Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om Kielferja!

#1

Hyacinth sa for siden:

Aldri tatt den, men i november skal vi være med østlandske venner på tur. (Skal deretter videre fra Kiel, men tar samme båt tilbake noen dager senere.)

Har reist med Color Line (og Fjord Line) «hundre» ganger (muligens nesten bokstavelig talt), men da til Hirtshals, enten fra Stavanger eller Kristiansand. Så akkurat det er jeg vant til, men vi har altså aldri funnet det praktisk eller hensiktsmessig å kjøre til Oslo for å ta båt sørover.

Men jeg vil gjerne høre om denne turen, og gjerne sammelignet med andre Color Line-ruter og -ferjer.

Er det roligere farvann? (Antar kanskje det?)
Hvor lang tid tar turen?
Hvordan er lugarene, og hva slags utvalg er det i lugarer?
Restauranter, kafeer, butikker?
Vi er ikke interessert i badeland.
Andre ting som er greit å vite?


#2

meisje sa for siden:

Turen tar 19 timer.

Jeg liker lugar med utvendig vindu, de har sånne fine store koøyer på ca 1 m i diameter.

Jeg anbefaler skybaren de første 2 timene fra Oslo, og kanskje også på innseilingen til Kiel.


#3

Elise sa for siden:

Du må på show. :jupp: Aller helst med en strawberry daquiri til. Ellers, det finnes både puber, barer og restauranter for enhver smak, fra rolig taffelmusikk til disco. De billigste lugarene er små, men man har jo det man trenger. Iallfall så lenge kofferten ikke trenger å være åpen.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Er det dobbeltsenger i alle lugarene?


#5

meisje sa for siden:

Vi har aldri hatt dobbeltseng når vi har tart den


#6

Elise sa for siden:

Jeg tror jeg har hatt dobbeltseng i liten lugar, men usikker. Mest køyesenger, eller to enkeltsenger.


#7

Hyacinth sa for siden:

Hm. Jeg foretrekker dobbeltseng. De er faktisk overraskende gode på ferjene til Hirtshals.

Prøvde å google, og det kunne virke som det var dobbeltseng i alle lugarer, men jeg slet med nettsiden til Color Line, det var derfor jeg laget denne tråden.


#8

Acino sa for siden:

Når du bestiller velger du lugar utifra hva som er ledig. Det står godt beskrevet om det er dobbeltseng eller ikke. Synes lugarene er ganske ok, de er ikke store men går helt fint. Anbefaler slow, må reserveres på forhånd og koster 99 for ett bord med plass til intil 4 stk. Er dere glade i mat anbefaler jeg også buffé til middag. Dyrt og drikke er ikke inkludert men i forhold til utvalg og mat er det verdt det. Spaavdelingen har boblebad og deilige massasjestoler (og trening om en vil det), må booke tid i resepsjonen i spaavd. De har behandlinger også, isåfall lurt å booke før turen. Program forøvrig ombord er litt etter om det er skoleferie eller ikke. Skjer mer i feriene. Men de har alt i fra cafe, pub, live-musikk, amerikansk diner, pizzaplass, nattklubb til casino og kino - og enda litt til.



#10

Charlie sa for siden:

Har ikke tatt Kiel-ferga mye, liker nok Color Line og Scandinavian Seaways bedre. Synes standarden generelt er fin på Kiel-ferga sånn ellers. Vi gadd ikke show (transportetappe til Europa, så vi la ikke så mye i det) men gir + på pizzarestauranten, god og nok mat og ok pris. Man kunne også bestille den som takeaway og ta den med på lugaren. Verdt å nevne særlig om man reiser med barn eller vil ha litt ro. Mener det var en liten tv på lugaren.


#11

Fersken sa for siden:

Jeg har bare vært på Kiel-ferga i forbindelse med konferanse og skal igjen i løpet av februar. Da har alt vært ordnet og fast program. Har bare hatt innvendig lugar og bred seng.


#12

Hyacinth sa for siden:

Vi er tre voksne par som skal på tur.

Er ikke Kielferja Color Line, Charlie?


#13

gnuri sa for siden:

Kielferga er Colorline. Du kan velge lugar med dobbeltseng, også de billige innvendige har det. Jeg vil anbefale dere å ta småretter og bobler i stedet for lunsj en av dagene om dere liker slikt. Vi syntes det var et veldig ok tilbud.


#14

Myria sa for siden:

Jeg kan absolutt anbefale Gourmetrestauranten. Nå forandres jo menyen hyppig, men det var i alle fall veldig god mat da jeg og mannen var der. :jupp:


#15

Hyacinth sa for siden:

Så bra! Manhattan? Hører det er Michelinkvalitet på den.

Får se hvor mye penger vi legger ned i båtturen. Synes det var dyrt i utgangspunktet, men er nok bare vant til Stavanger-Hirtshals-priser. Og så skal vi videre fra Kiel også. Pluss fly t/r Stavanger-Oslo, og hotell i Oslo før båtturen. Alt det for en langhelg. Vel vel.


#16

Myria sa for siden:

Ja, det stemmer. Vi spiste der på utreisen og på á la carte-restauranten på returen. Det blir jo litt dyrt ja, og dere har jo reisen fra Stavanger + hotell i tillegg som vi tross alt slapp unna, men om dere har lyst og råd til å unne dere litt ekstra god mat den ene kvelden så kan den i alle fall varmt anbefales.


#17

gnuri sa for siden:

Veldig enig i anbefalingen av gourmetrestauranten. Vi spiste settmeny med vinanbefalinger, og det var supert!


#18

Hyacinth sa for siden:

Ja, vi er glade i god mat, og jeg har sett på dette selv. :) Får nesten høre med de andre som er med, det er de som har invitert. :)


#19

liefje sa for siden:

Vi tok ofte Kielfergen til Oslo da vi bodde i Tyskland. Vi pleide bare å spise på pizzarestauranten ganske kjapt etter avgang og deretter var vi på lugaren. Det er noe med stemningen på sånne båter jeg bare ikke liker, men det er nok en del fordommer for jeg har strengt tatt ikke virkelig prøvd etter at jeg ble voksen. Har hatt både fin lugar med dobbeltseng og enklere greier med køyesenger (to voksne og ett barn). Begge hadde gode senger og jeg husker jeg sov godt. En gang var vi i badeland. Da var det en stor konferanse om bord og de var opptatt med møter etc., så vi hadde nesten hele badelandet for oss selv.


#20

Elise sa for siden:

Dette var nytt for meg! Kjekt å vite, skal ta ferja i løpet av året selv. Sikkert lurt å innføre det, det var jo veldig trengsel i gangen utenfor før showstart.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg er også litt der. Det er ikke en tur keg ville bestemt hvis jeg fikk velge fritt, men nå var muligheten til å treffe venner vi sjelden ser viktigere. :) Jeg har alltid tenkt på sånt som litt harry :sparke: Men jeg har forlengst bestemt meg for å kose meg, helt uten ironisk distanse :knegg: Og vi skal jo ikke bare til Kiel.

Men god seng er veldig viktig for meg.


#22

Lhi-My sa for siden:

Vi har reist MYE med Kielbåtene fordi mine svigerforeldre bor i nærheten av Hamburg, men jeg har aldri forstått hvorfor så mange synes dette er stas. Det tar lang tid, det er ofte fullt og temmelig bråkete og generelt slitsomt. For meg blir dette rett og slett temmelig harry, det er jo liksom bare en litt mer eksklusiv og dyr utgave av danskebåten. Jeg kjenner vagt en som jobber ombord og han sa at det ble betydelig mer fest og rølp etter at Stena Saga ble borte. Klientellet derfra flyttet visst over til Kielbåtene. Vi har ikke reist med de etter pandemien, men jeg har en ung kjenning som var på tur nå nylig med en stor venneflokk i slutten av 20-årene og hun sa det var fantastisk moro med mye drikking og festing og masse feststemte folk i alle aldre og da tenkte jeg vel at vi ikke trenger å bruke disse båtene. Jeg synes sånt er bare slitsomt.


#23

Acino sa for siden:

Viss dere anser det som Harry er jeg vel Harry da, men jeg liker virkelig Kielfergene! Min forrige tur var med venninne: Deilig varmt boblebad og massasjestoler, god mat og drikke, artige show, litt shopping og mye dansing. Veldig hyggelig! Snart skal vi 4 i familien på tur, har tatt den før sammen også. Da har vi connecting lugar med dobbeltseng til oss voksne og enkeltsenger til ungene. Det blir show, god mat, titting/handling i Kiel, opplegg for ungene pga ferie, kanskje kino og eller én tur eller tre i arcaderommet. Gleder meg!


#24

Hyacinth sa for siden:

Hva er arcaderommet?


#25

Pelen sa for siden:

Spillerom regner jeg med.

Jeg har bare vært på Kielfergen en gang og det var jobbrelatert og sikkert 22 år siden eller mer så jeg har ikke så mye mer å bidra med.


#26

Acino sa for siden:

Adventure planet. Alt i fra små simulatorer til diverse spill som star wars, ski osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.