Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg et blandebatteri til kjøkken

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg oppdager at levetiden for mye av det vi puttet inn i huset da vi pusset opp for 19 år siden, er 18-20 år. :mumle:

Nå er det blandebatteriet på kjøkkenet som begynner å bli slarkete. Så må ha nytt. Anbefalinger? Vil jeg ha sånt med «sprutehåndtak», eller blir det bare søl?

Andre tips?

Har sånn 1,5 vask, altså vask pluss liten utslagsvask ved siden av.


#2

Malama sa for siden:

Mannen byttet pakningen på vårt, han har byttet "tuppen" tidligere. Men jeg mistenker at det nærmer seg grensen dette vi har også, så jeg bare henger her litt for tips. Men det fikk forlenget liv av nye pakninger, altså.




#5

meisje sa for siden:

Jeg ville valgt quooker dersom de har en modell med uttrekkbar kran. Vi har det og jeg liker det skikkelig godt. Veldig praktisk både ved skylling og vasking av større ting.


#6

meisje sa for siden:

Quooker har tilogmed kullsyre vann i kranene sine, noe jeg som avhengig gjerne ville hatt.


#7

Polyanna sa for siden:

Tviler litt på at jeg har så mye ekstra plass under benken - vi har skuff under vasken. Og løsningen du viser, pelen, ser ut til å kreve ny vask også?

Takk for tips om pakning, Malama! Jeg skal filme hva som skjer (den er «slarkete» sånn at den ikke blir sittende i «lukket» posisjon uten en skikkelig dytt), og ta med til en ordentlig fagbutilk, tror jeg.

Tips til en god butikk, som også har godt utvalg i armaturer?


#8

meisje sa for siden:

Kraner er forresten svindyre i Norge, så en harrytur kan lønne seg veldig. Verdt en betydelig reise, vår kran sparte vi 5000 kr på i forhold til norsk pris.



#10

IzziCreo sa for siden:

Vi har Dornbracht Meta, og veldig fornøyd. Jeg foretrekker separat dusj ved siden og ikke sånn dings i selve kranen.


#11

Pelen sa for siden:

Polyanna, Hans Grohe har lignende rom ikke krever ny vask. Sjekk ev. ut Comfort på Hoff/Skøyen. Uttrekkbar er fantastisk deilig.



#13

IzziCreo sa for siden:

Jeg ville valgt meg Quooker på nytt kjøkken. Visste ikke at man kunne få med kullsyre også, men det drikker vi litervis av, så stort pluss. Jeg drikker litervis med te også, så ja takk :jupp:

Holdt forøvrig på å velge det for 12 år siden da vi gjorde kjøkken her, men tillot meg ikke å "splurg'e" på det.


#14

Musemus sa for siden:

Vår ble treig da vi skulle flytte mellom åpne og lukke-posisjonen, og da bytta mannen innmaten. #rørleggerfrue


#15

safran sa for siden:

Vi har denne, og jeg eeeeelsker den! Vi har skuff under, og det går bra likevel.


#16

Luftslottet sa for siden:

Ja, du vil ha spylehode. :nemlig:


#17

løve70 sa for siden:

Enig :nemlig:


#18

Lhi-My sa for siden:

Vi har faktisk kjøkkenarmatur fra Biltema på 10. året og det funker like bra som det veldig mye dyrere fra Grohe som vi har på kjøkken nr 2. Kjøkken nr 1 er i daglig bruk, kjøkken nr 2 brukes langt sjeldnere.

Bare for å være en liten motrøst mot alle anbefalinger om dyre løsninger.


#19

Luftslottet sa for siden:

Vi har et fra Tapwell som slett ikke var det dyreste, men som funker helt utmerket.


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde veldig lyst på quooker da vil pusset opp kjøkkenet, men greide ikke finne en god grunn til å ha det. Annet enn at jeg hadde lyst. :knegg: Så jeg kjøpte et annet blandebatteri, uten det.

Mine spec var at det skulle være høyt nok til å få langpanner og slikt under uten alt for mye mikkmakk, også hadde jeg veldig lyst på spylehode. Nå ble det ikke det, siden jeg fant et på finn som hadde designet jeg ville ha til en betydelig billigere penge, men det angrer jeg litt på. Det hadde vært veldig praktisk, særlig siden vi har en kjempestor vask. I fjor sommer var det fortsatt etterslep å produksjon, så de blandebatteriene vi hadde mest lyst på hadde dødslang leveringstid, og mye av det som var tilgjengelig var hinsides dyrt.

Jeg syns dette fra IKEA er ganske fint: www.ikea.com/no/no/p/vimmern-blandebatteri-med-dusj-til-kjokken-rustfritt-stalfarge-90305290/


#21

Pelle sa for siden:

Enig, valgte det vekk da vi nylig pusset opp. Men kjenner andre som elsker det, de drikker bla. mye te.

Selv er jeg glad for at vi har sånn slange man kan trekke ut, det bruker jeg mye til skylling osv.


#22

Pelen sa for siden:

I dag, på det gamle kjøkkenet hjemme så har vi en varmtvannsbereder på kjøkkenet ettersom varmtvannsberederen er i en annen etasje langt unna kjøkkenet. Det skulle ta lang tid å fylle opp rørene med varmtvann hele veien hver gang man trengte varmtvann på kjøkkenet og all den oppfyllingen koster også penger. Den har vi tenkt å bytte ut med en modell av Quooker som fikser varmtvann til vanlig vann og ikke bare som er et supplement til varmtvannskoker. Da får vi et helt kjøkkenskap ekstra tilgjengelig til annet på kjøkkenet.


#23

Hyacinth sa for siden:

Vi har også sånn slange inni batteriet, liksom. Bruker det relativt ofte. Er det dette man mener med «spylehode» i denne tråden? :undrer: Eller er det et slags dusjhode? Jeg luker iallfall det uttrekkbare opplegget som jeg har.


#24

Malama sa for siden:

Sånn slange ønsker jeg meg om jeg noen gang pusser opp kjøkkenet. I min oppvekst hadde vi det som separat enhet, slangen kom ut av benken, ved siden av det vanlige. Men om det kommer derfra eller fra samme opplegg er ikke så viktig, men fleksibiliteten av å kunne spyle fra en annen vinkel, den savner jeg. Det ville jeg prioritert.

Kokende vann og bobler er sånt som jeg "har lyst på" men ikke aner hvorfor. Vi har boblevannmaskin, i en periode var den mye brukt men nå i senere tid er det lite brukt, om det hadde vært mer brukt rett fra springen? aner ikke, det er jo ikke VANSKELIG å stappe ei flaske oppi den maskina heller, og vi bruker det flaskevis, for det er ikke et glass boblevann vi drikker, da lager vi brus. Vannkokerne brukes helle ikke så ofte, klart, vi koker opp vann til matlaging som kunne vært tatt rett fra springen og spart tid, men... om det er verd den investeringen? Neppe. Det virker bare gøy å ha. For oss. For andre er det sikkert mer brukt.


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes ikke det virker gøy engang, Malama. :knegg: Altså, jeg har ingenting imot at andre ønsker seg eller trenger det, men jeg trenger det ikke. Drikker ikke te og har instant kakao en gang i skuddåret. Induksjon koker opp på no time. Liker for så vidt kullsyrevann, men liker best Bris med smak. Drikker et par glass i uka i perioder.


#26

Malama sa for siden:

Drikker ikke te jeg heller. Drikker instant kakao daglig i "vinterhalvåret" som er "fra jeg en dag på høsten synes jeg trenger det" til jeg har tvangsavslutning etter påskeferien. Det er jo ikke sunt, bare godt. Men altså, det er på jobb, hvor vi har fri tilgang til instant kakao (og kaffi og te) og det kokes opp vann (og taktes kaffe) som settes på kanne hver morgen og til lunsj.

Bare en sånn dingse-nerd i meg som synes det hadde vært gøy.


#27

frukt sa for siden:

Jeg drikker mye te og kullsyrevann, så Quooker hadde vært perfekt for meg. Men uttrekkbar slange ser jeg ikke poenget med. Har det på badet, og bruker den aldri.


#28

sindrome sa for siden:

Ja til uttrekkbart hode på blandebatteriet. Veldig kjekt å ha!


#29

Luftslottet sa for siden:

Det er uttrekkbart hode jeg mener, ja. Elsker det! På badet er behovet mindre, der kan jeg spyle ting i dusjen hvis behovet skulle melde seg.


#30

Malama sa for siden:

på badet har jeg aldri sett behovet i vasken, men derimot vil jeg ha noe slikt over badekar (det FINNES, men er defekt, som mye annet på vårt bad. Det står nok over kjøkkenet på prioritering for oppussing, utenom kjøkkenGULVET kanskje... og ad følger kanskje resten med...

Lotto?



#32

GinaK sa for siden:

Wow, så mye fancy å få kjøpt.


#33

Malama sa for siden:

Digger at den har beskrivelsen uttekkbar tut.
.jeg ville skrive det i tidligere innlegg men følte "tur"var et så lite korrekt ord å bruke.



#35

Polyanna sa for siden:

Jepp, det jeg lenket til har det, og at man kan justere strålen på selve tuten, altså med samme hånd som man spyler med. Virker praktisk.

Mannen i butikken mente vi burde klare å bytte det selv, så her er det bare å følge spent med. :knegg:


#36

Pelen sa for siden:

Ja, uttrekkbar tut kommer jeg aldri å kunne leve uten fremover. :humre:

Den du ser på, Polyanna ser veldig bra ut, passer ditt kjøkken også.,


#37

Polyanna sa for siden:

Det viser seg at den gamle er så gammel at vi ikke får tak i ny innmat til den. Så vi får vel si at vi rett og slett har brukt den opp.


#38

Schnuppa sa for siden:

Kjøpte et ganske likt på Megaflis for to år siden. Jeg finner det ikke på sidene til Megaflis men tror det er dette:
www.bauhaus.no/kjokkenbatteri-hansgrohe-cento-1-greps-xl-2jet?gclid=CjwKCAiA_6yfBhBNEiwAkmXy58v7mvByi8S072ln4DYq_3BoCZZFWtmTDzJfLHA4Wv1GO-tE82NscxoCdw0QAvD_BwE

Billig og bra, med både uttrekkstut og spylefunksjon. Veldig fornøyd med det.


#39

Rabbit sa for siden:

Jeg ønsker meg veldig blandebatteri med uttrekkbar tut, men på kjøkkenet mitt står den vannstopperen eller hva den heter,(den som gjør at man kan slå av vannet om man ikke er hjemme osv) PÅ krana, og det gjør den uttrekkbare så inn i granskauen mye dyrere. :gaah:


#40

Elise sa for siden:

Jeg kan ikke huske sist jeg kokte vann til noe, men drikker ca to liter kullsyrevann daglig, så å ha det rett i krana virker fristende. :jupp: (Eller da måtte jeg kanskje reist meg hver gang jeg skulle fylle glasset?)


#41

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker ikke den tuten særlig ofte, altså. Men den er grei å ha når jeg skal fylle en bøtte vann som ikke får plass nedi kummen. Eller hvis jeg vil fylle en vase mens den står på benken.


#42

Malama sa for siden:

Du koker ikke ris? pasta? nudler? poteter og grønnsaker?


#43

Elise sa for siden:

Nei, jeg får igrunn bare maten servert. :humre: Dessuten går det visst veldig fort med induksjonen.


#44

Pelen sa for siden:

Jeg bruker den mest til å skylle ting rundt omkring, spesielt større ting som kasseroller, stekebrett osv. Eller å skylle sidene på vasken når jeg har gjort den rent. Jeg bruker den ikke heller ofte til de tingene du beskriver.

#45

Pelen sa for siden:

Jeg vet ikke hvorvidt man sparer strøm, men å varme opp vann i vannkoker sammenlignet med induksjon skal man spare strøm på.

#46

meisje sa for siden:

Man sparer ikke strøm, man bruker mindre effekt på vannkoker i forhold til induksjonsplaten. Til gjengjeld tar det noe mer tid i vannkoker i forhold til induksjonsplate.


#47

Nima sa for siden:

Jeg vil ha et sånn som Gnuri har. Gnuri hvis du ser dette så anbefal i vei :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.