Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvem er din favoritt i The Beatles?

Hvem er din favoritt i The Beatles?

  • George
    7 stemmer
  • John
    17 stemmer
  • Paul
    14 stemmer
  • Ringo
    4 stemmer
  • Jeg greier ikke velge
    5 stemmer
  • Jeg liker dem, men har ingen favoritt
    21 stemmer
  • Kunne ikke brydd meg mindre
    20 stemmer
#1

Bluen sa for siden:

Ja, hvem er din favoritt-Beatle? Jeg er nysgjerrig på hvor mange som har et forhold til dem.


#2

Anne C sa for siden:

Jeg var blodfan av Beatles når jeg vokste opp, og kan omtrent alle sangene på rams. Jeg og venninnen min lekte at vi var Beatles hele tiden. Min favoritt har alltid vært Paul McCartney.

Det er litt moro at eldste på 20 år også er veldig glad i de, og det er ikke min fortjeneste.


#3

Blondie sa for siden:

Det må være John. Hører på veldig mye fra hans solokarriere også. Liker Beatles veldig, veldig godt.


#4

IzziCreo sa for siden:

Ikke min type musikk, så de har aldri engasjert meg videre. Ikke engang da jeg var sammen med en som levde og åndet The Beatles :knegg:


#5

Pøblis sa for siden:

Jeg har aldri vært noen stor Beatles-fan. Men de sangene jeg liker best, er stort sett skrevet av George Harrison.

Here comes the sun er min favoritt-Beatles-låt.


#6

Bluen sa for siden:

Min favoritt har alltid vært Paul - dådyrøynene og fløyelsrøsten. I likhet med deg, Anne C, var jeg blodfan som barn, fra 9-årsalderen. Vi hadde et par plater hjemme som stammet fra den tida da faren min var søppeltømmer. Med hakk.

Musikalsk fra tida etter Beatles-perioden synes jeg George har de beste sangene, med «All Those Years Ago» på topp.


#7

Maverick sa for siden:

Musikalsk har jeg mest sansen for McCartney, med Harrison som sterk konkurrent. Dog ikke overbegeistret over å jobbe med McCartney-show så det forring(o)er dessverre bildet en smule.


#8

Retz sa for siden:

John, kanskje. Beatles var aldri på topp hos meg, jeg foretrakk musikken til Rolling Stones, Jimi Hendrik, Cream og veldig mye protest med bl.a Bob Dylan, Pete Seeger, Crosby, Stills & Nash.


#9

Strå sa for siden:

John Lennon, helt uten tvil. Double Fantasy kom ut omtrent samtidig som han ble myrdet og jeg fikk et eksemplar på Musikkhuset øverst på Karl Johans gate. Det var en helt uvirkelig dag.


#10

nolo sa for siden:

Jeg tror det må bli John Lennon.


#11

isola sa for siden:

Får si Ringo da, siden ingen andre har gjort det. :knegg:
Egentlig vet jeg ikke helt. Det ligger mitt hjerte nært, har vel fått det inn med morsmelka, men jeg har nok ikke vært så opptatt av dem som personer.


#12

Skilpadda sa for siden:

John Lennon, ganske klart. Selv om et par av de aller fineste sangene var det George som skrev. Det er bare at «et par» mot den enorme listen med ting som John og Paul lagde, det når ikke opp til toppen.

Jeg har hørt veldig mye på (og om :knegg: ) Beatles; mannen er mer enn alminnelig interessert og vi har snakket mye, mye om dem i årenes løp.


#13

safran sa for siden:

Paul. :hjerter: Oppdaget Beatles etter at jeg oppdaget Tug of War.


#14

Matilda sa for siden:

George. Han hadde noen av de fineste sangene, men opplevde nok å havne i skyggen av de andre. Jeg fikk godt inntrykk av Ringo også, etter å ha sett Get Back. Jeg trur ikke det kan ha vært så lett å være i samme band som to sterke personligheter som det tidvis var en del friksjon mellom, og så skulle finne rom til å lage egne låter oppi alt.

Jeg vokste opp med The Beatles tett på, faren min var aldri sånn veldig fan, men hans kamerat/min ekstra onkel var nok mer fan enn de fleste, så jeg har forholdt meg til bandet siden før jeg kan huske. Jeg har alltid likt George best.



#16

Madicken sa for siden:

Enig. :jupp:


#17

Appelsin sa for siden:

Ikke jeg heller.
De var best sammen :hjerter:
"They made beatiful, happy music", som en gjest på Skavlan engang sa.


#18

Tallulah sa for siden:

Veldig vanskelig, det kommer litt an på hva man mener med favoritt. Jeg syns Ringo virker som den hyggeligste og mest down-to-earth av dem. Sikkert på grunn av Thomastoget.

Lennon og McCartney har jo skrevet så enormt mange flere sanger enn Harrisson, så det er jo ikke til å komme unna at jeg har mange fler favoritter der enn blant hans. Samtidig har Harrisson skrevet noen virkelige perler, og jeg liker veldig godt hans dykk ned i indisk musikk. Han var jo også den av beatlene som kanskje mest på ekte var opptatt av indisk kultur og åndelighet. Jeg har en litt sånn merkelig dragning mot det samme, ofte til forbauselse over meg selv, siden jeg samtidig er ekstremt u-religiøs og ofte ganske irritert over spesielt vestlige som shopper åndelighet fra østen. :knegg:

Men jeg elsker altså hare krishna-svisken My sweet lord. Mindre guilty pleasure er Here comes the sun.


#19

Zulu sa for siden:

Åh, det gjør jeg også! :love: Og jeg tror aldri jeg har møtt noen som deler den entusiasmen. :hehehe:


#20

Tallulah sa for siden:

hare hare, Zulu!


#21

Toffskij sa for siden:

Søstre i Krishna. :nemlig:


#22

Maverick sa for siden:

Jeg tror det er The long and winding road som er min absolutte favoritt av låtene deres, skrevet av McCartney, med Something og While my guitar gently weeps av Harrison som runner ups.


#23

Divine sa for siden:

Det er min favoritt også.


#24

Bluen sa for siden:

Tusen takk for alle innspill!

Jeg falt helt i staver da jeg oppdaget "Because" for noen ganske få år siden. Den er så fullkommen og annerledes - de kunne gjøre alt. Ser nå at det er Lennon som står bak den. Ellers kan jeg store deler av katalogen på rams, og noe har blitt litt oppbrukt og selvfølgelig, men "For No One" blir jeg aldri lei. Det er McCartney på sitt beste, synes jeg. Jeg blir også rørt av "You Mother Should Know". Mye handler nok om minner og gjenkjennelse fra barndommen. Jeg har det på samme måte med ABBA.


#25

Skilpadda sa for siden:

Det er fryktelig mange Beatles-sanger jeg er veldig glad i, og jeg har ingen klar favoritt. Men av litt mindre spilte sanger liker jeg for eksempel Rain og Hey Bulldog veldig godt. Og Hey! You've Got to Hide Your Love Away, og Come Together, og Ticket to Ride av de litt eldre, og selvsagt Strawberry Fields. Og, og, og.


#26

amylin sa for siden:

Come Together er absolutt en favoritt av sangene. Samme med While My Guitar Gently Weeps.



#28

Canisa sa for siden:

Ringo! Alltid Ringo. :hjerter:


#29

Pamina sa for siden:

Jeg er utrolig glad i She’s leaving home, katalogen er full av fine låter og det er umulig å ha bare enfavoritt. Alt som er nevnt over er fint/spennende/lett eksotisk og musikk jeg gjerne lytter til. Jeg liker veldig god låter etter at de oppdaget Ravi Shankar og begynte å eksperimentere med nye instrumenter i sin sammenheng.


#30

Marla Singer sa for siden:

John Lennon, men det er mest fordi jeg var totalt ko-ko Beatlesfan på den tiden da alle andre hadde plakater av Backstreet Boys. Jeg får ingenting ut av å høre på Paul McCartney synge, men liker veldig godt både Lennon og Harrison fortsatt. Må sette på, det var lenge siden! :hjerter:


#31

LilleT sa for siden:

Jeg har elsket The Beatles så lenge jeg kan huske. Paul var en klar favoritt i oppveksten, men etter at jeg ble voksen og musikksmaken endret seg, har det vært John.


#32

gnuri sa for siden:

Jeg klarer ikke å velge mellom dem, men The long and winding road er min absolutte favoritt


#33

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns ikke det går an å velge en favorittlåt i et så sjanger-utforskende band, og med så stort spenn i sin musikalitet.

Jeg har alltid lent mest mot katalogen fra ca. Rubber Soul og ut. Med mest hjerte for det som kom fra og med Sgt. Pepper til og med den siste platen som var Let it be. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.