Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fins det noko produkt som hjelper mot kviser?

#1

Hondacrv sa for siden:

Det lurer eg på. 17-åringen har fått mye kviser dei siste månadene, og eg tenkte eg skulle sjekke litt for ho, sidan ho spurte meg i går.


#2

Timar sa for siden:

Lurt å spørre på apotek. I min tid var det Basiron som gjaldt, men det har sikkert endret seg. Er problemet stort så anbefaler jeg hudlege. Jo før, jo bedre.


#3

My sa for siden:

Blir det for ille så anbefaler jeg å kontakte hudlege. Min datter fikk god hjelp der, og resept på tabletter (og anbefaling av kremer) som virkelig hjalp. Litt kviser, uren og fet hud er selvsagt normalt i tenårene, så det er ikke sikkert det er nødvendig i deres tilfelle. Men hvis det blir så ille at det blir fare for store arr i framtiden, så er det lurt å få det behandlet.


#4

Karamell sa for siden:

Ja, det finnes mye ulikt, både hudpleie med aktive ingredienser som Zink og Niacinamid, Basiron som er reseptfritt og kremer med mer av det samme som Basiron bare på resept, og i siste instans tablettkurer på resept.


#5

Candy Darling sa for siden:

Vi fikk resept på krem (Maya-klinikken, e-konsultasjon med bilde, etterpå skrev fastlegen ut).


#6

Linella sa for siden:

Basiron er ofte det man starter med, men lurt å få time hos hudlege. Det kan veldig fort utvikle seg til arrdannende akne - det fikk vi erfare i løpet av de ukene vi ventet på å få time hos hudlege.


#7

Gaia sa for siden:

Hudlege. :jupp: Her var 17-åringen innom Epiduo, 50 dagers antibiotikakur og en antibiotikakrem (som jeg ikke husker navnet på i farten) før han til slutt endte på Isotretinoin. Han har flere kompiser som har sluppet unna med Epiduo eller antibiotikabehandling. Han sier selv at han burde begynt på Iso tidligere, men han vegret seg på grunn av bivirkningene. De har vært ille, men visstnok verdt det.



#9

Gaia sa for siden:

Bare en liten presisering; start gjerne med fastlegen. Eldste har nå en fastlege som er veldig god på hud (og kvisebehandling). Så for ham holder det med fastlegen.


#10

Bergensis sa for siden:

Epiduo fungerte for både meg og 07. 07 byrja også med ansiktsvask og fuktighetskrem for feit hud.


#11

Hondacrv sa for siden:

Takk for gode råd! Då har me starta med basarområdene og ein ordentlig god rensekrem-greie, så ser me om det funker.


#12

Isprinsessen sa for siden:

Jeg bruker basiron på mine kviser, nei er ikke tenåring, men skulle komme med et tips å påføre basiron med qtips eller finger akkurat der kvisen er, og gjerne med det samme en kjenner at en kvise er på tur. Smører to tre ganger om dagen rett på og da hindrer jeg ofte at det blir kvise. Har prøvd det samme på mine tenåringer og det fungerer bra. Her har vi også tatt på Basiron over større områder, feks hele nesen, men bare hatt det på noen timer eller over natten siden en kan få veldig tørr hud av det.


#13

Malama sa for siden:

Tror jeg må plukke med meg basiron neste gang jeg er på apoteket, for 14 årongen har noen stor, vonde kviser støtt og stadig, og renserutine holder det på et lavere nivå enn uten, men fortsatt er det et stykke fra mål (Også så jeg at jeg bør nok hjelpe ham med en renserutine på ryggen, for den er også godt angrepet

Ja, han er 14. Ja, det er vel normalt. De på ryggen er ikke store og vonde da i det minste. Men jeg skulle kosepjuske ham i håret i går kveld og kom borti ei kvise på panna ved et uhell og han rykket til. Det er jo ikke godt med sånne.

eller burde vi snakke med legen først? Det står man bør samråde seg med lege eller apotek om man tar andre medisiner, så jeg må jo snakke med dem da , for han tar jo både astma og allergimedisiner daglig.


#14

-ea- sa for siden:

Fikk denne i feeden, og kom til å tenke på trådtittelen jeg hadde sett. :humre:

(Håper det er lov å fjase nå).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.