Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pris på spisestuestoler

Hva er ok pris for nye spisestuestoler?

  • Under 1000 kr
    19 stemmer
  • 1000-2000 kr
    19 stemmer
  • 2000-3000 kr
    6 stemmer
  • Over 3000 kr
    15 stemmer
#1

Dali sa for siden:

Dette er en uhøytidelig spørreundersøkelse om hva som er akseptabel/normal pris på spisestuestoler. Og hva er langt utenfor? Eller hva betalte du for dine? Brukt eller nytt?

Jeg tråler finn.no for å finne stoler til vårt nye bord. Nå dukket det opp noen grisefine, men etter min mening alt for dyre stoler. Men sikle gjør jeg fremdeles. Hjelp meg med å slå ihjel drømmen min. :knegg:

Å legge til poll ble visst for vanskelig for meg. :flau:
Hva er ok pris for nye stoler?
<1000 kr
1000-2000 kr
2001-3000 kr
>3000 kr


#2

IzziCreo sa for siden:

Pris er ikke noe jeg vektlegger spesielt, men komfort. Det er alfa og omega. Utrolig mange er direkte vonde å sitte i over tid, og det er ikke automatisk slik at dyrt er komfort. Jeg ble overrasket over dette. Da vi skulle kjøpe til hytta så prøvde jeg utrolig mange stoler og hadde bestemt meg på forhånd at pris ikke var avgjørende. De jeg endte med var tusenlapper rimeligere enn hva jeg trodde jeg måtte ut med - pr stol :knegg:


#3

IzziCreo sa for siden:

Men hvor blir det av spørreundersøkelse mon tro? :gruble:


#4

meisje sa for siden:

Hvor langt er et tau :knegg:

Vi hadde stoler til 50 kr stykket, kjøpt på loppis i 1994 helt til for 2 år siden. Vi hadde lett etter nye stoler i flere år. Jeg har for dyr smak, så vi kjøpte aldri hverken bord eller stoler. Jeg likte stoler i prisklassen 4-8000 kr per stk.

Til slutt kjøpte vi et brukt bord til 3000 kr på finn. Vi pusset og vokset det selv etterpå. Stoler kjøpte vi for 600 kr per stykk på finn. Vi er meget fornøyd med løsningen.


#5

Skilpadda sa for siden:

Jeg la til en poll. :humre: Vi kjøpte ellers våre stoler for noen år siden, da kostet de omtrent 5500 kroner, men jeg ser at de har blitt vesentlig dyrere nå. De er veldig gode å sitte i.


#6

frukt sa for siden:

Max 1000 kr. Hadde jeg hatt råd til det kunne jeg brukt mer. Stolene jeg har nå har vært i familien i ca 100 år, og så har jeg tre rørstoler, en har jeg fått og to kjøpt på finn.


#7

Milfrid sa for siden:

Snakker vi per stol eller samlet? Mitt svar var forøvrig per stol. Jeg har ikea-stoler som kostet 500-lappen per stk da jeg kjøpte dem. De er gode å sitte på. Jeg kunne nok betalt 1000-2000 per stol om jeg skulle bytte ut. Komfort trumfer uansett pris.


#8

Teflona sa for siden:

Hvis de er fine; 2-3000 pr stk, de jeg ønsker meg koster nærmere 10 (skjer ikke, mest fordi jeg synes det er litt dust med så dyre bruksmøbler). Vi har IKEA skinnstoler nå, hatt de lenge og liker de fortsatt. Helt strøkne.


#9

Bluen sa for siden:

Vi har vært på skilsmissens rand over dette i mange år. :flau: Våre nåværende stoler, Roger fra IKEA, kostet kr 349 per stk da vi kjøpte dem for 25 år siden. Nå har mange av disse tatt kvelden, og vi greier ikke finne nye - langt mindre bli enige. Materialet som vi har i stoler og bord nå, bjørk, har for lengst gått av moten. Jeg klarer ikke å kjøpe stoler til 3000 pluss som ikke engang passer til bordet, kjenner jeg. Det finnes typ dansk design som passer, men ingen er verken fine eller gode nok til å være i nærheten av å forsvare en slik pris.


#10

Blondie sa for siden:

Jeg har kun kjøpt slikt på brukthandel og steiler av prisene. Kjæresten har funnet noen han vil ha og de koster 2500 pr stol. Det er milevis over min toleranse, for å si det sånn.

Jeg kjøpte bord og seks stoler for 500,- totalt sist.


#11

Che sa for siden:

Vi kjøpte nye stoler i fjor. De koster 5000 fullpris, men hadde 25 % avslag, så det var litt under 4000 per stol. Vi hadde noen gamle, slitne stoler som vi hadde hatt i 17 år. (bord og seks stoler for 5000)

Jeg brukte lang tid på å bestemme meg for farge og sånn og det gjorde INNMARI vondt å betale stolene, men nå når det har gått et år, så tenker vi jo ikke på de pengene - og stolene er fantastisk gode.


#12

polarjenta sa for siden:

Minst mulig, men samtidig må de være gode å sitte på. Jeg kjøpte nemlig først noen råbillige stoler som var helt elendige. Så de ble byttet ut med noen jeg fikk på kampanje for 380 pr stk. De er gode å sitte på og jeg liker dem. Jeg ville betalt max 1000.


#13

Tjorven sa for siden:

Vi har Bernhard-stoler fra IKEA. De er overraskende gode å sitte på, og vi har ikke noe ønske om å bytte dem ut.

Vi har kjøpt noen nye og noen på Finn.no. Pris for nye stoler var i sin tid like under 1000 pr stol. De brukte var selvsagt billigere uten at jeg husker prisen lenger.


#14

Tallulah sa for siden:

Vi har arvet spisestue med teakstoler dom ikke har kostet oss noe. Om de ryker tipper jeg vi finner noe likende i brukthandelen. Litt avhengig av design og stand koster nok de mellom 500 og 1500 pr stk.


#15

Lhi-My sa for siden:

Møbler kjøpes kun brukt de få gangene vi kjøper det. Spisestuen vi har består av et stort hjemmelaget bord (laget av meg når jeg jobbet på møbelsnekkerverksted) og Budalslignende stoler som jeg har arvet etter mine foreldre. Skulle jeg kjøpt nytt, hadde det blitt billige, solide, utrendy stoler med lang holdbarhet. Vi skifter visst ikke møbler særlig ofte i denne familien, så viktig med kvalitet. Det finner man like gjerne på bruktmarkedet som i møbelbutikker.


#16

Jålebeinet sa for siden:

Jeg kjøpte 8 spisestuestoler for 10 000,- på finn for noen år siden. Jeg ser nå at de samme stolene koster 8000,- per stk i butikk :dåne:


#17

Dali sa for siden:

Vi snakker pr stol her ja.
Stolene jeg sikler på koster 6900 kr ny, og 2000 kr brukt, iht finn-annonsen. De er fin, men aner jo ikke om de er gode å sitte i. Når jeg tråler finn håper jeg jo å finne noe til godt under 1000-lappen brukt, har aldri kjøpt nye stoler som koster over 1500 pr stk. Ikke at jeg har kjøpt så mange ganger da. :lol:


#18

Appelsin sa for siden:

Designstoler koster jo.

Jeg fikk mine nesten gratis på Living for 11 år siden, på grunn av et merkelig salg de hadde. Så jeg tror vi (dengang 'vi') betalte 137 per stk. (8 stoler) for noe som egentlig kostet 1100 per stk. Hvis jeg skulle erstattet dem hadde det sikkert blitt én etter én, noe dyre fancy greier. :humre:


#19

Che sa for siden:

Finner du de ikke i butikker?


#20

Erica sa for siden:

Hvilke stoler er det da? Kanskje noen kjenner til de og kan si noe om de er gode å sitte i.

Når de vi har ikke kan brukes lenger er jeg tilbøyelig til å betale 4-5000 per stk om det er de perfekte stolene. Det vil si at de skal være gode å sitte i, de skal helst ha regulerbar rygg, de må være god kvalitet i stoff og stopping, og de må passe perfekt hos oss. Det er mye penger, men da vil vi ha dem lenge, så jeg tenker ikke at det er et problem.

jeg liker å sammenligne det med hvor mye penger vi bruker på bil, som er hinsides mye mer enn vi gjør på møbler. Bilen brukes ikke noe mer enn spisestua, så om vi har råd til å sette av penger til dette så gjør jeg det.


#21

Blondie sa for siden:

Hvor lenge sitter dere i spisestua, egentlig? Er det ikke begrenset hvor vondt det kan bli? :gruble:


#22

Tallulah sa for siden:

For å svare for egen del: vi bruker spisestua til alle måltider samt til kontor. Så vi sitter der ganske mye. Når vi har gjester er det gjerne der vi blir sittende også.


#23

Blondie sa for siden:

Vi bruker den også til alle måltider og kontor, men regulerbar rygg har jeg liksom ikke tenkt på som krav. Da blir drt jo ganske mye dyrere, vil jeg tro.


#24

Martis sa for siden:

Spisestuestolene jeg kjøpte til å ha på fjellet kostet 800 på Ikea, jeg så etter de brukt, men var ingen på Østlandet over de to mnd jeg lette. Og de er gode å sitte i så kanskje derfor ingen selger sine brukte. :knegg:

Hjemme var de litt dyrere, men så fikk vi de på salg så kanskje rett over 1000? Vi spiser alle måltider i spisestuen, har ikke hatt kjøkkenbord siden 2010, så det er/var mer slitasje når ungene var mindre.


#25

Appelsin sa for siden:

Tenker jeg også, men jeg sitter ganske mye i sofaen og ser bortover i retning spisestua, så det er viktig(st) at de er fine å se på :humre:

Men de stolene fra Living jeg nevnte (til 137 kr) er nok veldig gode, så jeg har nok vært bortskjemt de siste årene uansett.


#26

Appelsin sa for siden:

IKEA har jammen noen fine Stockholm i valnøtt som koster skjorta, litt uventet fine og dyre. De hadde passet godt til TV-benken min. Hvis jeg skulle hatt nye.


#27

liefje sa for siden:

Våre er i skinn fra merket Cassina. De er så sykt dyre at jeg ikke tør å skrive prisen. Men husker vi kjøpte dem på salg i Tyskland for nesten 20 år siden etter at jeg hadde fått en bonus på jobben. De har en ekstrent bra kvalitet, er veldig komfortable og ser fortsatt nesten nye ut.


#28

Martis sa for siden:

Ups, jeg hadde tydeligvis fortrengt prisen på disse, «husket» at de kostet ca 800. Jaja, de er veldig fine og jeg skal ha dem lenge. :jupp:


#29

Musemus sa for siden:

Vi har spisestoler fra Hay. Disse mener jeg kostet 4000,- per stol da vi kjøpte for ca. 9 år siden, men nå ser jeg at de koster ca. 8000,-/per stol. De var absolutt verdt det! Vi liker dem fortsatt like godt, og de er gode å sitte i over tid.


#30

007 sa for siden:

Det tenkte jeg også. Men så spiser vi kun ett måltid hjemme (middag) daglig i ukedagene, og ett til to i helgene.

Vi har ikke spisestue, men et digert kjøkkenbord fra IKEA med plass til 12 om en vil. Vi har Henriksdal stoler (også IKEA), tror de kostet rundt 350 kr i sin tid.

Jeg her sett på nytt bord og stoler, men bordet koster rundt 20 000,- og det er mye mer enn jeg er villig til å betale. Stolene jeg har sett på til koster rundt 2500,- så det skjer bare ikke.

Konklusjonen er at jeg kan strekke meg til max 2000 kr pr stol.


#31

Musemus sa for siden:

Hvis vi har naboene over på middag og vin, for eksempel, så sitter vi ved spisebordet fra ca. 17.00 til 00.00. Er ikke det vanlig?


#32

Blondie sa for siden:

Ikke i min verden, men det er nok forskjellig. Vi har ikke så ofte middagsgjester og hvis vi har det, havner vi etterhvert i sofaen.

Vi har ikke kjøkkenbord, så spisestua er til alt av spising.


#33

meisje sa for siden:

Vi blir alltid sittende lenge ved bordet når vi har gjester. Og ofte når det er oss i familien dersom vi skulle slumpe til å ha en ledig kveld. De brukes også til kontor og leksejobbing utenom, så mange timer i uka.


#34

Skilpadda sa for siden:

Samme her. Særlig hvis vi har gjester, siden sofaen bare har plass til omtrent to og en halv person. :knegg: Vi har ikke kjøkkenbord heller, så vi sitter veldig mye ved spisebordet. Litt derfor kjøpte vi også polstret utgave av stolene våre.

(Ikke at man trenger dyre designstoler av den grunn, altså, det finnes mange rimelige stoler som er gode å sitte på.)


#35

Chablis sa for siden:

Nei, ikke vanlig i min krets. Vi starter ved bordet og flytter oss til sofaen.


#36

liefje sa for siden:

Vi sitter omtrent aldri i stuen når vi har gjester. Alltid ved spisebordet. Lenge lenge.


#37

Milfrid sa for siden:

Vi kan sitte lenge der. Har spisesofa på den ene siden av bordet, og Tobias fra Ikea rundt resten. Liker å sitte lenge rundt bordet. Foretrekker spisestuesoafen da.


#38

Milfrid sa for siden:

Spisestua stor på kjøkkenet her.


#39

Tallulah sa for siden:

Nå sto det ikke at det var et krav heller da. Erika skrev at de helst skulle ha det.

Nei, og våre er ikke spesielt gode heller. :knegg: De er litt for høye for meg, så jeg legger nesten alltid beina oppå en bjelke som går langsetter under bordet. Det hender vi flytter oss over i salongen, men det er bedre plass rundt spisestuebordet.

I en annen virkelighet så skulle jeg gjerne hatt en spisestuesofa.


#40

Blondie sa for siden:

Poenget var at jeg ikke har tenkt på at spisestuestoler kan ha den funksjonen. Jeg skjønner jo at det er et ønske.


#41

Nenne sa for siden:

Da vi kjøpte vårt stue- og kjøkkenbord pluss 18 stoler, kostet stolene ca. 1200 mener jeg å huske. Dette er for 22 år siden. Jeg tror kanskje vi fikk noe kvantumsrabatt.

For nye stoler ville jeg forvente å betale minimum 2000 kroner stykket nå. Skulle jeg kjøpt brukt ville jeg ikke gitt mer enn halv pris av nypris.


#42

tink sa for siden:

Krysset for 1000-2000. Innser at vi har spisestuestoler til en verdi av ca 4000 pr stykk, men har ventet i årevis på å finne riktig stol og fant utstillingsmodeller til salgs rett før jul i 2021. Før det hadde vi arvestoler og loppemarkedfunn som var malt og trekt om.

Hadde det bare vært meg, ville jeg gått for en enkel, men solid variant fra IKEA til under 1000,-


#43

dharma sa for siden:

Jeg aner virkelig ikke hva jeg ville ha betalt nå.
Vi betalte 1500 pr stol for snart 20 år siden. Synes det var fryktelig dyrt da, men det har vært verdt det siden de holder enda.


#44

venla sa for siden:

De billige IKEA-stolene som ble kjøpt inn "midlertidig" i 2007 har jeg fortsatt med meg. Synes ikke de er gode å sitte i utover en times tid, så ser stadig etter nye. Men det er vanskelig å finne noe som passer til stilen og som helst ikke koster mer enn 2000 pr stol, som jeg synes er maks.


#45

Bluen sa for siden:

Her er det skikkelig fattigmannstilstander på begge fronter. :humre: Bilen er 19 år gammel og spisestolene 25.


#46

Fintdethei! sa for siden:

Skikkelig gnitalus her også. Ikea- stoler og et over 20 år gammelt spisebord som er malt. Bilen begynner å dra på årene, men var slett ikke av den dyre sorten da den ble kjøpt.

Har lyst på nytt spisebord og stoler da. Men da har jeg lyst på nytt gulv først, og da frykter jeg det baller sånn på seg…


#47

Tjorven sa for siden:

Ops. Jeg ser nå at det har vært en solid prisstigning også på våre stoler. Jeg vet helt sikkert at de som ble kjøpt nye ble kjøpt for kr 995 på Ikea. Jeg tror at dette skjedde rundt 2013 (for da flytta vi til et sted med mer plass). Nå koster de visst kr 1995, så de har dobla seg i pris på 10 år.

Og så kjente jeg plutselig litt på hvor fort tida går, for jeg synes stolene våre er ganske nye. Men 10 år gamle stoler er ikke nye. Heldigvis ser de fullstendig nye ut, så vi trenger ikke tenke på noe utskifting. Siden de er i lær, så er rengjøring utrolig enkelt.



#49

Myria sa for siden:

Spisestuestolene vi har nå kostet vel ca 8-900 kr per stykk. De ser fremdeles helt nye ut, de er fine å se på og veldig gode å sitte på. Vi sitter mye i spisestua. Vi har gjerne lange middager med familie eller venner som ofte etterfølges av sene spillkvelder så det er absolutt viktig at stolene er gode å sitte på i lang tid. Jeg kjenner at jeg ikke hadde vært villig til å bruke mer enn 2000 på en spisestuestol og for min del finnes det ikke den stol i verden som er så fin og behagelig at den er verdt mer enn det.


#50

Lavender sa for siden:

Nå er vi på andre sett billige spisestustoler, og angrer, de går i oppløsning disse også. Og så billig var de ikke, fra Skedar denne gang også. Neste blir dansk og 3000,- pluss.


#51

Pøblis sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt inn både spisebord og stoler til nytt hus.
Hos oss er det kun julaften vi flytter oss fra spisebordet til sofa når vi har gjester. Jeg vil ha komfortable stoler ved spisebordet fordi jeg bruker det både som arbeidsplass og hengested i tillegg til at alle måltider inntas ved spisebordet. Sånn blir det i Nyhuset også.

Jeg har kjøpt 6 stoler til det nye bordet av kjøkkenleverandøren - de er fine, og vi fikk dem for 1400,-/stykk fra dem - de koster 1990,-.

Jeg har sett noen designstoler jeg liker, men de koster rundt 5000,-/stk, så vi avventer og ser om vi 1) blir fornøyd med de vi har kjøpt, som er veldig gode å sitte i og 2) om det er noe som helst penger igjen etter å ha innredet nytt hus.

Bordet vi har nå, har vi hatt i 20 år, og det har masse bruk igjen - det er hel eik. Stolene er arvet, de er minst 70 år gamle, vi avventer og ser hva vi gjør med begge deler når noen andre omsider skal overta her vi bor nå.


#52

Milfrid sa for siden:

Av og til kan det lønne seg å kjøpe kvalitet/dyrere. Vi kjøpte i 2004 hagemøbler i rotting. De var dyre, tror vi ga 25 000 for bord og 6 stoler den gang. De har stått ute i snart 20 år. Vinter som sommer. Frost og 3,5 år med opp mot 45 grader i skyggen da vi bodde i USA. De ser omtrent nye ut enda. Rottingen er glatt og ser tilnærmet ny ut. Putene er like fine (de har dog ikke stått ute året rundt da). Det eneste som ikke har holdt like bra er metallet under bordplata, den ruster (men holder jo enda). Har noen billige rotting-møbler, og der røk rottingen etter kun er par-tre år.

Så for tidløse møbler kan det fort lønne seg (og være miljøvennlig) å spytte litt ekstra i møblene. Spisestuestolenen mine har bikka 11 år nå, og holder enda mange år, selv om jeg av og til skulle ønske jeg hadde dem de har på «Hver gang vi møtes». :knegg:


#53

My sa for siden:

Vi kan sitte veldig lenge til måltidene hvis vi har besøk, og noen ganger ellers også. I tillegg sitter særlig eldstejenta der i timevis med skolearbeid (de andre to sitter strengt tatt ikke i timevis med skolearbeid noe sted :knegg: ). Hun har god kontorstol på rommet sitt, men foretrekker likevel spisebordet.

#54

Toffskij sa for siden:

Vi sitter også massevis ved spisebordet. Alle bruker det til jobbing i noen grad, og når vi har gjester, er det vanligvis her vi blir hengende. Sitter her nå, jeg.


#55

Bluen sa for siden:

Men har dere fortsatt noen Roger i hus - som kan selges til meg for ågerpris? :blafre: (Våre har nå faktisk tre ulike farger på setet også, de få gjenværende. :knegg: Det illustrerer i grunnen vårt ekteskap godt. Blir ikke enige om noe som helst, og ingen orker å ta tak.)

Vi bruker også spisebord og -stoler til alt. Det er det bordet vi har. Jobbing, lekser, puslespill, alle måltider bortsett fra lørdagspizzaen.


#56

Toffskij sa for siden:

Haha, nei, vi bor nå i et Roger-fritt hjem. Vi brukte dem helt opp, faktisk.


#57

Nenne sa for siden:

For øvrig renoverte vi stolene med nytt stoff på setet for tre år siden da vi pusset opp stua. De holder så lenge vi bor her tenker jeg.


#58

Strå sa for siden:

Vi renoverte våre stoler fra 40-tallet i flere omganger til vi ga dem opp for 3-4 år siden. Nå har vi åtte rørstoler fra 50 eller 60-tallet, arvet fra tre steder så de er ikke helt like. Vi har brukt penger på materialer til trekk og maling av trestolene. Jeg aner iķke hva jeg hadde vært villig til å betale om vi ikke hadde arvet.


#59

Madicken sa for siden:

Det kommer litt an på hvor mange stoler jeg skulle kjøpt. Dersom jeg skulle byttet ut de 18 (eller er det 20?) like spisestuestolene vi har nå, hadde priser over 1000 kroner per stol utgått. Jeg liker å ha makne stoler når vi dekker til mange.


#60

Drømmedama sa for siden:

Akkurat sånn er det for meg også. Vi har 16 stoler og det farger helt klart svaret mitt. Vi har ofte gjester og færre stoler funker ikke for oss. Kan strekke meg til 2000 per stol, mer enn det hadde jeg ikke betalt.
Jeg hadde nok vært langt mer villig til å betale mer per stol hvis vi ikke hadde trengt så mange, for i utgangspunktet kan jeg gjerne prioritere det før nesten alle andre ting, vil veldig gjerne ha gode spisestoler. Og gjerne finere/kulere enn de hvitmalte høyst ordinære vi har. Våre fra Ikea er helt ok altså, ser de selges fremdeles, for rett under 1000 kroner. De er 15 år gamle og brukes daglig. Kjøpte rimelig stoff og trakk om stolsetene i fjor, det hjalp masse. De får holde noen år til.


#61

Blondie sa for siden:

Det er klart det blir annerledes. Vi hadde ikke hatt plass til 16 stoler i hele leiligheten engang, så jeg har svart ut fra innkjøp av seks stoler.


#62

Che sa for siden:

Vi og. Hos oss er det ved spisebordet vi sitter når vi har gjester. Vi har spisestuesofa og da - den er den beste plassen for en dupp.


#63

Madicken sa for siden:

Vi har åpen stue-/kjøkkenløsning, og har kun ett bord. Det er nokså digert, da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.