Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjempegod mat som må være glutenfri, laktosefri og uten rødt kjøtt og tomst

#1

liefje sa for siden:

Overskriften sier vel det meste. Hva i all verden skal jeg finne på. Helst i kategorien gourmetmat. Treretters. Tips?


#2

My sa for siden:

Kalkun eller and?

Noe fisk eller sjømat til forrett. Sorbet av noe slag til dessert...


#3

Floksa sa for siden:

Ribbe med surkål, skysaus og surkål!
Fruktsalat med is eller krem (begge deler finnes vel laktrosefri)
Fiskegryte i skjell (har et fancy navn). Hvit saus med erter, gulerøtter, fiskepudding (obs at den er gluten og laktosefri) og reker i terteskjell (mener jeg har sett glutenfrie terteskjell).
Potetsuppe
Helstekt kalkun?
Andebryst?
Hellstrøms Grønne kokebok inneholder utrolig mange gode sideretter med grønnsaker.
Hasselbackpoteter feks.


#4

liefje sa for siden:

Vi hadde and sist hun var på besøk så det utgår. Ribbe og kalkun fikk jeg nok av i julen. Tror vi må satse på fisk til hovedrett. Kanskje piggvar. Også noe godt tilbehør. Evt en vegetar forrett. Grønn kokebok var en god ide. Styrer unna laks for det er liksom hennes spesialitet. Sorbet til dessert blir glimrende




#7

apan sa for siden:

Noe med Salma, mango, avokado ville jeg lagd til forrett. Dessert kan fint være sjokolademousse feks, det er lett å gjøre mat laktosefri.



#9

Bokormen sa for siden:

Jeg synes skrei stekt med hvitløk + blomkålpure eller søtpotetmos er veldig godt. :nam: Valgfrie grønnsaker til.

Laktosefri Panna Cotta med hjemmelaget saus til dessert?


#10

liefje sa for siden:

Og hjelpe meg så mange gode forslag dere har. Jeg tenkte dette kommer til å være omtrent umulig. Det er ikke før om noen uker så jeg har litt tid til å tenke, men begynner i alle fall å bli sikker på at det skal bli godt


#11

My sa for siden:

Skrei er vel i sesong også, og noe av det beste som finnes. :nam:


#12

Charlie sa for siden:

Geir Skeie vant Bocuse d’Or med denne, så hvis den er bra nok for ham…. :knegg:

oppskrift.klikk.no/torsk/4230/

Det er i og for seg en treretters, og de andre to ligger også på nettstedet hvis du vil ha alle tre.


#13

rajraj sa for siden:

Forrett:
Grønn ertesuppe med en liten shot champagne helt over rett før servering

Hovedrett:
Skrei eller tunfiskbiff med pak choi og soyasjy

Dessert:
Bringebærsoufle med biter av mørk sjokolade


#14

Palmen sa for siden:

Asiatisk mat er generelt enklere å lage allergivennlig enn mange andre typer mat. Sånn generelt.


#15

liefje sa for siden:

Det blir faktisk asiatisk. Gratinerte asiatiske blåskjell til forrett og satay med mase tilbehør etterpå bl. a. Fried rice, pickled salat etc. I tillegg tul at det passer dietten, er dette en type mat hun ikke lager og spiser så ofte ellers. Blir nok bra.


#16

Palmen sa for siden:

Høres knallgodt ut. Kan for øvrig andbefale kokeboken Alt Asiatisk, forfatteren er norsk vietnamesisk og har utelukkende gode oppskrifter. Jeg har prøvd alle!

Isbiffet med feks sorbet og hennig olsen sin plantebasere fløteis med en lun bærsaus til er digg dessert.


#17

apan sa for siden:

Det høres bra ut, men pass på gluten i flere asiatiske sauser; særlig om de er basert på soyasaus.


#18

liefje sa for siden:

Ja, den kokeboken er virkelig bra. Disse oppskriftene fant jeg
I en Thai kokebok av Terje Ommundsen.

Det blir noe sorbet og frukt til dessert etter tips her.

Godt poeng. Min venninne er ikke allergisk, bare intolerant så jeg mener hun sa at det ikke er helt krise med bittelitt gluten men jeg skal spørre. Ellers får hun få egen saus.


#19

apan sa for siden:

Om hun ikke har cøliaki (som ikke er en allergi forøvrig, men en autoimmun sykdom), men bare intoleranse, tipper jeg gluten i asiatisk saus fungerer.


#20

liefje sa for siden:

Flott. Jeg er rimelig sikker på at det er sånn det er.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.