Jeg planlegger en helt glutenfri bursdag for førsteklassinger, men vil gjerne at det som serveres skal smake godt. Jeg tror jeg har smakt sjokoladekaka fra Toro og den tror jeg er god (?), men hva med de lyse muffinsene? Smaker de godt for folk som ikke er vant til å spise glutenfritt?
Om du syns sjokoladekaka er god tipper jeg du liker muffinsene også. Jeg tror ikke folk som ikke er vant til å spise glutenfritt reagerer. De har veldig barnevennlige smaker. :jupp:
Så bra, tusen takk! Jeg husker ikke helt om jeg synes sjokoladekaka er god, eller om den er ok, men det viktige her er at bursdagsbarnet og de små gjestene synes det er bra. :nikker:
Jeg har ikke spist gluten siden diagnosen i 2013, så det er mulig min gane har blitt dårlig vant. Jeg synes dog den lyse muffinsmiksen smaker godt og bruker den gjerne i base til andre kaker også. (den er fryktelig søt, det er det eneste). Får ikke særlig med klager fra de som spiser gluten til vanlig i husstanden. (gjester vet om problemstillingen og ville nok ikke klaget. :knegg: ).
Jeg får mye(ufortjent siden det er pose) skryt av den. Jeg pleier å ha melkesjokoladeglasur på den og det er veldig populært. Så jeg har bakt den både til 80 årsdag og konfirmasjon etter ønske fra de som feiret.
Det hadde vært en sikker oppskrift på å ikke bli spist i de barnebursdagene vi har hatt. :humre: Helt vanlige muffins med litt topping har vært suksess hos oss. Jeg hadde likt med bær i, men barn er jo ofte litt enklere i smaken.
Jeg synes de er gode og skrekkelig søte, men har lært at det går an å bruke juice i stedet for/sammen med vann. Da blir de friskere på smak. Og det blir ikke for sært for barn. :nemlig:
Det var da en uvanlig samstemt gjeng om at dette funker, fantastisk! Hvis det ikke kommer beskjed om alt for mange allergier nå, kan alle spise det samme. Det hadde vært fint.
Men jeg kan fryse de ned nå og ta de opp kvelden før uten at de blir tørre eller? De skal spises sen ettermiddag.
Jeg ville ikke gjort det, men jeg gjør ikke det med vanlige muffins heller, så mulig jeg ikke er representativ. Dette har ikke noe med at de er glutenfrie å gjøre for meg, muffinsene har helt fin smak uavhengig av hva man er vant til.
Kunne sikkert tilsatt sardiner, så lenge det var glasur og nonstop på toppen. Ingen hadde merket det som var inni muffinsen, bare toppen som blir sleiket uansett :knegg:.
Jeg har frosset rester av sjokoladekaka, det har gått helt greit. Men den holder jo noen dager så om du tenker å bake den en dag eller to før så trenger den ikke å fryses.
Lag før du, og frys. Går så fint. Førsteklassingbursdager er stress nok uten å bake samme dag, spør du meg. Er ikke verdt det. :niks: (Og ja, jeg har stått og panikkpyntet kake til alt for nært selskapsstart, det sluttet jeg med gitt)
Dette er alltid en fryd, særlig kombinert med at de er såpass små (som en del førsteklassinger jo er) at noen foreldre finner ut at de skal levere ungen sin lenge før selskapet begynner, slik at de får ekstra god tid til å gjøre masse ærend mens de har barnepass. :gal: "Eh..., vi er litt tidlig ute vi, eh .. håper det er greit! :jupp: "
Gode grunner til å gjøre unna mest mulig i god tid ja.
Såfremt ingen gjester reagerer på sitrus: erstatt vannet med appelsinjuice. Samme med melisglasuren, bland med appelsinjuice. Det er ingen som tenker på at de er glutenfri, og de går ned på høykant.
Sjokolademuffinsene er, om du bruker blått smør, også melkefri. :fresh outta bursdagsbonanazaen:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.