Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Challenge] Bruk opp skjønnhetsprodukter

#1

Pelen sa for siden:

Har du som jeg skjønnhetsprodukter som du har stående og som du veldig sjelden/aldri bruker?

Jeg har begynt å utfordre meg selv og nå jobber jeg for å bruke opp produktene. Hårmasker, ansiktmasker, øyekremer, peeling, vareprøver, hårprodukter, make up osv osv.

Produkter som ikke fungerer så bra i ansiktet har jeg begynt å ta på hals/bryst. Ting som kan brukes hver dag har jeg flyttet frem i skapet så at jeg virkelig bruker dem hver dag. Peelingen står nå i dusjen.

Er du med?

Legger til: Gi bort det man ikke kan eller vil bruke.


#2

millact sa for siden:

Ja, jeg er med og prøver det samme. Kjøper ikke nytt før det andre er brukt opp.


#3

Nada sa for siden:

Jeg er med!
Har alt begynt faktisk.
Har tatt med sminke som kun er prøvd og ikke fungerer for meg og gitt videre til kollegaer som kan bruke det istedenfor. Etter dusjen i dag tidlig tok jeg en ansiktskrem og smurte på kroppen for å få brukt den opp da den ikke passer huden i ansiktet.


#4

Storm sa for siden:

Det er en god oppfordring! Jeg er med!


#5

Niobe sa for siden:

Jeg bruker opp det jeg kan, men jeg hadde en opphopning av uåpnede produkter som jeg har fått i gave. Type såper og kremer som jeg ikke kan bruke. Jeg samlet det sammen og ga det til flyktningemottaket i kommunen. De etterlyser ofte uåpnede hygieneprodukter og ble veldig glade for alt.


#6

Sissel sa for siden:

Denne blir jeg med på, har ulike øyekremer, peeling, bodyskrubb o.l. som jeg kan bli mye flinkere til å bruke. Skal flytte dem frem i skapet, og inn i dusjen ja.


#7

Strå sa for siden:

Jeg har en øyesverte og to skyggegreier, de er mer enn syv år gamle, så de tror jeg at jeg kaster. Ingen av dem har vært brukt på minst fire år. Jeg har en lebestift også, men kommer neppe til å bruke den heller. Jeg kjøper i hvert fall ikke noe nytt.


#8

frukt sa for siden:

Mitt problem er ikke at jeg kjøper så mye, men at jeg sjelden gidder å bruke det jeg har. :slask: Så der har jeg noe å jobbe med.


#9

Polyanna sa for siden:

Dette har jeg allerede påbegynt! Gjorde storrydding i skapene for noen måneder siden, og ga meg selv forbud mot å kjøpe mer før det jeg har er brukt opp. :dåne:

Så har det skortet litt, men er i gang nå. Noen produkter er jo skikkelig gode også, retinolen ser jeg jo virker kjempebra. Så hvorfor den bare står der?!?

Og så har jeg noen ting jeg ikke helt skjønner hvordan skal bruke - alene? Kveld, morgen? Hva kan kombineres? Må google og skrive lapper, tror jeg.


#10

scilla sa for siden:

Jeg er med! Hvilken retinol brukere du, Polyanna? Det må evt bli det siste jeg kjøper på en stund...:sparke:


#11

Timar sa for siden:

Jeg er med! Har allerede tenkt tanken og begynt litt, men så blir det glemt av..

Jeg hadde julekalender fra Lyko i fjor, med masse ulike kremer, serum og annet som jeg ikke bruker til vanlig. I tillegg har jeg massevis av gamle greier en frisør eller hudpleier har klart å overtale meg til å kjøpe, samt vareprøver og gaver.

Hvor Iang holdbarhet opererer dere med på baderomsprodukter? Jeg har så mye gammel sminke, feks, men også de andre greiene begynner å bli skikkelig gamle.


#12

Pelen sa for siden:

Timar, jeg ser på hvordan de ser ut. Så lenge det ikke er solkrem som er gammel så tror jeg det meste som ikke skal være nær øynene er greie å bruke så lenge de ser og lukter greit.


#13

Christa sa for siden:

Jeg er med! Har allerede begynt litt men kan bli enda flinkere.


#14

Pelen sa for siden:

Jeg bruker A-creme. Bruker den dog ikke på sommeren ettersom man lettere kan brenne seg da.

#15

frukt sa for siden:

All håndkremen jeg har fått i gave kommer jeg ikke til å få brukt opp for jeg bruker det ikke så ofte. Har vel 5-6 tror jeg, og alle er åpnet så jeg kan ikke gi de bort heller.


#16

Polyanna sa for siden:

Jeg bruker fra The ordinary. #gjerrig


#17

Pelen sa for siden:

frukt, håndkrem må du kunne gi bort til noen, jeg bruker hver dag og jeg tror mange gjerne tar imot de som er åpne.


#18

Pelen sa for siden:

Jeg har for øvrig kommet ut for at noen av prøvene jeg har fått og som jeg endelig har brukt var så bra så at jeg har kjøpt den. :sparke: Men uansett så tror jeg at jeg bruker mer enn hva som kommer inn.


#19

Myria sa for siden:

Dette er en god idé og jeg har vært i gang med det lenge allerede. Jeg bruker omtrent ikke sminke og har få ansiktsprodukter så alt det blir alltid brukt opp, men etter at jeg ryddet i skapene i fjor sommer så jeg at jeg ofte bytter shampo/balsam og deretter legger de halvfulle flaskene i skapet som så bare blir stående. Og selv om jeg har holdt på å med dette i over et halvt år har jeg fremdeles noen flasker igjen, men det er et pågående prosjekt og jeg synes det er veldig tilfredsstillende å bruke opp framfor å kaste. :jupp:


#20

GinaK sa for siden:

Jeg holder også på med det samme.
Har ikke kjøpt noe fra Lyko siden i sommer og hadde bestemt meg for å ikke kjøpe kalender med sminke/kremstæsj for nettopp å bruke opp mer før nytt kjøp, og så vant jeg faktisk kalender fra Boots apotek, No7kalender i november så holder på å tømme tubene derifra også.


#21

Polyanna sa for siden:

Myria! Det var da en besynderlig vane! :haha:

Det er sånn som hadde drevet meg til vanvidd om jeg hadde bodd med deg. :knegg: Mannen min finner alltid frem en ny tannkremtube når den gamle nærmer seg ferdig. :gal: Det viste seg, under en litt agitert konfrontasjon (:flau: ) at han mente på at det var for VANSKELIG for "de små barna våre" (de er 15, 18 og 20!) å bruke opp restene av de gamle tubene, så det var rett og slett curlig. :hehehe:

Nå gjemmer jeg de nye tubene når de kommer i hus, og så fås de kun på forespørsel. :nemlig:

Jeg er åpenbart en veldig sympatisk og raus partner. :flau:


#22

Myria sa for siden:

Haha! :ler: Vi har hver våre skap på badene så det er ingen som vet hva som finnes i dem utenom eieren selv så han trenger hverken se eller plages av alle shampoflaskene mine. Tannkremtuber ligger jo gjerne lett tilgjengelig og synlig så der hadde faktisk jeg selv irritert meg over om noen hadde en håndfull tannkremer i bruk på samme tid og jeg hadde sannsynligvis satt foten ned slik du gjør også (jeg synes det er ille nok at de tre barna våre har vidt ulike tannkrempreferanser, men hver av dem blir i det minste brukt helt før en ny tas fram), men at det står 8 shampoflasker gjemt inni et skap plager ingen. :D



#24

Malama sa for siden:

Jeg tror jeg har noe sånt som 2 eller 3 sjampoer og like mange dusjsåper I DUSJEN, så der skal jeg definitivt 1)BRUK OPP og 2)KAST TOMME ja.

Og generelt ikek kjøpe nye før det er gjort.


#25

Karamell sa for siden:

Ja, veldig god oppfordring! Jeg sikker holde det gående på hårstyling og sminke til 2030. :nemlig:


#26

Lavender sa for siden:

Jeg er i gang. Må få meldt meg ut av blivakker.no og lignende. Kan være gode tilbud, men bygger lager hjemme.


#27

Høns sa for siden:

God oppfordring! Jeg ryddet i går og hadde samme tanke. Ser at jeg har mye jeg burde bli bedre til å bruke (som øyekrem) og ellers få brukt opp stæsj.


#28

Pelle sa for siden:

Jeg tar av lageret mitt noen ganger når jeg trenger gave til pakkelek osv. Har for øvrig forbud for å kjøpe parfyme, før jeg har brukt opp det jeg har. Det har pågått i snart ti år!!!


#29

Palmen sa for siden:

Denne oppfordringen hyller jeg - og kommer jeg til å følge! På en del områder er jeg ikke så verst, men om jeg sier st vi har 10 deodoranter og 7 åpne tannkremtuber rundt om i huset, så overdriver jeg nok ikke.


#30

Nera sa for siden:

Jeg klarer ikke å bruke opp ting jeg ikke liker godt, og samtidig har jeg en hang til å teste stadig nye ting hver gang. Jeg har seks fuktighetskremer til ansikt åpne samtidig, og målet der er nok en halvering, for jeg må ha variasjon.


#31

daffy sa for siden:

Nå ble jeg også nysgjerrig. Hvilket produkt var dette?


#32

Pelen sa for siden:

Polyanna skrev over her: The Ordinary Retinol

#33

daffy sa for siden:

Takk! :blomst:


#34

liefje sa for siden:

Jeg bruker heller ikke håndkrem. Hendene smøres med restene av kremen jeg tar i ansiktet og det holder. Jeg har også håndkremer som jeg har fått i gave. De pleier å stå ved vasken til gjester. Brukes lite. Nå har jeg begynt å bruke den ene som bodylotion etter å ha sett denne tråden.


#35

Karamell sa for siden:

Jeg så rydderevolusjonen på TV2 og gikk sporenstreks ut på badet og kastet minst 50 små og store artikler som ikke er i bruk. Mest sminke. Fremdeles har jeg nok til 2030.


#36

Nera sa for siden:

Jeg har to store pumpeflasker med håndkrem fra Rituals, og jeg kan ikke fordra å smøre med med ting som lukter så sterkt som alt fra Rituals. I tillegg gir ikke de håndkremene noe særlig med fukt om hendene er krisetørre, da vil jeg heller ha noe fra apoteket.


#37

Pelle sa for siden:

Send de til meg, vet om en i familien som vil elske det. Betaler porto.


#38

Karamell sa for siden:

Jeg føler meg flink. Mannen er i utlandet og spurte om jeg ville ha noe fra Taxfree. For første gang i mitt liv svarte jeg nei.


#39

frukt sa for siden:

Jeg bruker sjelden bodylotion og, så jeg tror jeg bare skal kaste håndkremene bortsett fra den ene som faktisk er god.


#40

Pelen sa for siden:

frukt, jeg tar dem gjerne om du har noen stykker. Spiller ingen rolle om de er åpne. Jeg betaler selvsagt porto/postemballasje. Jeg bruker håndkrem flere ganger hver dag.


#41

frukt sa for siden:

Jeg har minst 5, så her blir de aldri brukt opp. Gi meg adressen din så skal jeg sende de til deg.


#42

venla sa for siden:

Jeg er med!

Hadde opprydding i skapene før jul, så har god oversikt. Sender med påbegynte såper og shampoo med ungene når de har gym, trening eller skal i svømmehallen. Så jobber jeg meg gjennom alt av kremer og andre ting hjemme. Eneste jeg har kjøpt nytt i år er deo og tannkrem.


#43

veobra sa for siden:

Jeg forsøker bruke opp alle mulig rester og prøver. De små prøvene tar jeg med på reise. Spesielt med bare håndbagasje sparer jeg mye vekt.

Like viktig som p bruke opp er å slutte å få nye ting inn. Bodylotion varer veldig lenge selv om jeg bruker hver dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.