Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift: Pimpa linsegryte (kjøttfri middag)


#2

Tallulah sa for siden:

Takk for tips! Jeg elsker linsegryte og er alltid på let etter nye varianter.


#3

Karamell sa for siden:

Vi brukte ikke smør eller granatepler til topping, men hadde det andre + oppkuttet tomat. Vi hadde ris, men det syntes jeg var helt unødvendig når det var så mye linser i.


#4

veobra sa for siden:

Jeg har mye linser hjemme og planlegger p bruke dem mer. Oppskriften ser veldig god ut, denne skal vi lage.

Jeg har gule linser, som ikke er bløtlagt. Jeg regner med gule linser passer her.


#5

My sa for siden:

Takk for tips! Er det hermetiske linser du bruker? Og hvilken farge?


#6

Hyacinth sa for siden:

Denne har jeg nå lagret, gleder meg til å teste den. Linsegryter er det aller beste jeg vet! :)

Tror også jeg dropper smøret. Kanskje jeg skal ha bittelitt smør på for å teste om det virkelig gir det lille ekstra. Granateple er jeg veldig glad i.

Hvilken type curry paste har dere som har laget den brukt?


#7

Hyacinth sa for siden:

Og hvor nødvendig er brokkoli i denne retten? Det fine med linsegryter er jo at de blir bedre ved oppvarming, men det er ikke akkurat min erfaring med brokkoli i gryteretter…


#8

Albertine sa for siden:

Linsegryte er digg! Jeg lagde denne her om dagen og bakte naanbrød til. Trengte ikke ris.


#9

Karamell sa for siden:

Ja, jeg bruker de i kartong fra Eco eller hva de heter (Kjøpt på Kiwi). Jeg har brukt det som står i oppskriften, både røde og de som bare heter linser (mulig de er gule)?
Man kan garantert bruke tørre som må bløtlegges først også.


#10

Karamell sa for siden:

Jeg fikk det servert første gang, og da vet jeg ikke hva hun brukte. Da jeg laget den selv droppet jeg curryeen fordi mannen min ikke liker det. Jeg hadde heller ikke i kokosmelk pga ham. Da brukte jeg fløte, masse fesk chili, i tillegg til kvernede chiliflak. Og sitron (hadde glemt å kjøpe lime). Alle her hjemme likte den varianten også. :jupp:

Nødvendig og nødvendig, det er jo en gryte som man kan ha mye forskjellig i. Brokkoli er vel en del av "pimpen" vil jeg tro. Den gir jo ikke s mye smak, men er mer "fyll". Du kan jo ta mer gulrot f.eks.


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg så bare for meg at brokkolien ville bli soggy. Og lurte på om den er veldig nødvendig for smaken/opplevelsen.


#12

Karamell sa for siden:

Nei, det vil jeg ikke si at den er.


#13

veobra sa for siden:

Jeg tenkte at blomkål kunne passe fint i denne gryta. Det ser for meg ut som en gryte jeg typisk begynner med etter oppskrift og så tilpasser etter smak og kjøleskap etter hvert.

Sist vi hadde linsegryte hadde vi uten ris, men med nanbrød.


#14

Karamell sa for siden:

Ja, enig.


#15

Skilpadda sa for siden:

Den ser veldig god ut! Jeg har laget noen gryter som ligner der man har i fersk grønnkål eller spinat, det synes jeg også passer bra; det hiver man bare i et par minutter før servering. Blomkål høres også godt ut, ja, og tåler gjenoppvarming litt bedre enn brokkoli.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.