Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stort gulvteppe

#1

Pøblis sa for siden:

VI skal snart flytte inn i nytt hus.

Vi har ikke hatt tepper i hus på mange år, men nå vurderer jeg stort teppe i sofadelen av stuen. Vi har bestilt en sofa som er 3,44m x 2,79. Jeg vurderer teppe på 4 x 3 meter.
Antakelig vil jeg ha ull, men jeg klarer ikke å bestemme meg om jeg vil ha lang lugg eller kort lugg. Og i går så jeg et helt lekker gabbeh-teppe som jeg falt helt for. Det jeg så på, er for lite, så jeg må jakte på et annet. Jeg er åpen for orientalsk, men ikke tradisjonelle orientalske, med symmetriske mønstre, men mer rustikke, naivistiske og gjerne litt lengre lugg.

Men jeg vet egentlig ikke, og vil høre hva FP har.

Det skal ligge på hvitoljet enstavs eikeparkett, og sofaen er snusbrun-ish, litt matt velour. (ser ut som semsket skinn, egentlig.) Både vegger og tak er greige - den fargen som heter Sand hos Jotun.


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg syns tepper med lang lugg raskt ser udelikat ut. Kort lugg er veldig lett å holde rent og funker greit med hundehår. Selv har vi et «boblevevd» ullteppe som jeg heller ikke tror funker noe særlig med hund.

Ull et fornuftig og holdbart, og blir ikke statisk slik polyestertepper blir.

Til fargene dine tror jeg at jeg ville valgt noe som gir en kontrast, kanskje noe mørkerødt? Og ja, gå STORT.


#3

Maverick sa for siden:

Stooooort ja!

Jeg tror jeg hadde gått for noe i rosa eller grønntoner basert på fargene deres. Eller blått. Eller varmgult. :gruble:

Ikke noe sandfarget eller beige hvertfall. Evt kan det jo vurderes om man har økonomisk kapasitet å ha to tepper man kan bytte mellom, et nøytralt og et med litt mer fargerik personlighet?

Lang lugg ser og kjennes deilig ut, men jeg klarer ikke skjønne hvordan man holder det noenlunde rent. Jeg har hvite gulv og om ikke annet så er det en svært tydelig markør på hvor mye støv og sand og whatnot det egentlig ligger på disse gulvene til vanlig. Det visste jeg ikke før. :knegg:



#5

Maverick sa for siden:

Hvis dette skal være under det vakre bordet jeg har sett bilde av tidligere, så er jo fargekomboen rein magi. :hjerter:


#6

Tallulah sa for siden:

Ja, det var veldig flott, og veldig deg! Tepper er svinedyrt, men er jo ofte håndlaget.





#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg håper så inderlig at berberkvinnene i Atlasfjellene får sin del av de 53000 kronene… Jeg hadde også kjøpt dette hvis jeg hadde hatt råd til det. :)?


#11

Drømmedama sa for siden:

Jeg ville sjekket ut nooor_marokkanske_tepper på Instagram og hørt med henne om hun har noe i riktig størrelse. Mye lekkert! Da kan du ev avtale å se teppet også. Men sikkert ikke lett å finne noe i riktig størrelse til en ok pris.
Vi har kjøpt 3x4 meter til hytta, i ren ull fra Lohne. Finnes i lyst og grått tror jeg. Du finner dem bl a på home&cottage, koster i underkant av 10 000, men virkelig dønn kjedelige i forhold til de andre du har funnet.


#12

Musemus sa for siden:

Billig flybillett til Tyrkia og kjøpe med teppe hjem. :nikker:


#13

Pøblis sa for siden:

Haha, god ide.


#14

Musemus sa for siden:

Du kan bli med meg. :D
Vi kjøpte teppe der i sommer, og det er et nydelig utvalg, altså! Og mye finere pris enn her. Men jeg ble nok lurt, det var ikke måte på hva vi fikk etter handelen. Perler og armbånd og heder og ære. Da tenkte jeg at han gjorde et bedre salg enn jeg gjorde kjøp. :knegg:
Betalte 1700,- NOK for teppet vi har under stuebordet.


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg bestilte intet mindre enn tre orientalske tepper på RugVista og er superfornøyd. De kom et par dager senere på døren. Ett klassisk persisk Hamadan i mørkerødt, en mindre matte i pakistansk Bokhara i en nydelig sjøgrønn farge, og dette indiske, mer masseproduserte, håndknyttede teppet til å ha under spisestuen. Sistnevnte brukte noen måneder på å bli røytefritt, men er helt fantastisk fint og deilig å trå på.

Jeg tror jeg bladde gjennom en katalog på 30000 tepper, så jeg opparbeidet en viss ekspertise i min søken etter teppe-perfeksjon. :knegg:

Prisen blir litt høyere enn oppgitt siden de må tolles inn.


#16

Hondacrv sa for siden:

Og eg er heilt ute, kjenner eg. Er dette moderne no?


#17

frukt sa for siden:

Store tepper er ihvertfall in ifølge mine interiørinteresserte søster. :nemlig:


#18

Pøblis sa for siden:

Dette er veldig viktig! :ja:

Hvordan kan jeg best sikre meg at jeg kjøper et rettferdig produkt?


#19

Røverdatter sa for siden:

Rugvista la ved sertifikat. Jeg kan se om de gir noe info om det med rettferdighet. Må bare finne dem da.


#20

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke. Må nok drive litt research. Jeg kom bare på det ettehvert som jeg leste i denne tråden og tenkte jeg skulle nevne det fordi det er viktig sånn generelt, ikke fordi jeg skulle/ville kritisere noen her. :)


#21

Pøblis sa for siden:

Jeg tok det definitivt ike som kritikk, det er viktig for meg, og en viktig påminnelse.

:ja:


#22

Lyppa sa for siden:

Jeg synes Trendcarpet har mange fine tepper. Eneste minus er at det er stort utvalg, så det er lett å gå seg vill i nettjungelen.


#23

Maverick sa for siden:

Trendcarpet har jeg hysterisk dårlig erfaring med. Måtte gå en drøss runder for å få igjen penger etter at teppet jeg betalte og bestilte ikke var på lager allikevel.


#24

Lyppa sa for siden:

Det er jo ikke bra. Jeg vet om flere som har bestilt derfra og vi er alle veldig fornøyd.


#25

Polyanna sa for siden:

Det som er fint, er at med Åpenhetsloven så må alle firma med en viss omsetning, oppgi på forespørsel, hvordan de har sikret anstendige arbeidsforhold for alle bakover i leverandørkjeden. Du kan sende dem et spørsmål og be om innsyn, så skal de svare. Fra sommeren av så skal alle også publisere aktsomhetsvurderingene sine, men de er allerede pålagt å svare på henvendelser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.