Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En dag i nærheten av Aalborg

#1

Hyacinth sa for siden:

Kan du anbefale en måte å tilbringe en dag i nærheten av Aalborg (men som ikke er i selve Aalborg, for der skal vi tilbringe den andre dagen)? Med «nærheten mener jeg i rimelig kjøreavstand, og med «rimelig kjøreavstand» mener jeg noe som ikke spiser opp store deler av dagen. Aarhus er 1,5 timer fra Aalborg, og jeg synes vel egentlig 3 timer kjøring på en dag tar for mye av dagen. Selv om jeg liker Aarhus langt bedre enn Aalborg.

Vi er på jakt etter rusling i koselige bysentrum, artige butikker og ikke minst god mat. Har tenkt litt på Skagen, men vi har vært der mange ganger og det er et forholdsvis lite sted, iallfall i forhold til at det tar tid å kjøre dit også.

Det er jo en del småbyer i grei avstand, jeg vet det. Men de er jo nettopp små…
Hmm. Men fantastiske steder å spise da?


#2

Niobe sa for siden:

Nå hadde jeg glatt kjørt til Aarhus for en dag, men om det er på vår/sommer/høst, så er Øster Hurup veldig koselig. Jeg husker ikke hvor langt det er, men det er mindre enn en time fra Aalborg, hvert fall.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! Det er i vinterferien. Meldt litt kaldt vær, faktisk.

Vi kjører også vanligvis glatt den distansen for en dag, men denne gang gjør vi det ikke, av mange grunner. En av dem er at vi også skal kjøre t/r Kristiansand, og en annen er at vi nylig var i Aarhus flere dager, så vi har sett og gjort mye der. Er ikke ferdig med byen på noen som helst måte, men jeg gidder ikke å kjøre dit denne gang, kjenner jeg. Samtidig er det mye som er litt kjedelig på Nord-Jylland. :sparke:


#4

Niobe sa for siden:

Ah. Ok. Da hadde jeg ikke kjørt til Øster Hurup. Typisk sommersted.


#5

Minerva sa for siden:

Har dere besøkt Randers Regnskov tidligere?
Vi synes det var et bra sted å tilbringe en dag den gang vi var mye i Ebeltoft.
De hadde også en bra café kan jeg huske.
Men det slo meg plutselig at sist gang vi var der var 22.juli 2011 (en spesiell dag…) så det begynner å bli noen år siden.

www.regnskoven.dk/


#6

Hyacinth sa for siden:

Ja, vi har vært der noen ganger. :) Spiste gresshopper og larver, husker jeg. :knegg:

Vi er to voksne, så tror ikkr vi skal prioritere det, muligens hvis det er for kaldt utendørs. :)


#7

Hyacinth sa for siden:

Vurderer å ta en kjøretur rundt (deler av, kanskje) Limfjorden, og kanskje til Mors. Men er usikker på hvor spennende det er på denne årstiden. Det er uansett kjekkere enn å kjøre fort nedover E45, for da kan vi stoppe når vi finner noe interessant. Kanskje det er en koselig kafé på Mors? Aner ikke, selv om vi har kjørt i området tidligere.


#8

Pelle sa for siden:

Lønstrup har mye kunsthåndverk og spennende historie. Men liten by, da. Kirker og fyrtårn i nærheten også.

Viborg er litt større og også ok for en liten tur. Mellom Aars og Aggersund ligger de himmerlandske heder, et merkelig område som nesten ser ut som norsk høyfjell mht hva som vokser der.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.