Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

DNB og narkotika-referanse

#1

Charlie sa for siden:

Gidder ikke gi dem klikk, men VG har en sak om at DNB bruker bildet hvor Sophie E.s venninne holder en pose «OMO Color»:

– Dere føler ikke at annonsen er umusikalsk, siden det er spekulasjoner om at det kan være narkotika involvert i influencerens instagrambilde?

– I vårt bilde er det helt tydelig en husnøkkel som er avbildet. Bildet inneholder en referanse til et bilde som har blitt en stor snakkis denne uken. Vårt bilde er en kreativ inngang for å fortelle at vi setter av en milliard for å hjelpe unge inn i boligmarkedet.»

Ble oppmerksom på det gjennom en av mine Facebook-venner, som mente referansen til narkotika ikke er forenlig med en seriøs bank. Og med særlig tanke på forvaltning av penger for barn og unge.

Jeg er helt enig i det, og som kunde har jeg lagt inn en melding i nettbanken om hvordan jeg kan få flyttet barnas penger.

Hva synes FP om bruk av bruk av narkotikareferanser og bank? Useriøst eller bare humor?


#2

Madicken sa for siden:

Enkelte ting fleiper man ikke med/om. Narkotika er én av dem. Dette er bare stappteit, DNB.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Jeg synes også de var godt over kanten flere ganger i Nytt på nytt i går.


#4

Palmen sa for siden:

Jeg syns det var og er hysterisk morsomt. Sophie Elise har valgt og levd et liv i offentligheten siden hun var ung ungdom. Dette var ikke en «oups, så ikke hva som skjedde», dette var på et eller annet nivå bevisst. Det er helt ok å harselere om den. Og så vidt jeg vet var omo color kommentaren fra han stylisten som gjestet Nytt på Nytt, og vel vitende om at han er en jålete stylist som bryr seg veldig om hvordan han ser ut var kommentaren spot on.


#5

Fjols sa for siden:

Jeg lo da jeg så det og tenkte at markedsføringsavdelingen i DnB var raskt på banen. DnB har garantert fått oppmerksomheten til flere unge folk.
Enig med Palmen over her.

Jeg vet at det er irrelevant, men som barn av rusmisbrukere, så tenker jeg IKKE at dette glorifiserer eller normaliserer narkotika.


#6

Input sa for siden:

Jeg synes DnB er morsomme. Og jeg er overrasket over at narkotika er en ting man ikke kan tulle med på den måten. Det er jo ikke som om de har sketsjet en ruset misbruker liksom... Budskapet i DnB-bildet er jo ganske fornuftig "ikke bruk opp pengene dine på narko, vær fornuftig og få kjøpt deg bolig". Noe som jo er et strålende budskap til ungdom som "leker med" narkotika.

Jeg synes bildet til Sophie Elise og Nora var stappteit, og jeg er mer overrasket over at NRK først kan si at de vil knytte SE til seg fordi vi trenger "unge, kvinnelige forbilder" og så ikke revurderer om SE er et forbilde (om hun noensinne har vært det!) etter dette. De aller teiteste her er NRK.


#7

mkj sa for siden:

Har ingen problemer med den reklamen. Synes den traff en bra nerve.


#8

Karamell sa for siden:

Jeg synes de var på ballen.


#9

Pappalille sa for siden:

Jeg lo. Det var et samtaleemne på jobben, med både ansatte og beboere, og jeg jobber med mennesker i aktiv rus. :knegg:


#10

Neket sa for siden:

Jeg syns den var gøyal.


#11

Syrinx sa for siden:

Eg synast også at DnB er på ballen og at taklinga er heilt rein.


#12

Chablis sa for siden:

Jeg synes den var helt grei.


#13

Blondie sa for siden:

Jeg synes jo harselering er det eneste som fungerer i en slik setting. Kudos til DNB for å snappe det kjapt opp. De Tiller jo ikke med rusmisbruk, men med SE.


#14

Einhyrningur sa for siden:

Helt greit og jeg er for å lage humor av det meste. Jeg vokste opp i fyll og mitt beste kort i såmåte er å le av det. Humor gjør alt litt lettere. Jeg tror man må harselere og le MYE mer.


#15

Fjols sa for siden:

Digresjon, men nå har jeg altså lært noe nytt. At det heter raskt på ballen og ikke raskt på banen.:knegg:


#16

Tallulah sa for siden:

Enig, både i første og andre avsnitt. Og de har ikke brukt bildet til Sophie Elise. De har laget en spoof på det med egne modeller.


#17

banana sa for siden:

Dråpen i havet har nettopp laget en sak som parodierer det også. Jeg synes at hvis det kommer mange sånne så bidrar det til å understreke hvor totalt useriøs SE er, og det er en bra ting.


#18

Niobe sa for siden:

Jeg synes det var morsomt! Og jeg tenkte ikke på det som harselering med narkotika, men som harselering med Sophie Elise. Og det er helt greit for meg. Hun er en voksen kvinne, og ingen får overbevist meg om at bildet ble publisert ved en feil.


#19

Pøblis sa for siden:

Jeg synes DNB-snnonsen var skikkelig bra - og jeg ønsker debatten hjertelig velkommen. Jeg var drit sur på NRK for at de valgte å betale (antakelig MYE) for å få Sophie Elise i podkaststallen sin, særlig når redaktøren hevdet at hun sto for viktige verdier rundt dyrevern og bærekraft og sånn - hvilket sa meg at han overhodet ikke har satt seg inn i hva hun står for, og hvordan hun opererer.

Hun har vært fredet av mediene alt for lenge, og det bildet - med den teksten er så stappteit at det fortjener all den harselas den klan få.


#20

Nextlife sa for siden:

Jeg skulle ønsket at NRK tok grep da dette kom ut slik at vi hadde sluppet all denne harselas og parodiering.
Jeg er usikker på hvor godt det treffer hos målgruppen til Sophie Elise og Nora Haukland.


#21

Karamell sa for siden:

Denne synes jeg var teit, og ikke morsom da. Overskrift på Facebook: Hva vet du om Sofie-r og Elise-r fra litteraturens verden?

bok365.no/


#22

veobra sa for siden:

Jeg oppfattet det som en anbefaling om heller å bruke penger på fornuftige ting som å spare til bolig. Jeg likte den annonsen. Et det noe vi ser mer av, kommentarer fra kommersielle aktører på aktuelle saker. Ikea har flere ganger vært på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.