Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Edinburgh, tips!

#1

Fjols sa for siden:

Jeg og mannen ser på muligheten for en kjærestetur til Edinburgh i slutten av april, begynnelsen av mai.
Hvor bør man bo? (Ikke alt for dyrt)
Hva må man se?
Hvor bør man spise?

:hyper:


#2

meisje sa for siden:

Edinburgh castle er nr 1 turistdestinasjon


#3

Fjols sa for siden:

Notert!

Åh, som jeg gleder meg!


#4

Høst sa for siden:

Husk å forhåndsbestille biletter! :D Skal se om jeg kommer på noe når jeg kommer på en pc, vi har vært mye i Edinburgh! Elsker byen!!


#5

Tallulah sa for siden:

Edinburgh! :elsker:

Fottur opp på Arthur Seat, og gå Royal mail fra bunn av bakken opp til slottet. Nydelig arkitektur på veien, og du får med deg Palace of Holyrood, parlamentsbygningen, statuen av Adam Smith, St. Giles Cathedral og til slutt Edinburgh castle.

Victoria Str. er supersøt, der finner du min yndlingstweedbutikk: Walker Slater. Grainstore er en bra restaurant der. På hjørnet av Victoria og Grassmarket ligger frokost/lunsjkafeen Hula og Grassmarket hotel. Der har jeg bodd flere ganger. Hipt, men koselig, men dårlig internett og dårlig utsikt.

I bunn av cockburn str. finner du Milkman med digg kaffe, og Hotel Motel One har jeg også bodd på. Billig og bra. Princes Str gardens er hyggelig og har et norsk monument. National gallery er verdt et besøk. The Meadows er fin å jogge rundt, og da kan du ta runde rundt på universitet også.

Black medicine coffee er også god. Ja, jeg samler på gode kaffesteder. :knegg:


#6

Toffskij sa for siden:

Noen restauranter jeg liker (bestill bord!):
Topolabamba for meksikanske småretter (stort, livlig sted med veldig rask og vennlig service og konsekvent god mat, veldig behagelig pris også).
Kanpai for sushi av veldig høy kvalitet.
Noto for en ganske fancy middag (mange små retter, ofte med en japansk twist).


#7

Toffskij sa for siden:

Nydelig kuraterte vintageklesbutikker: W. Armstrong & Son, de har to filialer, og det er verdt å gå på begge.


#8

Toffskij sa for siden:

Og pass på at du ikke drar dit når det er britisk og/eller skotsk skoleferie eller åpne dager på universitetet, for da blir hotellene kjempedyre. :erfaren: Det kan være vel verdt å vurdere Premier Inn eller Travelodge om pris og beliggenhet er aller viktigst, de har diverse veldig sentrale filialer.


#9

Tallulah sa for siden:

Og det hjelper å være litt tett i nesen. :nemlig:


#10

Toffskij sa for siden:

Hehe, synes ikke det har vært noe problem!


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg har støvallergi. :knegg: Men må alltid innom. Fant et nydelig silkeskjerf sist og prøver alltid å finne gode grunner til å kjøpe noen av kjolene.


#12

Fjols sa for siden:

Vi har bestilt tur siste helgen i april, nå må vi bare finne hotell.
Så mange bra tips, gleder meg til å utforske byen.


#13

Høst sa for siden:

Sist vi var der (mannen to måneder sist sommer, jeg og ungene en måned av de sammen med ham) bodde vi i Leith. Dette er en del av Edinburgh som tidligere var en egen "by", men som så (igjen) ble slått sammen med Edinburgh. Leith walk er en gate som går fra sentrum av Edinburgh helt ned til vannkanten i Leith omtrent; en.wikipedia.org/wiki/Leith_Walk

Vi opplevde at det var området for å finne de små "rare" butikkene og spisestedene, nydelige parker og gater å rusle rundt i. Når vi var der drev de enda å la trikkespor, det går/kommer til å gå (usikker på om den er åpnet kanskje allerede?) gjennom området og helt ut til flyplassen.

Fingal er et flytende hotell (ganske dyrt!) som man kan bestille bord på for afternoon tea. I samme område ligger Brittannia (kongelig yacht) ved kjøpesenteret Ocean terminal (båten er fin, kjøpesenteret nøytralt, men greit som mål for en rusletur).

Hvis dere liker å gå - gå Water of Leith! edinburgh.org/blog/discover-the-water-of-leith-walkway/ Nyyyyydelige områder!!

Fugde - det er årsaken til at jeg aldri kan bo permanent i Edinburgh, jeg makter ikke å si nei til fugde!! The Fudge House of Edinburgh på Royal mile! :D

Reiser dere med barn? Det finnes masse lekeplasser fordelt på parker. The Meadows og Leith Links var ungenes favoritter.


#14

Fjols sa for siden:

Åh, Høst. Det høres helt supert ut! Fudge,Yummy, det skal vi se på!
Og vi er veldig glade i å gå tur, så takker for tipset om Water of Leith.:)

Vi reiser alene, ungene er så store nå, at de helst vil være hjemme alene.:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.