I går gjorde jeg noe av det mest husmoderlige jeg har gjort noen gang: Jeg laga leverpostei! :kry:
Det var latterlig enkelt, det vanskeligste var faktisk å få tak i lever!
Leverposteien ble kjempegod! Anbefaler virkelig alle som er glad i leverpostei å prøve og lage!
Oj skal si! Bra jobba! Jeg liker ikke leverpostei selv, men min datter ELSKER det, og det er jo flotte gaver å gi bort også. Enten til jul eller ellers, i en flott skål/krukke. :D
Å ja, det er kjempegodt med hjemmelaget leverpostei. :nam: Jeg lager ikke selv i år (skal hjem til mammas og pappas), men jeg har en oppskrift jeg er vokst opp med og veldig glad i - skal jammen finne og poste den. :nikker:
250 g lever (okse eller svin)
70 gr svinekjøtt
100 g spekk
70 g løk
(4 ansjos om ønskelig)
Lag tykk hvit saus av:
30 g smør
40 g hvetemel
2,5 dl melk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts allehånde
1 egg
Siden jeg ikke trengte så masse spekk kjøpte jeg (etter tips fra mamma) svinekoteletter med tykk fettrand og brukte fettet derfra+litt kotelettkjøtt.
Begynn med lage sausen og tilsett krydder. Når sausen har kjølna litt tilsettes egget.
Kjøtt, lever, spekk og løk kvernes i kjøttkvern 2-3 ganger. Hvis du har kjøkkenmaskin: kjør alt sammen til det er blitt en jevn røre.
Bland leverrøre og saus og hell i form(er). Jeg brukte små runde posjonsformer i aluminium. Brødform kan også brukes.
Stekes i vannbad på 150 grader til kjernetemp. på 70 grader.
Mine små former var ferdige på ca 40 minutter, mammas 2l brødform bruker 2 timer.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.