til Zanbar. Da kan vi nesten like godt dra til Sørøst-Asia som vi har pleid og vet at vi liker oss. Urk, veldig usikker, altså. Men takk for alle tips.


#14

millact sa for siden:

Afrika har vel ikke noe særlig tidsforskjell, eller? Det er jo en stor fordel.


#15

tink sa for siden:

Jeg har tilbragt en del juler på Granca. Både i tradisjonelt hotell med basseng/strand, men også med leid hus og leiebil og mulighet til å kjøre litt rundt på øya, besøke små byer eller handle på mer etablerte shoppingsenter for den som liker det. Det er relativt kort flytur og garantert varmt!


#16

liefje sa for siden:

Absolutt en fordel, ja. Godt poeng.


#17

Zulu sa for siden:

Og hvis det er prisen som er hovedargumentet, så er kanskje ikke Kapp Verde og Zanzibar særlig billigere enn typ Thailand, men jeg har ikke sjekket, altså. Det gjelder for så vidt også krig-/pandemi-argumentet.


#18

Zulu sa for siden:

Slutten av februar er jo vinterferiesesong, så det har def utslag for priser til kanariøyene, i hvert fall. Og tror fortsatt temperaturen ikke er mer enn moderat norsk sommer, men selvsagt mye varmere enn her.


#19

Pasta sa for siden:

Jeg blir så lei meg på Gran Canaria sine vegne når noen sier at det er turistifisert og usjarmerende.
Det er en nydelig øy med svært mange sjarmerende steder.
Selvfølgelig ikke like værsikre som sørsiden, men jeg har vært på runde i både oktober, november og desember og vært heldig med været.
Jeg nevner i fleng: Mogan og forsåvidt puerto de Mogan (selv om det er mer turistifisert), Agaete, Barranco de Guayadeque, Tejeda, Artenara, Teror, soloppgang på Maspalomas og solnedgang på Pico de las Nieves, Arucas. Las Palmas har også mange fine områder om man går litt bort fra turisttråkket.


#20

mkj sa for siden:

Jeg liker meg på Gran Canaria, men ønsker å være forsiktig med å anbefale det hvis noen spesifikt ikke vil ha turistfeller. Det er mange fine plasser. Og været er deilig. Ikke kjempevarmt, men behagelig. Absolutt varmt nok for bikini de aller fleste dager. Men ikke ubehagelig varmt som det kan være om sommeren.

Alt i alt er deg tipp topp for å tanke litt sol og avkobling i en uke eller to.


#21

meisje sa for siden:

Granka er en svær turistfelle. Jeg syns ikke puerto de Mogan faller innenfor det Liefje spør om. Jeg kunne vurdert å bo i Las Palmas, selv om været er litt kaldere der.


#22

Madicken sa for siden:

Jeg skulle tro at GC er så allmenn kjent for å være "overturistifisert" at begrepet "felle" lyder rart i mine ører. Man går ikke i fella når man vet hva man går til.

Men så er jeg helt enig med de som sier at det finnes fine ting på GC, vel og merke dersom man undersøker litt på forhånd, gjerne forhører seg med lokalkjente, leter og graver seg litt under den støyende masseturismen, leier bil og kommer seg litt rundt. :jupp:


#23

Anne C sa for siden:

Det er mange år siden jeg har vært på en kanariøy nå, men jeg har veldig lyst til å dra tilbake til Lanzarote.


#24

Elisabet sa for siden:

Arinaga. :hjerter: Men det er ikke så langt fra flyplassen, så det er litt mer værsikkert lenger sør. Jeg synes jo Green Beach er supert å bo på eller Anfi. Begge rett utenfor Arguinnegin. Selv om det er store hoteller så ligger de så flott til og kjempefine strender rett ved. Eller lei en leilighet i åsen over Arguinnegin. Ta rutefly og ha leiebil. Gangavstand til stranden om en liker å gå litt. Flott å gå opp på fjellet derfra også har en leiebil til å utforske Arinaga og mange andre koselige steder som finnes.


#25

007 sa for siden:

Lanzarote er min favoritt også, jeg drar dit i mai. Kanskje turistifisert og med innkastere, men jeg elsker stedet og har vært der 14 ganger. :elsker:


#26

Candy Darling sa for siden:

Det er jo ikke noe galt med å være turistvennlig, hvis det er det man vil ha og forventer? Men hvis man er ute etter «oppleve andre genuine kulturer» tror jeg man i hvert fall skal være ganske dedikert for å finne det på Granca. Jeg ser jo at noen sier at det finnes, og det er helt sikkert sant, men igjen - dedikert.


#27

liefje sa for siden:

Bare for å ha sagt det; Jeg synes så absolutt at det er ypperlig at det finnes steder å dra til som er fullstendig tilrettelagt for turisme slik at man omtrent ikke trenger å snakke engelsk en gang. For de som ønsker å reise til strand, sol og varme uten bekymringer om "rar" mat, annerledes utvalg i butikkene, språk eller annet. Jeg har kommet til at Granca sannsynligvis ikke er noe for oss nå, både pga. flere beskrivelser her i tråden og fordi jeg innser at været ikke nødvendigvis er slik vi ønsker over alt ("for varmt" finnes ikke i min verden he-he). Det blir enten å være hjemme eller dra lengre bort, kanskje ta to uker i stedet for en.


#28

Pøblis sa for siden:

Jeg har akkurat vært på La Gomera for 8. gang. Det er den nest minste kanariøya. Det ergødt tilrettelagt for turisme, men er litt mer for viderekommende, liksom. Du må fly til Tenerife og ta ferge over til La Gomera. Valle gran Rey er stedet hvor det er best for turister å oppholde seg - bademuligheter og bra restauranter, men ingen solsenger og strandselgere.

Det er ypperlige turmuligheter hvis dere liker å gå - og helt spektakulær natur. Si fra hvis du vil ha mer tips - jeg kan gi helt konkrete tips om hvor du vil bo og spise og sånn.

det er nydelig klima, men ikke superhett.


#29

liefje sa for siden:

Vi endte opp med en uke til Marrakesh i slutten av mars.

Forresten må jeg ha solseng og parasoll. Så litt tilrettelagt må det være ja. Men for Guds skyld ikke et sted hvor folk reserverer med håndkle før solen står opp. :kravstor:


#30

Pøblis sa for siden:

Der vi bodde på La Gomera nå, hadde vi solsenger og parasoll på terrassen til leiligheten, da. Men det er ikke solsenger på strendene (hvis du ikke tar med egen)

Det høres deilig ut med Marokko - håper dere får en nydelig tur.


#31

Retz sa for siden:

Marrakesh er fin! Har bare vært det to dager totalt, en dag før og en dag etter jeg var på trekking i Atlasfjellene, men kunne godt tenkt meg et nytt besøk.

Når det gjelder GC så har jeg og datter bestilt tur dit i november, et alternativ til vår tradisjonelle førjulstur til København. Vi skal fokusere på løping, trening og fjellturer, og da er GC ganske ideelt. Strand og basseng bryr vi oss ikke noe særlig med, men vi vil ha balkong og treningsrom. Matopplevelser er heller ikke veldig viktig, regner med vi klarer å finne et par akseptable og rimelige spisesteder.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.