Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppvaskmaskin - hete tips?

#1

Appelsin sa for siden:

Min har sluttet å virke, og siden det er en IKEA-variant fra Polen 2016 tipper jeg at det dessverre at det vil koste meg minst både penger og frustrasjon både denne uken og de neste årene å kjøpe en ny?
(spørsmålstegnet er uttrykk for håp. jeg har rengjort alle delene, problemsøkt og herjet på, men den piper og pumper og nekter fornuft selv etter å ha stått uten strøm hele natta)

Jeg trenger en maskin som går stille og som har raske, gode program (har få hjemmetimer på hverdager, og kjører den ikke når jeg er borte eller sover).
Hete anbefalinger, noen?
Pris helst under 15.000.

Forresten, hva er egentlig forskjell på dør-på-dør-montering og monteringsskinner? Hvordan vet jeg hva min er?
(helintegrert)



#3

Elise sa for siden:

Mitt tips er å ta med glass og tallerken hjemmefra for å teste om de passer inn i innredningen i de ulike oppvaskmaskinene i butikken. :jupp:


#4

Input sa for siden:

Det skulle jeg også si. Vi gjorde dette og endte opp med en helt annen modell enn vi hadde sett for oss. Heldigvis testet vi, ellers hadde det blitt et irritasjonsmoment.


#5

annemede sa for siden:

Ikke det du spør om men - jeg ønsker meg en som åpner døra når den er ferdig. bill mrk: kjører maskinen uten konstant tilstedeværelse.


#6

Matilda sa for siden:

Støttes. Vi kjøpte ny oppvaskmaskin i sommer, og den er håpløs. Det er en AEG med bestikkskuff øverst, og selger skrøyt sånn av at den spyler ekstra bra. Det gjør den - men den er ikke spesielt stille sammenliknet med Boschen vi hadde før (sjøl om vi også valgte denne nye ut fra oppgitt støynivå), og det er helt håpløst å stable i den. Det er for eksempel ikke plass til både tallerkener og høye glass samtidig. Det skal være plass til flere kuverter enn i den forrige vi hadde, men i praksis får vi klemt inn mindre i den, så nå står det alltid noe på vent på benken. Ganske irriterende.


#7

frukt sa for siden:

Det gjør min. :jupp:


#8

tink sa for siden:

Min erfaring er at du må velge mellom effektiv tidsbruk og bruk av energi/vann. Vår Miele vasker fint og rent på 1 time, mens økoprogrammet tar fort 3 timer.

Kan fortsatt ta meg selv i å savne ASKO XXL som vi kjøpte der vi bodde før. Men den tar stor plass under kjøkkenbenken. Det er kanskje også mulig at du er på vei et sted der det etterhvert blir mindre oppvask daglig istedet for mer som det har blitt med flere barn og større barn (til de begynner å flytte ut).


#9

Appelsin sa for siden:

Jeg synes det er litt vanskelig å velge, ja. I ukene jeg er alene vasker jeg en gang eller to (ok, jeg skal ikke skryte på meg for mange avanserte middager for én..), men den går daglig i barneukene. Da setter jeg den alltid på etter middag, og da vil det være et irritasjonsmoment om den bråker mye og bruker lang tid, i hvert fall.

Takk for innspill, dere :)
Mulig det er leveringstid som kommer til å avjøre det, kikket litt rundt på nett i går og jeg har ikke så lyst til å vaske opp flere barneuker enn nødvendig :sparke:


#10

millact sa for siden:

Avbefaler AEG som jeg har nå.


#11

IzziCreo sa for siden:

Anbefaler Siemens eller Bosch (samme greia).

Du bør sjekke om du kan ha en XXL maskin. Det er veldig stor forskjell faktisk. Endel middagstallerkner er store og da må man konstant ha kurven over dratt opp som igjen gir liten plass. Det slipper man med XXL maskiner. Jeg har det på de to hjemme og den på hytta.

For oss var stillegående maskin viktig. Husker ikke om det er 41 eller 42 dB, men så lavt som mulig. Kunne gjerne tenkt meg maskin under 40, men da måtte jeg inngå andre kompromiss.

Og ja, dør som åpner seg ved endt program er gull. Vi har det bare på én av de, og skulle veldig gjerne hatt det på de andre.

Vi bruker utsatt start MYE.


#12

frukt sa for siden:

Middagstallerkene min på 27 cm går fint i maskinen min, og lavt støynivå har den også, 42db. :jupp:


#13

Input sa for siden:

Vi har også dør som åpner seg selv, og det er kjekt, men ville ikke lagt avgjørende vekt på det!


#14

Smash sa for siden:

Vi kjøpte ny rett før jul. Vi var heldig og fikk kjøpe en utstillingsmodell av Asko XXL. Den var ikke billig allikevel, men vi er så fornøyde med all plassen. Trodde ikke det skulle være så stor forskjell fra en vanlig størrelse. I tillegg åpner den seg når den er ferdig, tror den er relativt stille, har mange forskjellige program og vasker rent.


#15

Erica sa for siden:

Vi har asko XXL ,og er ikke så fornøyd med maskina. Den stopper stadig vekk når den vasker, og silene må rengjøres mye hyppigere enn andre maskiner vi har hatt. Og den vi har er bestikkskuffen midt i maskina, ikke øverst, det er ikke nødvendigvis en fordel syns jeg.


#16

Tussa sa for siden:

Eg skal aldri ha noko anna enn Miele, utelukkande fordi den er så praktisk å stable i. Den er rett og slett suveren til å få plass og DET er viktig for meg. Eg tok meg ikkje råd til toppmodellen så eg valgte heller en med litt meir støy for å kunne ha den gode plassen.


#17

Magica sa for siden:

Antall kuverter er viktig ja!


#18

Pelen sa for siden:

En til på Miele av samme årsaker og at den åpner seg er et stort pluss. Vi sorterer bestikkene og legger kniver, gafler og skjeer for seg selv, da blir de renere og superraskt å tømme.


#19

Pelen sa for siden:

Slik


#20

Appelsin sa for siden:

Ehm.
Nå har jeg jo bestilt en maskin som kommer på mandag. Men barna er hjemme og det er masse oppvask, som jeg altså ikke har så mye av når jeg er alene. Og da jeg lot vannet renne oppdaget jeg at sidevasken var ganske tett, så jeg heiv oppi plumbo litt sånn automatisk.. og nå har den "kaputte" maskinen sluttet å pipe og pumpe når jeg setter i stikkontakten :himle:
Var muligens der feilen lå..


#21

IzziCreo sa for siden:

Ja, det kan fort være :humre: Tett rør gjør at maskinen ikke vil gå, men da har du fått en feilmelding også kanskje?


#22

Timar sa for siden:

Hvis du har bestilt på nett så har du vel angrerett?

Eventuelt så kan du jo legge ut den du har på Finn, uten garantier. Men kanskje noen vil gi den litt kjærlighet og noen år til på baken?


#23

meisje sa for siden:

Herlig :lol: ikke helt usannsynlig


#24

-ea- sa for siden:

Men hvilken maskin bestilte du?
Hadde gjort som Timar foreslår.


#25

Hyacinth sa for siden:

Hvorfor vil dere ha dør som åpner seg automatisk? :undrer: Da slipper den jo bare ut damp som ødelegger treverket rundt? :undrer:

Jeg åpner den selv hvis jeg er hjemme, for jeg tar som regel ut med en gang. Hvis ikke, så er det tørt inn der når jeg kommer hjem.


#26

Appelsin sa for siden:

Jeg skal fylle den og kjøre en runde i dag, og se hvordan det går. Hvis den fungerer, så bruker jeg angreretten ja. Mulig det blir litt heft å få gitt beskjed til de som leverer/monterer på mandag, men heller det enn å kvitte meg med fungerende maskin.
Følg med på mitt spennende liv .. :flau:


#27

Fintdethei! sa for siden:

Fyller på mer popcorn i skålen.


#28

-ea- sa for siden:

Er det ikke derfor man monterer en metallplate under benkeplaten, over oppvaskmaskinen? Fulgte med min oppvaskmaskin ihvertfall (selv om den ikke åpner seg selv).


#29

Hyacinth sa for siden:

Jo, kanskje. Men jeg ser jo hos oss at frontene tar skade på sidene også. Uansett tørker det i maskinen her. Etter en stund. Er jeg hjrmme, tar jeg ut straks.


#30

frukt sa for siden:

Min åpner døren etter tørkefasen, og da er temperaturen så lav at det ikke skader kjøkkeninnredningen ifølge Whirlpool.


#31

-ea- sa for siden:

Min erfaring også, fra et hus jeg bruker å være mye, de har ikea-whirlpool.


#32

IzziCreo sa for siden:

Det frukt sa. Har Siemens.

Jeg har ødelagt glasuren i noen fine kopper fordi jeg ikke åpnet døren, og de tålte ikke å stå tett slik. Det var riktig nok over en helg, så det skjer jo ikke så ofte, men allikevel.


#33

Hyacinth sa for siden:

Ifølge Brødrene Pedersen i Stavanger er det vaskemidlene som ødelegger glasuren. Tabletter er altfor sterkt, og pulver skal man også ha veldig lite av. De sa også at når man ser skader på glasuren, så er skaden skjedd for lenge siden, for glasuren har allerede blitt myk lenge før det synes.


#34

veobra sa for siden:

Jeg åpner maskinen vår når den piper og er ferdig. Det sto i bruksanvisningen at vi burde gjøre det slik.


#35

Millen sa for siden:

Styr unna Hisense oppvaskmaskin er mitt heteste tips.


#36

Timar sa for siden:

Det blir ikke tørt i min fra Bosch uten å åpne døra. Jeg er så lei av å stable våte matbokser til tørk på kjøkkenbenken!

Vi fikk fuktskader over den gamle oppvaskmaskina. Det skyldes en feil slik at den ble stående å dampe veldig lenge.


#37

Appelsin sa for siden:

Ok, nå har maskinen gjort jobben sin som før, og jeg har brukt angreretten og brukt en hel del av dagen på dette. Neste gang den piper skal jeg heller tenke rørlegger først., og etter plumbo.
Får glede meg til ny maskin med 39 dB og gode greier en annen gang :knegg:
Mulig jeg må betale en del frakt for retur, men det får bare være straffen for å være litt teit.


#38

Appelsin sa for siden:

Jeg vasker matboksen for hånd sammen med gryter/stekepanner, av den grunnen, Timar. Utrolig irriterende med våte matbokser.


#39

Hyacinth sa for siden:

Min maskin har en innstilling for ekstra tørking, og den har visst også noe spesialgreier som gjør at plast tørker. Men plastting er generelt våtere enn andre ting. Jeg tørker ofte av enkelte ting når de kommer ut. Noen ganger er glasslokk skjoldete etc. Og LOKKENE til postbokser! Det er et kapittel for seg. De må jo ristes.


#40

IzziCreo sa for siden:

Veldig rart at det skjedde nettopp den gangen da, og jeg har andre kopper i serien og det har aldri skjedd med dem. De ble helt nedmattet fra å være blanke og fine før den vasken.


#41

Hyacinth sa for siden:

Ja, da stemmer sikkert den teorien din, altså. Jeg ble bare fortalt dette. Jeg har flere ting (særlig kopper) som har blitt matte i årenes løp. Men vi har nok vasket dem feil over lang tid.


#42

IzziCreo sa for siden:

Våre maskiner har også ekstra tørking. Skal vi ha matboksen umiddelbart maskinen er ferdig så må vi nok tørke den litt, men får den stått en kort stund så er det ikke noe problem. Vi vasker kun stekepannen for hånd. Alt annet går i maskinen.


#43

IzziCreo sa for siden:

Jeg har noen PP barneskåler etter mine besteforeldre. De må sikkert være minst 40 år nå, kanskje også eldre. De hadde riktignok ikke oppvaskmaskin, men jeg har hatt de siden jeg var 20 og de har da hatt nesten daglige runder i maskinen. Trykket langs kanten er finfint ennå, men glasuren er veldig mattet - naturligvis. Så det har skjedd gradvis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.