Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan tilberede en hel røkt skinke?


#2

gnuri sa for siden:

Jeg hadde trukket den i vann og servert sammen med kålrotstappe, poteter og hvit saus


#3

-ea- sa for siden:

Skinke i cola, - google det og du får noen oppskrifter. Har prøvd, godt.


#4

banana sa for siden:

Den er røkt, ikke rå.

Trekke i vann? Hvordan gjør jeg det? I plasten, uten plasten, hvor lenge?


#5

gnuri sa for siden:

Jeg hadde tatt av plasten, for jeg er ikke så kjempeglad i den sterke røyksmaken, og når man da trekker den i vann blir den litt mildere. Dette er jo en smakssak. Bare ha den lenge nok i vannet til at den blir gjennomvarm.


#6

banana sa for siden:

OK, takk for hjelp. :blomster:


#7

Floksa sa for siden:

Vi spiser den gjerne kald med kokte poteter og hvit saus.


#8

banana sa for siden:

Hmm. Er det lurt i morra når den gikk ut på dato i går? Og hvit saus, altså? Bare standard med smør, mel og melk og ikke noe fuzz?


#9

Floksa sa for siden:

Jeg hadde ikke bekymra meg det fnugg over datoen nei. Kjøper slike på datosalg og de ligger gjerne både tre og fire uker over tiden her….. :knegg:

Vanlig hvit saus. Om jeg er skikkelig gæærn blander jeg i en pose hollandaise.


#10

Lhi-My sa for siden:

Jeg pleier å skjære de i skiver som jeg fordeler i en langpanne med alufolie over før jeg varmer skinken i stekeovn. Serverer det med hjemmelaget potetmos, grønnsaker og en brun saus med godt med fløte, eventuelt en litt oppjazzet versjon av Toro sin fløtesaus.


#11

Syrinx sa for siden:

Eg likar potet, surkål, gulrot og ein mørk brunsaus med sennep i.

Får du restar av skinka er den veldig god i pai.


#12

Charlie sa for siden:

Hadde ikke bekymret meg over datoen på denne, den er kokt hel. Kunne stilt seg annerledes med rått kjøtt. Er den oppbevart hel i ubrutt forpakning på rett temperatur kunne jeg også brukt den en uke eller to over dato, så om du vil være forsiktig og bruke den i løpet av noen dager nå tenker jeg det er helt innafor. Selvfølgelig se, lukt, smak som alltid.

Forslagene over ser kjempegode ut, så gå for det!


#13

GinaK sa for siden:

Godt med samme tilbehør som til kalkunkjøtt.
Gjør som med wienerpølser, kok opp vann og la den trekke i posen mens du lager resten av maten. 20minutter ca.


#14

Isolde sa for siden:

Poteter grønnsaker og tomatsaus er jeg vant til. Aldri smakt hvit eller brun saus til skinke.


#15

Malama sa for siden:

Hel og uåpnet hade jeg ikke bekymra meg for datoen så lenge den lukter normalt. Se, lukt smak.

Jeg har de sist to dagene spist hamburgerrygg somhadde siste dato tidligere i uka. Den var nylig åpnet, luktet helt fint, jeg har rett og slet spist MYE av den, på hjemmekontor synes jeg det er deilig å steke kjøttpålegg med litt krydder på og legge på stekt brødskive, så jeg har hatt litt hauger av pålegg på, og altså stekt det ekstra, men det pga at jeg liker det, ikke datoen egentlig. Den så, luktet og smakte som den skulle, men jeg har altså brukt store mengder for å spise den opp idag, så får vi kjøpe nytt skinkepålegg til helga.


#16

veobra sa for siden:

Restene er gode på brød. Med litt sennep og noe grønt er det nam-nam.


#17

Røverdatter sa for siden:

Jeg deler den i skiver, varmer opp og serverer med fløtegratinerte poteter og noe egnede grønnsaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.