Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Regler for refusjon av kjøpesum ved retur av vare kjøpt i nettbutikk

#1

Noba sa for siden:

Kan noen her hjelpe meg med hvilke regler som gjelder for å få refundert kjøpesum når man returnerer en vare kjøpt i en nettbutikk? Jeg kjøpte en turbukse på BARA sportswear som ikke passet og derfor returnerte jeg den. Den kostet 1449 kr. Jeg fikk nå mail om refusjon hvor de skriver at de har trukket fra 290 kr i noe de kaller «skatter». Har aldri opplevd dette noe sted før. Er det virkelig lov?


#2

frukt sa for siden:

Det har jeg aldri opplevd. Kan det være at de mener at den er brukt? Ifølge salgsbetingelsene deres vil du ikke få tilbake hele beløpet isåfall. Jeg hadde kontaktet de og spurt hva det gjaldt.


#3

Noba sa for siden:

Næh, det kan jeg ikke skjønne de kan mene. Jeg fikk den ikke på meg, så den er ikke engang prøvd til lengre enn opp på knærne. Brettet pent sammen og lagt tilbake i samme emballasje som den kom i. Men jeg skrev en rimelig bitende kommentar på returskjemaet der jeg skulle oppgi grunn for retur så mulig de ble sure på meg…


#4

Lille meg sa for siden:

Jeg har ikke opprettet meg en aID, så jeg får ikke sett hele siden, men her ser det ut til at selger skal dekke porto-kostnad til deg, og så skal du dekke portokostnad fra deg.

Jeg ble nysgjerrig, og sjekket Angrerettloven. Følgende tekst syns jeg var nyttig:

I tillegg til dette her:

Jeg hadde sendt en e-post og spurt hva i alle dager denne "avgiften" var.


#5

Lille meg sa for siden:

Eh, ja, dette sitatet glapp visst:

Dette betyr jo i realiteten at den næringsdrivende (butikken) skal betale for "normale" portokostnader.


#6

-ea- sa for siden:

Tipper det er porto.


#7

frukt sa for siden:

Nei, porto er 79 kr, eller noe sånt.


#8

Noba sa for siden:

Takk for lenkene, Lille meg - de blir nyttige å ha hvis de argumenterer for at de kan holde igjen 290 kr. Jeg sendte mail i går for å spørre hvilken hjemmel de har for å kreve «skatter» som de kalte det, men har ikke kommet noe svar ennå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.