Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påsketradisjoner og påskekos - gjør dere noe gøy?

#1

Drømmedama sa for siden:

Første påske i hytta, jeg trenger tips og triks, har dere noen tradisjoner eller påskeaktige ideer som jeg kan stjele? Mat, aktiviteter, pynt og greier, vi skal ha flere middagsselskaper og flere puljer med overnattingsgjester, de yngste er 9 år og de eldste er nærmere 80. Noen ideer?



#3

Magica sa for siden:

Vi har alltid rebus og påskeeggjakt. Det er stas!


#4

celebelen sa for siden:

Vi har bål på stranda (evt i bålpanne om været er mindre koselig) påskeaften, og griller pølser.


#5

Tallulah sa for siden:

Høvdingen lager alltid påskeegg-rebusløp, det er veldig gøy.
Fra egen barndom husker jeg en helt vilt morsom påskekonkurranse, der alle vant hver sin klasse. Det var blant annet å sette sammen en gammeldags fluktstol på kortest mulig tid, utøve et egenkomponert turnprogram på gelenderet til terrassen, potetløp, mest mulig info om en hvilken som helst Karl fra historien på ett minutt (denne klassen vant jeg, om Karl XII :latter: ) og noen andre kategorier.

Å lage drageegg er enkelt, men ser sykt imponerende ut: www.matstart.no/oppskrifter/kosemat/dinosauregg/ På Pinterest finner du en masse ulike eggefargetips, som å riste dem i farget ris: www.craftymorning.com/rice-shake-easter-eggs-ziploc-bags/

Jeg har også bakt kaninrundstykker, og det at noen sprakk opp og ble zombiekaniner var bare gøy: www.mylittlekitchen.no/2013/03/31/kaninboller/ (dette er en bolleoppskrift, jeg brukte en oppskrift på fine rundstykker).


#6

Madicken sa for siden:

Vi reiser ofte til varmere strøk i påsken, men følgende inngår alltid dersom vi er på hytta: Påskegg, rebusløp, lammestek, skirenn, hopprenn, akekonkurranse, snøhyttebygging, grilling, brettspill, sjokoladespising, slaraffenliv i hytteveggen, gløgg, appelsiner og kakao. Og selvsagt marsipan - mengder! :hyper:


#7

liefje sa for siden:

Vi har ofte reist til varmere strøk i påsken. Hvis vi er hjemme, pynter jeg med min samling av håndmalte påskeeggkunstverk, dekker fine bord, baker en kake (det gjør jeg aldri ellers), lager god mat, spiser eggeretter og går et par turer. Ellers er det som en haug av søndager på rad. Egentlig liker jeg ikke søndager, men påsken kan være OK. En av dagene bør vi invitere noen venner, kanskje på en brunsj.


#8

Anikka sa for siden:

Påske er min favorittferie! Sol, ski, bålpanne, snø - for meg gir det masse energi.

Såkalt pølsetur med hele storfamilien der vi er ute hele dagen og griller mat og har karamellrenn (løype med hindre der man plukker karameller i fart) er min fineste påsketradisjon.


#9

Strå sa for siden:

Vi har ofte dratt nordover til hytta i påsken. Da har hopping ned fra fjøsbroa vært populært, forutsatt at snøkvaliteten gjør hoppingen risikofri. Inne har vi pleid å spille monopol og othello eller se på film/serier. Bollebaking sammen var også en greie. Her sørpå har vi egentlig ikke noen tradisjoner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.